Najbolji upravitelj lozinki: usporedba | VPNoverview

Laptop sa lozinkomDanas imamo zaporke za svaki račun ili aplikaciju i teško ih je biti upamćeno po svima. Kao rezultat toga, neki odlučuju koristiti samo jednu lozinku za sve svoje račune. Međutim, to može biti vrlo opasno. Jer, ako haker dođe do jedne od vaših lozinki, imat će pristup svim vašim računima.


Različite lozinke za sve vaše račune bitan su dio zaštite od interneta. Ali ovo se može jako teško sjetiti. Iz tog razloga je najlakše koristiti upravitelj lozinki. Ovaj program može vam pomoći stvoriti snažne lozinke i čuvat će ih sigurno za vas.

Međutim, postoji puno upravitelja lozinki okolo, pa kako odabrati jedan? Za vas smo odabrali nekoliko recenzija. Naveli smo zašto mislimo da su ovi upravitelji lozinki idealni za sve koji žele poboljšati svoju sigurnost.

Najbolji upravitelji lozinki ovog trenutka

Ispod dijelimo s vama najbolje upravitelje lozinki trenutka. Svi oni ispunjavaju kriterije koje ćemo kasnije ispitati u članku.

LastPass

LastPass logotipLastPass je upravitelj lozinki koji funkcionira u vašem pregledniku. To je jedan od najpopularnijih upravitelja lozinki u okolini. LastPass automatski ispunjava sve obrasce na Internetu i sprema vaše podatke u njihov Cloud. To vam olakšava upravljanje svim zaporkama na svim svojim uređajima. Za više sigurnosti LastPass vam također omogućuje spremanje svih lozinki na vlastiti uređaj. To je moguće i na vašim mobilnim uređajima. Za produženu sigurnost imaju dvofaktorsku provjeru autentičnosti, što znači da vam je uvijek potrebna lozinka za upotrebu upravitelja. Štoviše, LastPass možete besplatno koristiti na jednom uređaju. Ako tražite korisnički i siguran upravitelj lozinki, LastPass je pravi za vas!

Dashlane

Dashlane logotipDashlane je čvrst menadžer lozinki koji je vrlo jednostavan za upotrebu. Nude dvije mogućnosti u korištenju njihovog softvera. Možete ga instalirati kao proširenje preglednika ili aplikaciju. Obje su mogućnosti nevjerojatne. Dashlane je definitivno najprikladniji upravitelj lozinki i ima puno različitih značajki. Baš kao LastPass, i Dashlane automatski ispunjava online obrasce. Osim toga, softver se uvijek sinkronizira na svim vašim uređajima.

Dashlane je također vrlo sigurna opcija, jer koriste autorizaciju u dva koraka. Jedna stvar koja čini Dashlande jedinstvenim jest činjenica da možete istovremeno promijeniti više od jedne lozinke. Ovo čini ažuriranje vaše sigurnosti izuzetno lako. Konačno, Dashlane nudi besplatni račun koji vam omogućava pristup svim njihovim funkcionalnostima. Nažalost, besplatnu verziju možete koristiti samo na jednom uređaju.

1Password

1password logotip1Password je upravitelj lozinki koji se usredotočuje uglavnom na 1OS i Mac korisnike. Kao što smo vidjeli s drugim menadžerima, 1Password automatski ispunjava sve vaše online obrasce. Nadalje, imaju proširenje i primjenu preglednika za sve veće operativne sustave i mobilne uređaje.

1Password također ima velike sigurnosne mjere. Oni ne rade samo s autorizacijom u dva koraka, ali imaju i dodatni sigurnosni kôd koji trebate unijeti. Potonji se sprema samo na vaš uređaj, što hakerima još otežava krađu vaših lozinki.

Ono što 1Password uistinu čini posebnim jest njihova takozvana “kula za čuvanje”. Ova značajka provjerava je li došlo do kršenja sigurnosti na bilo kojoj web lokaciji koju koristite. U tom slučaju, 1Password upozorava na sigurnosni rizik i traži od vas da promijenite određenu lozinku. Nažalost, oni ne nude besplatnu pretplatu, ali imaju 30 dana besplatnog probnog razdoblja. Ovo je idealno ako želite saznati je li 1Password pravi upravitelj lozinki za vas.

