Какво е превключвател за VPN убийство? | VPNOverview

Ако се интересувате от VPN или сте прочели някои от нашите отзиви, най-вероятно ще попаднете на термина „превключвател за убийство“. Превключвателят kill често се счита за голямо предимство на всеки доставчик на VPN, който предлага такъв. Все пак много от нашите читатели изглежда не знаят точно какво прави превключвателят за убийства и защо е по-добре да го използвате. Следователно, можете да прочетете всичко за превключвателя за убиване по-долу.


Какво е ключ за убийство?

Kill Switch OffВ най-общия смисъл на думата ключът за убийство се отнася до механизъм, който кара машината рязко да се изключи, когато нещо се обърка. Може да се използва и за описание на подобно аварийно спиране в софтуера вместо физически машини.

Ако дадена машина се повреди, срине или започне да действа по друг начин, ключът за убийство може да се използва за незабавно изключване. Повечето видове тежки машини имат превключвател като този за защита. Както можете да си представите, превключвателят за убиване е от съществено значение за всяка машина с бормашини или триони, които биха могли да застрашат потребителите, когато са извън контрол. Превключвателите за убийство често се появяват като яркочервени бутони на тези машини, така че да са лесни за намиране. С този един бутон ще можете да избегнете опасни ситуации веднага. Не само тежките машини, но и някои превозни средства и асансьори имат авариен бутон, който функционира като превключвател за убийство. Тази функция винаги се добавя, за да гарантира безопасността на потребителя.

Превключвател за убийство на софтуера 

Подобно на машините, някои софтуер също използва превключвател за убийство. Помислете например за софтуер, използван от големите компании, които събират много потребителски данни, или държавен софтуер, съдържащ всякакъв вид чувствителна информация. Ако софтуерът се окаже в ръцете на неоторизирани хора, превключвателят за убийства може да се увери, че няма да видят някоя от тези чувствителни данни. Без правилното разрешение човекът, който се опитва да получи достъп до информацията, няма да я получи. Данните ще станат невидими или недостъпни. Превключвателят kill може дори напълно да изтрие софтуера. По този начин всяка чувствителна информация остава извън грешните ръце.

Kill превключватели могат да се използват и в други контексти. Смартфоните са склонни да ги използват за възпиране на кражбите. Тъй като ключът за убийство може да направи устройството напълно неизползваемо, много по-малко е вероятно крадците да загубят времето си, опитвайки се да го откраднат. Някои смартфони на Windows, Google и Apple също имат превключвател за убийство, за да гарантират безопасността на инсталираните приложения. Ако приложението на телефона е заразено с вреден софтуер, превключвателят за убиване може незабавно да изолира и спре това приложение. Това предотвратява по-нататъшното заразяване и запазва останалото устройство. Освен това вредният софтуер може да бъде премахнат незабавно.

Защо VPN имат превключвател за убийство?

Повечето хора, които използват VPN, правят това, за да защитят своята поверителност. Те искат да останат анонимни, докато сърфират в интернет, и VPN може да помогне за това. Ако вашият VPN обаче временно не работи, ще останете незащитени. Вашите данни ще бъдат изпратени в интернет без добавената защита на VPN тунел. В резултат на това вашият IP адрес така или иначе ще бъде видим за външния свят. Това е мястото, където влиза ключът за убийство.

Превключвателят за убиване на VPN гарантира, че никога няма да отидете в интернет незащитени. Ако вашият VPN не работи, докато разглеждате, превключвателят kill ще изключи връзката ви с интернет напълно. Докато VPN страда от проблеми с връзката, няма да можете да разглеждате, предавате или изтегляте нищо. Тъй като цялата ви интернет връзка е спряна, вашият истински IP адрес ще остане защитен и вашата поверителност ще остане непокътната. Хакерите няма да могат да стигнат до вашите данни. С други думи, ключът за убийство гарантира, че VPN ви защитава, дори когато не работи точно както трябва. Снимката по-долу илюстрира как работи това.

Kill Switch VPN илюстрация с хакер

Защо моята VPN връзка ще падне?

