Desavantatges d’una VPN. Què heu de mirar! | Vista VPNOver

Una VPN pot semblar la solució perfecta a molts problemes de privadesa en línia. Al cap i a la fi, una VPN amaga la vostra adreça IP, xifra les dades i desbloqueja el contingut protegit amb adreça IP. En definitiva, li proporciona seguretat, anonimat i llibertat.


Tot i això, tot té els seus inconvenients. A continuació, podeu llegir quins inconvenients pot tenir una VPN, així com la forta diferència entre VPNs gratuïtes i pagades.

Alguns desavantatges habituals dels serveis VPN

Una connexió VPN pot afectar l’ús d’Internet de diverses maneres. Alguns dels més comuns són:

 • Una connexió a Internet més lenta
 • Bloqueigs específics dels serveis VPN (per exemple, per Netflix)
 • Ús il·legal de les VPN
 • Desconèixer com és de fort el xifrat que proporciona la vostra VPN
 • El registre i la revenda potencial dels seus hàbits d’internet a tercers
 • Interrupcions de connexió
 • Sentit injustificat de la impunitat en línia
 • VPN gratuïtes: de vegades pitjor que cap

A continuació, podeu trobar cadascun d’aquests exemples explicats amb més detall. T’expliquem per què pot patir una disminució de la velocitat i com una VPN pot fer que es bloquegi. A més, podeu llegir sobre la legalitat d’una VPN en diferents països. També intentarem ajudar-vos amb les dificultats que pugueu trobar a l’hora d’avaluar la seguretat d’una VPN i fins a quin punt ets realment anònim. Amb la majoria d’aquests problemes, us podem ajudar a trobar un proveïdor adequat que no us causi massa problemes. Tot i així, alguns poden tenir un efecte més gran en les vostres experiències amb VPNs. Informeu-vos abans de comprar una VPN, així no us decebrà. Si simplement busqueu una VPN de qualitat i voleu evitar molts dels possibles inconvenients, val la pena invertir en un servei VPN com ExpressVPN. Costa diversos euros al mes, però a canvi, obté un servei fantàstic.

Pot ser que tingueu inconvenients específics en funció del proveïdor VPN que trieu. Per assegurar-vos que no trobareu cap sorpresa desagradable, llegiu el nostre comentari sobre la VPN que teniu previst comprar.

Una VPN pot disminuir la vostra velocitat

Com que la connexió a Internet amb una VPN es desvia i es xifra a través del servidor VPN, és possible que la vostra connexió a Internet es redueixi lleugerament. Per això és important comprovar la velocitat d’una VPN quan ho proveu. Podeu trobar una secció àmplia sobre velocitat en totes les nostres ressenyes. La majoria de serveis VPN premium com NordVPN i ExpressVPN no alenteixen massa la vostra xarxa, però la velocitat rarament es manté igual.

La majoria dels usuaris d’internet no notaran la diferència. Les persones que facin coses en línia que necessiten una connexió ràpida poden tenir alguns problemes amb la VPN errònia. Per exemple, els jugadors que vulguin jugar a jocs multijugadors en línia haurien de buscar les millors VPN per a jocs, per assegurar-se que no tindran cap retard..

Es poden arriscar a ser bloquejats per determinats serveis

Logotip de Netflix

Alguns serveis descoratgen l’ús d’una VPN. Normalment significa que hi ha alguna cosa a la qual no hauríeu de tenir accés, però sí amb una VPN. Per exemple, alguns governs bloquegen cert contingut per als ciutadans perquè pensen que no és apte o que amenaça els seus valors. O, de vegades, alguns proveïdors de contingut bloquegen els usuaris de països externs perquè simplement no han pagat part de la taxa de llicència, per exemple. És el cas de la BBC iPlayer. Podeu utilitzar una VPN per evitar aquestes restriccions i accedir al contingut de totes maneres. Per aquesta raó, les VPN no són gaire populars entre aquests governs. Fins i tot pot produir una prohibició general de totes les VPN.

Les VPN també es veuen bloquejades per serveis de streaming com Netflix i Hulu. Com que aquestes empreses tenen contractes amb distribuïdors de pel·lícules que només els permet mostrar contingut en països concrets, han començat a seguir després de les VPN. Amb una VPN, la gent accedeix al contingut d’un altre país en aquests serveis de reproducció. Com que Netflix pot no tenir els drets per mostrar aquest contingut al vostre país, lluiten contra l’ús d’una VPN. Ho fan bloquejant adreces IP que accedeixen al seu servei amb grans quantitats de persones alhora. Per exemple, quan s’accedeix a elles mitjançant una adreça IP compartida alhora que altres usuaris. Això pot ser molt molest si només voleu veure una pel·lícula. Per sort, hi ha alguns proveïdors de VPN que s’asseguren que sempre hi ha un servidor que podeu utilitzar per veure Netflix. Si voleu una VPN premium que us permeti utilitzar Netflix, feu una ullada a ExpressVPN.

