Què és una IP dedicada? Per què utilitzar-ne un? | Vista VPNOver

Si heu comparat proveïdors VPN, probablement trobareu el terme “IP dedicada”. La majoria de proveïdors de VPN enumeraran això com un avantatge que pot oferir el seu servei respecte a altres. Però, què és exactament una IP dedicada? Per què aniries a buscar una VPN que ofereix aquesta opció? Aquest article us ho explicarà tot. Discutirem la diferència entre una IP compartida i una IP dedicada. A més, exposarem els avantatges i els desavantatges d’una IP dedicada.


Què és una IP dedicada?

Portàtil amb panyUna IP dedicada és una adreça IP que només fa servir una persona. La majoria de les vegades quan us connecteu a un servidor VPN, compartiu aquesta adreça IP amb molts altres usuaris. Trieu una ubicació del servidor, diguem-ne Nova York i obtindrem assignada una IP amb aquesta ubicació. Aquesta mateixa adreça IP també la fan servir molts altres usuaris de VPN que van triar Nova York. En resum, el trànsit de dades de més d’una persona s’envia a través del mateix servidor VPN. Aquest no és el cas d’una IP dedicada.

Amb un servei IP dedicat, el proveïdor us assignarà una adreça IP estàtica que només podeu utilitzar. Aquesta IP serà diferent a la vostra IP local, per tant, així que encara estareu protegits en línia. Tot el vostre trànsit de dades s’enviarà a través d’aquesta IP sense perdre cap control de la vostra privadesa. A més, ningú més pot utilitzar la vostra IP dedicada. Malauradament, la majoria de les IP dedicades costen una mica més de diners.

Per obtenir més informació sobre les adreces IP, podeu llegir el nostre article “Quina és la meva adreça IP”, que us permetrà comprovar la IP que esteu utilitzant per navegar per la xarxa en aquest moment..

Quina diferència hi ha entre una IP dedicada i una IP compartida?

La diferència entre una IP dedicada i una IP compartida ja podria quedar clara de l’explicació anterior. Independentment, com que aquesta diferència és tan important per comprendre els avantatges i els inconvenients de les IP dedicades, volem dedicar-li una mica de temps addicional. Amb una adreça IP dedicada, sempre teniu la mateixa adreça IP, allà on vulgueu. Sempre podeu connectar-vos a una adreça IP en aquest servidor VPN específic.

Com el seu nom indica, compartiu una IP compartida amb d’altres. Aquesta és la norma per a molts proveïdors VPN. Significa que prendreu la mateixa adreça IP que els usuaris del mateix proveïdor. Tant les vostres dades com el trànsit de desenes d’altres persones a tot el món s’enviaran a través del mateix servidor. Per exemple, diverses persones podrien utilitzar el mateix servidor de Nova York per obtenir accés a Netflix.

A més, se us assignaran sovint diferents IP quan us connecteu a servidors VPN que només tenen adreces compartides. Els proveïdors de VPN solen moure els usuaris d’una adreça IP a una altra per obtenir més seguretat. Tant si us connecteu a una ubicació de servidor diferent com si no, sempre tindreu un canvi a la vostra IP pública quan només utilitzeu IP compartides. Aquest no és el cas de les IP dedicades. La imatge de sota mostra la diferència entre els dos tipus d’adreces IP.

IP compartida VS dedicada

Els avantatges d’una adreça IP dedicada

Hi ha molts avantatges en utilitzar una adreça IP dedicada a una IP compartida, tant per a usuaris individuals com per a empreses. A continuació, es mostren els més importants.

Queda fora de la llista negra

Llista amb lupaUn dels majors avantatges d’una IP dedicada és que la vostra adreça IP no apareixerà a la llista negra tan fàcilment. Quan tinguis una IP dedicada, seràs l’única persona que utilitzi aquesta adreça IP en particular, mentre que les adreces IP compartides tenen molts, molts usuaris. Això té un efecte diferent sobre com els llocs web us rebran com a visitant: una IP dedicada no causarà cap sospita.

