Restricții Facebook în străinătate: Cum să-l ocoliți | VPNOverview

Facebook este una dintre cele mai populare și omniprezente platforme de social media din istoria modernă. Website-ul are peste 1,23 miliarde de utilizatori din întreaga lume și, în medie, 486.183 de utilizatori accesează Facebook în fiecare minut.


În ciuda popularității sale copleșitoare, există încă țări care au restricționat semnificativ sau au interzis în mod clar utilizarea Facebook. În cazuri extreme, guvernele totalitare, cum ar fi cele găsite în Coreea de Nord sau Iran, au inclus Facebook în interdicții cuverturi pe site-urile de socializare din motive politice.

În mod surprinzător, unele țări și guverne mai liberale restricționează sau filtrează traficul pe Facebook. În timp ce s-ar putea să vă așteptați la astfel de restricții în Cuba sau China, guvernele țărilor precum Bangladesh, India și Vietnam au interzis Facebook-ul la un moment sau altul.

Organizația non-profit Reporters Without Borders a inclus chiar și țări precum Marea Britanie, SUA și Germania pe lista „Enemies of Internet”. Aceasta după ce au introdus legislație care le permite să filtreze conținutul de internet și de social media în scopul „securității naționale”.

Deci, dacă descoperiți că accesul dvs. la Facebook este blocat sau sunteți îngrijorat, conținutul dvs. este filtrat sau monitorizat, cum evitați aceste restricții?

În acest articol, vom analiza cum și de ce este restricționată Facebook, ce țări îl restricționează și cum puteți utiliza tehnologie precum rețelele private virtuale (VPN) și site-urile proxy pentru a depăși aceste restricții.

De ce țările restricționează Facebookul?

Bloc FacebookLa fel ca în cazul multor site-uri de socializare, Facebook este adesea interzis deoarece servește ca un forum pentru gândurile sociale, religioase sau politice la care anumite guverne nu doresc ca cetățenii lor să aibă acces. Restrângerea accesului la Facebook este, în general, deși nu întotdeauna, ca parte a unui efort mai semnificativ de limitare a accesului la internet.

În cazul țărilor precum Iranul și Pakistanul, interdicțiile de pe Facebook pot fi motivate religios. Un exemplu excelent în acest sens este atunci când guvernul pakistanez a blocat accesul la Facebook în 2010, ca răspuns la o competiție online globală pentru a trimite desene ale profetului Muhammad care este găzduit pe o pagină de Facebook. În conformitate cu anumite legi islamice, orice reprezentare a profetului Muhammad este strict interzisă.

În țări precum Turcia și China, sunt instituite restricții pe rețelele de socializare pentru a împiedica cetățenii lor să acceseze idei politice considerate periculoase pentru stat. Dovadă în acest sens se poate observa în restricția din ce în ce mai mare a Turciei la libera exprimare, la presele și la social media după lovitura de eșec din 2016.

Cum este Banned sau Restricted Facebook?

În general, restricțiile de pe Facebook apar în țările în care guvernul controlează asupra companiilor care acționează ca furnizori de servicii de internet (ISP). După ce legislația a fost adoptată care permite guvernului să enumereze anumite site-uri web, acești ISP-uri sunt de obicei obligați să blocheze clienții lor să acceseze conținut interzis..

Guvernele țărilor precum Turcia și UEA exercită un control strict asupra ISP-urilor lor. Aceștia le solicită să se înregistreze la guvern. Aceste companii au nevoie de un „certificat de activitate” pentru a face afaceri. În cadrul acestei înregistrări, acestea trebuie să respecte activitățile de cenzură ale guvernului sau să facă față pedepselor dure.

Există o serie de moduri în care un ISP poate bloca traficul către un anumit site web. Una dintre cele mai frecvente metode este blocarea domeniilor la nivelul DNS. Guvernele individuale, precum cele din Turcia și Iran, folosesc tehnologie mai sofisticată, cum ar fi filtrarea pachetelor, pentru a împiedica activ utilizatorii să acceseze conținut interzis.

Care țări restricționează Facebookul?

