Как да запазите децата си в безопасност онлайн? | VPNoverview

От своето доста скромно начало през 70-те години на миналия век, интернет се превърна в едно от най-големите хранилища на информация в света и жизненоважен фасилитатор на глобалната комуникация. 3,5 милиарда души имат достъп до интернет по целия свят, което означава, че 45% от населението в света редовно сърфира в интернет..


Мобилният достъп до интернет увеличава масово броя на хората, които имат редовен достъп до интернет, помагайки на навлизането на интернет да достигне 89% в Северна Америка през 2017 г..

Въпреки че интернет е фантастичен инструмент с много приложения, от образование до забавление, той има и тъмна страна, особено за деца и млади възрастни.

Кейлогърски хакерНад 45 милиона деца, на възраст между десет и седемнадесет години, използват интернет редовно, а едно на петима от тези деца е сексуално поискано. Около 60% от тийнейджърите са получили някаква форма на комуникация от непознат, а половината от тези деца, които са се свързали, са отговорили на тези съобщения. Киберпрестъпността е една от най-бързо развиващите се области на престъпната дейност и киберпрестъпниците стават все по-млади и по-млади.

Опасностите от интернет не се свеждат само до детски злоупотреби и престъпници. Докато интернет ни позволява да общуваме с другите по целия свят, той може също толкова лесно да се използва за насочване към някого чрез съобщения и социални медии. Около 15% от децата под 15 години са били изложени на някаква форма на кибертормоз.

За щастие, има редица възможности родителите да пазят децата си в безопасност, като все пак им позволяват да използват пълноценно интернет.

В тази статия ще разгледаме какви са най-разпространените интернет базирани заплахи за децата и как да се борим с тях, прости правила, които можете да използвате, за да увеличите безопасността на детето си онлайн, как да адаптирате тези правила към конкретни възрастови групи и какво налични са инструменти, които ще ви позволят да контролирате онлайн дейностите на вашето дете.

Contents

Какви са опасностите?

Най-добрият начин да защитите детето си от най-често срещаните опасности в интернет е да знаете на какво да внимавате. Както се казва в старата поговорка „предупредено е въоръжено“, така че в този раздел ще разгледаме някои от по-често срещаните опасности, с които вашето дете може да се сблъска онлайн.

Неподходящо съдържание

Интернет е място, изпълнено с всякакъв вид съдържание, което е това, което го прави толкова отличен ресурс за деца, които искат да учат. Въпреки това, самото количество съдържание в интернет е точно това, което прави толкова трудно да се попречи на децата да имат достъп до неща, до които не трябва да имат достъп..

Едно от четирите деца, които използват интернет редовно, са изложени на нежелана порнография. Дори и най-безобидното търсене с Google може да доведе до уебсайтове, насърчаващи расизма, религиозна радикализация или дори насърчаване на хората да извършат насилие или самоубийство.

Сексуални хищници

Тъжен е фактът, че едно от пет деца, които имат достъп до интернет, са били сексуално призовани. Като общество ние сме по-свързани, отколкото някога досега. Въпреки че интернет базираните социални медии са чудесен начин за свързване на много хора, той също може да доведе децата в контакт с хищници.

Повечето платформи за социални медии, като Twitter и Facebook, се проверяват за неподходящо съдържание или комуникации, насочени към деца. Но простият факт е, че не всички лоши неща могат да бъдат прихванати.

Неограничените чат стаи и приложения за съобщения, като WhatsApp, са много по-трудни за регулиране. Както споменахме по-рано, 60% от тийнейджърите са получили някаква форма на комуникация от непознат. Малко над половината от контактуващите отговориха на тези съобщения.

Кибертормоз

Проучване от 2017 г. показа, че около 15% от децата под 15-годишна възраст са били изложени на някаква форма на кибертормоз. В контекста на това физическите тормози засягат около 20% от децата в училищна възраст в САЩ, което означава, че кибертормозът се е превърнал в толкова голям проблем, колкото физическият тормоз.

Една от причините за възхода на кибертормоза е анонимността, предоставена от интернет. Тази анонимност позволява на други деца да казват и да правят неща, които никога не биха помислили да правят лице в лице. Кибертормозът също може да бъде трудно забележим, тъй като децата и младите хора често са частни относно своите профили в социалните медии и съдържанието на техните приложения за съобщения..