Prenem Netflix com a exemple. Imagineu-vos que esteu utilitzant una IP compartida que ofereix un proveïdor VPN per veure Netflix. És molt probable que no sigueu l’únic que ho faci. Com que moltes persones intentaran accedir a diferents comptes de Netflix des d’aquesta mateixa IP compartida, el servei de transmissió es convertirà en sospitós. Ells sabran que probablement busquen una adreça IP d’un servei VPN. No podran verificar des de quin lloc els molts usuaris diferents de la propietat intel·lectual intenten arribar al seu contingut. Netflix ofereix diferents sèries i pel·lícules en funció de la vostra ubicació. Si l’empresa no pot determinar la vostra ubicació real, bloquejarà l’accés del tot. La IP compartida que feu servir per veure Netflix s’afegirà a la seva llista negra. Com a resultat, ja no podreu veure cap contingut amb aquesta adreça IP durant més temps. En canvi, haureu de veure una notificació que us indiqui que desactiveu el servidor intermediari si voleu tornar a accedir-hi.

Com mostra l’exemple, un lloc web pot bloquejar una adreça IP compartida quan molta gent la utilitza per accedir. Tanmateix, quan utilitzeu una IP dedicada, seràs l’única persona que intenta accedir a aquest lloc web, ja sigui Netflix o una altra plataforma. Per tant, les probabilitats són molt més petites que la vostra IP es col·locarà a la llista negra. Podreu gaudir d’internet gratuïta el temps que desitgeu. En resum: amb una IP dedicada podreu accedir a tots els vostres serveis de reproducció favorits sense preocupar-vos de ser bloquejats.

No hi ha verificació addicional

Quan els llocs web llisten la vostra adreça IP en general, solen ser perquè hi ha una sensació de desconfiança o de sospita. El més probable és que l’ús d’aquesta adreça IP fos irregular i imprevisible. A causa d’aquestes irregularitats, el lloc web sospita que es fa un mal ús de la IP o del vostre compte i fa mesures. En alguns casos, això vol dir posar la vostra adreça IP a la llista negra, però també pot significar que necessiteu passar un pas addicional de verificació abans de poder iniciar la sessió en un servei..

Llocs com Gmail, PayPal i eBay poden demanar verificació addicional si veuen que diverses persones utilitzen una adreça IP alhora. També resulten sospitosos quan utilitzeu una adreça IP diferent per iniciar la sessió al vostre compte del que abans vau crear. Moltes vegades no confien en aquestes adreces IP (compartides), cosa que els fa voler comprovar la vostra identitat. Poden, per exemple, demanar-vos que comproveu que no sou un robot. Hi ha la possibilitat que, cada vegada que accedeixi a un servei amb una adreça IP diferent, haureu de passar per un pas addicional. Amb una IP dedicada, no tindreu aquest problema i us podeu estalviar molt de temps.

Correus de correus electrònics

Un altre avantatge d’una IP dedicada és que els correus electrònics d’aquest tipus d’adreces IP es confien més en serveis de correu com Gmail que en els correus electrònics provinents d’una adreça IP compartida. El trànsit per correu electrònic a través d’adreces IP dedicades té prioritat sobre el tràfic generat a través d’adreces IP compartides. Aquest és el cas, ja que els correus electrònics enviats a través d’adreces IP compartides han de revisar dues vegades el servei. Aquests correus electrònics poden fins i tot acabar a la carpeta de correu brossa del receptor. Per assegurar-vos que els vostres correus electrònics arribin més ràpidament a la destinació i no acabin a la carpeta de correu brossa, podeu utilitzar una adreça IP dedicada. Podreu comunicar-vos molt més ràpidament, cosa que pot ser de gran importància en algunes circumstàncies, per exemple, a la feina.

