Accesarea WhatsApp în străinătate: Cum să ocoliți restricțiile

Serviciul popular de mesagerie WhatsApp permite utilizatorilor să schimbe în siguranță mesaje text, apeluri video și fișiere unul cu altul. Într-o perioadă în care încălcările de date sunt frecvente, WhatsApp apelează la multe persoane. Din păcate, WhatsApp este interzis în China și Emiratele Arabe Unite și este restricționat în mai multe alte țări. Cu toate acestea, este posibil ca utilizatorii WhatsApp să acceseze serviciul în aceste țări. Iată o imagine de ansamblu asupra restricțiilor WhatsApp în străinătate și cum să vă ocoliți.


Ce țări limitează WhatsApp și de ce?

China a interzis în mare parte WhatsApp în ultimii ani. În iulie 2017, guvernul chinez a început să blocheze multe funcții WhatsApp. Acestea includeau partajarea de fișiere, video și chat-uri vocale. China a ridicat blocul câteva săptămâni mai târziu. Dar în septembrie 2017, guvernul a blocat toate caracteristicile aplicației. Interdicția rămâne în vigoare, în ciuda îngrijorărilor că perturbă afacerile chineze.

Deși interzicerea Chinei de WhatsApp este binecunoscută, alte țări restricționează și aplicația. Qatar și Emiratele Arabe Unite interzic WhatsApp, precum și Snapchat și FaceTime. Arabia Saudită a limitat unele caracteristici ale WhatsApp în trecut, în special apelurile vocale, dar a ridicat interdicția în 2016. Alte țări care au închis temporar WhatsApp includ Brazilia, Uganda, Zimbabwe, Egipt și Maroc.

De ce interzic WhatsApp?

Logo WhatsappMerită să explorați de ce unele țări au interzis sau închis WhatsApp temporar. Cetățenii Braziliei aveau mai multă libertate online. Țara a adoptat chiar o constituție pe internet care susținea neutralitatea netă în 2014. Dar în 2015 și 2016, guvernul a blocat WhatsApp de două ori. Acest lucru se datorează faptului că guvernul a avut o dispută cu proprietarul WhatsApp Facebook pentru predarea datelor pentru investigarea infracțiunilor informatice. De atunci, guvernul brazilian a adoptat mai multe legi care combate criminalitatea criminală. Dar aceste legi limitează și libertatea de internet a multor brazilieni.

Turcia a blocat WhatsApp în noiembrie 2016, după arestarea membrilor Partidului Democrației Populare (PDP) susținut de kurzi. Guvernul turc a recurs tot mai mult la cenzura pe internet. Acest lucru este în principal pentru a preveni acoperirea mass-media a anumitor evenimente politice. Aceștia susțin că aceste acțiuni sunt pentru prevenirea tulburărilor civile. Cu toate acestea, acestea restricționează foarte mult libertatea de internet a cetățenilor turci.

Arabia Saudită a interzis apelurile vocale pe serviciile WhatsApp, Skype și alte servicii VoIP (Voice over Internet Protocol) înainte de 2017. Acest lucru a făcut mai dificil pentru locuitorii saudiți să comunice cu lumea exterioară. Scopul era să restricționeze fluxul de idei și informații străine în țară. Regatul a ridicat această interdicție în 2017 pentru a promova dezvoltarea economică și de afaceri. China împărtășește ideea că serviciile precum WhatsApp și Skype ar trebui să fie limitate pentru a se apăra împotriva influențelor negative.

Restricții WhatsApp și Marele Firewall din China

Interdicția WhatsApp din China este legată de încercările țării de a cenzura comunicarea liberă și deschisă. Programul de cenzură pe internet al Chinei, cunoscut sub numele de Marele Firewall din China, este unul dintre cele mai restrictive din lume. Guvernul a proiectat Firewall-ul pentru a bloca informațiile care îi amenință principiile comuniste. De asemenea, funcționează pentru a limita răspândirea ideilor străine și occidentale în țară.

WhatsApp preocupă în special guvernul chinez, deoarece are funcții avansate de criptare. Tehnologia de criptare împiedică terții să vadă conversații și mesaje trimise prin WhatsApp. Drept urmare, guvernul se teme că cetățenii chinezi vor schimba conținut anticomunist prin WhatsApp. Acesta este motivul pentru care aplicația este restricționată împreună cu multe alte site-uri web.

China are alte servicii de mesagerie, cum ar fi WeChat, care este similar cu WhatsApp, dar fără funcțiile de criptare. Nu este surprinzător că serviciile precum WeChat sunt frecvent monitorizate de guvern. În plus, WeChat oferă informații guvernului chinez la cerere. Această practică demonstrează că guvernul suspectează profund comunicarea privată. Drept urmare, China își cenzurează puternic cetățenii.

Cum să ocoliți aceste restricții

Este important să înțelegem cum guvernele limitează WhatsApp pentru a evita aceste restricții. Când un guvern decide să blocheze WhatsApp, aceștia anunță toți furnizorii de servicii de internet (ISP) din țară. ISP-urile trebuie să blocheze conexiunile utilizatorilor lor cu aplicația, astfel încât să nu mai poată avea acces la ea. Deoarece toate ISP-urile trebuie să se conformeze, aplicația este blocată pe fiecare conexiune la internet din țară.