Киберпрестъпленията

Киберпрестъпността е най-бързо развиващото се престъпно начинание в САЩ и за съжаление децата са най-бързо нарастващата жертва. Просто казано, децата и младите възрастни са далеч по-уязвими от манипулирането при изтегляне на злонамерен софтуер или отказване от лични данни по време на фишинг атаки.

Завивка за одеяло е лоша идея

Предвид опасностите, с които може да се изправи дете с неограничен достъп до интернет, може да изглежда добра идея просто да попречите на детето си да получи достъп до интернет. Това не е най-добрият вариант поради редица причини:

 • Интернет е навсякъде – Изрязването на вашето дете от интернет може да бъде много трудно, ако не и невъзможно. 95% от училищата в Северна Америка и Европа имат достъп до интернет, а навлизането на мобилен интернет като цяло е около 80-90% в повечето развити страни. Огромен набор от устройства, от игрови конзоли до умни часовници, се нуждаят от интернет свързаност, за да функционират правилно.

Отрязването на детето ви от интернет, когато е толкова голяма част от съвременното общество, може да се окаже по-трудно, отколкото си мислите, и дори да го направите, то може да не е толкова ефективно, колкото се надявахте.

Многобройни проучвания показват, че образованието е най-добрият метод за защита на децата онлайн, докато забраната за пълна забрана ги оставя невежи и следователно уязвими към потенциални опасности онлайн.

 • Интернет има значителни предимства – Въпреки че ограничаването на децата ви да ползват интернет изобщо изглежда удобно, това не позволява на децата да се възползват от многото предимства, предлагани от достъпа до интернет. Ако не друго, интернет е отличен образователен инструмент, позволяващ на децата да научат всичко, което трябва да знаят.

Основните правила за безопасност на интернет

Ако търсите начин да позволите на детето си да използва интернет, като все още ги пази от общите опасности, тогава има стъпки, които можете да предприемете.

Въпреки че не всички решения ще бъдат приложими за ситуацията на всеки, има някои основни правила, които можете да въведете, които ще подобрят онлайн безопасността на децата ви, без да ограничават значително достъпа им до подходящо съдържание.

Образовайте себе си

Най-добрият начин да определите дали вашето дете участва или е изложено на неподходящи комуникации или съдържание е да разбере как работят компютрите и как често се използва интернет.

Не се притеснявайте, ако това звучи малко обезсърчително, технологията непрекъснато се развива и за щастие има значителен брой ресурси, които могат да ви помогнат да получите необходимата информация.

Образовайте детето си

Един от факторите, който често се пренебрегва при обмислянето на интернет безопасността за деца, е колко важно е да се включат децата в този разговор. Живеем в свят, в който дори по-малките деца стават все по-добри и по-добри в използването на устройства, свързани с интернет. Обучението на децата ви за потенциалните рискове от използването на тези устройства и защо сте поставили конкретни ограничения е важна част от запазването им.

Трудно е някой, камо ли дете, да избегне опасностите, които не са наясно.

Обяснете киберпрестъпността

Очевидно това донякъде зависи от възрастта на вашето дете, но няма никаква вреда да обясните на децата основите на киберпрестъпността. Колкото повече разбират, толкова по-малка е вероятността да бъдат подмамени да дават лична информация или да изтеглят опасен софтуер на семейния компютър.

Поддържайте компютрите си в обща стая

Поставянето на компютъра ви в обща стая и се уверете, че екранът е видим е лесен начин за наблюдение на онлайн дейностите на децата ви и да се уверите, че те имат достъп само до подходящо съдържание.

Самото присъствие на възрастен в една и съща стая обикновено е достатъчно, за да попречи на децата да се опитват да имат достъп до всичко, на което не бива да бъдат изложени, а също така ви позволява да наблюдавате техните онлайн комуникации.

Задайте сигурна парола

Това може да звучи просто, но факт е, че повечето от нас дори не си правят труда да обръщаме внимание на най-простите правила за интернет сигурност. Поставянето на защитена парола на всички свързани с интернет устройства не е основно неудобство за повечето от нас, но ще предпази по-малките деца от достъп до устройства, когато не сте наоколо.

