Osigurajte svoje podatke i napravite sigurnosnu kopiju Windows 10 danas

Windows i dalje ostaje najčešće korišteni računalni operativni sustav. Najnovija verzija sustava Windows, Windows 10, pokreće jednu trećinu svih računala prema najnovijim brojevima. Ako koristite Windows 10, jedna od najboljih stvari koje možete učiniti da zaštitite svoje podatke jest redovito izrađivati ​​sigurnosne kopije. Srećom, Microsoft ovaj postupak čini jednostavnim za vas. Odvojite samo nekoliko trenutaka da naučite kako sigurnosno kopirati Windows 10 na računalu. Pored toga, provjerite naš vodič o upravljanju postavkama privatnosti za Windows.


Besplatna polica osiguranja podataka na vašem računalu

Katastrofa se događa. Nažalost, to je u našem svijetu sve previše stvarno. Doći će dan kada tvrdi disk na vašem računalu ne uspije. Ili će vam poplava možda uništiti računalo. Možda ćete kliknuti na pogrešnu adresu e-pošte i pronaći sve podatke na vašem računalu šifriranom s ransomware-om. Nije važno hoće li se nešto dogoditi s vašim računalom, samo je pitanje kada i što ćete moći raditi po tom pitanju. Sigurnosna kopija omogućuje vam da vratite podatke na računalu kao što je bio slučaj prilikom izrade sigurnosne kopije. To ne košta ništa osim nekoliko minuta, a može se automatizirati da se dogodi kada ne koristite računalo. Izrada sigurnosne kopije zaista je poput besplatne police osiguranja podataka na vašem računalu.

Izrada sigurnosne kopije sustava Windows 10

Sigurnosna kopija slike sustava Windows 10 ne samo da sprema vaše datoteke, nego sprema vaše postavke za Windows i ostale važne podatke potrebne za oživljavanje vašeg računala nakon katastrofe. Pritisnite gumb Start, a zatim kliknite ikonu zupčanika za postavke.

Ažuriranje i sigurnost sustava Windows

Postavke sigurnosnih kopija nalaze se u odjeljku “Ažuriraj & Sigurnost “koja bi trebala biti jedna od posljednjih navedenih opcija. Na lijevoj strani zaslona pronađite postavku pod nazivom “Sigurnosna kopija.”

Sigurnosna kopija sustava Windows

Ovo je glavni zaslon za postavke sigurnosnih kopija. Ako do sada niste postavili sigurnosnu kopiju, na vrhu pod stavkom “Izrada sigurnosne kopije pomoću povijesti datoteke” mogućnost “Dodavanje pogona” uz znak plus. Rezervne kopije bit će spremljene na vanjski pogon, bilo USB pogon, snimljen na prazan DVD ili vanjski tvrdi disk. Kada kliknete znak plus, Windows će otkriti sve prihvatljive pogone koje imate za izradu sigurnosnih kopija. Odaberite opciju koja vam je draža i kliknite je.

Windows će sada automatski stvoriti sigurnosnu kopiju vašeg računala svakih sat vremena. Na zaslonu će se prikazati klizač uključen za automatsko stvaranje sigurnosnih kopija datoteka. Opcije za izradu sigurnosne kopije možete promijeniti klikom na vezu “više opcija”.

Opcije sigurnosne kopije sustava Windows

Ovdje možete promijeniti koliko često će Windows izraditi sigurnosnu kopiju. Opcije se kreću od svakih 10 minuta do jednom dnevno. Također možete odabrati koliko dugo treba izrađivati ​​sigurnosne kopije. Ako imate dovoljno prostora, možete se izrađivati ​​sigurnosne kopije duže nego ako je rješenje za pohranu ograničeno.

Možete promijeniti i mape koje su uključene u sigurnosnu kopiju. Dodavanje ili brisanje mapa jednostavno je klikom na gumb “Dodaj mapu” i odabir mape. Ako ne želite uključiti mapu, na primjer, za uštedu na prostoru za pohranu, jednostavno kliknite mapu i odaberite “Ukloni”.

Opcije treće strane za sigurnosnu kopiju

Naravno, ako sigurnosno kopirate svoje računalo sa sustavom Windows 10 na lokalno rješenje za pohranu, riskirate bilo kakvu katastrofu zbog koje vaše računalo neće utjecati i na sigurnosnu kopiju. Rješenja trećih strana nude i neke druge značajke koje biste možda željeli za sigurnosne kopije.

Ključne značajke na koje treba tražiti odabir softvera za izradu sigurnosnih kopija uključuju sigurnosne kopije u stvarnom vremenu koje pohranjuju promjene u bilo kojem trenutku na vašem računalu. Također potražite mogućnost sigurnosnog kopiranja u internetsku pohranu u oblaku ili automatski prenesite sigurnosnu kopiju putem FTP-a (File Transfer Protocol) u pohranu izvan mjesta. Također želite sigurnosno rješenje koje ne utječe značajno na performanse vašeg računala.

Može biti dobro zapamtiti da se rastajete s puno osobnih podataka. Razmislite o svojoj privatnosti kad odaberete način izrade sigurnosne kopije. Vjerujete li tvrtki svojim osobnim podacima?

Bez obzira na opciju koju odaberete, bilo da koristite ugrađenu praktičnost sigurnosne kopije sustava Windows 10 ili se odlučite za korištenje softvera treće strane za sigurnosno kopiranje, dobar ste izbor za zaštitu podataka. Ako ste poput većine ljudi, možda ćete biti u iskušenju da odgodite glumeći ovo. Postavljanje sigurnosne kopije sustava Windows trajat će samo nekoliko minuta i kasnije vam može uštedjeti vrijeme žaljenja. Zašto odmah ne pokrenuti sigurnosnu kopiju?

I dok ste na njemu, ne zaboravite napraviti i sigurnosnu kopiju podataka na Android pametnom telefonu, iPhoneu, iPadu ili Macu.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map