Най-добрите управлявани доставчици на услуги за сигурност: Преглед

В предишната ни статия разгледахме защо една компания може да иска да използва трета страна за предоставяне на управлявани услуги за сигурност (MSSP). Ние идентифицирахме подравняване на планетите, като все по-усъвършенствана киберпрестъпност, липса на квалифициран персонал и хипер-свързани технологии за стимулиране на необходимостта от MSSP да се намеси, за да помогне. Проблемът е откъде да започнете, когато търсите добър MSSP за вашата компания? В това бързо ръководство ще посоча някои от основните изисквания, които трябва да търсите, когато възлагате вашата програма за предотвратяване на киберсигурност..

MSSP контролен списък

Основните въпроси, които трябва да започнете в лова си за перфектния MSSP, включват:

Трябва ли да са местни?

Киберпрестъпниците могат да използват интернет срещу нас, но по същия начин можем да използваме интернет срещу тях. Много MSSP предлагат отдалечени услуги. Някои от по-големите компании имат офиси и в много глобални локации, така че ако използвате по-голяма услуга, може да получите и посещения на място.

Какъв е техният ценови модел?

Ценообразуването на MSSP може да бъде решаващ фактор за вашия избор. Цените могат да варират в широки граници и варират в зависимост от сложността и размера на вашата ИТ инфраструктура. По-малките организации могат да предпочетат да използват модел за плащане на пакет, който е определена цена на месец с опции за добавки.

Какъв размер компании предлагат услугите си?

MSSP често могат да поставят фокус върху определени компании. Ще ги видите как рекламират услугите си за фирмени организации, средни компании и т.н. Някои специализират в организации от публичния сектор или в специфични вертикали. Повече MSSP предлагат услуги за по-малки компании, тъй като малките и средните фирми са насочени към киберпрестъпници. Тези MSSP често предлагат намалена услуга за по-малки организации на по-достъпна цена.


Могат ли те да предложат специфична услуга като експертиза за съответствие?

Много отрасли се регулират от специфични закони за защита на данните. Например, всяка компания, която обработва плащания с кредитни карти, трябва да демонстрира спазването на стандарта PCI-DSS. В Европа и по целия свят обработването на личните данни на гражданите на ЕС също се контролира от Общия регламент за защита на данните (GDPR). Проверете дали MSSP на вашия радар предлага услуги, които ще предоставят съвети и насоки относно специфичните за вашата индустрия и общи изисквания за съответствие.

Десет управлявани доставчици на услуги за сигурност, за да напуснат

# 1 TrustNet

trustnet логоместоположение: САЩ, но обслужващи компании по целия свят

Типичен размер на обслужваната компания: Всички размери управлявани. Те предлагат сервизни пакети въз основа на модел за месечно ценообразуване.

Експертиза: Те предлагат експертиза за съответствие и могат да работят с вашата организация, за да гарантират, че отговаряте на регулаторните изисквания. Те също са експертни ръководители на проекти. Техните пакетирани услуги са лесен начин да се ангажирате с управлявани услуги за сигурност.

# 2 Обединени доставчици на услуги (USP)

обединено лого за сигурностместоположение: Швейцария, но обслужващи компании по целия свят

Типичен размер на обслужваната компания: Предимно средно за предприятията и публичния сектор

Експертиза: USP има дълга история на управление на киберсигурността, особено в защитните стени и в последно време защитните стени на уеб приложенията. Те също имат опит в цифровата идентичност и удостоверяване.

# 3 Бдителност

CyberDNA логоместоположение: САЩ

Типичен размер на обслужваната компания: Малки до средни организации.

Експертиза: Те имат собствена вътрешна система за откриване на уязвимост CyberDNATM, както и предлагат управление на киберсигурността. Те предлагат и цялостна услуга за управление на крайните точки.

# 4 Securelink

Лого на Securelinkместоположение: Белгия, с офиси в много части на Скандинавия, Германия и Холандия

Типичен размер на обслужваната компания: Всички размери и видове организации

Експертиза: Склонен е да се съсредоточи върху европейските компании и да предлага услуги от експерти в „Центъра за киберзащита“. Пълно предлагане на MSSP от анализ на бизнес нуждите до пълна защита, предотвратяване и реагиране на инциденти.

# 5 Червен канар

червено канарче логоместоположение: САЩ, но обслужва компании от цял ​​свят

Типичен размер на обслужваната компания: Всички организации с големи размери

Експертиза: Предлагайте пълна гама от услуги и продукти на MSSP за архивиране на услугата. Основната им заслуга е да предоставят на вашата компания отдалечен, външен „син екип“ от експерти по сигурността, които са на ваше разположение, 24/7.

# 6 Делта риск

DeltaRisk логоместоположение: САЩ

Типичен размер на обслужваната компания: Всички организации с големи размери

Експертиза: Основен акцент върху уязвимостите в облачните услуги. Те предлагат набор от стабилни решения за откриване и предотвратяване на атаки, базирани на облак. Предлагайте 24/7 услуги за мониторинг, както и усъвършенстван анализ на данни и машинно обучение за разширяване на анализа на човешката уязвимост.

# 7 Оранжеви бизнес услуги

Лого на Orange Business Servicesместоположение: Френска централа, но с офиси по целия свят.

Типичен размер на обслужваната компания: Среден клас

Експертиза: Напълно 24/7 управлява услугите за киберсигурност от една от най-известните марки в Европа.

# 8 EY Сигурност

Лого на EYSecurityместоположение: Обединеното кралство е със седалище, но офиси в целия свят, включително в САЩ и Азиатско-Тихоокеанския регион

Типичен размер на обслужваната компания: Средни към по-големи предприятия

Експертиза: Голяма фирма с редица експертизи.

# 9 ECSC

ECSC логоместоположение: Центрове във Великобритания и Австралия

Типичен размер на обслужваната компания: Всички организации с големи размери

Експертиза: Разнообразие от пакети услуги, обхващащи всичко – от спазването на изискванията до пълния аутсорсинг на всички аспекти на управлението на киберсигурността. Специализъм е спазването на PCI и GDPR.

# 10 SecureWorks

лого на сигурни мрежиместоположение: Със седалище във Великобритания, но офиси в целия свят

Типичен размер на обслужваната компания: Всички организации с големи размери

Експертиза: Със 4 400 клиенти в 55 държави, SecureWorks е едно от най-признатите имена в света на управлявани услуги за сигурност. Те са компания от Обединеното кралство, но собственост на Dell Technologies. Те поддържат вашата организация от анализ на уязвимостта до 24/7 управление и отговор на инциденти.

Заключителни мисли

Нашият списък от десет MSSP в никакъв случай не е изчерпателен, така че не забравяйте да направите и ваше собствено изследване. Налични са редица пълни директории на MSSP, в които са изброени 100-те организации, предлагащи управлявани услуги за сигурност; пример е MSSP Alert. В крайна сметка трябва да определите правилното съвпадение на MSSP за вашата конкретна организация. Ако сте по-малка компания, може да искате да разгледате тези, които предлагат пакети, които отговарят на специфичните нужди на по-малката фирма и които идват на по-достъпна цена.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me