Ако значителният брой истории за малки деца, които харчат огромни суми пари за игри или в Google Play Store, ни научиха на каквото и да било, то децата на всички възрасти са изненадващо квалифицирани да използват технологично технологията, което е нещо, което ние като родителите трябва да вземем сметка.

Дайте им ограничение във времето

Въпреки че интернет е отличен източник на образование и забавление, прекарването на всеки час всеки ден в него едва ли е здравословно. Определянето на време за ограничаване на достъпа до интернет за вашите деца ще ги подкани да излязат навън и да играят. Плюс това ви позволява да предотвратите достъпа им до интернет в моменти, когато нямате възможност да ги контролирате.

Не им позволявайте да качват и изтеглят снимки на себе си

Изтегляне на лаптопОнлайн хищниците често искат снимки на жертвите си. Те започват с задаване на „безобидни“ снимки, но когато започнат да печелят доверието на детето, ще започнат да ги притискат да изпращат все повече и повече неподходящи изображения.

Да помолите детето си да потърси вашето разрешение, преди да изпрати изображения, е друга мярка за безопасност, която може да ви помогне да ги защитите от неподходяща комуникация.

Затвърдете правилото „Не говорете с непознати“

Старата поговорка „не говорете с непознати“ е толкова подходяща за онлайн комуникация, колкото и в реалния свят. Докато социалните медии са отличен начин за младите възрастни да общуват и да се свързват с хората, по-малките деца трябва да бъдат обезсърчени да говорят с хора онлайн извън тяхната създадена група за приятелство.

Развивайте вашите правила, докато децата ви растат

Децата се променят с порастването си, ставайки по-зрели и отговорни. Ограниченията, които имаха смисъл, когато бяха малки деца, могат да станат ненужни, когато прераснат в малки възрастни.

Най-добрият начин да запазите децата, без да им пречите прекалено много, докато растат, е да развивате правилата си във времето. По-долу са някои препоръчани насоки, които ще запазят децата от различни възрастови групи, докато се радват на интернет.

5 и под

 • Задайте границите си при използване на интернет рано. Сега е най-подходящото време да свикнете детето си с идеята за ограничения и времеви ограничения при използването му в интернет.
 • Съобщавайте вашите правила за използване на интернет с други хора и групи, които ще се грижат за вашето дете. Ако бабите и дядовците, училищата, клубовете след училище и вашата детегледачка работят от една и съща игра, това прави запазването на детето ви в безопасност, докато те използват интернет толкова по-лесно.
 • Закупете устройство, специално проектирано за използване от деца на 5 години или по-малки. Тези устройства могат да бъдат свързани с интернет, но съдържат строг контрол върху използването на интернет, програмируем родителски контрол и често са много по-здрави от средния ви iPad.
 • Консултирайте се с вашия доставчик на интернет услуги (ISP), за да проверите дали имат вграден родителски контрол, който можете да активирате. Повечето основни доставчици на интернет услуги предлагат набор от родителски контрол, въпреки че те могат да бъдат донякъде основни по функция.
 • Друг вариант е да инсталирате софтуер за родителски контрол на трети страни. Тези програми като цяло са по-сложни и предлагат по-голям контрол върху това, какво децата могат да имат достъп онлайн и кога могат да имат достъп до нея.
 • Ако използвате вграден родителски контрол от вашия интернет доставчик, имайте предвид, че те няма да работят, ако детето ви използва устройство, свързано към безплатния WiFi, често предлаган на места като големи вериги за кафе.
 • Изтегляйте само игри, приложения и медии, на които е дадена подходяща възрастова оценка, и не забравяйте да тествате или преглеждате тази медия, преди да разрешите на детето си да я използва.