RoboForm

RoboForm logoRoboForm je svestran upravitelj lozinki koji možete koristiti i online i offline. Oni nude proširenje preglednika za Chrome, Safari i Firefox. Aplikacija RoboForm dostupna je i za operativne sustave poput Windows, Mac OS, Linux, iOS i Android. Uz to, imaju aplikacije posebno za vaše mobilne uređaje. Softver ima nekoliko zanimljivih značajki. RoboForm automatski stvara nove lozinke za vas i ispunjava online obrasce.

Uz opciju plaćanje možete sinkronizirati sve svoje lozinke na različitim uređajima. Ono što je sasvim jedinstveno jest da RoboForm sve vaše podatke sprema izvan mreže. To znači da nijedna od vaših lozinki ne stane na poslužitelj i stoga je manje vjerovatno da će ih ukrasti. Aplikaciju možete koristiti besplatno. Međutim, besplatna opcija ne dopušta vam sinkronizaciju zaporki na različitim uređajima.

Čuvar

Logotip čuvaraKeeper je možda najsigurniji upravitelj lozinki. Koriste se višeslojno šifriranje i autorizaciju u dva postupka. Nadalje, Keeper vam omogućuje odabir poslužitelja na koji želite spremiti svoje lozinke. Keeper vam također pomaže da stvorite jake i slučajne lozinke. Slijedom toga, oni automatski ispunjavaju ove lozinke za vas na web stranicama i u aplikacijama koje posjetite.

Keeper ima proširenje za preglednike Chrome, Safari i Firefox. Oni također nude aplikacije za sve najpopularnije operativne sustave. Zanimljivo je da možete unijeti zaporku skeniranje otiska prsta na svojim mobilnim uređajima. Ako tražite siguran i razumljiv upravitelj lozinki, tada je Keeper taj. Nažalost, aplikacija nije besplatna, ali možete ih testirati 30 dana kako biste ih sami testirali.

Odabir Upravitelja lozinki

Nisu svi upravitelji lozinki isti. Svaki davatelj usluga ima vlastite greške i bonus mogućnosti. Ovisno o vašim željama, jedan upravitelj lozinki mogao bi bolje odgovarati vašim potrebama nego drugi. Ispod možete pronaći značajke na koje morate paziti u upravitelju lozinki.

Izvanmrežna ili oblačna sinkronizacija

Važno je otkriti gdje upravitelj lozinki zadržava svoje lozinke. U ovom slučaju postoje dvije mogućnosti; oni ih mogu spremiti na vlastiti uređaj ili na uslugu Cloud. Spremanje lozinki na vlastiti uređaj nudi veću sigurnost. Međutim, nedostatak je što ne možete sinkronizirati zaporke na različitim uređajima, što je moguće kada spremate lozinke u oblaku.

Spremanje zaporki u oblak može imati nedostatke. Prvo i najvažnije, postoje sigurnosna pitanja. Hakeri se zanimaju za usluge u oblaku jer mogu istovremeno dobiti puno informacija. Postoje slučajevi gdje su Cloud usluge uključene u hakirane i lozinke od upravitelja lozinki. Konačno, također se događa da vam upravitelji lozinki naplaćuju kada premašite veći broj lozinki. Prostor na poslužitelju nije besplatan, pa ako počnete uzimati previše toga, oni traže od vas da se prijavite.

Integracija preglednika

Još jedna značajka koju biste mogli pogledati je integracija preglednika. Većinu svojih lozinki koristimo putem interneta i želimo da sve funkcionira bez problema i brzo. Najbolji upravitelji lozinki nude ekstenziju preglednika. Međutim, postoje velike razlike u kvaliteti. Dobro proširenje preglednika automatski će kreirati i unijeti lozinke za vas. To ne rade svi upravitelji zaporki pa je pametno unaprijed saznati imaju li ovu praktičnu značajku ili ne.

