Ce este un IP dedicat? De ce să folosești unul? | VPNOverview

Dacă ați comparat furnizorii VPN, probabil că veți găsi termenul „IP dedicat”. Majoritatea furnizorilor de VPN vor enumera acest lucru ca un avantaj pe care serviciul lor îl poate oferi față de alții. Dar ce este exact un IP dedicat? De ce ai merge pentru o VPN care oferă această opțiune? Acest articol vă va spune totul despre el. Vom discuta diferența dintre un IP comun și un IP dedicat. Mai mult, vom prezenta avantajele și dezavantajele unui IP dedicat.


Ce este un IP dedicat?

Laptop cu blocareUn IP dedicat este o adresă IP care este folosită doar de o singură persoană. De cele mai multe ori când vă conectați la un server VPN, împărtășiți acea adresă IP cu mulți alți utilizatori. Alegeți o locație a serverului, să spunem New York și veți primi un IP cu acea locație. Aceeași adresă IP este folosită și de mulți alți utilizatori VPN care au ales New York. Pe scurt, traficul de date a mai multor persoane este trimis prin același server VPN. Nu este cazul cu un IP dedicat.

Cu un serviciu IP dedicat, furnizorul vă va atribui o adresă IP statică pe care numai voi o puteți utiliza. Acest IP va fi diferit de IP-ul dvs. local, desigur, astfel încât veți fi protejat în continuare online. Tot traficul dvs. de date va fi trimis prin IP, fără a pierde controlul asupra confidențialității. Mai mult, nimeni altcineva nu poate folosi IP-ul dvs. dedicat. Din păcate, majoritatea IP-urilor dedicate costă un pic de bani în plus.

Pentru mai multe informații despre adresele IP, puteți citi articolul nostru „Care este adresa mea IP”, ceea ce vă va permite să verificați IP-ul pe care îl utilizați pentru a naviga pe internet chiar în acest moment..

Care este diferența dintre un IP dedicat și un IP comun?

Diferența dintre un IP dedicat și un IP comun ar putea fi deja clar din explicația de mai sus. Indiferent, deoarece această diferență este atât de importantă pentru a înțelege avantajele și dezavantajele IP-urilor dedicate, dorim să îi dedicăm ceva timp suplimentar. Cu o adresă IP dedicată, aveți întotdeauna aceeași adresă IP, oriunde v-ați afla. Vă puteți conecta întotdeauna la acea adresă IP de pe serverul VPN specific.

După cum sugerează și numele, partajați un IP comun cu alții. Aceasta este norma pentru mulți furnizori VPN. Înseamnă că veți lua aceeași adresă IP ca și utilizatori diferiți ai aceluiași furnizor. Atât datele dvs., cât și traficul a zeci de alte persoane din întreaga lume vor fi trimise prin același server. De exemplu, este posibil ca mai multe persoane să utilizeze același server din New York pentru a avea acces la Netflix.

În plus, de multe ori vi se vor atribui IP-uri diferite atunci când vă conectați la servere VPN care au doar adrese partajate. Furnizorii VPN adesea mută utilizatorii de la o adresă IP la alta pentru un plus de siguranță. Indiferent dacă vă conectați la o altă locație a serverului sau nu, veți avea întotdeauna o schimbare în IP-ul public atunci când utilizați doar IP-uri partajate. Nu este cazul IP-urilor dedicate. Imaginea de mai jos ilustrează diferența dintre cele două tipuri de adrese IP.

IP dedicat VS dedicat

Avantajele unei adrese IP dedicate

Există câteva avantaje în utilizarea unei adrese IP dedicate peste un IP comun, atât pentru utilizatorii individuali, cât și pentru companii. Mai jos le enumerăm pe cele mai importante.

Stai în afara listei negre

Lista cu lupaUnul dintre cele mai mari avantaje ale unui IP dedicat este că adresa dvs. IP nu va fi listată la negru la fel de ușor. Când aveți un IP dedicat, veți fi singura persoană care folosește respectiva adresă IP, în timp ce adresele IP partajate au mulți, mulți utilizatori. Acest lucru are un efect diferit asupra modului în care site-urile web vă vor primi în calitate de vizitator: un IP dedicat nu va provoca nici o suspiciune.