6 до 9 години

 • На тази възраст може да се наложи да зададете родителски контрол на по-широк спектър от устройства, които вашето дете ще бъде достатъчно старо за използване. Игралните конзоли, смарт телевизорите и дори някои часовници имат достъп до интернет и имат вградени възможности за съобщения.
 • Ако не можете да активирате родителски контрол на устройство, което се тревожите за използването на детето си, уверете се, че устройството е настроено в обществена стая, а не в детската спалня.
 • Обсъдете основната безопасност в интернет с децата си и се съгласете за списък на уебсайтове, за които е добре да ги посещават. Очертайте каква информация не бива да раздават онлайн, като например тяхното име, адрес или адрес на тяхното училище.
 • Работете с други родители, за да зададете разумни насоки за използване на интернет, които могат да бъдат приложени към вашето дете и тяхната група за приятелство. Последователните правила за достъп до интернет са по-склонни да се приемат от децата и няма да се налага да се притеснявате, че ще останат с приятелите си.
 • Вижте спецификациите на всяко устройство, което купувате за вашето дете. Най-добрият начин да се уверите, че вашето дете има достъп само до интернет по начина, а по това време и вие искате да бъдете запознати с това какви устройства могат да имат достъп до интернет чрез.

10 до 12 години

 • Говорете с детето си за рисковете от използването на социални медии. Обяснете каква информация не трябва да се предоставя и че при никакви обстоятелства те никога не изпращат снимки на себе си всеки, който ги поиска, без първо да получи вашето разрешение.
 • Уведомете детето си, че трябва незабавно да докладва за всяко подозрително поведение или неуместен контакт. Ако детето ви съобщи за неподходяща комуникация с вас, не се колебайте да се свържете с полицията.
 • Уверете се, че детето ви знае да съхранява предмети като мобилни телефони, таблети и умни часовници на сигурно място, когато не е у дома. Това ще намали до минимум риска от загуба или кражба.
 • Платформите за социални медии като Facebook и YouTube имат минимална възрастова граница от 13 години. Това е налице поради причина и трябва да се уверите, че децата ви го спазват.
 • На тази възраст е разумно да имате достъп до всички данни за вход на децата си и да можете да проверявате техните онлайн дейности и какви съобщения изпращат и получават.

13 години и по-стари

 • След като детето ви започне да преминава в млад възрастен, е разумно, че трябва да има степен на самостоятелност. На тази възраст трябва да работите с детето си, за да търпите тяхната безопасност онлайн. Включете ги в разговора и им дайте необходимата информация, за да бъдат в безопасност.
 • Следете спецификата на най-новите устройства с интернет, социални медийни платформи и мобилни приложения. Колкото повече знаете, толкова по-добра позиция сте, за да осигурите безопасността на детето си.
 • След като детето ви достигне пубертета, уведомете го, че е добре за тях да изследват теми като здраве, благополучие, образ на тялото и сексуалност. Прегледайте родителския си контрол, за да се уверите, че те отразяват нарастващата зрялост на детето ви и информацията, от която се нуждае за достъп. Не забравяйте да обсъдите тези теми с детето си, за да сте сигурни, че не получават невярна или подвеждаща информация онлайн.
 • Обсъдете присъщите опасности от секстирането и изпращането на голи образи на себе си на другите.
 • Тъй като детето ви вече има легален достъп до уебсайтове на социалните медии като Facebook и YouTube, обсъдете с тях концепцията за кибертормоз. Освен това подчертайте, че общуването по интернет не е реална гаранция за сигурност или анонимност.
 • Обсъдете с детето си основите на киберпрестъпността. Дайте им необходимата информация за идентифициране и избягване на фишинг измами, раздаване на лични данни в социалните медии и изтегляне на заподозрян софтуер.
 • Бъдете наясно с правните и лични последствия за кражба на авторски права и плагиатство и се уверете, че детето ви също е запознато с тях.

Как да използвате софтуер за родителски контрол

Едно от нещата, които споменахме в тази статия, е използването на софтуер за родителски контрол, или вграден в операционни системи, чрез интернет доставчици или чрез програми на трети страни..

Използването на софтуер за родителски контрол може да направи живота много по-лесен, когато става въпрос за безопасността на децата ви онлайн и ограничаването на достъпа им до по-тъмните части на интернет. Правилните програми могат да направят голяма част от тежкото повдигане за вас, филтрирайки достъпа на вашето дете, ограничавайки времето, когато може да използва интернет, и ви позволява да наблюдавате техните комуникационни и социални профили в медиите.

