Whatfarë është një ndërprerës VPN kill? | VPNOverview

Nëse jeni të interesuar për VPN ose keni lexuar disa nga përshtypjet tona, me shumë mundësi keni hasur në termin “vrasës kaloni”. Ndërprerësi i vrasjeve shpesh konsiderohet një avantazh i madh i çdo ofruesi VPN që ofron një të tillë. Megjithatë, shumë nga lexuesit tanë nuk duket se dinë saktësisht se çfarë bën një ndërprerës vrasjeje dhe pse është më mirë të përdorësh një. Prandaj, mund të lexoni gjithçka në lidhje me çelsin e vrasjes poshtë.


Farë është një ndërprerës vrasës?

Vrasin FikNë kuptimin më të përgjithshëm të fjalës, një ndërprerës i vrasjes i referohet një mekanizmi që bën që një makinë të fiket papritur kur diçka shkon keq. Mund të përdoret gjithashtu për të përshkruar një ndalesë të ngjashme urgjente në softuer në vend të makinerive fizike.

Nëse një makinë prishet, përplaset ose fillon të veprojë në ndonjë mënyrë tjetër, çelësi i vrasjes mund të përdoret për ta mbyllur menjëherë. Shumica e llojeve të makinerive të rënda kanë një ndërprerës si kjo për mbrojtje. Siç mund ta imagjinoni, një ndërprerës vrasës është thelbësor për çdo makinë me stërvitje ose sharra që mund të rrezikojnë përdoruesit e saj kur janë jashtë kontrollit. Cheselsat e vrasjes shpesh shfaqen si butona të kuq të ndritshëm në këto makina, kështu që ato janë të lehta për tu gjetur. Me këtë buton të vetëm, do të keni mundësi të shmangni situatat e rrezikshme menjëherë. Jo vetëm makineria e rëndë por edhe disa automjete dhe ashensorë kanë një buton urgjence që funksionon si ndërprerës i vrasjes. Ky funksion shtohet gjithmonë për të garantuar sigurinë e përdoruesit.

Një ndërprerës vrasës për softuer 

Njësoj si me makinat, disa softuer gjithashtu përdorin një ndërprerës vrasës. Mendoni, për shembull, të softuerëve të përdorur nga kompani të mëdha që mbledhin shumë të dhëna të përdoruesit, ose softuer qeveritar që përmbajnë të gjitha llojet e informacioneve të ndjeshme. Nëse softueri përfundon në duart e njerëzve të paautorizuar, një ndërrues vrasjeje mund të sigurohet që ata nuk do të marrin ndonjë nga këto të dhëna të ndjeshme. Pa autorizimin e duhur, personi që përpiqet të ketë akses në informacion nuk do t’i marrë. Të dhënat do të bëhen të padukshme ose të paarritshme. Switch the kill madje mund të fshijë plotësisht softuerin. Në këtë mënyrë, çdo informacion i ndjeshëm mbetet jashtë duarve të gabuara.

Kelsat Kill mund të përdoren gjithashtu në kontekste të tjera. Smartphones kanë tendencë t’i përdorin ato për të dekurajuar vjedhjen. Meqenëse çelësi i vrasjes mund ta bëjë pajisjen plotësisht të papërdorshme, ka shumë më pak të ngjarë që hajdutët të humbin kohën e tyre duke u përpjekur ta vjedhin. Disa smartphone, Google dhe Apple kanë gjithashtu një ndërprerës vrasës për të siguruar sigurinë e aplikacioneve të instaluara. Nëse një aplikacion në telefon është i infektuar me programe të dëmshme, kaloni i vrasjes menjëherë mund të izolojë dhe ndalojë atë aplikacion. Kjo parandalon infeksionin e mëtutjeshëm dhe mban të sigurt pjesën tjetër të pajisjes. Për më tepër, softveri i dëmshëm mund të hiqet menjëherë.

