Instal·lació d’una VPN al router: una guia senzilla per a DD-WRT

Instal·lar una VPN al router és una idea fantàstica si voleu utilitzar internet amb llibertat, seguretat i anonimat. Per poder instal·lar una VPN al router, necessitareu DD-WRT. Es tracta d’un firmware alternatiu (programari) que s’utilitza per afegir funcions addicionals al vostre encaminador. Una d’aquestes funcions és la possibilitat d’instal·lar i utilitzar una VPN al router. Llegiu tot aquest programari i seguiu una senzilla guia que us explica com cal instal·lar-la. Després, estareu a punt per començar a navegar per la xarxa de manera lliure i anònima en tots els vostres dispositius.


Què és DD-WRT

Logotip de ddwrtDD-WRT és un firmware de codi obert basat en Linux per a encaminadors sense fils dels tipus IEEE 802.11 a / b / g / h / n. Funciona en un xip de Broadcom o Atheros. DD-WRT ofereix opcions avançades que no trobaríeu al firmware o als encaminadors normals. Algunes d’aquestes opcions addicionals són un bon suport VPN (especialment OpenVPN), protocols de pont / repeteix sense fils WDS, comunicacions sense fils segures de l’autenticació de radi i una gestió avançada de qualitat del servei per assignar amplada de banda. En aquest article podeu llegir tot sobre la instal·lació d’una VPN al vostre enrutador amb l’ajut de DD-WRT.

Per què instal·lareu una VPN al vostre encaminador?

Si instal·leu una VPN al router, protegeu tots els dispositius connectats d’una sola vegada.

Escut VPNUna VPN protegeix tot el trànsit d’Internet en dirigir-lo a través de túnels xifrats. Els tercers no poden veure res que feu en línia quan feu servir una VPN.

A més, adopteu l’adreça IP dels vostres servidors VPN, assegurant-vos que la vostra pròpia adreça IP està oculta al món. La vostra adreça IP permet que els llocs web que visiteu us reconegueu i, fins i tot, us facin un seguiment si ho volien. Amb una VPN això no serà possible i sereu completament anònims.

Finalment, una VPN ofereix una gran llibertat. Com que una VPN us permet connectar-vos a servidors de molts països diferents, podeu canviar la vostra ubicació virtual. Podeu fingir accedir a Internet des d’un altre lloc. D’aquesta manera, podeu suprimir qualsevol restricció geogràfica, ja sigui restriccions al vostre lloc de reproducció favorit o bé censura flagrant del vostre govern..

Normalment, instal·leu una VPN al dispositiu que voleu utilitzar per accedir a Internet. Tot i això, avui dia utilitzem molts dispositius diferents. Per protegir tots els dispositius a casa o treballar de manera simultània, podeu instal·lar la VPN al vostre encaminador.

Routers VPN preinstal·lats

Si voleu utilitzar el vostre enrutador com a client VPN, el vostre encaminador s’ha d’instal·lar de manera particular. Aquesta forma de configurar el vostre enrutador per a una VPN s’anomena parpelleig. A continuació podreu llegir com podeu fer-ho vosaltres mateixos. Tanmateix, la manera més senzilla és comprar un encaminador que ja està configurat per funcionar amb una VPN. A això s’anomenen encaminadors previos.

Aquests encaminadors pre-parpellejats sovint es configuren per a un proveïdor VPN particular. Per tant, quan compreu l’encaminador, també haureu de tenir una subscripció amb aquest proveïdor de VPN.

La majoria d’aquests encaminadors previos provenen dels Estats Units. Recordeu que els adaptadors poden ser diferents al vostre país. No us oblideu d’ordenar un adaptador que us permeti connectar l’encaminador a l’alimentació elèctrica del vostre país.

Requisits per a una VPN al vostre encaminador

Per poder instal·lar una VPN al vostre enrutador, necessiteu les següents accions:

Hi ha instal·lat un encaminador amb DD-WRT (mireu els dispositius compatibles per veure si el firmware DD-WRT es pot instal·lar al router)

Una subscripció VPN que ofereix OpenVPN. OpenVPN és un protocol que no tots els proveïdors VPN ofereixen, així que assegureu-vos de comprovar-ne. Podríem recomanar NordVPN i Surfshark com a proveïdors sòlids de VPN que ofereixen aquest protocol.

Instal·leu DD-WRT al vostre encaminador

EncaminadorLa guia per instal·lar el firmware DD-WRT al router és diferent per a tots els encaminadors. Així que primer:

-Cerqueu el vostre enrutador a la base de dades del router del lloc web DD-WRT i descarregueu-lo.

-Baixeu el fitxer .bin corresponent.

-Llegiu les instruccions específiques del maquinari per veure com podeu fer servir el firmware nou al router.

-Hi ha tres maneres de fer servir el nou firmware:

  • GUI web
  • TFTP
  • línia d’ordres

Desplaceu-vos cap avall per trobar el mètode corresponent de parpelleig per obtenir més informació.