Изборът кой софтуер за родителски контрол да се използва може да бъде по-трудно. За да направим нещата възможно най-прости, ще покажем как да активирате родителския контрол, предоставен от вашия интернет доставчик или пакетиран с вашата операционна система. Също така разбиваме предимствата и характеристиките на използването на софтуер за родителски контрол.

Вграден ISP контрол

По-голямата част от основните интернет доставчици предлагат опция за родителски контрол. Тези опции са по-скоро основни, като се използва филтриране на ключови думи, за да се предотврати достъпа на потребителите до уебсайтове, включени в черен списък с неподходящо съдържание, като насилие или порнография.

Най-добрият начин да активирате филтрирането на съдържанието на вашия интернет доставчик е да се свържете директно с тях, за да обсъдите подробностите за услугата, която предлагат, и вашите нужди.

Трябва да се отбележи, че филтрирането по ключови думи и филтрирането по DNS често могат да бъдат заобиколени от използването на прокси уебсайтове или дори използването на друг браузър. Въпреки че това може да звучи сложно, винаги трябва да приемате, че децата ви са достатъчно интелигентни, за да го направят.

Освен това филтрите за съдържание на ISP няма да филтрират съдържание, достъпно от мобилни устройства, освен ако вашият интернет доставчик не предоставя и вашата мобилна широколентова услуга.

Вградени контроли на операционната система

Отделните операционни системи като Android, Microsoft Windows и iOS / MacOS имат вградени родителски контрол, които по принцип са по-сложни и ефективни от тези, предлагани от вашия интернет доставчик. Те също имат полза от това, че са безплатни! Ако все още не сте включили родителския контрол, ето кратко ръководство за активирането им в трите най-популярни операционни системи.

андроид

 • Android мобилен телефонЗа да активирате родителския контрол на устройство с Android, достъп до вашия „Настройки“ на устройството с Android приложение и след това превъртете надолу към Опция „Потребители“.
 • Оттам ще трябва добавете нов потребител и докоснете „Ограничен“ опция, когато бъдете подканени. Оттам също ще бъдете повишени да зададете щифт, парола или модел за достъп до устройството.
 • След като ограничения потребител е създаден, можете да предоставите или изключите достъп до всички приложения и услуги за местоположение, които вашето Android устройство предлага. Детето ви ще има достъп до устройството без парола, но само в ограничения си акаунт.

Windows 10

 • За достъп до настройките на родителския контрол на Windows 10, просто въведете „Family Options“ в лентата за търсене под менюто за старт.
 • От страница за семейни опции, ще бъдеш способен да задайте времеви ограничения както за интернет, така и за използване на компютър. Можете също така да блокирате неподходящо съдържание, уебсайтове с черен списък и дори да добавяте пари в акаунта си в Microsoft, така че те да могат да купуват игри и медии, подходящи за възрастта, без да се нуждаят от вашите данни за плащане.
 • Опциите за филтриране на съдържание и SafeSearch работят само ако вашето дете използва браузъра Microsoft Edge.
 • Ще трябва да създадете Microsoft акаунт за детето си, за да се възползвате максимално от опциите за семейството на Windows. Това се дължи на предимствата да можете да наблюдавате интернет дейностите на детето си и дори да получавате редовни актуализации за тези дейности от Microsoft.
 • Едно от съществените предимства на използването на опциите за семейство на Windows е, че той се разширява и до други устройства на Microsoft, като Windows телефони и гамата от игрови конзоли Xbox.

MacOS

 • За да включите родителски контрол на Mac, първо отворете раздела „Системни предпочитания“, като кликнете върху логото на Apple, разположен в горния ляв ъгъл на работния плот.
 • Ще видите опция, маркирана “Родителски контрол,” след като щракнете върху тази опция, ще ви бъде представено известие, което гласи „Няма потребителски акаунти за управление.“
 • Следвайте указанията до добавете нов управляван потребител.
 • След като новият потребител за вашето дете бъде добавен, ще можете да го направите контролират достъпа си до определени приложения, които Apple съхранява, които могат да използват, задават времеви ограничения за използването на вашия Mac и дори изключват достъпа до функции като микрофона или вградената уеб камера.
 • Можете също така да настроите контроли за филтриране до кои уебсайтове вашето дете има достъп, въпреки че този филтър за съдържание ще работи само ако достъпа до интернет чрез браузъра Safari.

