VPN va explicar: Com funciona? Per què el faríeu servir? | Vista VPNOver

Un nombre creixent de persones utilitzen una VPN mentre naveguen per Internet. VPN significa Virtual Pàgrival Ntreballs electrònics És una solució fàcil i eficaç que us ofereix tres coses essencials quan aneu en línia: més seguretat, privadesa, i la llibertat. Si no coneixeu el concepte de VPN, pot semblar molt desconcertant. Però sense preocupacions! Aquesta pàgina explicarà exactament com funciona una VPN i per què la gent la utilitza. Us expliquem tot el que necessiteu saber sobre els avantatges i les possibilitats de les VPN. També us parlarem d’un parell de proveïdors VPN excel·lents que voldríeu provar vosaltres mateixos.


Què és una VPN?

VPN Internet noruecUna VPN crea una connexió segura entre el dispositiu (per exemple, l’ordinador o el telèfon intel·ligent) i internet. Quan entrem en línia, tots tenim una adreça IP única. Podeu comparar aquesta adreça amb un número de telèfon o adreça de casa, però per a l’ordinador o el telèfon intel·ligent: la vostra adreça IP és un codi d’identificació personal per a la vostra connexió a Internet. Es revela la vostra ubicació i està relacionat amb la persona que paga al proveïdor d’internet. Amb la vostra adreça IP, podreu reconeixer-la en línia de manera senzilla, independentment del que feu. És a dir, tret que utilitzeu una VPN. Una VPN no sempre podrà cobrir les vostres pistes: hi ha altres mètodes que poden donar lloc a la vostra identitat en línia. Les tècniques que utilitzen filtracions de WebRTC i les empremtes digitals del navegador encara podrien recopilar dades sobre vosaltres. Tot i així, una VPN et protegirà molt bé en la majoria dels casos.

Com s’ha esmentat abans, VPN significa Xarxa privada virtual. Aquesta xarxa privada us permet enviar el vostre trànsit de dades mitjançant un connexió xifrada, segura a un servidor extern. Des d’allà, el trànsit serà enviat a Internet. Per això, es canviarà l’adreça IP que es mostra a Internet.

Si voleu començar de seguida, més endavant podeu trobar una breu guia pas a pas. També hem compilat una llista dels millors VPN que hi heu de provar. Preferiria utilitzar una VPN diferent? Podeu trobar més proveïdors a la nostra pàgina de revisió. Premeu el botó següent per veure la nostra visió general de les VPN:

Per a què serveix una VPN?

Hi ha moltes raons diferents perquè la gent comenci a utilitzar una VPN. Els més grans es poden resumir de la següent manera: augmenta el teu privadesa en línia, et proporciona més seguretat en línia, i us permet navegar per Internet amb més informació la llibertat (ja que us permeten les restriccions i la censura en línia). Explicarem exactament què significa això a les seccions següents.

Com una VPN ofereix seguretat en línia

Una VPN ofereix seguretat perquè xifra fortament tot el trànsit d’internet, fins i tot abans que arribi al servidor VPN. També guia el trànsit de dades a través d’un “túnel VPN” molt més segur. Això fa que sigui molt més difícil que altres persones, com els governs i els pirates informàtics, interceptin i visualitzin les vostres dades. Per tant, és especialment important utilitzar una VPN quan utilitzeu xarxes WiFi públiques (perilloses). A casa o a la feina, pot ser igual d’utilitat fer servir una VPN. Proveïdors com NordVPN o ExpressVPN ofereixen nivells superiors de xifrat AES 256. Amb aquest tipus de protecció, no haureu de preocupar-vos de que ningú recopili les vostres dades i usi les vostres contra vostres.

