Instalarea unui VPN pe routerul dvs.: un ghid simplu pentru DD-WRT

Instalarea unui VPN pe routerul dvs. este o idee excelentă dacă doriți să utilizați internetul cu libertate, securitate și anonimat. Pentru a putea instala un VPN pe routerul dvs., veți avea nevoie de DD-WRT. Acesta este un firmware alternativ (software) care este utilizat pentru a adăuga funcții suplimentare routerului. Una dintre aceste caracteristici este posibilitatea de a instala și utiliza un VPN pe router. Citiți totul despre acest software și urmați un ghid simplu care vă explică modul în care ar trebui să îl instalați. După aceea, veți fi gata să începeți să navigați pe internet în mod liber și anonim pe toate dispozitivele.


Ce este DD-WRT

logo-ul ddwrtDD-WRT este un firmware bazat pe Linux, open-source, pentru routere wireless de tipuri IEEE 802.11 a / b / g / h / n. Funcționează fie pe un cip Broadcom, fie pe Atheros. DD-WRT oferă opțiuni avansate pe care nu le veți găsi pe firmware-ul sau routerele normale. Unele dintre aceste opțiuni suplimentare sunt suport bun pentru VPN (în special OpenVPN), protocoale fără fir WDS / repetare, comunicare wireless sigură pentru autentificarea Radius și managementul avansat al calității serviciilor pentru a aloca lățime de bandă. În acest articol puteți citi totul despre instalarea unui VPN pe routerul dvs. cu ajutorul DD-WRT.

De ce ați instala un VPN pe routerul dvs.?

Prin instalarea unui VPN pe router, protejați toate dispozitivele conectate dintr-o dată.

Scut VPNUn VPN vă protejează întregul trafic de internet prin dirijarea acestuia prin tuneluri criptate. Terții nu pot vedea nimic ce faceți online când utilizați un VPN.

Mai mult, luați adresa IP a serverelor VPN, asigurându-vă că propria dvs. adresă IP este ascunsă lumii. Adresa dvs. IP permite site-urilor pe care le vizitați să vă recunoască și chiar să vă urmărească dacă au vrut. Cu o VPN acest lucru nu va fi posibil și veți fi complet anonim.

În cele din urmă, un VPN oferă o mare libertate. Deoarece un VPN vă permite să vă conectați la servere în multe țări diferite, vă puteți schimba locația virtuală. Vă puteți preface că accesați internetul din altă parte. În acest fel, puteți evita orice restricții geografice, indiferent dacă sunt restricții pe site-ul dvs. de streaming preferat sau cenzură flagrantă a guvernului dvs..

În mod normal, instalați un VPN pe dispozitivul pe care doriți să îl utilizați pentru a accesa internetul. Cu toate acestea, în zilele noastre folosim multe dispozitive diferite. Pentru a vă proteja toate dispozitivele acasă sau pentru a lucra dintr-o dată, puteți instala VPN pe router.

Routere VPN preinstalate

Dacă doriți să folosiți routerul dvs. ca client VPN, ruterul trebuie să fie configurat într-un anumit mod. Acest mod de configurare a routerului dvs. pentru un VPN se numește intermitent. Mai jos veți putea citi cum puteți face acest lucru singur. Cu toate acestea, cel mai simplu mod este să cumpărați un router care este deja configurat să funcționeze cu un VPN. Numim aceste routere pre-fulgerate.

Aceste routere pre-fulger sunt deseori configurate pentru un anumit furnizor VPN. Astfel, atunci când cumpărați routerul, ar trebui să obțineți și un abonament cu acel anumit furnizor VPN.

Cele mai multe dintre aceste routere pre-fulgerate provin din SUA. Nu uitați că adaptorii pot fi diferiți în țara dvs. Nu uitați să comandați un adaptor care vă permite să conectați routerul la grinda electrică din țara dvs..

Cerințe pentru un VPN pe routerul dvs.

Pentru a putea instala un VPN pe router, aveți nevoie de următoarele:

Un router cu DD-WRT instalat pe acesta (uitați-vă la dispozitivele acceptate pentru a vedea dacă firmware-ul DD-WRT poate fi instalat pe routerul dvs.)

Un abonament VPN care oferă OpenVPN. OpenVPN este un protocol pe care nu îl oferă toți furnizorii VPN, așa că asigurați-vă că verificați furnizorul. Am putea recomanda NordVPN și Surfshark ca furnizori solizi de VPN care oferă acest protocol.

Instalați DD-WRT pe routerul dvs.

RouterGhidul pentru instalarea firmware-ului DD-WRT pe router este diferit pentru fiecare router. Deci, mai întâi:

-Căutați routerul dvs. în baza de date de router a site-ului web DD-WRT și descărcați fișierul.

-Descărcați fișierul .bin corespunzător.

-Citiți instrucțiunile specifice hardware-ului pentru a vedea cum puteți blinda firmware-ul nou pe router.