IOS

 • За да настроите родителски контрол на iOS устройство, като iPhone, отворете раздела „Настройки“ и след това докоснете „Време на екрана“.
 • кран “Продължи” и след това изберете опцията, маркирана “Това е iPhone на моето дете.”
 • След това ще бъдете подканени да въведете a „Родителски парол“, ако това е телефонът на вашето дете или „парола за екранен час“, ако това е вашето устройство и вие позволявате на детето си да го използва.
 • След като „Времето на екрана“ е настроено, вие ще можете да предотвратите покупките на iTunes и App Store, да ограничите достъпа до вградените приложения и функции, да филтрирате изрично съдържание чрез използването на оценки на съдържанието, филтрирате съдържанието на уебсайта, да ограничите мрежата на Siri търсене и ограничаване на достъпа до Game Center.

Софтуер за родителски контрол на трети страни

Докато вграденият родителски контрол, предлаган от доставчиците на интернет услуги и специфични операционни системи, има предимствата да бъде безплатен и разумно лесен за настройване, те имат някои недостатъци.

Филтрирането на съдържанието е относително основно и не е универсално. Повечето вграден софтуер за родителски контрол имат ограничения, които работят само върху браузърите, които са в комплект с операционната система, като Edge или Safari.

Докато някои опции за родителски контрол се простират върху редица устройства, повечето съвременни домакинства разполагат с множество устройства, работещи на различни операционни системи. Това означава, че трябва да използвате редица различни възможности за родителски контрол, които могат да се объркат и потенциално да оставят пропуски във вашите ограничения.

Едно решение на тези проблеми е използването на софтуер на трети страни. Има голям набор от програми за родителски контрол, от които да избирате.

За да ви помогнем в избора си и да ви дадем някаква представа за това, което трябва да търсите, ето някои от по-важните функции, които ще искате от софтуера за родителски контрол.

Поддържа гама от устройства

Едно от значителните предимства на използването на решение на трети страни е, че много от тях предлагат приложения, които могат да бъдат инсталирани на огромна гама от устройства. Това означава, че можете да използвате единичен набор от ограничения за всички устройства на вашата фамилия, без да използвате набор от различни системи за родителски контрол.

Филтриране на съдържание

Тъй като не са свързани с конкретна операционна система, програмите за родителски контрол на трети страни имат възможност за филтриране на интернет търсения, уеб страници и съдържание в редица браузъри. Много от тях включват и сигурно HTTPS филтриране, което прави сърфирането по-безопасно и по-сигурно.

Софтуер за родителски контрол може да се използва и за предотвратяване на изтеглянето на подозрителни програми или конкретни приложения. Това е идеално за избягване на злонамерен софтуер и предотвратяване на достъп на деца до приложения за съобщения и социални медии.

Ограничения във времето

Повечето приложения за родителски контрол ще ви позволят да зададете дневна или седмична граница за използване както в интернет, така и в компютър. Някои софтуери също ще блокират достъпа до определени приложения в определени часове, което е чудесно за да се уверите, че детето ви върши домашната си работа или спи, вместо да играе Candy Crush.

Мониторинг на съобщения и социални медии

Въпреки че тази опция става по-малко полезна, когато детето ви остарява и заслужава малко уединение, опцията за наблюдение на съобщения и социални медии е чудесна за проверка на по-малки деца, които тепърва започват със социалните медии, и за предотвратяване на кибертормоз и неподходящ контакт.

Дистанционно уведомяване и управление на достъпа

Не винаги ще бъдете на ръка, ако детето ви се нуждае от удължаване на срока, за да изпълни важна задача или ако се нуждае от достъп до услуга за съобщения, докато е далеч от дома.

Опцията за отдалечено уведомяване и управление на достъпа ви позволява да контролирате ограничението, което програмата за родителски контрол налага от вашия телефон. Това ви позволява да отговаряте на заявки за разширен достъп или да давате достъп до функции като проследяване на местоположението в случай на спешност.