DD-WRT Flash mitjançant la GUI web

Aquest mètode és la millor opció per, entre d’altres, els encaminadors de Linksys.

1.Restablir el router (amb el botó de restabliment dur de la part posterior del router)

2.Inicieu la sessió al sistema de gestió del vostre enrutador si aneu a l’adreça IP del vostre encaminador (desplaceu-vos cap avall per veure com podeu fer-ho)

3.Busqueu el menú el lloc on podeu actualitzar el vostre enrutador o fer un flaix nou al firmware

4.Feu clic al nou firmware (Important: no interrompereu aquest procés perquè podria arruïnar el vostre enrutador de manera irreparable)

5.Restabliu el vostre encaminador de nou

Trobeu manualment la vostra IP del router

Seguiu aquests passos per trobar manualment la IP del vostre enrutador a Windows.

Pas 1. Vés a “arrencar” i prema “Executar”.

Això pot ser difícil de trobar a Windows 10, de manera que també podeu fer servir la drecera del teclat prement WIN (el botó amb la finestra que hi ha a la mateixa) i r alhora. Veureu aquesta finestra:

Router cmd

Pas 2. Escriviu “cmd” i premeu D’acord

comandament del router

Pas 3. Escriviu “ipconfig” i premeu Enter

IP del router

L’adreça IP que trobareu després de la passarel·la predeterminada o de la passarel·la estàndard és l’adreça IP del vostre enrutador. Ara copieu aquest número a la barra d’adreces del vostre navegador web per arribar al vostre enrutador.

Firmware Flash DD-WRT mitjançant TFTP

Molt sovint es prefereix el mètode flash GUI, però en alguns casos específics del maquinari, podeu triar TFTP. TFTP és considerat com un mètode segur per fer palpejar el router.

TFTP és molt senzill i només requereix dos clics. Aquest mètode és especialment idèntic quan es produeix un mal funcionament de la GUI web o si l’encaminador sembla que no es pot accedir.

Firmware Flash DD-WRT mitjançant línia de comandaments

Aquest mètode només s’aplica als enrutadors que ja tenen instal·lat DD-WRT i quan està activat Telnet / SSH. Aquesta és l’única manera d’actualitzar sense fils perquè els fitxers es recuperen dels servidors DD-WRT i es poden comprovar mitjançant un checkum.

1. Telenet o SSH al router DD-WRT

2.Baixeu el firmware a la carpeta del router / tmp amb wget o scp

cd / tmp
wget https://dd-wrt.com/dd-wrtv2/downloads/stable/dd-wrt.v2x_generic.bin

3.Compareu la suma de comprovació amb l’original

md5sum dd-wrt.v2x_generic.bin

4.Feu clic al firmware

escriu dd-wrt.v2x_generic.bin linux

5.Reinicieu

Instal·leu una VPN al DD-WRT

Ara heu parlat DD-WRT al router i ara podreu allotjar una connexió VPN. Felicitats, la part més difícil està feta! Ara, per instal·lar la VPN al DD-WRT:

1. Inicieu la sessió al vostre router (com ho heu fet anteriorment, cerqueu l’adreça IP i introduïu-la a la barra d’adreces del vostre navegador).

2. Vés a “Configuració” i després a “Configuració bàsica”.

3. Aneu a la part que diu “Configuració del servidor d’adreces de xarxa” (DHCP) i empleneu les adreces del servidor DNS del proveïdor VPN i deseu aquesta configuració.

4. Desactiva IPv6 (l’ús d’IPv6 de vegades mostra filtracions IP).

5. Aneu a la secció que diu “Serveis” i feu clic a la pestanya “VPN”. Activeu el client d’OpenVPN fent clic a Habilitar per a la part que diu “Iniciar client OpenVPN”.

encaminador

6. Ara empleneu les dades del proveïdor VPN (per exemple, NordVPN: Login, contrasenya, adreça del servidor i tipus de protocol VPN).

7. Copieu el contingut del certificat i el fitxer de claus al quadre corresponent.

8. Un cop desades les dades amb “Aplica la configuració”, es farà una connexió amb el servidor VPN. Ara tot el trànsit a Internet viatja a través del servidor VPN. Per comprovar si tot està fet, aneu a la pestanya “estat” i a la secció “OpenVPN”.

Pensaments finals

Voleu que tots els vostres dispositius de casa estiguin protegits amb una VPN? Aleshores és una bona idea instal·lar la VPN al router. Tanmateix, primer cal instal·lar DD-WRT al router i el proveïdor de VPN ha d’oferir un protocol OpenVPN perquè això funcioni. Esperem que la guia anterior us ha ajudat a instal·lar una VPN al vostre enrutador. Recordeu que també podeu comprar encaminadors previos que us estalviaran molts problemes.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me