Accesați Skype în străinătate: Cum să ocoliți blocurile! | VPNOverview

De la înființarea sa în 2003, software-ul de telecomunicații VoIP (Voice Over Internet Protocol) Skype le-a permis utilizatorilor săi să petreacă aproximativ 2 trilioane de minute pentru a ajunge la persoanele de care le pasă de pe tot globul. Cu 300 de milioane de utilizatori lunari și peste un miliard de descărcări pe Android, Skype a devenit atât de popular încât a intrat chiar în limba noastră. În timp ce „Skyping” își are locul în Dicționarul Oxford English, alături de alți termeni inspirați de tehnologie, cum ar fi „Googling”, „Whatsapping” și „Facetiming”.


Laptop blocat SkypePe lângă faptul că a devenit parte din lexicul nostru, Skype a devenit și unul dintre serviciile VoIP cele mai restrânse. În mai mult de 20 de țări, Skype, împreună cu alte alternative VoIP, este blocat sau restricționat. Din fericire, Skype este blocat într-o țară în care trăiești sau vizitezi, nu este sfârșitul lumii. Există o serie de moduri de a depăși astfel de blocuri, cea mai simplă fiind să vă înscrieți la un serviciu de rețea privată virtuală (VPN). În acest articol, vom analiza ce țări blochează Skype și servicii similare. Mai mult, vom explora de ce sunt blocate și cum puteți evita aceste restricții. După aceea, veți putea reveni la discuții cu prietenii și familia.

De ce este blocat Skype în anumite țări?

Există multe motive pentru care Skype poate fi blocat sau restricționat în fiecare țară. Cu toate acestea, în marea majoritate a cazurilor se reduce la unul dintre cei trei factori: protecționism, supraveghere guvernamentală sau restricții de reglementare.

Protecţionism

Majoritatea blocurilor și restricțiilor de servicii VoIP sunt implementate ca o formă de protecționism de către companiile de telecomunicații. Capacitatea Skype de a oferi apeluri vocale și video gratuite, la nivel mondial, are un impact negativ asupra veniturilor generate de serviciile proprii ale unei companii de telecomunicații. Din acest motiv, acestea blochează utilizarea Skype și a platformelor similare.

Acest lucru este valabil în special în America de Sud și Centrală, unde aceeași companie se ocupă adesea de telefon și acces la internet. Skype este blocat de furnizorii de telecomunicații din Belize, Brazilia, Mexic și Venezuela pentru a obliga utilizatorii să comunice prin telefon sau să utilizeze serviciul VoIP al companiei de telecomunicații. Lipsa concurenței în domeniul telecomunicațiilor din aceste țări nu face decât să crească problema. De exemplu, în Belize, Belize Telemedia Limited este un singur furnizor de telecomunicații. Acestea blochează utilizarea Skype pentru a-și proteja veniturile telefonice și pentru a-și promova propriul serviciu VoIP.

Supraveghere

În unele țări, în special China și o serie de state din Orientul Mijlociu, guvernul aplică restricții la Skype și alte servicii VoIP. Aceștia susțin că independența platformei și politica „fără urmărire telefonică” prezintă un risc pentru securitate.

Skype a fost eliminat din toate magazinele locale de aplicații din China în decembrie 2017. Se alătură Gmail, Facebook, Snapchat, Twitter, Line și Pinterest pe lista de software-uri non-stat care au fost cenzurate de guvernul chinez. Guvernul egiptean are o politică oficială de blocare a serviciilor pe care nu le pot monitoriza, inclusiv Skype.

În ianuarie 2018, Microsoft a anunțat că Skype va implementa o funcție „Private Call” care ar oferi criptare end-to-end. Acest anunț a condus la speculații cu privire la faptul că fiecare țară s-ar muta pentru a bloca Skype. Într-o manieră similară pe care o plasaseră restricții la WhatsApp, Telegram și Calling. Țările justifică acest lucru spunând că nu vor mai putea monitoriza apelurile Skype și locațiile apelantului.

Restricții de reglementare

În anumite țări, serviciile VoIP precum Skype trebuie să obțină o licență pentru a opera. Un exemplu excelent în acest sens este Emiratele Arabe Unite (Emiratele Arabe Unite), care necesită ca serviciile VoIP să fie autorizate de autoritatea de reglementare a telecomunicațiilor. În prezent, Skype nu este disponibil în Emiratele Arabe Unite, deoarece nu au reușit să obțină licența corectă pentru a opera.

Țări în care Skype este blocat sau restricționat

Blocat în întregime

 • Guyana
 • Venezuela
 • Kuweit
 • Libia
 • Coreea de Nord
 • Oman
 • Qatar
 • EAU

Restricții de serviciu

 • Belize – În prezent, Skype este blocat de Belize Telemedia Limited, singurul furnizor de telecomunicații din Belize, care oferă propriul serviciu de apeluri VoIP..
 • Brazilia – Cel mai mare furnizor de telecomunicații din Brazilia, Brazil Telecom, blochează Skype, dar permite apelarea prin VoIP prin intermediul propriului serviciu.
 • Insulele Caraibe – LIME, furnizorul dominant de telecomunicații din Caraibe, îi blochează pe clienți să folosească Skype.
 • China – Toate serviciile VoIP sunt blocate cu excepția celor furnizate de China Unicom și China Telecom.
 • Cuba – Skype este disponibil în Cuba, dar apelurile costă 1,15 USD pe minut, iar viteza de internet extrem de lentă restricționează utilizarea acestuia.
 • Egipt – Guvernul egiptean perturbă sau blochează în mod regulat toate serviciile VoIP care nu pot fi monitorizate direct.
 • Iran – Skype pare să fie disponibil, dar conectivitatea este atât de proastă încât serviciul este practic inutilizabil.
 • India – Apelarea Skype în India de la Skype la telefoane mobile și linii fixe nu mai este disponibilă. Cu toate acestea, apelurile gratuite Skype către Skype din India încă funcționează.
 • Iordania – Toate serviciile VoIP sunt blocate din motive de securitate.
 • Myanmar – Skype și alte servicii VoIP sunt disponibile numai la anumite ore și în anumite regiuni.
 • Pakistan – Apelurile Skype, chiar și cele de la computer, sunt puternic monetizate, costând 0,14 USD pe minut.
 • Panama – Impune 12% impozit pentru toate apelurile VoIP.
 • Siria – Accesul Skype este limitat și nu este disponibil în cafenelele de internet.
 • Vietnam – Accesul Skype este limitat. Cu toate acestea, un serviciu proxy creat pentru a facilita apelurile Skype este disponibil în unele cafenele de internet.
 • Venezuela – ISP-urile locale blochează Skype și alte servicii VoIP în anumite zone, dar oferă alternative proprii.