Să luăm Netflix ca exemplu. Imaginați-vă că utilizați un IP comun oferit de un furnizor VPN pentru a urmări Netflix. Este foarte probabil să nu fiți singurul care face acest lucru. Deoarece mulți oameni vor încerca să obțină acces la diferite conturi Netflix din același IP partajat, serviciul de streaming va deveni suspect. Ei vor ști că probabil caută o adresă IP de la un serviciu VPN. Nu vor putea verifica din ce locație mulți utilizatori diferiți ai acestui IP încearcă de fapt să ajungă la conținutul lor. Netflix oferă diferite serii și filme în funcție de locația dvs. Dacă compania nu vă poate determina locația reală, va bloca accesul în totalitate. IP-ul comun pe care îl utilizați pentru a urmări Netflix va fi adăugat la lista lor neagră. Drept urmare, nu veți mai putea viziona conținutul utilizând acea adresă IP. În schimb, va trebui să vedeți o notificare care vă spune să vă opriți proxy-ul dacă doriți să obțineți accesul încă o dată.

După cum arată exemplul, un site web poate bloca o adresă IP partajată atunci când o mulțime de oameni o folosesc pentru a avea acces. Cu toate acestea, atunci când utilizați un IP dedicat, veți fi singura persoană care încearcă să acceseze acel site web, indiferent că acesta este Netflix sau o altă platformă. Prin urmare, șansele sunt mult mai mici ca IP-ul dvs. să fie plasat pe lista neagră. Vă veți putea bucura de un internet gratuit atât timp cât doriți. Pe scurt: cu un IP dedicat, veți putea accesa toate serviciile de streaming preferate fără a vă face griji pentru a fi blocat.

Nicio verificare suplimentară

Când site-urile site-urile listează adresa dvs. IP, este de obicei pentru că există un sentiment de neîncredere sau suspiciune. Cel mai probabil, utilizarea acestei adrese IP a fost neregulată și imprevizibilă. Din cauza acestor nereguli, site-ul web suspectează abuz de IP sau cont și ia măsuri. În unele cazuri, acest lucru înseamnă introducerea IP-ului dvs. pe lista neagră, dar ar putea însemna, de asemenea, că trebuie să parcurgeți un pas suplimentar de verificare înainte de a vă conecta la un serviciu.

Site-uri precum Gmail, PayPal și eBay pot solicita verificări suplimentare dacă văd că mai multe persoane utilizează o adresă IP în același timp. De asemenea, acestea devin suspecte când utilizați o altă adresă IP pentru a vă autentifica în contul dvs. decât ați folosit pentru a crea acel cont. Cel mai adesea nu vor avea încredere în aceste adrese IP (partajate), ceea ce îi face să își dorească să-ți verifice dublu identitatea. Aceștia ar putea, de exemplu, să vă solicite să verificați că nu sunteți un robot. Există șansele ca, de fiecare dată când accesați un serviciu cu o adresă IP diferită, va trebui să parcurgeți un pas suplimentar. Cu un IP dedicat, nu veți avea această problemă, ceea ce vă poate economisi mult timp.

E-mailuri mai rapide

Un alt avantaj al unui IP dedicat este faptul că e-mailurile din aceste tipuri de adrese IP sunt mai de încredere de către serviciile de poștă precum Gmail decât e-mailurile provenind de la o adresă IP partajată. Traficul prin e-mail prin adresele IP dedicate are prioritate față de traficul generat prin adresele IP partajate. Acesta este cazul, deoarece e-mailurile trimise prin adrese IP partajate trebuie verificate de două ori de către serviciu. Aceste e-mailuri pot ajunge chiar în folderul de spam al receptorului. Pentru a vă asigura că e-mailurile lor vor ajunge mai repede la destinație și nu vor ajunge în folderul spam, puteți utiliza o adresă IP dedicată. Veți putea comunica mult mai rapid, ceea ce poate fi de mare importanță în anumite circumstanțe, de exemplu la locul de muncă.