Toate țările enumerate mai jos au acces restricționat la Facebook la un moment sau altul. În statele mai restrânse, precum o astfel de Coreea de Nord și Iran, accesul la Facebook este complet interzis. În altele, cum ar fi Turcia și Cuba, site-ul social media nu este oficial listat, deși ISP-urile naționale folosesc accesul la accelerație pentru a face accesul foarte dificil.

Coreea de Nord

În mod surprinzător pentru una dintre cele mai secrete și restrânse țări din lume, majoritatea nord-coreenilor nu au acces la internet. În schimb, statul totalitar operează o intranet puternic restricționată, cunoscută sub numele de Kwangmyong. O rețea 3G este disponibilă vizitatorilor străini. Cu toate acestea, utilizatorii săi sunt puternic monitorizați și sunt restricționați să acceseze marea majoritate de site-uri web, inclusiv Facebook.

Iran

Iranul a interzis inițial Facebook-ul după alegerile din 2009, ca răspuns la temerile că mișcările de opoziție și grupurile radicale foloseau platforma pentru a planifica evenimente și a schimba mesaje. La fel ca Coreea de Nord, accesul la rețelele de socializare din Iran este puternic restricționat. Un număr mare de site-uri web sunt listate negru de guvernul iranian.

China

Inițiativa de cenzură și supraveghere, sponsorizată de guvern, cunoscută sub denumirea de „Marele Firewall din China” a blocat accesul la Facebook din 2009. Această restricție inițială a fost pusă în aplicare după revoltele din Ürümqi din 2009. Guvernul a sugerat ca activiștii din Xinjiang să folosească Facebook pentru a comunica și planifica revolte.

În efortul de a potoli potențialii investitori străini, accesul la Facebook este disponibil dacă vă aflați în zona de comerț liber de 17 mile pătrate din Shanghai.

Cuba

Conform legislației cubaneze, numai politicienii, jurnaliștii și studenții medicali selectați au voie să acceseze internetul din casele lor. Orice altcineva care dorește să se conecteze este obligat să folosească internet cafenele autorizate. A cere între 6 și 10 USD pentru o oră de acces la internet s-ar putea să nu pară prea mult în unele părți ale lumii. Cu toate acestea, este într-o țară în care salariul mediu este în jur de 20 USD pe lună. Acest lucru face ca accesul la internet să fie costisitor.

În plus, s-a raportat că ISP-urile deținute de guvern utilizează de regulă accelerarea vitezei de conectare pentru a restricționa accesul la site-urile de socializare, paginile având nevoie de câteva minute pentru a se încărca.

Bangladesh

În 2010, guvernul Bangladeshi a blocat accesul la Facebook. Aceasta după ce caricaturi satirice ale oficialilor guvernamentali și profetul Muhammad au fost găzduite pe o pagină de Facebook. De atunci interdicția a fost ridicată, însă guvernul condus de Liga Awami continuă să monitorizeze accesul pe site-ul social media. Ei vizează utilizatorii care postează „conținut sedițios sau blasfem”.

Egipt

Inițial, Egiptul a blocat accesul la o serie de site-uri de socializare în timpul încercării de răsturnare a președintelui egiptean Hosni Mubarak. Din acel moment, nu există o listă neagră oficială. Cu toate acestea, guvernul folosește regulat accesul la conexiuni pentru a restricționa accesul la rețelele de socializare. Mai mult, ei monitorizează utilizarea internetului și comunicarea celor din Egipt din motive de „securitate națională”.

Tadjikistan

Din noiembrie 2012, Tadjikistanul a blocat accesul la Facebook. Această restricție a fost instituită ca răspuns la comentariile negative postate online despre președintele Emomalii Rahmon și alți oficiali guvernamentali.

India

Ca răspuns la afirmațiile potrivit cărora media socială era folosită de elemente anti-naționale și antisociale susținute de agențiile de informații ale armatei pakistaneze și pakistaniene, India a impus o interdicție de șase luni pe Facebook, Twitter și alte site-uri de rețele sociale din Valea Cașmirului în 2016.

Au fost mai multe alte incidențe de Facebook blocate în India, inclusiv o interdicție de trei zile pe Facebook și o serie de alte site-uri de socializare, în timpul revoltelor din Punjab, Haryana și Chandigarh, determinate de arestarea lui Baba Ram Rahim Sing.