Прекъсващата VPN връзка може да има множество причини. Ето някои от най-честите:

 • Лоша интернет връзка: Ако започнете да работите с нестабилна интернет връзка, има вероятност VPN да се повреди. Това може да е случаят, когато използвате например Wi-Fi мрежа със слаб сигнал. Постоянното превключване между мрежите има подобен ефект.
 • Проблеми с VPN сървъра: Друга възможна причина е самият VPN сървър. Ако сървърът има някаква вътрешна неизправност, това може да доведе до отпадане на вашата VPN връзка. Проблемите могат да бъдат причинени от силата на сигнала на сървъра, прекъсвания на физическия сървър или обикновени изчаквания на връзката. Освен това, когато определен сървър се използва от много хора едновременно, той става пренаселен. В тези моменти често се появяват и проблеми: връзката може да стане невероятно бавна или да падне напълно.
 • Настройки на защитна стена, антивирус или рутер: Друг възможен възпрепятстващ фактор може да се крие в настройките на други програми на вашето устройство. Някои програми имат специфични настройки, които, когато се активират, няма да позволят на вашата VPN да установи връзка. Защитна стена или антивирусна програма могат да разглеждат външната връзка на VPN като риск. В резултат на това те ще се опитат да спрат VPN, превръщайки вашия сигурен тунел в неправилна и ненадеждна връзка. Дори автоматичните актуализации на вашия рутер и устройството ви могат да причинят подобни проблеми.

Кои VPN имат добър ключ за убиване?

По принцип хората смятат превключвателя за убийство за положително допълнение към всяка VPN услуга. Поради своята същност, активиран превключвател за убийство може да ви попречи да отидете онлайн за определен период от време. Въпреки това, в повечето случаи това бие алтернативата: да бъдете незащитени в интернет. Превключвателят убива увеличава вашата поверителност онлайн и ви помага да запазите контрола върху вашата интернет връзка.

Много VPN имат превключвател за убийство. Някои доставчици изискват да го включите на ръка чрез промяна на настройките, докато други доставчици са го активирали по подразбиране. Някои доставчици на VPN обаче са по-добри от други. Поради тази причина ние изброихме два от най-добрите доставчици на VPN, които предлагат превключвател за убиване надолу.

ExpressVPN

От доста време ExpressVPN оглавява нашия списък с най-добрите VPN-и на момента. Техният ключ за убийство се нарича „Network Lock“ и е достъпен за Windows, Mac, Linux и всички рутери (чрез приложението им). Ако връзката ви отпадне, мрежовото заключване ще забележи и незабавно ще прекъсне цялата комуникация с интернет. Мрежовото заключване ще се увери, че нито една ваша лична информация не бъде изпратена, докато ExpressVPN не възстанови успешно връзката със сървъра. В този момент мрежовото заключване ще позволи трафикът на данни да се изпраща отново. Освен добър ключ за убиване, ExpressVPN също има бързи сървъри, много е лесен за използване и работи с Netflix.

NordVPN

NordVPN е друга последователна и надеждна опция. Превключвателят за убийство на този доставчик на VPN работи на Windows, macOS, Android и iOS. Опцията е интегрирана в софтуера и е лесна за включване и изключване. NordVPN препоръчва на потребителите да използват ключа за убийство възможно най-много. Компанията го разглежда като последна линия на отбрана. Освен това NordVPN позволява на потребителите да създават „списъци за убийства“, в които можете да включите приложения, които не искате да бъдат блокирани в случай на изчакване. По този начин ще имате достъп до някои програми, дори когато ключът за убийство е активиран и VPN връзката спадне. Като цяло NordVPN има широка сървърна мрежа и е сравнително евтина. Дори работи, когато сте извън САЩ и искате да гледате американски Netflix.

Заключителни мисли

Превключвател за убийство или аварийно спиране е полезна софтуерна функция, която помага да се защити потребителят. Когато говорим за превключвател за VPN убийство, това означава, че информацията ви остава в безопасност, дори когато софтуерът за VPN се повреди и вашата защитена връзка отпада. Няма да можете да влизате в интернет незащитени и сайтовете няма да могат да открият вашия истински IP адрес. Ако търсите VPN с превключвател за убийство, бихме искали да ви насочим към ExpressVPN или NordVPN. Тези доставчици на VPN определено ще ви помогнат да бъдете в безопасност!

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map