Предимствата на VPN | Обяснени предимства за VPN | VPNOverview.com

За съжаление, интернет се оказа освобождаващата утопия, която някои ранни разработчици и осиновители са предвидили. Въпреки че е прекрасен ресурс, интернет също се гъмжи от злонамерен софтуер, бисквитки, хакери, цензура в цялата държава и киберпрестъпност на високо ниво. Следователно малко допълнителна онлайн сигурност е добре дошли.


VPN мрежите предлагат отлично решение за решаване или подобряване на множество проблеми, с които се сблъскват интернет потребителите днес. Те са свързани със сигурността, поверителността и свободата онлайн.

Тази статия ще ви преведе през допълнителните предимства на качествена VPN услуга.

Какво можете да направите с VPN? Обобщение на ползите от VPN

Използването на VPN има редица предимства. Бързо обобщение:

 • Единият „истински“ IP адрес е скрит и потребителят става по-анонимен
 • Трафикът на данни е криптиран, което ви позволява безопасно да се свързвате с горещи точки на wifi
 • Допълнителна защита от проследяване на реклами и фишинг атаки
 • Възможността да се заобиколи географските ограничения
 • Потребителите могат да изтеглят информация безопасно и анонимно
 • Възможността да се заобиколи правителствената цензура
 • Възможно е да спестите пари, докато пазарувате онлайн
 • Онлайн игрите се подобряват чрез разширен достъп и повишена защита
 • По-малко вероятно е да се появи онлайн заглушаване от вашия интернет доставчик
 • Използване на множество сървъри на множество устройства само с един акаунт
 • Получаване на анонимен и безопасен достъп до мрежата на TOR

1. Вашият истински IP адрес е скрит

Когато се свързвате с един от VPN сървърите, вашият IP адрес е скрит и заменен с този от VPN услугата, като ExpressVPN или NordVPN.

VPN фалшифицира вашето местоположение и по този начин частично ви анонимизира в мрежата. Това е така, защото IP адресът е уникален код, който позволява на хората да ни идентифицират в интернет и им позволява да проследяват нашето онлайн поведение стъпка по стъпка. С използването на нов „инкогнито“ IP адрес вече не е възможно правителствата, хакерите и уебсайтовете, които посещаваме, да ни свързват с нашата идентичност в реалния живот. Наблюдаваният IP адрес (адресът на VPN сървъра) в края на краищата не е свързан с нас, защото това не е нашият „истински“ статичен IP адрес.

2. Трафикът на данни се криптира

Свържете се с мрежа

VPN криптира вашия трафик на данни. Това не позволява на хакери и други злонамерени страни да се сдобият с нашите важни данни (или поне да не могат да ги дешифрират). Това също така позволява на потребителя безопасно да се свърже към, иначе несигурни, обществени горещи точки за wifi.

3. Обход на географски ограничения

цензураС VPN е възможно да се свържете със сървър в друга държава и следователно да позволите на целия ви трафик на данни да преминава през тази друга страна. Това често позволява да бъдат достъпни определени блокирани уебсайтове, стрийминг услуги, VoIP-услуги и социални медии. Например с VPN сървър във Великобритания небританците изведнъж могат да гледат BBC iPlayer.

За целта е необходимо да се свържете към VPN сървър в страна, в която съдържанието, до което искате да получите достъп, не е ограничено. За щастие, много съвременни VPN услуги имат голям брой услуги в много различни страни и региони.

4. Потребителите могат да изтеглят безопасно и анонимно

изтеглянеТъй като IP адресът е скрит и връзката е криптирана, трети страни вече няма да могат да разберат какво точно се изтегля или от кого. Поради шифрования VPN тунел, те не могат да регистрират това, което се изтегля чрез защитената VPN връзка. Когато изтегляте чувствителни и / или важни файлове (да речем за работа), никой не може да прихваща и преглежда тази информация. Поверителността и анонимността са гарантирани или най-малкото значително подобрени.

5. Обход на правителствената цензура

В страни, където правителството контролира и регулира интернет, като Китай, Иран или Еритрея, не всички уебсайтове са достъпни. Ето как тоталитарните режими правят навика да заглушават медиите, скептично настроени към посочения режим, като ги блокират в страната. Това е и причината някои лица, които подават сигнали за избор, да изберат да публикуват или споделят лична информация в тъмната мрежа. Този вид цензура може да бъде заобиколен, като всички други географски ограничения, като се използва VPN. Следователно VPN е важен инструмент в битката за свобода на печата.

6. Пазаруване онлайн за по-малко

СпестявамЦените за пазаруване онлайн могат понякога да се различават в зависимост от страната, от която пазарува. Когато посещавате онлайн интернет магазин от интернет връзка в Англия, например, продуктите понякога могат да бъдат драстично по-скъпи, отколкото при пазаруване от друга държава, например, Индия. VPN връзка позволява на потребителя да се свърже към VPN сървъри от цял ​​свят. Това кара уебсайтовете да регистрират потребители като посетители от страната, в която се намира VPN сървърът, като по този начин позволяват на потребителя да печели от най-добрите международни цени.

7. VPN мрежите подобряват онлайн игрите с по-добър достъп и подобрена сигурност

Тъй като целият ви интернет трафик е кодиран, когато използвате VPN, точното ви местоположение се манипулира. Точно както това може да ви даде достъп до определени сайтове, така също ще ви позволи да играете онлайн игри, които може да са ограничени във вашата страна. Или може би играта, която искате да играете, е насрочена за по-късна дата на издаване. С VPN не е нужно да чакате повече. Просто изберете сървър в страната на произход и можете да се присъедините към забавлението. Допълнително предимство е, че ако неправомерно се зареждате от сървъра, можете да се присъедините чрез бърза смяна на IP адреса.