-Există trei moduri în care puteți bloca firmware-ul nou:

  • Web-GUI
  • TFTP
  • Linie de comanda

Derulați în jos pentru a găsi metoda corespunzătoare de intermitere pentru mai multe informații.

Flash DD-WRT prin Web-GUI

Această metodă este cea mai bună alegere pentru, printre altele, routerele Linksys.

1.Resetați routerul (cu butonul de resetare hard de pe spatele routerului)

2.Conectați-vă la sistemul de management al routerului dvs. accesând adresa IP a routerului (derulați în jos pentru a vedea cum puteți face acest lucru)

3.Căutați prin meniu locul în care vă puteți actualiza routerul sau flash-ul firmware-ului nou pe acesta

4.Blițează noul firmware (Important: nu întrerupeți acest proces, deoarece v-ar putea distruge iremediabil routerul)

5.Resetați-vă din nou routerul

Găsiți manual IP-ul routerului dvs.

Urmați acești pași pentru a găsi manual IP-ul routerului dvs. în Windows.

Pasul 1. Accesați „start” și apăsați „Run”

Acest lucru poate fi dificil de găsit în Windows 10, astfel încât să puteți utiliza, de asemenea, comanda rapidă de la tastatură apăsând WIN (butonul respectiv cu fereastra de pe ea) și r în același timp. Veți vedea această fereastră:

Router cmd

Pasul 2. Tastați „cmd” și apăsați OK

comanda routerului

Pasul 3. Introduceți „ipconfig” și apăsați Enter

IP router

Adresa IP pe care o găsiți după gateway-ul implicit sau gateway-ul standard este adresa IP a routerului. Acum copiați acest număr în bara de adrese a browserului dvs. web pentru a ajunge la routerul dvs..

Firmware Flash DD-WRT prin TFTP

Cel mai adesea este preferată metoda flash GUI, dar în unele cazuri specifice hardware-ului, puteți alege TFTP. TFTP este văzută ca o metodă sigură pentru intermiterea routerului.

TFTP este foarte simplu și necesită doar două clicuri. Această metodă este deosebit de mare în cazul defecțiunilor GUI web sau dacă routerul pare a fi de neatins.

Firmware Flash DD-WRT prin linia de comandă

Această metodă se aplică numai rutelor care au deja instalat DD-WRT pe ele și când Telnet / SSH este pornit. Aceasta este singura modalitate de a face upgrade fără fir, deoarece fișierele sunt preluate de pe serverele DD-WRT și pot fi verificate prin intermediul unui checkum.

1. Telenet sau SSH la routerul DD-WRT

2.Descărcați firmware-ul în folderul router / tmp cu wget sau scp

cd / tmp
wget https://dd-wrt.com/dd-wrtv2/downloads/stable/dd-wrt.v2x_generic.bin

3.Comparați suma de control cu ​​originalul

md5sum dd-wrt.v2x_generic.bin

4.Blițează firmware-ul

scrie dd-wrt.v2x_generic.bin linux

5.reboot

Instalați un VPN pe DD-WRT

Acum ați aprins DD-WRT pe router și acum va putea găzdui o conexiune VPN. Felicitări, partea cea mai grea este făcută! Acum, pentru a instala VPN pe DD-WRT:

1. Conectați-vă pe routerul dvs. (așa cum ați făcut anterior, găsiți adresa IP și introduceți-o în bara de adrese din browser).

2. Accesați „Configurare” și apoi „Configurare de bază”..

3. Accesați partea care spune „Setare adrese server rețea” (DHCP) și completați adresele serverului DNS ale furnizorului dvs. VPN și salvați aceste setări.

4. Dezactivați IPv6 (utilizarea IPv6 arată uneori scurgeri IP).

5. Accesați secțiunea care spune „Servicii” și faceți clic pe fila „VPN”. Activați clientul OpenVPN făcând clic pe activare pentru partea care scrie „Start OpenVPN Client”.

router

6. Acum completați datele furnizorului dvs. VPN (de exemplu, NordVPN: Logare, parolă, adresă server și tip protocol protocol VPN).

7. Copiați conținutul certificatului și fișierul cheie în caseta corespunzătoare.

8. Imediat ce salvați datele cu „Aplicați Setări”, o conexiune se va face cu serverul VPN. Tot traficul de internet călătorește acum prin serverul VPN. Pentru a verifica dacă totul este făcut, mergeți la fila „starea” și secțiunea „OpenVPN”.

Gânduri finale

Doriți ca toate dispozitivele dvs. de acasă să fie protejate cu un VPN? Atunci este o idee bună să instalați VPN-ul pe router. Cu toate acestea, mai întâi trebuie să instalați DD-WRT pe routerul dvs., iar furnizorul VPN trebuie să ofere un protocol OpenVPN pentru ca acesta să funcționeze. Sperăm că ghidul de mai sus te-a ajutat la instalarea unui VPN pe routerul tău. Amintiți-vă că puteți cumpăra, de asemenea, routere pre-fulgerate care vă vor salva multe probleme.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me