Treballant des de casa

Empresaris donant la màPer als usuaris empresarials, una IP dedicada pot ser molt útil per accedir a una xarxa específica. Algunes xarxes només són accessibles mitjançant adreces IP específiques per raons de seguretat. D’aquesta manera, el vostre cap pot garantir que només les persones amb accés a la connexió a Internet a l’oficina poden arribar a documents importants i altres dades relacionades amb el negoci. L’inconvenient d’aquest sistema és que no podreu accedir a cap d’aquests fitxers només amb la vostra pròpia connexió a Internet a casa o amb una adreça IP compartida que ofereix una VPN.

Amb una IP dedicada, podreu accedir a aquestes xarxes, sigui on sigueu. Això pot ser de gran ajuda quan voleu treballar des de casa o fins i tot durant el viatge. Mitjançant la vostra IP dedicada, podreu connectar-vos fàcilment a la vostra xarxa de treball. Simultàniament, la IP dedicada protegirà la vostra connexió en tot moment.

Una nota important que cal mencionar aquí és que no podreu accedir a la vostra xarxa empresarial amb només una IP dedicada. El millor que podeu fer si voleu utilitzar una IP dedicada per treballar des de casa, és posar-vos en contacte amb el vostre cap i fer-los tenir una connexió segura amb l’adreça IP adequada per a o amb vosaltres..

Els desavantatges d’una adreça IP dedicada

Malauradament, també hi ha alguns inconvenients de tenir una adreça IP dedicada. En primer lloc, el servei rarament és gratuït: molt probablement haureu de pagar més pel servei VPN si voleu una IP dedicada. El preu d’una IP dedicada pot variar d’uns quants dòlars al mes a més de 100 dòlars a l’any. Com que aquests costos augmentaran el preu de la vostra subscripció mensual, és un factor molt important a tenir en compte.

Un altre inconvenient important és que podríeu sacrificar part de la privadesa que proporciona una VPN. Si utilitzeu una IP dedicada estàtica, els llocs web encara poden crear un perfil en funció de les vostres preferències en línia. D’aquesta manera poden mostrar-vos anuncis personalitzats. A més, hi ha una possibilitat més gran que algú vinculi les vostres accions en línia amb la vostra persona. Això vol dir que és una mica menys anònim d’una IP dedicada.

IP dedicada: una visió general dels avantatges i desavantatges

Per obtenir un resum breu dels avantatges i desavantatges d’una IP dedicada, podeu consultar la taula següent.

Avantatges d’una IP dedicada
Desavantatges d’una IP dedicada
No sereu bloquejats per llocs web com NetflixCostos més elevats
No cal fer una doble verificació quan visiti llocs web com Gmail, eBay o PayPalMenys anonimat
Els correus electrònics seran enviats i rebuts a un ritme més ràpid
Els correus electrònics no seran dirigits a la carpeta de correu brossa tan fàcilment
Podeu accedir a xarxes que només permeten una IP específica, independentment de la vostra ubicació

Excel·lents serveis VPN amb una opció IP dedicada

Heu decidit que voleu obtenir una IP dedicada, però no esteu segurs de quin proveïdor VPN escolliu per a aquest propòsit? A continuació, es mostren els tres millors proveïdors VPN que ofereixen un servei IP dedicat.

IP dedicada amb TorGuard

Quan pensem en serveis IP dedicats, el primer proveïdor que em ve al cap és TorGuard. Pot ser que TorGuard no sigui la millor VPN per a tots, ja que necessita una mà practicada per utilitzar-la correctament. Per tant, no recomanarem aquesta VPN als principiants. Els usuaris necessiten uns coneixements tècnics, cosa que fa que el programari TorGuard sigui una mica menys fàcil d’utilitzar. TorGuard és, no obstant això, una bona VPN amb una gran velocitat, molts servidors i una excel·lent seguretat. El que és més important, de tots els proveïdors que esmentem aquí, TorGuard té la majoria d’elecció d’ubicacions per a usuaris IP dedicats.