Pse VPN-të kanë një ndërprerës vrasjeje?

Shumica e njerëzve që përdorin një VPN, e bëjnë këtë për të mbrojtur privatësinë e tyre. Ata dëshirojnë të qëndrojnë anonimë ndërsa shfletojnë internetin, dhe një VPN mund të ndihmojë me këtë. Nëse VPN juaj do të funksiononte përkohësisht, megjithatë, do të mbeteni të pambrojtur. Të dhënat tuaja do të dërgohen në internet pa mbrojtjen e shtuar të një tuneli VPN. Si rezultat, adresa juaj IP do të jetë e dukshme për botën e jashtme sidoqoftë. Këtu hyn çelësi i vrasjes.

Një ndërprerës VPN vrasës siguron që ju kurrë nuk do të shkoni në internet të pambrojtur. Nëse keqfunksionimet tuaja VPN ndërsa jeni duke kërkuar, ndërprerësi i vrasjes do të mbyllë lidhjen tuaj me internetin plotësisht. Për aq kohë sa VPN vuan nga problemet e lidhjes, nuk do të mund të shfletoni, transmetoni ose shkarkoni ndonjë gjë. Meqenëse e gjithë lidhja juaj e internetit është ndalur, adresa juaj e vërtetë e IP do të mbetet e mbrojtur dhe intimiteti juaj do të mbetet i paprekur. Hakerët nuk do të mund të arrijnë të dhënat tuaja. Me fjalë të tjera, kaloni vrasës siguron që VPN ju mbron, edhe kur nuk funksionon ashtu siç duhet. Fotografia më poshtë ilustron se si funksionon kjo.

Vras Switch VPN Ilustrimi me haker

Pse do të binte lidhja ime VPN?

Një lidhje VPN në rënie mund të ketë shkaqe të shumta. Këtu janë disa nga ato më të shpeshtat:

  • Lidhje e keqe interneti: Nëse jeni duke punuar me një lidhje të paqëndrueshme në internet për të filluar, shanset janë që VPN-ja juaj të shkatërrohet. Kjo mund të jetë rasti kur për shembull përdorni një rrjet Wi-Fi me një sinjal të dobët. Kalimi i vazhdueshëm ndërmjet rrjeteve ka një efekt të ngjashëm.
  • Problemet me serverin VPN: Një shkak tjetër i mundshëm është vetë serveri VPN. Nëse një server po përjeton një lloj mosfunksionimi të brendshëm, kjo mund të bëjë që lidhja juaj VPN të bjerë në tërësinë e saj. Ështjet mund të shkaktohen nga fuqia e sinjalit të serverit, ndërprerjet në serverin fizik ose largimet e thjeshta kohore të lidhjes. Për më tepër, kur një server i veçantë është duke u përdorur nga shumë njerëz në të njëjtën kohë, ai bëhet i mbipopulluar. Në këto kohë, problemet shpesh ndodhin gjithashtu: lidhja mund të bëhet tepër e ngadaltë ose të bjerë krejt.
  • Cilësimet e firewall, antivirus ose ruter: Një faktor tjetër i mundshëm pengues mund të fshihet në cilësimet e programeve të tjera në pajisjen tuaj. Disa programe kanë cilësime specifike që, kur aktivizohen, nuk lejojnë që VPN juaj të krijojë një lidhje. Një program zjarri ose antivirus mund të shohë lidhjen e jashtme të VPN si një rrezik. Si rezultat, ata do të përpiqen të ndalojnë VPN, duke e kthyer tunelin tuaj të sigurt në një lidhje të parregullt dhe jo të besueshme. Edhe ruteri juaj dhe azhurnimet automatike të pajisjes tuaj mund të shkaktojnë çështje të këtij lloji.

Cilat VPN kanë një ndërprerës të mirë kill?

