Avantajele unei VPN | Beneficii VPN explicate | VPNOverview.com

Din păcate, internetul s-a dovedit a fi o utopie eliberatoare pe care unii dezvoltatori și adoptatori timpurii au avut în vedere. Deși este o resursă minunată, internetul este, de asemenea, plin de malware, cookie-uri, hackeri, cenzură la nivel de stat și infracționalitate la nivel înalt. Prin urmare, un pic de securitate online este un bun venit.


VPN-urile oferă o soluție excelentă pentru rezolvarea sau îmbunătățirea mai multor probleme pe care le întâmpină utilizatorii de internet astăzi. Acestea au legătură cu securitatea, confidențialitatea și libertatea online.

Acest articol vă va aduce beneficiile suplimentare ale unui serviciu VPN de calitate.

Ce poți face cu un VPN? Un rezumat al beneficiilor unei VPN

Utilizarea unui VPN are o serie de avantaje. Un rezumat rapid:

 • Adresa IP „reală” a unuia este ascunsă, iar utilizatorul devine mai anonim
 • Traficul de date este criptat, ceea ce vă permite să vă conectați în siguranță la hotspot-urile wifi publice
 • Protecție suplimentară împotriva ad-trackers și atacuri de phishing
 • Posibilitatea de a ocoli restricțiile geografice
 • Utilizatorii pot descărca informații în siguranță și anonim
 • Capacitatea de a ocoli cenzura guvernamentală
 • Este posibil să economisiți bani în timp ce faceți cumpărături online
 • Jocurile online sunt îmbunătățite prin acces extins și protecție sporită
 • Este mai puțin probabil să se producă accesul online de către ISP
 • Utilizarea mai multor servere pe mai multe dispozitive cu un singur cont
 • Obținerea unui acces anonim și sigur la rețeaua TOR

1. Adresa dvs. IP reală este ascunsă

Când vă conectați la unul dintre serverele VPN, adresa dvs. IP este ascunsă și înlocuită cu cea din serviciul VPN, cum ar fi ExpressVPN sau NordVPN.

VPN-ul îți falsifică locația și astfel te anonimizează parțial pe web. Acest lucru se datorează faptului că adresa IP este un cod unic care permite oamenilor să ne identifice pe internet și le permite să urmărim pas cu pas comportamentul nostru online. Cu utilizarea unei noi adrese IP „incognito”, nu mai este posibil ca guvernele, hackerii și site-urile web pe care le vizităm să ne conecteze la identitatea noastră din viața reală. Adresa IP observată (adresa serverului VPN), până la urmă, nu este legată de noi, deoarece nu este adresa noastră IP reală, statică.

2. Traficul de date devine criptat

Conectați-vă la o rețea

Un VPN criptează traficul de date. Acest lucru împiedică hackerii și alte părți rău intenționate să pună mâna pe datele noastre importante (sau cel puțin, să le poată descifra). Acest lucru permite, de asemenea, utilizatorului să se conecteze în siguranță la hotspot-urile wifi publice, în caz de siguranță.

3. Eliminați restricțiile geografice

CenzurăCu un VPN este posibil să vă conectați la un server dintr-o altă țară și, prin urmare, să permiteți ca întregul trafic de date să treacă prin această altă țară. Acest lucru permite ca anumite site-uri web blocate, servicii de streaming, servicii VoIP și social media să devină accesibile. De exemplu, cu un server VPN în Marea Britanie, ne-britanicii sunt capabili să vizioneze BBC iPlayer.

Pentru a face acest lucru, este necesar să vă conectați la un server VPN într-o țară în care conținutul pe care doriți să îl accesați nu este restricționat. Din fericire, multe servicii VPN moderne au un număr mare de servicii în multe țări și regiuni diferite.

4. Utilizatorii se pot descărca în siguranță și anonim

DescărcareaDeoarece adresa IP este ascunsă și conexiunea este criptată, terții nu vor mai putea afla ce anume se descarcă sau de către cine. Din cauza tunelului VPN criptat, acestea nu pot înregistra ceea ce este descărcat prin conexiunea VPN sigură. Când descărcați fișiere sensibile și / sau importante (spuneți pentru muncă), nimeni nu poate intercepta și vizualiza aceste informații. Confidențialitatea și anonimatul sunt garantate sau cel puțin mult îmbunătățite.