În ciuda acestor interdicții pe WhatsApp, puteți accesa serviciul folosind o rețea privată virtuală (VPN). Puteți utiliza VPN-uri pentru a accesa și conținut web interzis. VPN criptează datele dvs. și le transmite printr-un server proxy, care vă atribuie o adresă IP diferită. Aceasta vă ascunde adresa și locația IP efectivă și vă trimite datele printr-o altă țară. În acest fel, cineva din China poate ocoli blocul WhatsApp.

Opțiuni VPN adecvate pentru deblocarea WhatsApp

Pentru a accesa WhatsApp în țările care limitează utilizarea acestuia, mai întâi trebuie să vă conectați la un serviciu VPN. Apoi, puteți evita restricțiile și puteți utiliza toate funcțiile aplicației. În același timp, nu toate VPN-urile sunt fiabile. Trebuie să găsiți un serviciu VPN cu caracteristici avansate de securitate, o rețea mare de servere și viteze de conectare rapide. Iată câteva opțiuni VPN potrivite pentru deblocarea WhatsApp.

Accesați WhatsApp cu ExpressVPN

ExpressVPN este evaluat drept cel mai bun serviciu VPN general al acestui moment din punct de vedere al vitezei, fiabilității și securității. Vă permite să vă conectați la o rețea de peste 3000 de servere în mai mult de 90 de țări. Acest lucru înseamnă că puteți să vă deplasați în jurul blocurilor WhatsApp în multe țări, inclusiv în China. De fapt, ExpressVPN este unul dintre cele mai bune VPN-uri pe care le puteți utiliza atunci când vizitați China.

Există multe funcții de securitate diferite pe ExpressVPN pentru a vă proteja în timp ce utilizați WhatsApp. Caracteristicile includ criptarea de 256 biți pentru a vă proteja datele, protecția împotriva scurgerilor DNS și un comutator de oprire pentru a opri transmiterea datelor printr-o conexiune neprotejată. Funcțiile suplimentare includ un verificator IP și o politică fără jurnaluri pentru a vă proteja în continuare datele private.

Acest serviciu este remarcabil și pentru viteza mare, care vă permite să trimiteți texte, mesaje și apeluri vocale prin WhatsApp fără întârzieri. De asemenea, este destul de ușor de navigat și de instalat, ceea ce face o alegere bună atât pentru începătorii VPN, cât și pentru utilizatori mai experimentați.

Accesați WhatsApp cu CyberGhost

CyberGhost este una dintre cele mai simple opțiuni VPN disponibile, ceea ce o face ideală pentru noii utilizatori VPN. Nu trebuie să fii de înaltă tehnologie sau să ai experiență anterioară cu VPN-uri pentru a descoperi CyberGhost.

Procesul de deblocare a WhatsApp este simplu. Tot ce trebuie să faceți este să deschideți software-ul CyberGhost și să selectați opțiunea Deblocare site-uri web de bază. De acolo puteți debloca WhatsApp doar cu un clic. Programul va configura, de asemenea, toate setările pentru dvs. automat.

Pe lângă ușurința de utilizare, CyberGhost are multe alte caracteristici importante. Rețeaua sa constă din mii de servere din peste 60 de țări diferite. Ca și ExpressVPN, oferă criptare de 256 biți, nu are o politică de jurnal și are viteze rapide. Acest lucru face ușor să utilizați în siguranță toate funcțiile WhatsApp.

Utilizarea VPN-urilor în China

Indiferent de ce opțiune selectați, dacă călătoriți în China, există considerente suplimentare. Dacă intenționați să utilizați un VPN în China, nu uitați să alegeți cu atenție furnizorul dvs. și să descărcați VPN înainte de a pleca de acasă. Acest lucru se datorează faptului că China interzice și serviciile VPN. Urmând acești pași, nu ar trebui să aveți nicio problemă în utilizarea WhatsApp în China.

Gânduri finale

Multe țări restricționează serviciile precum WhatsApp din mai multe motive. Unele națiuni precum China se îngrijorează de oamenii care trimit mesaje anti-guvernamentale. Sau sunt preocupați de păstrarea influențelor nedorite departe de cetățenii lor. Interzicerile temporare WhatsApp se întâmplă adesea în perioadele de tulburări civile sau proteste anti-guvernamentale. De multe ori, țările recurg la cenzură pentru a reduce tulburările sau revoltele. În orice caz, disponibilitatea unui guvern de a restrânge libertatea cetățenilor săi este o practică foarte controversată.

Vestea bună este că, în ciuda restricțiilor guvernamentale, cetățenii și vizitatorii deopotrivă pot accesa WhatsApp. Dacă achiziționați un VPN de la un furnizor de încredere, aveți tot ce aveți nevoie pentru a utiliza WhatsApp în străinătate. Atâta timp cât configurați VPN înainte de a pleca de acasă, este posibil să vă ocoliți de restricțiile WhatsApp în orice țară.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me