Instal·lació d’una VPN per al vostre televisor intel·ligent. Aquí teniu com fer-ho!

Avui en dia, molta gent utilitza una VPN per tenir accés a una selecció molt més gran de programes i pel·lícules. Al cap i a la fi, molts serveis de streaming, com Netflix, imposen restriccions geogràfiques i només mostren cert contingut en determinades regions. A més, les VPN ofereixen una gran quantitat d’avantatges en privadesa i seguretat. Per descomptat, un dispositiu que es presta molt bé per a streaming, és un smart TV. Tanmateix, configurar una VPN al vostre televisor intel·ligent generalment no és tan fàcil com fer-ho al vostre PC Windows, per exemple. Però no us preocupeu, en aquest article enumerem tres maneres de gaudir de tots els avantatges que ofereix una VPN al vostre televisor intel·ligent..


Ja teniu un televisor intel·ligent i voleu esbrinar per què us pot ser útil una VPN? Llegiu el nostre article sobre l’ús d’una VPN en combinació amb un televisor intel·ligent.

Il·lustració de configuració VPN de Smart TV

Nota: Un televisor intel·ligent no és el mateix que un televisor Android. En un televisor Android, com Sony Bravia, és molt fàcil instal·lar una VPN, perquè només podeu instal·lar una aplicació VPN per a Android directament al televisor. Si això és el que voleu fer, ens referim al nostre article sobre la configuració d’una VPN al vostre televisor Android.

1. Connexió de la TV intel·ligent a un PC Windows amb una VPN

Tot i que aquest mètode no implica, tècnicament, la configuració d’una VPN a la vostra TV intel·ligent, encara us connecteu a una, amb tots els avantatges que comporta. Això s’aconsegueix instal·lant una VPN al vostre PC de Windows (si no ho heu fet ja) i, posteriorment, connectant el vostre televisor intel·ligent al vostre PC, convertint el vostre PC en un lloc calent per a mòbils. Com a tal, el vostre televisor intel·ligent està connectat a la mateixa xarxa WiFi o banda ampla que el vostre PC, aprofitant així la mateixa connexió VPN. Tingueu en compte que cal que Windows 10 estigui instal·lat al vostre PC perquè aquest mètode funcioni. Per obtenir aquest mètode, llegiu la nostra guia pas a pas curta i senzilla.

  1. Instal·leu una VPN al vostre PC Windows. La majoria de proveïdors de VPN ho fan molt fàcil. Al cap i a la fi, pràcticament tots els proveïdors VPN populars ofereixen una aplicació Windows fàcil d’utilitzar avui dia. Tanmateix, si necessiteu una mica d’ajuda amb això, feu un cop d’ull al nostre article sobre la configuració d’una VPN a Windows.
  2. Configura un lloc calent per a mòbils al PC. Per fer-ho, escriviu “configuració del punt calent per a mòbils” a la barra de cerca de l’ordinador i feu-hi clic.
  3. Feu clic al petit commutador que apareix, de manera que estarà en blau. Ara comproveu per assegurar-vos que es mostri la xarxa adequada (la vostra xarxa WiFi o de banda ampla) i per assegurar-vos que s’ha seleccionat WiFi allà on es diu “Comparteix la meva connexió a Internet”..
  4. Ara connecteu el televisor intel·ligent a la xarxa WiFi o de banda ampla del vostre PC Windows. Per fer-ho, utilitzeu la informació que hi ha al darrere de “Nom de xarxa” i “Contrasenya” de la xarxa de la pantalla anterior.
  5. Ara la vostra televisió intel·ligent està connectada a una VPN. Si voleu canviar la configuració, haureu de fer-ho des del vostre PC. Per exemple, diguem que voleu veure la versió nord-americana de Netflix al vostre televisor intel·ligent, seleccioneu un servidor VPN dels Estats Units al vostre PC.

2. Instal·lació d’una VPN al router

EncaminadorInstal·lar una VPN al vostre enrutador és molt útil per protegir tots els dispositius a casa vostra cada cop. Per aconseguir-ho, cal canviar el firmware del router. Aquest procés s’anomena intermitent. Assegureu-vos de comprovar si el vostre enrutador és adequat per fer-ho perquè no tots els encaminadors ho són. Per obtenir més ajuda per fer-ho, consulteu el nostre article sobre els millors encaminadors VPN.

Durant aquest procés podeu danyar el vostre enrutador de manera irreparable. Per això és important seguir les instruccions amb precisió. Podeu llegir la nostra guia completa sobre com instal·lar una VPN al vostre encaminador per esbrinar com fer-la servir.

Un cop hàgiu instal·lat la VPN al router, podeu deixar que el vostre televisor intel·ligent es connecti a ell, tal com ho faria normalment. Un cop establerta la connexió, el vostre telèfon intel·ligent està protegit per la VPN.

Instal·leu una VPN al router:

1. Comproveu si el vostre enrutador és adequat per intermitir.

2. Canvieu el firmware del router i instal·leu una VPN.

3. Connecteu el vostre televisor intel·ligent al router intermitent. Funciona igual que la connexió a qualsevol altra xarxa Wi-Fi.

3. Instal·lació d’una VPN en un encaminador virtual al vostre PC o Mac

Router virtual

Si el vostre enrutador no és adequat per a parpellejar o no ho voleu, podeu crear un punt d’accés Wi-Fi al vostre PC o Mac i configurar-lo com a encaminador virtual amb connexió VPN. A continuació, podeu connectar el vostre televisor intel·ligent a Internet mitjançant l’hotspot del vostre PC o Mac. Instal·lar una VPN al vostre PC o Mac varia en funció del dispositiu i del sistema operatiu. Cerqueu un proveïdor que coincideixi bé amb els vostres dispositius i que no hauria de ser massa difícil. A continuació, trobareu una guia que us ajudarà a instal·lar una VPN al vostre enrutador virtual.