Túnel VPN xifrat que et protegeix de diversos grups

Com una VPN ofereix anonimat i privadesa en línia

Una VPN us ofereix més anonimat en línia perquè no navegarà pel web amb la vostra adreça IP disponible al públic. La vostra adreça IP personal quedarà oculta tan aviat com us connecteu amb el servidor VPN, ja que canviarà a la IP del servidor VPN. Normalment, altres poden vincular les vostres accions en línia amb la vostra identitat i la vostra ubicació en funció de la vostra adreça IP. Per exemple, el proveïdor de serveis d’internet, els llocs web que visiteu i molts governs generalment poden veure tot el que feu en línia. Tanmateix, quan utilitzeu una VPN, les vostres accions en línia només es poden rastrejar al servidor VPN, però ja no a vosaltres (tret que, per descomptat, hagueu accedit a un lloc web determinat com YouTube o Google). Molts proveïdors de VPN no revelaran ni tan sols supervisen el que feu a través dels seus servidors. Per tant, us convertireu en un lloc molt més anònim a Internet, ja que no es pot identificar ni localitzar a la vostra adreça IP.

Com una VPN ofereix la llibertat en línia

Una VPN pot oferir-vos més llibertat en línia. Permet connectar-se a servidors de tot el món. Quan us connecteu a un servidor VPN en un determinat país, podreu accedir a Internet com si estigués físicament en aquest país. Això és útil, perquè Internet no és accessible lliurement a tot arreu. Alguns països censuren part d’Internet o imposen restriccions als llocs de xarxes socials o als serveis de transmissió en línia. Si esteu de vacances o heu migrat, és possible que no pugueu veure els vostres fluxos habituals. Una VPN us permetrà connectar-vos a Internet mitjançant servidors del vostre país d’origen. Normalment us permet veure el vostre programa favorit o accedir al vostre lloc web favorit de nou. També funciona al revés: si voleu accedir a llocs web o a serveis de streaming d’un país diferent (per exemple, per veure una versió diferent de Netflix), podeu fer-ho amb una VPN.

Si voleu provar una VPN de seguida, però no esteu segurs de quin proveïdor tria, podeu consultar el nostre top 5 dels millors proveïdors VPN:

Com funciona una VPN?

Quan hàgiu trobat un proveïdor VPN fiable, podeu descarregar i instal·lar el seu programari. A continuació, seleccioneu la vostra configuració de seguretat preferida i configureu una connexió segura amb el vostre servidor VPN desitjat. Quan s’hagi establert la connexió, el trànsit de dades passarà pel següent:

 1. El programari VPN del vostre ordinador xifra el trànsit de dades i l’envia al servidor VPN mitjançant un connexió segura.
 2. Les dades xifrades del vostre equip són desxifrat pel servidor VPN.
 3. El servidor VPN ho farà envieu les vostres dades a Internet i rebeu una resposta, que és per a tu, l’usuari.
 4. El trànsit és llavors xifrat de nou pel servidor VPN i és enviat a vostè.
 5. El programari VPN del vostre dispositiu serà desxifrar les dades de manera que pugueu entendre-la i utilitzar-la.

Com funciona la il·lustració d'una VPN

El La connexió VPN xifrarà el trànsit de dades, fent molt més difícil que els hackers i altres parts la puguin interceptar i visualitzar. La connexió segura també proporciona a l’usuari un anonimat més gran, perquè el trànsit a Internet es desvia a través d’un servidor VPN extern. Com que navegueu pel web mitjançant l’adreça IP del servidor VPN, la vostra pròpia adreça IP romandrà oculta. Normalment, es pot revelar la vostra ubicació i fins i tot la vostra identitat a través de la vostra adreça IP, ja que és única per a la vostra connexió a Internet. Si utilitzeu una IP diferent (l’assignada al servidor VPN), cap de les vostres accions en línia us és traçable, cosa que us permetrà navegar per la web de manera més anònima..

L’aplicació VPN s’executa en segon pla de l’ordinador, la tauleta o el telèfon intel·ligent. Podeu accedir a Internet com normalment i no notareu res diferent, excepte el fet que podreu evitar les restriccions en línia.

Tres dels millors proveïdors de VPN

Hem provat la majoria de grans proveïdors de VPN. Podeu trobar una revisió ampliada dels millors de la nostra llista dels 5 principals proveïdors VPN. Si voleu començar amb una VPN senzilla, fàcil d’utilitzar i de confiança, us recomanem ExpressVPN, NordVPN o Surfshark.