И накрая, VPN мрежите осигуряват и по-сигурно онлайн изживяване. Притесненията за DDoS атаките са нещо от миналото. Криптирането от VPN осигурява допълнителен слой сигурност.

8. VPN мрежите ще попречат на вашия ISP да заглуши вашата интернет връзка

Заглушаването на честотната лента е умишленото ограничаване на вашата честотна лента от вашия доставчик на интернет услуги. Това по същество намалява скоростта ви онлайн. Някои доставчици на интернет услуги правят това често, други го правят понякога, други изобщо не го правят. Това обикновено се прави, за да се намали трафика на претоварени сървъри. Понякога това се прави само за да ви накарат да купите по-скъп пакет. Понякога интернет доставчиците няма да харесат факта, че изтегляте големи количества данни. Когато обаче криптирате данните си с VPN, доставчиците на интернет услуги няма да могат да видят какво правите онлайн. Нито ще могат да ви отрежат по-специално.

9. Използване на множество сървъри на множество устройства само с един акаунт

Само с един абонамент обикновено получавате достъп поне до връзки за цената на един. Това означава, че например можете да криптирате връзката на вашия работен плот, лаптоп, смартфон, таблет и друг работен лаптоп. По-щедрите VPN доставчици ще ви предложат до десет връзки само с един абонамент. Като такъв, само с един продукт можете да увеличите поверителността и сигурността на няколко устройства с един мах.

10. Получаване на анонимен и безопасен достъп до мрежата Tor

Въпреки че това не е за всички, някои хора обичат да отиват в мрежата на Tor за допълнителна поверителност и анонимност. Това е и мрежата, с която трябва да се свържете, ако искате да получите достъп до тъмната мрежа.

Браузърът Tor криптира вашите тунели за данни през няколко места или „релета“. Това означава, че сте практически неоткриваеми за всеки, който иска да ви проследи. Тези сървъри на Tor обаче са ограничени и също са публично изброени. Това означава, че ако сте на такъв, вашият интернет доставчик, мрежов администратор, правителствени агенции, хакери, уебсайтове или всеки друг, който може да погледне вашия IP адрес, ще знае, че след като сте се свързали, вие сте свързани с мрежата Tor.

Ако обаче използвате Tor заедно с VPN, това поне ще скрие факта, че сте се свързали с мрежата Tor от вашия първоначален ISP. Това е желателно, тъй като там мрежата Tor е свързана с тъмната мрежа, която след това се свързва с киберпрестъпността. Хипотетично, ако правителствената агенция иска интернет доставчик да предаде информация за това кой от неговите потребители някога е бил свързан към мрежата Tor, това няма да докаже незаконност, но може да ви направи по-подозрителни.

11. Допълнителна защита от рекламни тракери и фишинг атаки

Някои от по-големите и качествени VPN доставчици осигуряват допълнителна сигурност. Например, NordVPN предлага редица допълнителни функции за защита със своя софтуер.

Cybersec: Избягвайте рекламите и защитавайте сигурността си от злонамерен софтуер, фишинг и други заплахи.

Невидимост в LAN: Вашият компютър ще бъде невидим за другите в локална мрежа (LAN)

Превключвател за интернет убийство: Ако връзката ви с VPN сървъра внезапно се откаже, превключвател за интернет убийство незабавно ще изключи целия интернет. Това е, за да сте сигурни, че данните ви внезапно не се прехвърлят по незашифрован начин. (технически не е дешифрирано, тъй като това ще бъдат данни, които не са били кодирани за начало).

Други доставчици на VPN понякога предлагат различни защити със своя софтуер.

резюме

VPN предлага много големи предимства. Ще стане

 • осигуряват ви повече свобода в интернет чрез заобикаляне на националните бариери
 • давам ти повече сигурност чрез криптиране на вашия интернет трафик
 • осигуряват ви някаква анонимност като скриете своя IP адрес

Тези функции ще ви позволят да

 • Разглеждайте по-свободно интернет
 • Чувствайте се сигурни, докато сърфирате, за които не сте шпионирани
 • Имайте повече сигурност, когато влизате в обществени wifi мрежи
 • Изтегляйте файлове по-безопасно и анонимно
 • Избягвайте правителствената цензура за журналистически или злоупотреби
 • Преодолейте националните бариери за забавление
 • Предпази от по-упоритите рекламни проследяващи и фишинг операции
 • Достъп до мрежата Tor, без вашият интернет доставчик да знае за това
 • Правете по-евтини покупки онлайн, като самолетни билети
 • Вземете да играете онлайн за игри, които са забранени във вашата страна
 • Предотвратете вашия интернет доставчик да заглуши връзката ви

И на всичкото отгоре можете да направите всичко това на множество устройства, като използвате няколко сървъра само с един акаунт.

Независимо от това, VPN мрежите няма да ви поддържат напълно анонимни или безопасни онлайн. Все още е възможно да изтеглите злонамерен софтуер. Все още можете да бъдете хакнати. Все още можете да оставите самоличността си да се изплъзне, като влезете в сайтове, които имат вашите лични данни. И все още съществува проблемът с отпечатъка на браузъра.

Като цяло VPN не е лек за интернет. Но ви дава много по-добър опит да се насладите на интернет по свободен, анонимен и безопасен начин.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me