Kako spremiti WhatsApp razgovore VPNoverview

Malo je stvari o kojima možete ovisiti u ovom životu, a promjena je jedna od njih. Ali sa svakom promjenom riskirate da iza sebe ostavite nešto važno. Ako su vam slike, gifovi i razgovori na WhatsApp-u važni, možda biste trebali stvoriti sigurnosnu kopiju koja će se zaštititi od gubitka gubitaka u slučaju da vas velika promjena iznenadi. Možete jednostavno izraditi sigurnosnu kopiju WhatsAppa u samo nekoliko jednostavnih koraka.


Zašto je sigurnosna kopija dobra ideja

Sve dobre stvari privode se kraju. Čak i onaj slatki telefon koji ste kupili prije samo dvije godine. Možete je ispustiti, razbijajući zaslon. Možete ga izgubiti na putu do zračne luke. Ili vas možda samo zavede najnoviji telefon na tržištu. Bilo kako bilo, doći će dan kada trebate novi telefon.

Dok WhatsApp automatski sprema razgovore na telefon, imate još jednu sigurnosnu kopiju koja može spremiti vaše podatke ako se nešto dogodi vašem telefonu. Jedan od načina da osigurate da ne izgubite nijedan zabavni razgovor koji ste vodili preko WhatsAppa jest pristup sigurnosnim kopijama.

Treba imati na umu, pogotovo ako prelazite s iPhonea na Android ili obrnuto – ne možete vratiti sigurnosnu kopiju s jednog operativnog sustava na drugi. Ako prelazite s jednog iPhonea na drugi, on će raditi u redu ili ako prelazite s jednog Android telefona na drugi koji će raditi dobro. Jednostavno ne možete vratiti sigurnosnu kopiju s jedne na drugu.

Sigurnosna kopija WhatsApp-a s vašeg iPhonea

WhatsApp koristi iCloud za izradu sigurnosnih kopija na iPhoneima. Prije nego što napravite sigurnosnu kopiju, morat ćete osigurati da WhatsApp ima pristup iCloudu na vašem uređaju. Na početnom zaslonu iPhonea pokrenite “Postavke”. Dodirnite “iCloud”, otvorite iCloud opcije, a zatim dodirnite “iCloud disk” da biste uključili iCloud ako je isključen. Pomaknite se dolje na dnu popisa aplikacija kako biste pronašli WhatsApp. Provjerite je li pristup uključen klikom na klizaču koji će se pokazati zelenim ako ga već nije.

Povratak na početni zaslon, pokrenite WhatsApp. Dodirnite ikonu zupčanika pri dnu da biste pokrenuli postavke WhatsApp-a. Kliknite “Chats”, zatim locirajte i dodirnite “Backup Backup” da biste otvorili svoje sigurnosne postavke.

Dodirnite “Izrada sigurnosnih kopija odmah” da biste odmah započeli sigurnosno kopiranje povijesti chata. To bi moglo biti dobro ako to učinite kada ste povezani na Wi-Fi, pogotovo ako ste na ograničenom podatkovnom planu s davateljem usluga mobitela. Možete ubuduće automatizirati taj postupak tako da dodirnete ‘Automatska izrada sigurnosnih kopija’ da biste uključili značajku. Zakažite sigurnosno kopiranje koje će se obaviti automatski mjesečno, tjedno ili dnevno. Također imate mogućnost uključenja videozapisa u pričuvnu kopiju ili izostavljanja onih kako biste uštedjeli vrijeme i prostor za pohranu.

Sada su sigurnosno kopirani vaši chatovi, to znači da kada prvi put pokrenete WhatsApp na novom telefonu ili nakon ponovne instalacije aplikacije, možete vratiti povijest iz sigurnosne kopije. Na upit tijekom početnog postavljanja jednostavno odaberite opciju “Vrati povijest čavrljanja” i sigurnosna kopija će se pokrenuti s iClouda.

