Най-добрият мениджър на пароли: сравнение | VPNoverview

Лаптоп с паролаВ днешно време имаме пароли за всеки акаунт или приложение и може да е трудно да ги запомните всички. В резултат на това някои хора решават да използват само една парола за всички свои акаунти. Това обаче може да бъде много опасно. Защото, ако хакер получи в ръцете си една от вашите пароли, той ще има достъп до всички ваши акаунти.

Различните пароли за всички ваши акаунти са съществена част от това да сте в безопасност онлайн. Но това може да бъде много трудно да се запомни. Поради тази причина е най-лесно да използвате мениджър на пароли. Тази програма може да ви помогне да създадете силни пароли и ще ги поддържа безопасни за вас.

Обаче има много мениджъри на пароли наоколо, така че как да изберете един? Избрахме няколко за вас за преглед. Изброихме защо смятаме, че тези мениджъри на пароли са идеални за всеки, който иска да подобри сигурността си.

Най-добрите мениджъри на пароли на този момент

По-долу споделяме с вас най-добрите мениджъри на пароли на момента. Всички те отговарят на критериите, които ще разгледаме по-нататък в статията.

LastPass

LastPass логоLastPass е мениджър на пароли, който функционира в рамките на вашия браузър. Той е един от най-удобните мениджъри на пароли наоколо. LastPass автоматично попълва всички форми в интернет и записва вашите данни в техния облак. Това ви улеснява да управлявате всичките си пароли на всичките си устройства. За по-голяма сигурност LastPass ви позволява също да запазите всичките си пароли на вашето собствено устройство. Това е възможно и на вашите мобилни устройства. За по-голяма сигурност те имат двуфакторна автентификация, което означава, че винаги се нуждаете от паролата си, за да използвате мениджъра. Освен това можете да използвате LastPass безплатно на едно устройство. Ако търсите удобен и безопасен мениджър на пароли, LastPass е този за вас!


Dashlane

Dashlane логоDashlane е солиден потребителски мениджър на пароли. Те предлагат две възможности за използване на техния софтуер. Можете да го инсталирате като разширение за браузър или приложение. И двете опции са невероятни. Dashlane определено е най-удобният мениджър на пароли и има много различни функции. Точно като LastPass, Dashlane автоматично попълва онлайн формуляри. Освен това софтуерът винаги се синхронизира на всички ваши устройства.

Dashlane също е много безопасна опция, тъй като те използват двуетапно разрешение. Едно нещо, което прави Dashlande уникален е фактът, че можете да промените повече от една парола едновременно. Това прави актуализирането на вашата сигурност изключително лесно. И накрая, Dashlane предлага безплатен акаунт, който ви дава достъп до всичките им функционалности. За съжаление, можете да използвате безплатната версия само на едно устройство.

1Password

Лого на 1слова1Password е мениджър на пароли, който се фокусира главно върху потребителите на 1OS и Mac. Точно както видяхме с другите мениджъри, 1Password автоматично попълва всичките ви онлайн формуляри. Освен това те имат разширение за браузър и приложение за всички по-големи операционни системи и мобилни устройства.

1Password също има големи мерки за сигурност. Те не работят само с двуетапно разрешение, но имат и добавен код за сигурност, който трябва да въведете. Последното се запазва само на вашето устройство, което още повече затруднява хакерите да откраднат паролите ви.

Това, което наистина прави 1Password специална, е така наречената им „наблюдателна кула“. Тази функция проверява дали е имало нарушения на сигурността на някой от уебсайтовете, които използвате. В такъв случай 1Password ви предупреждава за риска за сигурността и ви подканва да промените тази конкретна парола. За съжаление те не предлагат безплатен абонамент, но имат 30-дневна безплатна пробна версия. Това е идеално, ако искате да разберете дали 1Password е правилният мениджър на пароли за вас.

RoboForm

Лого на RoboFormRoboForm е универсален мениджър на пароли, който можете да използвате както онлайн, така и офлайн. Те предлагат разширение за браузър за Chrome, Safari и Firefox. Приложението RoboForm е достъпно и за операционни системи като Windows, Mac OS, Linux, iOS и Android. Освен това те имат приложения специално за вашите мобилни устройства. Софтуерът има няколко интересни функции. RoboForm автоматично създава нови пароли за вас и попълва онлайн формуляри.

С опцията за плащане можете да синхронизирате всички ваши пароли на различно устройство. Това, което е доста уникално е, че RoboForm запазва цялата ви информация офлайн. Това означава, че никоя от вашите пароли не попада на сървър и по този начин е по-малко вероятно да бъде открадната. Можете да използвате приложението безплатно. Безплатната опция обаче не ви позволява да синхронизирате паролите си на различни устройства.

пазач

Запазено логоKeeper е може би най-сигурният мениджър на пароли. Те използват многослойно криптиране и разрешение с две настройки. Освен това Keeper ви позволява да изберете сървъра, на който искате да запазите паролите си. Keeper ви помага също да създавате силни и случайни пароли. Впоследствие те автоматично попълват тези пароли за вас на уебсайтовете и приложенията, които посещавате.

Keeper има разширение за браузър за Chrome, Safari и Firefox. Те също предлагат приложения за всички най-популярни операционни системи. Интересното е, че можете да използвате сканиране с пръстов отпечатък на мобилните си устройства, за да въведете паролата си. Ако търсите безопасен и лесен за употреба мениджър на пароли, тогава Keeper е този. За съжаление приложението не е безплатно, но можете да използвате 30-дневната им пробна версия, за да ги тествате сами.