Кръг с Дисни

Ако идеята за инсталиране на приложение на всяко устройство, което притежава вашето семейство, не ви харесва, но все пак искате повече защита, отколкото вграденият родителски контрол, предлаган от вашия интернет доставчик или операционна система, не се притеснявайте. Има трети вариант.

Circle with Disney е устройство, което седи между Wifi рутера на вашия дом и всички свързани към него устройства. Интересното е, че Circle with Disney използва ARP спуфинг по много сходен начин с този, който бихте очаквали от хакерска атака „човек в средата“, но използва тази техника, за да подобри сигурността на вашето семейство.

Седейки между всички устройства на вашето семейство и вашия рутер, кръгът с Disney е в състояние да филтрира избирателно трафика, за да спре достъпа до съдържание, уебсайтове и отделни приложения.

Родителите могат да използват приложението „Кръг“, за да групират устройства под конкретни членове на семейството. Това ви позволява да задавате времеви ограничения в редица устройства. Ако детето ви има достъп до интернет само за четири часа на ден, тези четири часа се проследяват през телефона, таблета, лаптопа или игралната му конзола.

Освен че ви позволява да налагате срокове, приложението ще ви позволи да откажете избирателно достъпа на определени устройства до интернет. Можете също така да контролирате колко време определени приложения са свързани с интернет. Това е идеално за ограничаване на достъпа на детето ви до социални медии или игри или дори за изключване на връзката с интернет за всички устройства.

Докато кръгът с Дисни не предлага много от другите програми за родителски контрол, той има предимството да ги опакова в едно. Ако идеята за използване на набор от настройки в множество приложения на различни устройства е вашата идея за техно-ад, тогава Кръгът с Дисни е за вас. Това е удобна за потребителя и лесна опция, която дори най-колебливият родител може да използва, за да осигури онлайн безопасността на детето си.

Заключителни мисли

Интернет е фантастичен ресурс и стана толкова вкоренен в нашето общество, че е почти невъзможно да не го използваме. Тя обаче има своите рискове. В допълнение към колосалното си хранилище от почти цялото човешко знание и забавни видеоклипове за котки, интернет е и непостоянното място на хищници, престъпници, кибертормози и съдържание, което никой в ​​правилния си ум не би искал да изложи и дете.

Въпреки че може да изглежда правилното нещо, блокирането на детето ви за достъп до интернет изцяло е най-вече контрапродуктивно. Най-доброто решение за запазване на вашето дете онлайн е комбинация от комуникация, образование и разумни ограничения.

Няма нищо лошо в това да попречите на детето си да получава достъп до съдържание, с което не е достатъчно зрял, за да може да се справи. Въпреки това, докато детето ви расте и зрее, правилата ви за използването на интернет трябва да се развиват заедно с тях. Това, което работи за 5-годишен, само ще предизвика триене с тийнейджър.

За щастие, не сте сами. Има значителен брой ресурси, които да ви помогнат да се образовате за опасностите, които могат да се срещнат в интернет и как да се преборите с тях. Образованието, както за себе си, така и за вашето дете, е един от най-критичните фактори за запазване на себе си и тях, докато са онлайн. Не можете да избегнете опасности, които не сте запознати.

Съществува и набор от технологични решения, които да улесняват сигурността на вашето семейство в цифрово отношение – от тези, вградени във вашия iPhone, до умни малки джаджи, предоставени от Disney. Използвайки значителния набор от родителски контрол, който ви е на разположение, можете да задавате ограничения за време и употреба, да филтрирате достъпа на детето си в мрежата, да наблюдавате комуникациите им и дори да ги изключвате от интернет изцяло..

Колкото и полезни да са тези опции за родителски контрол, най-добрият начин да защитите детето си по време на онлайн дейностите му е да ги информирате за опасността и да поддържате отворена линия на комуникация с тях.

Включването им в разговора за интернет сигурността означава, че и двамата ще работите за една и съща цел. Те ще знаят, че могат да се свържат с вас с въпроси и ще могат да говорят с вас за всичко, което са срещнали, което ги е разстроило. Това ви позволява да играете по-активна ръка в тяхната сигурност.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map