5. Evitați cenzura guvernamentală

În țările în care guvernul controlează și reglementează internetul, cum ar fi China, Iran sau Eritrea, nu toate site-urile web sunt disponibile. Acesta este modul în care regimurile totalitare obișnuiesc să reducă la tăcere mijloacele media sceptice de regimul menționat, blocându-le în țară. Acesta este și motivul pentru care anumiți denunțători aleg să publice sau să partajeze informații private pe web-ul întunecat. Acest tip de cenzură poate fi ocolit, ca toate celelalte restricții geografice, folosind un VPN. Prin urmare, un VPN este un instrument important în lupta pentru libertatea presei.

6. Cumpărați online pentru mai puțin

Economiseste baniPrețurile pentru cumpărături online pot diferi uneori în funcție de țara cu care cumpără cineva. Atunci când vizitați o magazină online de pe o conexiune la internet din Anglia, de exemplu, produsele pot fi uneori drastic mai scumpe decât atunci când cumpărături dintr-o altă țară, cum ar fi să zicem India. O conexiune VPN permite utilizatorului să se conecteze la servere VPN din întreaga lume. Acest lucru face ca site-urile web să înregistreze utilizatori ca vizitatori din țara în care se află serverul VPN, permițând astfel utilizatorului să profite de cele mai bune tarife internaționale.

7. VPN-urile îmbunătățesc jocurile online cu un acces mai bun și o securitate îmbunătățită

Deoarece tot traficul dvs. de internet este criptat atunci când utilizați un VPN, locația dvs. exactă este manipulată. La fel cum vă poate oferi acces la anumite site-uri, acesta va permite, de asemenea, să jucați jocuri online care pot fi restricționate în țara dvs. de origine. Sau poate că jocul pe care doriți să îl jucați este programat pentru o dată de lansare ulterioară. Cu un VPN nu trebuie să mai aștepți. Alegeți un server din țara de origine și vă puteți înscrie la distracție. Un beneficiu suplimentar este că, dacă sunteți inițiat de pe server, vă puteți alătura prin schimbarea rapidă a adresei IP.

În cele din urmă, VPN-urile oferă și o experiență de joc online mai sigură. Îngrijorat de atacurile DDoS sunt lucruri trecute. Criptarea de la VPN prevede un strat suplimentar de securitate.

8. VPN-urile vor împiedica ISP-ul să vă aglomereze conexiunea la internet

Reglarea lățimii de bandă este limitarea deliberată a lățimii de bandă de către furnizorul dvs. de servicii de internet. În mod esențial, scade viteza dvs. online. Unii ISP-uri fac asta des, alții o fac uneori, alții nu o fac deloc. Acest lucru se face de obicei pentru a reduce traficul pe servere supraîncărcate. Uneori, acest lucru este făcut doar pentru a vă determina să cumpărați un pachet mai scump. Ocazional, ISP-urile nu le va plăcea faptul că descarci cantități mari de date. Cu toate acestea, atunci când criptați datele cu o VPN, furnizorii de servicii de internet nu vor putea vedea ce faceți online. Nici nu vă vor putea tăia în special.

9. Utilizarea mai multor servere pe mai multe dispozitive cu un singur cont

Cu un singur abonament, veți avea de obicei acces la cel puțin cu conexiuni pentru prețul unuia. Acest lucru înseamnă că, de exemplu, puteți cripta conexiunea la desktop, laptop, smartphone, tabletă și un alt laptop de lucru. Mai mulți furnizori VPN generoși vă vor oferi până la zece conexiuni cu un singur abonament. Ca atare, cu un singur produs puteți crește confidențialitatea și securitatea mai multor dispozitive într-un singur caz.

10. Obținerea unui acces anonim și sigur la rețeaua Tor

Deși acest lucru nu este pentru toată lumea, unora le place să meargă pe rețeaua Tor pentru confidențialitate și anonimat. Aceasta este, de asemenea, rețeaua la care trebuie să vă conectați dacă doriți să accesați web-ul întunecat.