ExpressVPN

ExpressVPN és un dels millors proveïdors de VPN que hem provat fins ara. Ofereixen diversos milers de servidors ràpids i estables, bones aplicacions per a tots els dispositius i un gran servei d’atenció al client. També funciona amb Netflix, de manera que podeu protegir-vos fins i tot mentre mireu el vostre programa favorit. ExpressVPN té una garantia de devolució de 30 dies, de manera que podeu provar-la abans d’obtenir una subscripció més llarga.

ExpressVPN té com a objectiu oferir la millor qualitat i comporta una etiqueta de preu. No són el proveïdor VPN més barat al voltant, però amb la nostra oferta de descompte especial, podeu obtenir una subscripció per 6,67 dòlars al mes. Aquesta subscripció us permet protegir cinc dels vostres dispositius amb ExpressVPN. Podeu obtenir més informació sobre aquest proveïdor a la nostra revisió completa sobre ExpressVPN. Feu clic al botó següent per veure l’oferta especial de ExpressVPN.

NordVPN

NordVPN també es troba entre els millors proveïdors de VPN d’aquest moment. Aquest servei VPN bo i de confiança ofereix nivells de seguretat molt elevats. El seu programari és elegant i també fàcil d’utilitzar. La seguretat d’alt nivell fa que NordVPN sigui més lent que ExpressVPN, però no deixa de ser una molt bona elecció. Per la qualitat que ofereixen, són molt assequibles. A més, les aplicacions són fàcils d’utilitzar i estan ben estructurades. Podeu obtenir més informació sobre el nostre comentari complet de NordVPN.

NordVPN té una garantia de devolució de 30 dies, igual que ExpressVPN. També tenen ofertes molt assequibles, sobretot si us comprometeu a subscriure-us durant un període de temps més llarg. Assegureu-vos de veure el descompte que obteniu quan feu servir els enllaços del nostre lloc web o feu clic al botó següent.

Consells addicionals: Alguns routers us permeten instal·lar una connexió VPN. D’aquesta manera podeu utilitzar la connexió VPN per a tots els dispositius de casa. Instal·lar això pot ser un repte per a alguns. Us aconsellem que utilitzeu programari d’encaminador DD-WRT. Si necessiteu ajuda per instal·lar una VPN al vostre enrutador, no dubteu a veure el nostre article sobre aquest tema. Una alternativa seria triar una VPN que permeti un gran nombre de connexions amb una sola subscripció. En aquest cas, Surfshark serà la vostra millor elecció.

Taula de surf

Surfshark és un proveïdor de VPN relativament nou, però molt eficaç, que ha crescut substancialment durant l’últim any. L’avantatge més gran de Surfshark és que permet utilitzar els seus servidors en tants dispositius com vulgueu. Si voleu protegir tots els dispositius utilitzats a tota la vostra família o simplement teniu molts dispositius, Surfshark és una solució fantàstica. A part d’això, aquest proveïdor també és increïblement barat: ja teniu una subscripció per menys de 2 dòlars al mes!

Utilitza una VPN legal?

Lady JusticeHi ha qui es pregunta si és legal utilitzar una VPN. Al cap i a la fi, el servei us permet convertir-vos en una línia molt més anònima, cosa que pot ser molt útil per a hackers i criminals en línia. Si, a la fi, no es pot localitzar aquesta gent en línia, és molt més difícil que siguin castigats pels crims. Tot i així, això no vol dir necessàriament que una VPN sigui il·legal. Al contrari: moltes empreses i empreses oficials treballen amb VPN i en recomanen l’ús. La Unió Europea també dóna suport a la llibertat d’internet, que pot proporcionar-vos una VPN.