Cum ocolesc blocurile VoIP?

Dacă te afli că locuiești sau călătorești într-o țară care restricționează sau blochează de rutină serviciile VoIP precum Skype, nu intră în panică. Există modalități de a evita aceste restricții. Site-urile proxy, software-ul Tor și VPN-urile sunt unele dintre cele mai bune metode de a depăși blocarea Skype. Puteți reveni la chat în cel mai scurt timp.

Site-uri proxy

Deoarece Skype poate fi configurat pentru a rula printr-un proxy, dirijarea apelului Skype printr-un site web proxy gratuit este o modalitate de a depăși blocarea Skype. Deoarece site-ul web proxy este găzduit într-o țară fără restricții la Skype, conexiunea nu poate fi blocată de către administrația locală sau ISP-uri.

Dezavantajul utilizării site-urilor web proxy gratuite este că atrag un număr mare de clienți, iar lățimea de bandă limitată este consumată de mii de oameni care încearcă să acceseze servicii restrânse. Acest lucru duce la apeluri de calitate scăzută în cele mai bune momente. Mai mult, serviciile VoIP ar putea deveni practic inutilizabile în timpul orelor de vârf.

Software Tor

Programul Tor funcționează similar cu site-urile web proxy. Ei folosesc o rețea de acoperire voluntară gratuită, la nivel mondial, de peste șapte mii de relee. Acest lucru le permite să ascundă locația utilizatorului și țara de origine. La fel ca în cazul unui site web proxy, Tor permite utilizatorilor săi să se conecteze la Skype eludând adresele IP care au fost blocate de guvern sau ISP-ul local, prin aparenta că se află într-o altă țară.

Ca și în cazul site-urilor web proxy, problema principală cu software-ul Tor este latența. Pentru a ascunde locația utilizatorului său și pentru a evita supravegherea, Tor își transmite traficul pe mai multe noduri. Aceasta duce la o cantitate vizibilă de întârziere care poate fi foarte distractivă în timpul unui apel vocal sau video. De asemenea, nu toate serviciile VOIP sunt compatibile cu Tor, deoarece Tor vine sub forma unui browser web. Multe servicii și aplicații VOIP nu se conectează la internet prin browser și, prin urmare, nu utilizează rețeaua de suprapunere Tor.

VPN

VPN-conexiune la InternetSoftware-ul VPN este, probabil, cel mai bun mod de a evita restricțiile VoIP, permițându-vă să vă conectați la servicii și site-uri blocate fără restricții grave de lățime de bandă sau probleme de latență asociate cu site-urile Tor sau proxy..

Un VPN vă permite să vă conectați la internet printr-un server proxy, oferindu-vă o adresă IP străină și ocolind restricțiile privind serviciile VoIP. Principala diferență în ceea ce privește serviciile proxy obișnuite este că, de asemenea, un VPN criptează puternic conexiunea pentru a preveni supravegherea ulterioară. Deoarece majoritatea serviciilor VPN oferă un abonament plătit, sunt capabile să ofere o viteză și o fiabilitate mult mai bune decât serviciile VPN sau proxy gratuite.

În plus față de viteză, siguranță și fiabilitate mai ridicate, serviciile VPN premium oferă adesea asistență clienților de calitate. Personalul de asistență tehnică este de obicei disponibil pentru a vă ajuta să vă conectați la servicii restricționate prin intermediul programului VPN. Acest lucru înseamnă că aveți opțiunea de a apela echipa lor de asistență tehnică dacă aveți probleme pentru ca Skype să funcționeze.

Multe servicii VPN oferă, de asemenea, un serviciu „IP ​​dedicat”, permițându-vă să aveți propriul dvs. IP personalizat, în comparație cu unul comun. Beneficiile de a avea un IP dedicat includ posibilitatea de a accesa servicii de streaming video precum Netflix, conturi bancare online și site-uri web de jocuri online, care blochează de obicei adresele IP partajate. Dacă IP-ul dvs. dedicat este în cele din urmă descoperit și blocat, serviciul dvs. VPN vă va putea oferi rapid unul nou.

Gânduri finale

Dintre toate opțiunile posibile pentru a depăși restricțiile VoIP și serviciile de acces precum Skype, VPN-urile reprezintă cel mai bun amestec de viteză, utilitate, fiabilitate și securitate. Prin urmare, dacă călătoriți într-o țară cu restricție VoIP sau sunteți un localnic care dorește doar să poată discuta pe Skype, abonarea la un serviciu VPN vă va permite să continuați să împărtășiți experiențele dvs. fără restricții. Pentru a vă ajuta să alegeți serviciile VPN care vi se potrivesc, am creat o listă cu cei mai buni furnizori VPN de acolo..

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me