Instal·lació d’una VPN en un encaminador virtual:

1. Instal·leu una VPN al vostre PC o Mac. La majoria de proveïdors de VPN tenen un assistent d’instal·lació fàcil per ajudar-vos a instal·lar el seu programari al dispositiu.

2. Creeu un hotspot Wi-Fi al vostre PC o Mac. El vostre funcionament depèn del vostre dispositiu. Si no podeu saber com fer-ho, podeu dirigir-vos al lloc web del productor del vostre dispositiu.

3. Connecteu el vostre televisor intel·ligent a la xarxa VPN del vostre PC o Mac.

Emissió d’un dispositiu diferent

Amb un televisor intel·ligent també és possible emetre contingut des d’un altre dispositiu a la televisió intel·ligent. En fer això, heu de tenir en compte algunes coses. Sempre necessitareu el vostre altre dispositiu a prop i si canvieu entre dispositius com el vostre telèfon intel·ligent i la vostra tauleta, haureu d’instal·lar una VPN a tots dos. D’altra banda, el dispositiu amb el qual emprunteu estarà protegit amb la VPN, però el vostre televisor intel·ligent no estarà protegit. Només utilitzeu la televisió intel·ligent com a pantalla externa per a l’altre dispositiu.

La millor VPN per a la meva televisió intel·ligent

Si encara no teniu una subscripció amb un proveïdor de VPN, pot ser útil anar a buscar una VPN que funcioni bé en combinació amb el vostre televisor intel·ligent. Una connexió estable i ràpida és essencial quan voleu reproduir pel·lícules, sèries o música. Busqueu un proveïdor de VPN que s’adapti perfectament a les vostres necessitats. Si voleu veure contingut bloquejat amb geoacció, assegureu-vos que el vostre proveïdor sempre tingui servidors que podeu fer servir amb aquesta finalitat. Hem provat diversos proveïdors i a continuació hi ha tres proveïdors sòlids que funcionen bé en combinació amb el vostre televisor intel·ligent.

1. ExpressVPN per a televisió intel·ligent

ExpressVPN funciona molt bé en combinació amb televisors intel·ligents. Té una aplicació fàcil d’utilitzar per a Android TV i és fàcil d’instal·lar en qualsevol dels teus dispositius. Amb la seva gran oferta de servidors i xifrat de 256 bits, és la forma perfecta de transmetre de forma segura, lliure i totalment anònima. Per la seva gran qualitat, són un dels proveïdors més cars, però amb la seva gran qualitat i rapidesa ExpressVPN dóna un sentit positiu a la dita “obtens el que pagues”. Obteniu més informació sobre aquest proveïdor a la revisió completa sobre ExpressVPN.

2. Surfoc per a TV intel·ligent

Surfshark és una VPN excel·lent i també molt assequible per utilitzar amb la vostra TV intel·ligent. Surfshark és el proveïdor de VPN premium més barat que hem provat, però que ofereix una velocitat de transmissió excel·lent. A més, Surfshark us permet accedir a la versió nord-americana de Netflix i amb els seus 1040 servidors en 61 països, a tones d’altres continguts geogràficament restringits. A més, Surfshark és un proveïdor VPN molt segur, que respecta i protegeix la privadesa dels seus usuaris. Al cap i a la fi, té una política estricta sense registres, protocols de xifrat de primera classe i un commutador de matança. Surfshark funciona amb el vostre televisor intel·ligent mitjançant qualsevol dels mètodes descrits en aquest article. Com a tal, és la manera perfecta de gaudir, fàcilment i de manera assequible, de seguretat, llibertat i privacitat mentre s’utilitza el televisor intel·ligent.

3. NordVPN per a televisió intel·ligent

Igual que ExpressVPN i Surfshark, NordVPN ofereix als usuaris (televisió intel·ligent) molta seguretat, privadesa, desbloqueig geogràfic i bones velocitats de streaming. Tot i això, NordVPN també ofereix algunes funcions addicionals que fan que aquesta VPN sigui una elecció ideal per als propietaris de televisió intel·ligent. NordVPN ofereix servidors ofuscats i adreces IP dedicades. Avui en dia, cada cop són més els serveis de streaming que bloquegen els usuaris de VPN. Però el motiu pel qual molts volen utilitzar una VPN a la seva televisió intel·ligent és desbloquejar contingut en streaming, com la versió nord-americana de Netflix. És aquí on entren les funcions addicionals de NordVPN. Els servidors ofuscats de NordVPN (als EUA, Canadà, França, Itàlia i altres 10 països) i les adreces IP dedicades fan que sigui més difícil detectar serveis de streaming i, per tant, bloquejar usuaris VPN. És per això que NordVPN és una opció fantàstica per a usuaris de televisió intel·ligent que vulguin transmetre informació i accés a Internet el més lliure possible.

Pensaments finals

Si teniu un Android TV, instal·lar una VPN serà molt fàcil a causa de l’oferta d’aplicacions VPN a Play Store. En altres casos, haureu d’instal·lar la vostra VPN al vostre enrutador o encaminador virtual. Això pot ser una mica més difícil, però podeu esbrinar com fer-ho a la nostra guia. Sens dubte val la pena fer-ho perquè tot el vostre streaming serà segur i anònim. A més, obtindràs accés a més contingut. En definitiva, una VPN és la combinació perfecta amb un televisor intel·ligent.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me