Lucrand de acasa

Oamenii de afaceri strângând mânaPentru utilizatorii de afaceri, un IP dedicat poate fi foarte util pentru a avea acces la o anumită rețea. Unele rețele sunt accesibile doar prin adrese IP specifice din motive de siguranță. În acest fel, șeful tău poate garanta că doar acele persoane cu acces la conexiunea la internet la birou pot ajunge la documente importante și alte date legate de afacere. Dezavantajul acestui sistem este că nu veți putea accesa niciunul dintre aceste fișiere doar cu propria dvs. conexiune la internet acasă sau cu o adresă IP comună oferită de o VPN.

Cu un IP dedicat, veți putea accesa aceste rețele, oriunde v-ați afla. Acest lucru poate fi de mare ajutor atunci când doriți să lucrați de acasă sau chiar din mers. Prin intermediul IP-ului dvs. dedicat, vă veți putea conecta cu ușurință la rețeaua de lucru. Simultan, IP-ul dedicat vă va proteja conexiunea în orice moment.

O notă importantă de menționat aici este că nu veți putea accesa rețeaua de afaceri doar cu un IP dedicat. Cel mai bun lucru de făcut dacă doriți să utilizați un IP dedicat pentru a lucra de acasă, este să contactați șeful dvs. și să-i aranjați o conexiune sigură cu adresa IP potrivită pentru sau cu dvs..

Dezavantajele unei adrese IP dedicate

Din păcate, există și unele dezavantaje de a avea o adresă IP dedicată. În primul rând, serviciul este rar gratuit: cel mai probabil va trebui să plătiți mai mult pentru serviciul VPN dacă doriți un IP dedicat. Prețul unui IP dedicat poate varia de la câțiva dolari pe lună la peste 100 de dolari pe an. Deoarece aceste costuri vor crește prețul abonamentului dvs. lunar, este un factor foarte important de luat în considerare.

Un alt dezavantaj important este că s-ar putea să sacrifici o parte din confidențialitatea pe care o oferă un VPN. Dacă utilizați un IP dedicat static, site-urile web vă pot crea în continuare un profil pe baza preferințelor dvs. online. Astfel vă pot afișa anunțuri personalizate. Mai mult, există șanse mari ca cineva să le lege acțiunile online cu persoana dvs. Aceasta înseamnă că ești ceva mai puțin anonim cu un IP dedicat.

IP dedicat: o imagine de ansamblu asupra avantajelor și dezavantajelor

Pentru un scurt rezumat al avantajelor și dezavantajelor unui IP dedicat, puteți consulta tabelul de mai jos.

Avantajele unui IP dedicat
Dezavantaje ale unui IP dedicat
Nu veți fi blocat de site-uri web precum NetflixCosturi mai mari
Nu este nevoie de verificare dublă când vizitați site-uri web precum Gmail, eBay sau PayPalMai puțin anonimat
E-mailurile vor fi trimise și primite într-un ritm mai rapid
E-mailurile nu vor fi direcționate către folderul spam la fel de ușor
Puteți obține acces la rețele care permit doar un anumit IP, indiferent de locația dvs.

Servicii VPN excelente cu o opțiune IP dedicată

Ați decis să doriți să obțineți un IP dedicat, dar nu sunteți sigur de ce furnizor VPN să aleagă în acest scop? Mai jos am enumerat cei trei cei mai buni furnizori VPN care oferă un serviciu IP dedicat.

IP dedicat cu TorGuard

Când ne gândim la servicii IP dedicate, primul furnizor care vine în minte este TorGuard. Este posibil ca TorGuard să nu fie cel mai bun VPN pentru toată lumea, deoarece cu siguranță are nevoie de o mână practică pentru a putea fi folosită corect. Prin urmare, nu vom recomanda această VPN începătorilor. Utilizatorii au nevoie de cunoștințe tehnice, ceea ce face ca software-ul TorGuard să fie ceva mai puțin ușor de utilizat. TorGuard este totuși un VPN bun, cu viteză mare, multe servere și siguranță excelentă. Cel mai important, dintre toți furnizorii de care amintim aici, TorGuard are cea mai mare alegere de locații pentru utilizatorii IP dedicați.