Pakistan

Pakistanul a interzis Facebook ca răspuns la aceeași pagină de Facebook, care a promovat o competiție online globală pentru a produce desene ale profetului Muhammad, care a determinat Bangladeshul să blocheze accesul la site-ul web.

De atunci, accesul a fost restaurat, însă Guvernul pakistanez continuă să blocheze paginile de Facebook individuale pentru a filtra conținutul religios și politic pe care consideră că le dăunează cetățenilor.

Vietnam

În mai 2016, guvernul vietnamez a blocat oficial accesul la Facebook timp de două săptămâni pentru a limita comunicarea între grupurile de studenți care protestează. Deși nu s-au mai emis interdicții oficiale, observatorul de închidere a internetului Netblocks a remarcat mai multe cazuri în care Facebook nu a fost accesibil în Vietnam în perioadele de tulburări civile și politice..

Cum poți ocoli restricțiile pe Facebook?

Există o serie de modalități prin care puteți evita restricțiile privind accesul la Facebook, de la simpla modificare a setărilor DNS la utilizarea browserului Tor. Cu toate acestea, de departe cea mai eficientă metodă este utilizarea unui serviciu VPN. Mai jos puteți afla cum aceste metode v-ar putea ajuta să evitați restricțiile.

Modificarea setărilor serverului DNS

Una dintre metodele mai simple și, prin urmare, cele mai utilizate, de a restricționa accesul la Facebook este ca un ISP să filtreze traficul care trece prin serverele sale DNS. Modificând serverul dvs. DNS preferat în Google Public DNS, puteți evita aceste restricții.

Pentru a schimba serverul DNS pe un computer Windows, parcurgeți următorii pași:

  • Navigați la Panoul de control > Retea si internet > Network and Sharing Center și selectați „Modificați setările adaptorului”.
  • Faceți clic dreapta pe adaptorul de conexiune activ și selectați „Proprietăți”.
  • Faceți clic dreapta pe intrarea „Internet Protocol Version 4 (TCP / IPv4)” și selectați „Properties”.
  • Activați opțiunea „Utilizați următoarele adrese DNS” și introduceți 8.8.8.8 ca adresă de server DNS aleasă.

Cu un pic de noroc, acesta va fi singurul lucru pe care trebuie să-l faceți pentru a evita restricțiile guvernului.

Rețeaua Tor

Dacă schimbarea serverului DNS nu este suficientă pentru a evita restricțiile ISP la accesarea Facebook, atunci browser-ul Tor poate fi cheia dvs. pentru a vă reveni pe rețelele de socializare.

Browserul Tor funcționează prin dirijarea traficului printr-o serie de relee distribuite în întreaga lume. Utilizarea acestor relee face foarte dificil pentru guverne sau ISP-uri să vă monitorizeze activitățile.

Dezavantajul browserului Tor este că redirecționarea traficului dvs. vă crește semnificativ latența. Acest lucru încetinește conexiunea și viteza de descărcare. În consecință, poate fi dificil să utilizați aplicații de chat vocal, cum ar fi Skype. Mai mult, așa cum am văzut, unele țări vă permit să accesați Facebook, dar încercați să faceți acest lucru imposibil prin a vă acoperi internetul. Browserul Tor nu te va încetini decât mai departe, ceea ce va face cu adevărat imposibil să mergi pe Facebook.

VPN-uri

VPN-conexiune la InternetVPN-urile reprezintă de departe cea mai bună opțiune pentru accesarea Facebook oriunde v-ați afla în lume. O VPN sau rețea virtuală virtuală creează o conexiune criptată între computer și o gamă de servere din întreaga lume. Acest lucru ascunde atât activitățile dvs. online, cât și împiedică ISP-urile să vă blocheze accesul la site-uri sau conținut.

Utilizarea unui VPN are și alte avantaje. Natura criptată a comunicării computerului dvs. cu serverul VPN vă ajută să vă protejați împotriva infracțiunilor informatice, în timp ce abilitatea dvs. de a direcționa traficul prin servere într-o serie de țări vă permite să depășiți geo-blocarea și să urmăriți toate evenimentele sportive preferate..

Care VPN-uri sunt cele mai bune pentru accesarea Facebook?