Molts països de tot el món consideren completament legal l’ús d’una VPN. La realització d’activitats il·legals mentre s’utilitza una VPN, però, continua sent il·legal. Per tant, l’ús d’una VPN per a activitats legals, com ara navegació, jocs, Netflix, YouTube o una altra cosa, no és cap problema. Si utilitzeu una VPN per, per exemple, descarregar fitxers il·legals com ara còpies no oficials de pel·lícules i música, no obstant això, probablement aneu en contra de les vostres lleis locals. Tot i que la VPN us dóna més anonimat en línia i fa que sigui molt més difícil per als funcionaris de fer-ne el seguiment, la baixada per si mateixa és il·legal.

Hi ha un parell de països que consideren il·legal l’ús d’una VPN. Si voleu saber més sobre aquests països i l’ús legal i il·legal de les VPN en general, podeu llegir-ho tot sobre aquest article. Si feu servir una VPN a la majoria del món (occidental) no us resultarà cap problema. Per contra, el recomanaríem.

Quins diferents protocols VPN hi ha?

Les connexions VPN utilitzen una connexió xifrada també anomenada túnel. Hi ha diverses maneres (protocols) diferents en què es pot configurar una connexió VPN. Els protocols VPN més comuns són:

 • OpenVPN: OpenVPN és un dels protocols més utilitzats. És un protocol de codi obert que utilitza xifratge basat en els protocols OpenSSl i SSLv3 / TLSv1. La majoria de proveïdors de VPN admeten OpenVPN i està disponible per a moltes plataformes diferents (per exemple, Windows, Mac (OSx), Android, iOS, Linux, encaminadors). La majoria considera que OpenVPN és la millor opció.
 • IPSec / L2TP: aquest protocol combina IPsec per al xifrat de dades amb L2TP per a la connexió segura. La majoria dels sistemes operatius inclouen IPsec / L2TP i són una bona opció si OpenVPN no està disponible.
 • PPTP: El PPTP (Protocol Tunneling Point to Point) és un dels primers protocols disponibles. Aquest protocol conté algunes filtracions (potencials). Per aquest motiu, l’ús d’aquest protocol només és aconsellable si la velocitat és més important que la seguretat. Podria ser el cas si voleu suprimir les restriccions configurades mitjançant serveis de transmissió.
 • Softether: Softether, a diferència dels altres esmentats, no és un protocol autònom sinó una aplicació de codi obert que funciona a diferents plataformes i ofereix suport a protocols VPN com, SSL VPN, L2TP / IPsec, OpenVPN i Microsoft Secure Socket Tunneling Protocol . Softether us proporciona un servidor VPN.
 • WireGuard: WireGuard és un protocol relativament nou que ha estat cridant cada cop més atenció darrerament. Funciona amb un nucli Linux i està orientat a obtenir actuacions encara millors que OpenVPN i IPsec. Per obtenir més informació, podeu visitar el seu lloc web.

Com configurar la vostra pròpia VPN

Configurar la vostra connexió VPN és més senzill del que podria semblar. El vostre proveïdor VPN realitzarà la major part del vostre treball. En primer lloc, haureu de trobar un proveïdor VPN que us agradi (al nostre lloc podeu trobar ressenyes dels diferents proveïdors, així com algunes recomanacions). Quan trobeu un que s’adapti a les vostres necessitats, us subscriviu al servei i descarregueu i instal·leu el programari que proporcionen. Només trigareu un parell de minuts abans de poder accedir en línia mitjançant els servidors de la VPN. Ara podeu connectar-vos a Internet de manera segura i anònima, lliure de restriccions o censures que pugui imposar la vostra ubicació geogràfica!

La majoria de proveïdors VPN ofereixen programari per a tot tipus de dispositius i sistemes operatius (Windows, Mac, iPhone, Android).