Una VPN no és legal a tots els països

Tot i que es pot considerar sospitós, l’ús d’una VPN és legal a la majoria dels països. De fet, la majoria de grans empreses i corporacions utilitzen una VPN com a part de la seva seguretat. Però hi ha algunes excepcions. Alguns països volen tenir un control complet sobre les coses que els seus ciutadans veuen a Internet. Com que una VPN es pot utilitzar per evitar la censura del govern, és il·legal en alguns països totalitaris.

En alguns països, com Rússia i la Xina, només podeu utilitzar VPNs aprovades pel govern. L’ús d’una VPN no és necessàriament il·legal, però volen controlar-la. Alguns proveïdors de VPN de qualitat, com ara NordVPN, han desenvolupat “servidors ofuscats” especials que haurien de ser utilitzats en països com la Xina, fins i tot si el govern no ho permet. En altres països com Corea del Nord, l’ús d’una VPN està completament prohibit, és a dir, no es pot utilitzar una VPN. Tot i això, això només és un problema si viu a un dels països que restringeix o prohibeix l’ús de VPN.

És difícil per als consumidors comprovar la qualitat del xifrat

Pot ser difícil esbrinar si els proveïdors VPN realment fan allò que prometen. Sovint només sabreu que no ho fan quan va malament. L’usuari mitjà de PC no té coneixement de la criptografia. El servei que s’està proporcionant és realment tan segur? Per aquest motiu, les revisions són força importants en aquesta branca. Abans d’admetre’s una subscripció amb un proveïdor de VPN, és intel·ligent llegir algunes ressenyes (d’usuari).

A les nostres ressenyes, esbrineu els registres que un proveïdor diu que conserven i llegeixen més sobre la qualitat i seguretat general de la VPN. Inclou una breu explicació de quins protocols i tipus de xifrat utilitzen el proveïdor de VPN. Podeu trobar ressenyes sobre tots els grans proveïdors de VPN al nostre lloc web. També és possible que vulgueu fer una ullada a les nostres recomanacions principals.

El registre i la revenda potencial dels seus hàbits d’internet a tercers

La idea d’obtenir una subscripció d’un proveïdor VPN és que dirigiu el trànsit d’internet a través dels seus servidors. Xifren les vostres dades i us permeten utilitzar un dels seus molts servidors per ocultar també la vostra adreça IP. Això vol dir que haureu de tenir confiança en la vostra VPN perquè no abusin de les dades que viatgen pels seus servidors. Heu comprat essencialment seguretat i anonimat. Molts proveïdors de VPN mantenen el seu final de la negociació i ignoren completament les vostres dades personals. No registren el que feu ni emmagatzemen les vostres dades.

Tot i això, alguns proveïdors VPN registren les vostres dades. Molts VPN gratuïts ho fan (més informació sobre això més endavant) i alguns proveïdors deixen clar en el seu acord de llicència que podrien fer-ho. Això, per descomptat, derrota tot el propòsit d’obtenir un servei VPN. Però aquests no són els pitjors delinqüents. Els proveïdors VPN de pagament són els casos realment preocupants que asseguren que no inicien la sessió, però han estat trobats més tard. Per exemple, l’FBI va sol·licitar a un proveïdor VPN (HideMyAss) que proporcionés informació sobre un dels seus clients a causa de la sospita d’activitats il·legals a la web fosca. Tot i que l’empresa inicialment es va negar, van acabar entregant registres molt específics sobre l’usuari, inclosos els temps d’inici de sessió, les descàrregues, l’ús de l’ample de banda, etc..

Aquesta història de precaució torna a recordar-nos que hauríem de mirar diverses fonts i ressenyes abans de signar una subscripció amb un proveïdor VPN..

Interrupcions de connexió

Molts proveïdors de VPN inclouen un switch-switch en el seu programari. Aquesta és una característica molt útil. Quan es desconnectarà la connexió amb el vostre servidor VPN, de sobte quedeu sense cap protecció i el vostre comportament en línia es vincula a la vostra adreça IP real. Per evitar-ho, el switch-switching trenca immediatament tota la vostra connexió a Internet i només es restablirà un cop restablerta la connexió a la VPN..