Dacă doriți să începeți să utilizați un VPN pentru a avea acces la Facebook, trebuie să vă asigurați că alegeți furnizorul VPN potrivit. Ai nevoie de un VPN care să fie de încredere și să aibă toate caracteristicile de care ai nevoie pentru a-ți proteja datele de un guvern amețitor. Mai jos puteți găsi câteva dintre recomandările noastre.

NordVPN

NordVPN oferă un pachet fantastic pentru un preț competitiv. Renumiți pentru serviciul rapid și sigur, au un număr mare de servere la nivel mondial, oferindu-vă o gamă largă de opțiuni pentru rutarea traficului..

Folosind Obfsproxy pentru a evita Deep Packet Inspection și operarea unei politici „fără logging”, NordVPN vă permite să accesați tot conținutul dorit. Nu va trebui să vă faceți griji pentru nimeni care vă monitorizează. Dacă nu sunteți pe deplin mulțumit de serviciul lor sau doriți să îl testați înainte de a face angajamentul, NordVPN oferă o garanție de returnare a banilor pentru 30 de zile.

CyberGhost

Cu o reputație de a fi ușor de instalat și de utilizat, software-ul CyberGhost vă permite să vă conectați la serviciul lor din șapte dispozitive diferite, ideale pentru a vă fi actualizat pe rețelele de socializare pe toate componentele electronice..

Cu un număr considerabil de servere oferite și viteze excelente de conectare, CyberGhost vă va conecta la Facebook în cel mai scurt timp. Dacă nu sunteți 100% fericiți, oferă și o garanție de returnare de 30 de zile.

IPVanish

Dacă simțiți nevoia de viteză, IPVanish este serviciul VPN pentru dvs. IPVanish este considerat pe larg ca unul dintre cele mai rapide servicii VPN din jur. Oferă viteze excelente de conectare la gama largă de servere globale.

Serviciile IPVanish au un preț rezonabil. Ei stau la calitatea sistemului lor, oferind clienților lor o garanție de returnare de 7 zile dacă nu sunteți complet mulțumit de conexiunea dvs..

Gânduri finale

Pentru mulți oameni, platformele de socializare precum Facebook sunt modalitatea lor principală de a păstra legătura cu prietenii și familia. A lua această conexiune luată din cauza țării în care vă aflați poate fi foarte frustrant, ca să nu mai vorbim de oarecum izolare.

Din păcate, multe țări din întreaga lume blochează sau filtrează accesul la Facebook atât din motive politice, cât și religioase. Pur și simplu și-au tăiat cetățenii și vizitatorii de pe conexiunile de socializare.

Nu ocoliți aceste restricții nu este ușor, dar, de asemenea, nu este imposibil. Reconfigurarea serverului dvs. DNS pe serverul public DNS Google vă poate evita cele mai simple restricții. Cu toate acestea, pentru o filtrare mai largă, va trebui să folosiți browserul Tor sau un VPN.

În timp ce browser-ul Tor este un mod excelent de navigare în mod anonim, are unele dezavantaje. Folosirea numeroaselor relee pentru reutilarea traficului tău aduce un plus de latență. Aceasta înseamnă că veți observa o încetinire a conexiunii. În plus, unele țări care restricționează în mod regulat accesul la conținutul de internet, cum ar fi China, depun eforturi tot mai mari pentru a găsi și bloca magazinele Tor.

De departe, cel mai bun mod de a vă conecta la Facebook într-o țară restrânsă este să folosiți un serviciu VPN. VPN-urile sunt ușor de instalat, ușor de utilizat și vin cu o serie de beneficii care depășesc doar permiterea accesului la un singur site web. Cu un VPN în loc, puteți fi sigur că nimeni nu vă urmărește activitățile pe internet. Conexiunea VPN criptată înseamnă că nici guvernele, nici cybercriminalii nu vor avea acces la datele dumneavoastră.

Dacă sunteți fan sport sau doriți doar să vizionați BBC iPlayer din străinătate, atunci VPN este exact ceea ce căutați. Întrucât traficul dvs. poate să pară din orice țară, un VPN vă face să învârtiți acest geo-blocaj neplăcut. Astfel poți urmări emisiunea ta preferată și actualiza media socială fără nicio restricție.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me