El servei IP dedicat de TorGuard és bastant barat. A més, els costos del servei baixaran juntament amb el preu mensual de la subscripció quan decidiu un termini més llarg. També és molt fàcil obtenir una IP dedicada amb TorGuard: podeu triar-ne una a la pàgina de comanda, ja que esteu rebent la vostra subscripció.

IP dedicada amb NordVPN

NordVPN és un dels millors proveïdors de VPN del mercat. La seva VPN és ràpida, segura i ofereixen un servei IP dedicat. Als nostres ulls, NordVPN és el millor proveïdor que ofereix un servei IP dedicat. Tot i això, el seu servei IP dedicat no ha evolucionat encara com, per exemple, el servei que ofereix TorGuard. NordVPN ofereix IP dedicats a set llocs diferents: Estats Units, Alemanya, Regne Unit, Països Baixos i França.

Malauradament, l’opció IP dedicada és bastant difícil d’instal·lar i configurar a NordVPN. Haureu de tenir una subscripció NordVPN per començar, i després crear un compte nou per pagar la vostra IP dedicada mitjançant un codi de cupó especial. Després, podeu contactar amb el servei d’atenció al client de NordVPN per combinar els dos comptes.

Malgrat aquestes dificultats, NordVPN ofereix una gran relació qualitat-preu que invertiu. Això fa que NordVPN sigui una VPN fantàstica, independentment de si voleu utilitzar una IP dedicada. Si voleu una IP dedicada, NordVPN us donarà una per 70 euros addicionals per sobre dels costos de la subscripció. Pel que fa a la funcionalitat de la VPN en general, inclosa la facilitat per a l’ús, preferim Nord que TorGuard. Tanmateix, quan mireu específicament opcions per a IP dedicades, potser voldreu anar amb TorGuard.

IP dedicada amb CyberGhost

La nostra tercera opció de bones VPN amb servei IP dedicat és CyberGhost. Aquest proveïdor de VPN és molt fàcil d’utilitzar, barat i de confiança. Recentment, CyberGhost també ha començat a oferir IP dedicats. A partir d’ara, el servei té IP dedicats disponibles al Canadà, Alemanya, França, el Regne Unit i els Estats Units. D’aquesta manera, podreu veure Netflix americà amb una IP dedicada des dels Estats Units.

Podeu obtenir una IP dedicada a CyberGhost a la mateixa pàgina en què us registreu al servei. Assegureu-vos d’obtenir la vostra IP dedicada al mateix moment de la subscripció, ja que no la podreu afegir després. Una IP dedicada costa només 5 dòlars al mes, a més de la subscripció habitual. Afortunadament, una subscripció a CyberGhost té molt bon preu, sobretot quan trieu la vostra subscripció durant més temps. Per això, el preu total que inclou una IP dedicada no és tan dolent. Tot plegat, CyberGhost és una opció de pressupost molt bona per a tots aquells que busquen una VPN fantàstica amb una opció IP dedicada.

Pensaments finals

Una adreça IP dedicada us proporciona l’oportunitat d’anar en línia de manera segura amb la mateixa adreça IP cada vegada. Aquesta adreça IP no és la mateixa que la vostra IP real, però tampoc es compartirà amb altres usuaris VPN. No tots els proveïdors VPN ofereixen l’opció de sol·licitar una IP dedicada. Quan ofereixen, us costarà més que una subscripció VPN regular.

Una IP dedicada presenta diversos avantatges i desavantatges en comparació amb una IP compartida. En general, una IP dedicada us farà més visible als llocs web i a altres parts. Això pot ser útil, si no voleu haver de verificar la vostra identitat constantment o no voleu que la IP que utilitzeu sigui bloquejada per llocs web i serveis com Netflix. Tanmateix, això també significa que renuncies a l’anonimat de la VPN. Si voleu obtenir una VPN que tingui un servei IP dedicat, us recomanem TorGuard, NordVPN o CyberGhost.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me