Browserul Tor criptează datele dvs. în tuneluri prin mai multe locații sau „relee”. Aceasta înseamnă că ești practic nedetectabil pentru oricine dorește să te urmărească. Totuși, aceste servere Tor sunt limitate și sunt listate public. Aceasta înseamnă că, dacă sunteți pe unul, ISP-ul dvs., administratorul de rețea, agențiile guvernamentale, hackerii, site-urile web sau orice altcineva care s-ar putea uita la adresa dvs. IP va ști că, la orizont, sunteți conectat la rețeaua Tor.

Dacă totuși, utilizați Tor împreună cu un VPN, acest lucru va ascunde cel puțin faptul că v-ați conectat la rețeaua Tor de la ISP-ul original. Acest lucru este de dorit, deoarece acolo rețeaua Tor este asociată cu rețeaua întunecată, care este apoi asociată cu infracțiunea informatică. Ipotetic, dacă o agenție guvernamentală dorește ca un furnizor de internet să transmită informații despre care dintre utilizatorii săi s-au conectat vreodată la rețeaua Tor, nu ar demonstra nicio ilegalitate, dar te poate face să pari mai suspect.

11. Protecție suplimentară împotriva ad-trackers și atacuri de phishing

Unii dintre furnizorii VPN mai mari și de mai bună calitate oferă o securitate suplimentară. De exemplu, NordVPN oferă o serie de caracteristici suplimentare de protecție cu software-ul său.

Cybersec: Evitați anunțurile și protejați-vă securitatea de malware, phishing și alte amenințări.

Invizibilitate pe LAN: Calculatorul dvs. va fi invizibil pentru alții dintr-o rețea locală (LAN)

Comutator pentru uciderea internetului: În cazul în care conexiunea dvs. la serverul VPN va fi scăzută brusc, un comutator de ucidere a internetului va opri imediat întregul internet. Acest lucru înseamnă să vă asigurați că datele dvs. nu sunt transferate brusc într-un mod necriptat. (tehnic, nu este decriptat, deoarece acestea ar fi date care nu au fost criptate pentru a începe).

Alți furnizori VPN oferă uneori protecții diferite cu software-ul său.

rezumat

Un VPN oferă o mulțime de avantaje extraordinare. O sa

 • îți pune la dispoziție mai multă libertate pe internet prin ocolirea barierelor naționale
 • vă dau mai multă securitate prin criptarea traficului dvs. de internet
 • îți pune la dispoziție o oarecare anonimitate prin ascunderea adresei dvs. IP

Aceste funcții vă vor permite

 • Navigați pe internet mai liber
 • Simțiți-vă în siguranță în timp ce navigați în care nu sunteți spionat
 • Aveți mai multă securitate pe măsură ce vă conectați la rețelele wifi publice
 • Descărcați fișierele mai în siguranță și anonim
 • Evadează cenzura guvernamentală în scop jurnalistic sau informator
 • Obțineți barierele naționale pentru divertisment
 • Protejați-vă de cele mai tenace anunțuri de urmărire și operațiuni de phishing
 • Accesați rețeaua Tor fără ca ISP-ul dvs. să știe despre asta
 • Faceți cumpărături mai ieftine online, cum ar fi bilete de avion
 • Joacă online pentru jocuri care sunt interzise în țara ta
 • Împiedicați ISP-ul să vă aglomereze conexiunea

Și pentru a rezista, puteți face toate acestea pe mai multe dispozitive, folosind mai multe servere cu un singur cont.

Cu toate acestea, VPN-urile nu vă vor păstra complet anonim sau sigur online. Este încă posibil să descărcați software rău intenționat. Puteți fi încă piratat. Puteți lăsa în continuare identitatea dvs. să se deschidă conectându-vă pe site-uri care au datele dvs. personale pe ea. Și există încă problema amprentării browserului.

În total, VPN nu este un remediu pentru internet. Dar îți oferă o șansă mult mai bună de a te bucura de internet într-un mod gratuit, anonim și sigur.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me