Com començar amb una VPN en 3 senzills passos

Si voleu començar a utilitzar una VPN, però no sabeu per on començar, esteu al lloc adequat. Com començar amb una VPN és molt fàcil i només triguen cinc minuts. Us oferirem els tres passos fàcils per començar:

Pas 1. Subscriviu-vos a un proveïdor VPN de confiança

Per als principiants, recomanem fer servir ExpressVPN o NordVPN. Hem provat aquests proveïdors àmpliament i els hem trobat molt adequats per a principiants, ja que són fàcils d’entendre i configurar, alhora que són molt ràpids. A més, aquests dos proveïdors VPN permeten assegurar diversos dispositius amb una única subscripció i oferir una garantia de devolució de 30 dies. D’aquesta manera podeu provar-les durant un mes sense quedar-vos enganxat a una subscripció a llarg termini. A més, l’ús dels enllaços i botons del nostre lloc web obtindrà un descompte amb aquests proveïdors. Podeu consultar les nostres extenses ressenyes a la nostra pàgina d’opinió. Per descomptat, també hem revisat altres proveïdors de VPN. Algunes altres VPN impressionants són CyberGhost, PIA, SurfShark i ProtonVPN. Aquesta darrera opció també per oferir una de les millors subscripcions gratuïtes a VPN, que podeu llegir tot al nostre article: 5 millors proveïdors VPN gratuïts del 2020.

Un cop hàgiu escollit el proveïdor VPN, haureu de subscriure-us. Creeu un compte i assegureu-vos que teniu a la vostra disposició les dades d’inici de sessió. En necessiteu als passos següents. Com hem esmentat anteriorment a l’article, ExpressVPN i NordVPN tenen una garantia de devolució de 30 dies, sense fer-se cap pregunta. Així, sempre podeu provar-les i obtenir un reemborsament si una VPN no és per a vosaltres.

Pas 2. Baixeu l’aplicació VPN

Ara que us heu registrat al proveïdor VPN preferit, només cal que descarregueu les aplicacions VPN d’aquest proveïdor al vostre telèfon intel·ligent, iPhone, tauleta o ordinador Android. Visiteu el lloc web del proveïdor VPN per trobar el programari necessari. No intenteu descarregar-vos des d’una font diferent, ja que aquestes descàrregues sovint contenen inflat o fins i tot programari maliciós. Un cop hàgiu descarregat i instal·lat correctament el programari, podreu iniciar la sessió.

Pas 3. Activeu l’aplicació VPN i comenceu a navegar per internet de forma segura i lliure

Quan l’aplicació VPN està activa (normalment prement un sol botó), s’establirà la connexió VPN. Generalment, ni tan sols notareu que està activada, ja que funciona en el fons del dispositiu. Mentre que estigui activada, navegaràs pel web de manera més segura, privada i lliure.

I tot hi ha. Si seguiu aquests passos, sereu protegit per una VPN.

Instal·lar una VPN és tan fàcil com seguir aquests senzills passos. Si voleu comprovar com instal·lar una VPN en el vostre dispositiu específic, mireu la nostra secció “Configuració VPN”. En aquesta secció trobareu les diferents maneres d’instal·lar una VPN en un dispositiu específic. La instal·lació pot variar en funció del dispositiu i del sistema operatiu, però generalment passarà de la manera següent:

Instal·leu l'escriptori VPN pas a pas

Si voleu saber exactament com funciona una VPN, continueu llegint. Ho expliquem i més a continuació.

Per què faríeu servir una VPN??

Hi ha moltes raons per les quals les persones utilitzen una VPN, algunes de les més comunes són les següents:

 • L’anonimat a internet: Una connexió VPN amaga la vostra adreça IP real i la ubicació. Amb una connexió VPN, feu servir l’adreça IP que pertany al servidor VPN al qual heu connectat. D’aquesta manera, la vostra pròpia adreça IP es manté oculta. Els llocs web i altres parts no podran fer el seguiment de les vostres accions en línia a la vostra ubicació i identitat en funció de la vostra adreça IP (sempre que el proveïdor tingui una política adequada de registre sense registre). Tot el que veuran, quan utilitzeu una VPN, és una adreça IP estranya que no té res a veure amb vosaltres. Amb una VPN podeu navegar per internet de forma anònima.
 • Protecció contra els pirates informàtics i els governs: Les persones són cada cop més conscients de la seva vulnerabilitat a Internet. Sense una connexió VPN segura, és molt més fàcil que altres persones interceptin, visualitzin i robin les dades que, sovint sense saber-ho, difós quan navegueu per la web. Sense saber-ho, altres podrien tocar els dispositius i utilitzar la informació personal. Podeu evitar-ho amb una VPN perquè xifra tot el trànsit d’internet.
 • Accés segur a Internet a xarxes públiques: Utilitzar una xarxa pública pot ser molt arriscat. Altres usuaris de la mateixa xarxa poden accedir fàcilment a les vostres dades i informació personal. Com que no voleu que altres persones tinguin accés a, per exemple, la vostra sessió de correu electrònic, imatges / fitxers o informació de la targeta de crèdit, pot ser convenient utilitzar una connexió VPN. La VPN xifra tot el trànsit d’internet. Un pirata informàtic només veurà xifrats i no podrà veure ni utilitzar la vostra informació personal.
 • Superant la censura i les restriccions geogràfiques: Per a un usuari d’internet normal, hi ha moltes restriccions sobre allò que poden i no poden accedir en línia. Per exemple, no podeu veure tot el contingut disponible a BBC iPlayer si no accediu a Internet mitjançant una adreça IP britànica. A més, alguns serveis de streaming com Netflix ofereixen contingut diferent en zones geogràfiques diferents. Alguns governs (per exemple, Xina, Turquia i Egipte) bloquegen l’accés a determinats serveis d’internet, com WhatsApp, Skype, Facebook o Twitter. Si canvieu la vostra ubicació geogràfica amb una VPN, podeu obviar aquestes diferents restriccions.
 • Baixada i càrrega de manera anònima: La descàrrega de determinats torrents és il·legal en alguns països i, més que mai, es descarrega el registre i, de vegades, se’ls persegueix. Per descomptat, no defensem cap acció il·legal. Tanmateix, entenem que les persones volen privadesa i anonimat, no només quan naveguen per Internet, sinó també quan carreguen i descarreguen fitxers. Per assegurar-vos que ningú sap què descarregueu o pengeu, podeu utilitzar una connexió VPN. A causa del trànsit xifrat i de l’adreça IP revertida, podeu descarregar-ho de forma anònima amb una VPN.
 • Eviteu que les empreses us crein un fitxer: Les xarxes de publicitat com Facebook, Google i Twitter recopilen constantment informació sobre tu a través del trànsit en línia. Amb aquesta informació, poden mostrar-vos afegits a mida, però el que és més important, són lliures de vendre aquesta informació a tercers. En xifrar les dades mitjançant una VPN, aquestes xarxes no podran recopilar informació sobre vostè i tindran menys influència en el que veus en línia..
 • Accés a la xarxa de la vostra empresa: Cada cop són més les empreses que ofereixen a la gent la possibilitat de treballar des de casa o a l’estranger, per exemple. Hi ha qui utilitza una connexió VPN per accedir a la xarxa de l’empresa a casa. Això permet que la gent treballi de manera eficient des de casa.

Per obtenir més informació sobre els diferents motius pels quals la gent utilitza una VPN, llegiu el nostre article sobre el tema: Quins avantatges té una VPN?

Utilitzant una connexió VPN

Si voleu utilitzar una connexió VPN al vostre ordinador, necessitareu un compte VPN. La majoria de proveïdors VPN d’alta qualitat ofereixen subscripcions que no us costaran més d’un parell de dòlars al mes. Després d’inscriure’s a un compte amb un dels proveïdors VPN, us donaran informació d’inici de sessió per als seus servidors VPN. A continuació, podeu utilitzar aquesta informació d’inici de sessió per configurar una connexió amb un, o de vegades amb més (normalment dos) dels servidors que el vostre proveïdor ofereix. La majoria de proveïdors ofereixen programari que facilita la connexió en diferents dispositius. Després d’això, podeu triar el protocol que s’adapti a les vostres necessitats i triar un servidor situat en un país o ciutat determinats.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me