Serviciul IP dedicat TorGuard este destul de ieftin. Mai mult decât atât, costurile serviciului vor scădea împreună cu prețul lunar al abonamentului dvs. atunci când vă decideți pe termen mai lung. De asemenea, este foarte ușor să obțineți un IP dedicat cu TorGuard: puteți alege unul pe pagina de comandă, chiar dacă primiți abonamentul dvs..

IP dedicat cu NordVPN

NordVPN este unul dintre cei mai buni furnizori de VPN de pe piață. VPN-ul lor este rapid, sigur și oferă un serviciu IP dedicat. În ochii noștri, NordVPN este cel mai bun furnizor care oferă un serviciu IP dedicat. Cu toate acestea, serviciul lor dedicat IP nu este la fel de evoluat încă, de exemplu, serviciul pe care TorGuard îl oferă. NordVPN oferă IP dedicate pe șapte locații diferite: Statele Unite, Germania, Regatul Unit, Olanda și Franța.

Din păcate, opțiunea IP dedicată este destul de dificil de instalat și configurat la NordVPN. Va trebui să aveți un abonament NordVPN pentru a începe, apoi creați un cont nou pentru a plăti IP-ul dedicat printr-un cod special de cupon. După aceea, puteți contacta asistența clienților NordVPN pentru a combina cele două conturi.

În ciuda acestor dificultăți, NordVPN oferă o valoare excelentă pentru banii cheltuiți. Aceasta face din NordVPN un VPN fantastic, indiferent dacă doriți să utilizați un IP dedicat. Dacă doriți un IP dedicat, NordVPN vă va oferi unul pentru 70 USD în plus, peste costurile abonamentului. În ceea ce privește funcționarea VPN în general, inclusiv ușurința în utilizare, preferăm Nordul peste TorGuard. Cu toate acestea, atunci când te uiți în mod special la opțiunile pentru IP-uri dedicate, este posibil să vrei să mergi cu TorGuard.

IP dedicat cu CyberGhost

A treia noastră alegere de VPN-uri bune cu un serviciu IP dedicat este CyberGhost. Acest furnizor VPN este foarte ușor de utilizat, ieftin și de încredere. Recent, CyberGhost a început să ofere IP-uri dedicate. În acest moment, serviciul are IP-uri dedicate disponibile în Canada, Germania, Franța, Regatul Unit și Statele Unite. În acest fel, veți putea urmări American Netflix cu un IP dedicat din SUA.

Puteți obține cu ușurință un IP dedicat la CyberGhost în aceeași pagină în care v-ați înscris pentru serviciu. Asigurați-vă că obțineți IP-ul dvs. dedicat în același moment al abonamentului, deoarece nu îl puteți adăuga ulterior. Un IP dedicat costă doar 5 dolari pe lună în plus, pe lângă abonamentul dvs. obișnuit. Din fericire, un abonament CyberGhost are un preț foarte bun, mai ales atunci când alegeți să vă abonați pentru o perioadă mai lungă de timp. Din această cauză, prețul total, inclusiv un IP dedicat, nu este atât de rău. În total, CyberGhost este o alegere bugetară foarte bună pentru toți cei care caută un VPN excelent, cu o opțiune IP dedicată.

Gânduri finale

O adresă IP dedicată vă oferă posibilitatea de a merge online într-un mod sigur cu aceeași adresă IP de fiecare dată. Această adresă IP nu este aceeași cu IP-ul dvs. real, dar nici nu va fi distribuită cu alți utilizatori VPN. Nu toți furnizorii VPN oferă opțiunea de a solicita un IP dedicat. Când oferă, vă va costa mai mult decât un abonament VPN obișnuit.

Un IP dedicat are mai multe avantaje și dezavantaje în comparație cu un IP comun. În general, un IP dedicat vă va face mai vizibil pentru site-urile web și alte părți. Acest lucru poate fi util, dacă nu doriți să vă verificați în mod constant identitatea sau nu doriți ca IP-ul pe care îl utilizați să fie blocat de site-uri web și servicii precum Netflix. Totuși, acest lucru înseamnă și că renunți la o parte din anonimatul VPN. Dacă doriți să obțineți un VPN care are un serviciu IP dedicat, vă recomandăm TorGuard, NordVPN sau CyberGhost.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me