El desavantatge és que, bé, ja no esteu connectats a Internet. Els proveïdors de VPN de qualitat rarament es troben amb aquest problema.

Sentit injustificat de la impunitat en línia

Hi ha algunes persones que creuen que la seva connexió VPN les fa del tot anònimes i no afectades pel programari maliciós. Això porta a la falsa creença que són intocables a Internet. Evidentment, aquest no és el cas.

Fins i tot amb una connexió VPN fortament xifrada i estable, encara podeu:

 • Feu seguiment a través del web per anunciants, rastrejadors, hackers, agències d’intel·ligència, etc..
 • Assoleix-te i cau presa de atacs de pesca
 • Infectar-se amb algun tipus de programari maliciós
 • Resteu bloquejat de determinades xarxes, bases de dades, pàgines web de deeb, etc..

Les VPN asseguren que les vostres dades estan encriptades, que la vostra adreça IP està oculta i que podeu accedir a contingut que abans no estava disponible per a estrangers. Però si un pirata informàtic o una agència d’intel·ligència vol fer el seguiment, hi ha altres maneres d’identificar-vos a més de la vostra adreça IP. La vostra adreça IP és només la primera pista que poden cercar. Com a tal, una connexió VPN no és sinó una llicència per participar en un comportament despectiu, il·legal o imprudent a Internet. Utilitzeu sempre el sentit comú i aneu amb compte.

VPN gratuïtes: de vegades pitjor que cap

VPN gratuïta sense desavantatgesHi ha qui opta per provar un servei VPN gratuït. Això no passa res de res. Malauradament, però, molts proveïdors VPN gratuïts no van ser dissenyats per proporcionar a l’usuari mitjà una major privacitat i anonimat a Internet, sinó únicament per guanyar diners. Un exemple primordial és Hola VPN, un servei de VPN que has de defugir. Aquest tipus de VPN no tenen com a objectiu vendre un servei VPN, sinó vendre les vostres dades personals a tercers. Quan utilitzeu un servei VPN, dirigiu el trànsit a través dels seus servidors. Els pagueu una quota de subscripció, xifren les vostres dades i prometen no registrar ni emmagatzemar totes les vostres dades. Tot i això, molts serveis VPN gratuïts guanyen els seus diners venent les vostres dades a, per exemple, anunciants. En aquest cas, és millor que no tingueu cap servei VPN en lloc d’instal·lar un Adblocker o algunes altres funcions de seguretat.

Molts proveïdors VPN gratuïts també tenen límits de dades, límits de velocitat, publicitat i restriccions de descàrrega. Simplement no és una experiència agradable per utilitzar a causa d’aquestes limitacions. A més, moltes aplicacions VPN gratuïtes no són segures, que contenen programari espia o programari maliciós a la baixada. Si us plau, tingueu cura abans de provar alguns serveis VPN gratuïts. Si voleu provar un o dos, consulteu el nostre article gratuït sobre proveïdors de VPN. Una VPN gratuïta que té el nostre segell d’aprovació és ProtonVPN.

Pensaments finals

Els principals desavantatges d’una VPN són molestos, però no afecten necessàriament la majoria dels usuaris. La majoria dels problemes es troben en serveis VPN gratuïts o més barats. Per exemple, en alguns casos, fins i tot és possible que la vostra connexió a Internet sigui encara més ràpida després de connectar-se a un proveïdor VPN. Això pot passar quan el vostre ISP accelera la connexió. A continuació, un servei VPN xifra les dades i és molt menys probable que el vostre proveïdor intel·lectual tracti d’accelerar-vos. En aquest cas, la vostra connexió és més segura i ràpida.

També els bloquejos dissenyats específicament per als serveis VPN no sempre són un problema. Netflix no pot i no bloqueja tots els servidors VPN. Molts proveïdors de VPN tenen un accés fàcil i ràpid a Netflix a tot el món.

També hi ha VPNs que no tenen un interruptor de matança. D’aquesta manera, la vostra connexió a Internet no s’apaga de cop, tot i que això us fa menys segur.

Finalment, hi ha possibles desavantatges quan s’utilitza un servei VPN. Tot i això, moltes d’aquestes són molt limitades quan s’utilitza un proveïdor de qualitat. El millor que podeu fer és considerar atentament quin proveïdor de VPN és el que més us convé.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map