Избор на мениджър на пароли

Не всички мениджъри на пароли са еднакви. Всеки доставчик има свои собствени грешки и функции за бонус. В зависимост от вашите предпочитания, един мениджър на пароли може да отговаря по-добре на вашите нужди от другия. По-долу можете да намерите функциите, които е важно да внимавате в мениджъра на пароли.

Офлайн или облачна синхронизация

Важно е да разберете къде мениджърът на пароли пази паролите си. В този случай има две възможности; може да ги запишете на вашето собствено устройство или на облачна услуга. Запазването на паролите на вашето устройство предлага повече сигурност. Недостатъкът обаче е, че не можете да синхронизирате паролите си на различни устройства, което е възможно, когато запазвате паролите в облака.

Запазването на паролите ви в облака може да има недостатъци. На първо място има някои проблеми с безопасността. Хакерите се интересуват от облачните услуги, защото могат да получат много информация едновременно. Известни са случаи, в които са включени облачни услуги, където са били хакнати и паролите от мениджъра на пароли. Накрая се случва също така, че мениджърите на пароли ви таксуват, когато сте надвишили редица пароли. Пространството на сървъра не е безплатно, така че ако започнете да поемате прекалено много от него, те помолят да качите.

Интеграция в браузъра

Друга функция, която може да искате да разгледате, е интегрирането в браузъра. Ние използваме повечето от нашите пароли онлайн и искаме всичко да работи гладко и бързо. Най-добрите мениджъри на пароли предлагат разширение за браузър. Има обаче големи разлики в качеството. Доброто разширение на браузъра ще създаде и попълни паролите за вас автоматично. Не всички мениджъри на пароли правят това, така че е интелигентно да разберете предварително дали имат тази удобна функция или не.

Разширението на браузъра е удобно и когато искате да промените парола в уебсайт. Понякога може да бъде трудно да намерите правилната страница в уебсайт, която ще ви позволи да промените паролата си. Някои мениджъри на пароли като LastPass имат разширение за браузър, което ви позволява да промените парола, без да се налага да задълбавате в лабиринта, който някои уебсайтове могат да бъдат.

Друга функция, която имат някои разширения за браузъри, е тази, която ви предупреждава, когато уебсайтът е хакнат. 1Password предлага подобна функция и ви подканва да промените паролата си, когато това се случи. Без тази функция ще останете в тъмното и ще бъдете по-податливи на киберпрестъпност.

Мобилни устройства

В този ден и възраст е важно да можем да използваме нашите мобилни устройства. Поради тази причина е разумно да проверите дали мениджърът на пароли има мобилно приложение, преди да започнете да ги използвате. Повечето мениджъри на пароли имат приложение за iOS и Android, но има изключения. За съжаление няма много мениджъри на пароли, които предлагат приложение за Windows Phone.

Някои мениджъри на пароли имат приложение с вграден браузър. Това ви позволява да попълните вашите пароли на различен уебсайт без никакви излишни. Недостатъкът на това е, че вече не можете да попълвате паролите си в обикновен браузър. Такъв е случаят с Dashlane. Освен това има някои мениджъри на пароли, които не предлагат приложение за мобилни устройства. Ако искате да синхронизирате вашите пароли на мобилния си телефон, най-добре е да потърсите мениджър на пароли, който предлага мобилно приложение.

Безплатна версия

Всички искаме да бъдем защитени срещу киберпрестъпността, но също така не искаме да плащаме твърде много за това. За щастие повечето мениджъри на пароли предлагат безплатна версия на услугите си. За да защитите паролите си, не е необходимо да е скъпо. Някои от безплатните опции обаче са ограничени във функционалността си. Важно е да проверите дали безплатна версия има всички функции, които искате в мениджъра на пароли.

Безплатните версии често ограничават възможностите за синхронизация. Това означава, че все още трябва да попълвате пароли на различните си устройства. Това отнема време и не е идеално. Освен това повечето безплатни версии могат да се използват само за ограничено време и те се опитват да ви стимулират да получите платен абонамент. Поради тези причини е важно да проверите дали безплатна версия наистина е безплатна.

Специфични характеристики

Не всички мениджъри на пароли имат еднакви функции. Някои доставчици се открояват заради уникалните си качества. LastPass например е наличен на всички устройства, тъй като те работят в браузърите ви. Мениджърите на пароли като Keep и 1Password предлагат възможност за отключване на всички пароли с сканиране с пръстов отпечатък. Освен това 1Password е известна със силната си система за удостоверяване на потребителя. Те използват удостоверяване в две стъпки и добавен секретен код, който се запазва само на устройството на потребителя.

Заключителни мисли

Вие успяхте да прочетете какво могат да предложат някои от най-добрите мениджъри на пароли. Освен това обяснихме какви функции са важни да търсите в мениджъра на пароли. Най-удобната за потребителите опция определено е LastPass. Най-универсалният избор би бил Dashlane. И накрая, 1Password е най-добрият вариант за потребителите на Mac OS и iOS.

За да намерите идеалното съответствие за вашите нужди, разгледайте облачната синхронизация, интеграцията в браузъра, цената и специалните функции на мениджъра на пароли. Като оставите някой от тези мениджъри на пароли да ви помогне, можете да си спестите много караница и трудности.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me