Në përgjithësi, njerëzit e konsiderojnë një kaloni vrasës një shtesë pozitive për çdo shërbim të VPN. Për shkak të natyrës së saj, një ndërrues i aktivizuar vrasës mund t’ju ndalojë të shkoni në internet për një periudhë të caktuar kohe. Sidoqoftë, në shumicën e rasteve, kjo rreh alternativen: të qenit pa mbrojtje në internet. Ndërprerësi i vrasjes rrit privatësinë tuaj në internet dhe ju ndihmon të mbani nën kontroll lidhjen tuaj të internetit.

Shumë VPN kanë një ndërprerës vrasjeje. Disa ofrues kërkojnë që ta ndizni me dorë duke ndryshuar cilësimet, ndërsa ofruesit e tjerë e kanë aktivizuar atë si parazgjedhje. Megjithatë, disa ofrues të VPN janë më të mirë se të tjerët. Për këtë arsye, ne kemi renditur dy nga ofruesit më të mirë të VPN që ofrojnë një ndërprerje vrasjeje poshtë.

ExpressVPN

Për mjaft kohë tani, ExpressVPN ka në krye listën tonë të VPN-ve më të mira të momentit. Ndërruesi i tyre i vrasjeve quhet “Kyçi i Rrjetit” dhe është i disponueshëm për Windows, Mac, Linux dhe të gjithë ruterat (përmes aplikacionit të tyre). Nëse lidhja juaj bie, kyçi i Rrjetit do të vërejë dhe do të ndërpresë menjëherë të gjitha komunikimet me internetin. Kyçi i Rrjetit do të sigurojë që asnjë prej informacionit tuaj personal të mos dërgohet derisa ExpressVPN të ketë rivendosur me sukses lidhjen me serverin. Në atë moment, Kyçja e Rrjetit do të lejojë që trafiku i të dhënave të dërgohet përsëri. Përveç një ndërprerës të mirë kill, ExpressVPN gjithashtu ka serverë të shpejtë, është shumë miqësor dhe punon me Netflix.

NordVPN

NordVPN është një tjetër mundësi e qëndrueshme dhe e besueshme. Ndërprerësi i vrasjes së këtij ofruesi VPN funksionon në Windows, macOS, Android dhe iOS. Opsioni është integruar në softuer dhe është i thjeshtë për tu ndezur dhe fikur. NordVPN rekomandon që përdoruesit të përdorin çelsin e vrasjes sa më shumë që të jetë e mundur. Kompania e sheh atë si një linjë të fundit të mbrojtjes. Për më tepër, NordVPN lejon përdoruesit të krijojnë ‘lista vrasëse’, në të cilat mund të përfshini aplikacione që nuk dëshironi të bllokohen në rast të një kohe jashtë. Në këtë mënyrë, do të keni mundësi të hyrni në disa programe edhe kur çelësi i vrasjes është aktivizuar dhe lidhja VPN bie. Në përgjithësi, NordVPN ka një rrjet të gjerë serverash dhe është relativisht i lirë. Ajo madje funksionon kur nuk jeni jashtë SH.B.A.-së dhe doni të shihni Netflix Amerikane.

Mendimet përfundimtare

Një ndërprerës i vrasjes, ose ndalesa emergjente, është një veçori e dobishme e softuerit që ndihmon në mbrojtjen e përdoruesit. Kur flasim për një ndërprerës VPN kill, do të thotë që informacioni juaj mbetet i sigurt edhe kur keqfunksionimet e softuerit VPN dhe lidhja juaj e mbrojtur bie. Ju nuk do të jeni në gjendje të shkoni në internet të pambrojtur dhe faqet nuk do të mund të zbulojnë adresën tuaj të vërtetë IP. Nëse jeni duke kërkuar një VPN me një ndërprerës vrasës, ne dëshirojmë t’ju referojmë tek ExpressVPN ose NordVPN. Këta ofrues të VPN patjetër do t’ju ndihmojnë të qëndroni të sigurt!

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me