Sigurnosna kopija WhatsApp-a s Androida

WhatsApp koristi Google Drive za izradu sigurnosnih kopija s Android uređaja. Ako to želite učiniti, na Google disku morate imati dovoljno dostupnog prostora za pohranu sigurnosne kopije. Štoviše, također vam treba dovoljno prostora na telefonu za stvaranje sigurnosne kopije.

Na početnom zaslonu WhatsApp dodirnite tri točke u gornjem desnom kutu i odaberite “Postavke”.

Postavke sigurnosne kopije WhatsApp

Na izborniku postavki pronađite “Chats” i dodirnite je da biste otvorili postavke Chatsa.

WhatsApp sigurnosna kopija razgovora

Sada pronađite postavku “Spremanje pričuvne kopije” pri dnu popisa da biste otvorili izbornik postavki sigurnosne kopije.

Sigurnosna kopija chata WhatsApp

Da biste napravili sigurnosnu kopiju WhatsAppa sada, kliknite zeleni okvir s oznakom “Izrada sigurnosnih kopija”. Ovisno o vašem podatkovnom planu, možda ćete trebati pričekati da napravite taj korak dok ne uspostavite Wi-Fi vezu. WhatsApp u budućnosti možete postaviti samo za izradu sigurnosnih kopija putem Wi-Fi-ja. Pomoću postavke “Izrada sigurnosne kopije” možete odlučiti kada će Whatsapp pokrenuti sigurnosnu kopiju.

Postavite WhatsApp za automatsko sigurnosno kopiranje razgovora onoliko često koliko želite. Dodirnite opciju “Izrada sigurnosnih kopija na Google disku” i odaberite željenu frekvenciju: “Dnevno”, “Tjedno”, “Mjesečno” ili “Samo kad dodirnem” Izrada sigurnosnih kopija “.

Na kraju, možete također uključiti videozapise u svoj razgovor u pričuvnu kopiju ili ih isključiti potvrdnim okvirom na dnu izbornika s oznakom “Uključi videozapise”. Ovaj je okvir po zadanom nije označen.

Obnavljanje chatova na novom telefonu ili nakon deinstalacije i ponovne instalacije WhatsAppa je jednostavno. Tijekom postavljanja nakon što prvi put otvorite WhatsApp, bit ćete upitani želite li vratiti svoje prethodne poruke. Dodirnite “Vrati” za vraćanje spremljenih razgovora iz sigurnosne kopije.

Na raspolaganju su vam opcije

WhatsApp olakšava sigurnosno kopiranje svega u aplikaciji. Također vam nudi mogućnost sigurnosnog kopiranja pojedinačnog razgovora ili zasebnog grupnog razgovora. Na početnom zaslonu WhatsApp odaberite grupni chat ili razgovor koji želite napraviti sigurnosnu kopiju. Povucite izbornik dodirom na tri točke u gornjem desnom kutu. Odaberite “Više”, a zatim dodirnite “Izvezi chat”.

Iz ovog izbornika možete odabrati kako poslati sigurnosnu kopiju iz nekoliko opcija, uključujući e-poštu, izradu sigurnosnih kopija na cloud uređaju i još mnogo toga. Odaberite želite li “Priložiti medije”, uključujući fotografije i videozapise, a WhatsApp će stvoriti sigurnosnu kopiju. Razgovor će biti poslan u obliku .txt datoteke. Ako odlučite uključiti medije, oni će biti poslani u zasebnim datotekama.

Završne misli

Znajući da su vaši razgovori povoljno pohranjeni ne samo da možete uštedjeti prostor na vašem telefonu, već vam može dati i mir. Na taj način nećete izgubiti nijedan razgovor. Čak i kad mijenjate telefone, vaši razgovori ne idu nikuda.

Važno je uzeti u obzir i svoju privatnost kada koristite WhatsApp. Spremanje svih vaših osobnih podataka u tvrtku znači da im trebate ukazati povjerenje. Bilo bi pametno shvatiti tko ima pristup vašoj sigurnosnoj kopiji.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me