Proširenje za preglednik također je prikladno kad želite promijeniti lozinku na web mjestu. Ponekad može biti teško pronaći pravu stranicu na web mjestu koja će vam omogućiti promjenu zaporke. Neki upravitelji lozinki poput LastPass-a imaju proširenje za preglednik koji vam omogućuje promjenu lozinke bez uranjanja u labirint kakvog mogu biti neka web mjesta.

Još jedna značajka koju imaju neka proširenja preglednika je ona koja vas upozorava kada je web mjesto hakirana. 1Password nudi takvu funkciju i traži od vas da promijenite zaporku kada se to dogodi. Bez ove funkcije ostat ćete u mraku i biti podložniji kibernetičkom kriminalu.

Mobilni uredaji

U današnje vrijeme važno je korištenje naših mobilnih uređaja. Iz tog razloga pametno je provjeriti ima li upravitelj lozinki mobilnu aplikaciju prije nego što ih počnete koristiti. Većina upravitelja lozinki ima aplikaciju za iOS i Android, ali postoje iznimke. Nažalost, nema puno upravitelja lozinki koji nude aplikaciju za Windows Phone.

Neki upravitelji zaporki imaju aplikaciju s ugrađenim preglednikom. To vam omogućuje da popunite svoje lozinke na različitim web stranicama bez ikakvih komplikacija. Nedostatak ovoga je što više ne možete ispuniti svoje lozinke u običnom pregledniku. To je slučaj za Dashlane. Štoviše, postoje neki upravitelji zaporki koji ne nude aplikaciju za mobilne uređaje. Ako želite sinkronizirati svoje lozinke na mobilnom telefonu, najbolje je potražiti upravitelja lozinki koji nudi mobilnu aplikaciju.

Besplatna verzija

Svi želimo biti zaštićeni od cyber kriminala, ali ne želimo i za to platiti previše. Srećom, većina upravitelja lozinki nudi besplatnu verziju svojih usluga. Ne morate biti skupi da biste zaštitili zaporke. Međutim, neke su besplatne mogućnosti ograničene u svojim funkcionalnostima. Važno je provjeriti ima li besplatna verzija sve značajke koje želite u upravitelju lozinki.

Besplatne verzije često ograničavaju mogućnosti sinkronizacije. To znači da još uvijek morate ispuniti lozinke na svojim različitim uređajima. Za to vam treba vremena i nije idealno. Štoviše, većina besplatnih verzija može se koristiti samo ograničeno vrijeme i pokušava vas potaknuti da dobijete plaćenu pretplatu. Iz tih razloga je važno provjeriti je li besplatna verzija stvarno besplatna.

Specifične značajke

Nemaju svi upravitelji lozinki iste značajke. Neki se pružatelji ističu zbog svojih jedinstvenih atributa. LastPass, na primjer, dostupan je na svim uređajima jer rade u vašim preglednicima. Upravitelji lozinki poput Keep i 1Password nude mogućnost otključavanja svih lozinki pomoću skeniranja otiska prsta. Štoviše, 1Password je poznat po snažnom sustavu provjere identiteta korisnika. Koriste provjeru autentičnosti u dva koraka i dodan tajni kôd koji se sprema samo na korisnikov uređaj.

Završne misli

Bili ste u mogućnosti pročitati što neki od najboljih upravitelja lozinki mogu ponuditi. Štoviše, objasnili smo koje su značajke važne u upravitelju lozinki. Najprikladnija opcija je definitivno LastPass. Najviše svestran izbor bio bi Dashlane. Konačno, 1Password je najbolja opcija za korisnike Mac OS-a i iOS-a.

Da biste pronašli savršeno prilagođeno vašim potrebama, pogledajte Cloud sinkronizaciju, integraciju preglednika, troškove i posebne značajke upravitelja lozinki. Ako vam jedan od tih upravitelja lozinki pomogne, možete uštedjeti puno gnjavaže i teškoća.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map