Configuració d’una connexió VPN a Windows 10 (pas a pas)

Hi ha diverses maneres de configurar una VPN al vostre equip de Windows 10. En aquest article, discutirem com configurar una VPN mitjançant la configuració del Windows. Això és útil si voleu utilitzar la xarxa VPN proporcionada pel vostre empresari, per exemple.


Privadesa del sistema operatiu Windows

Molts proveïdors de VPN ofereixen programari especial que permet connectar-se fàcilment i ràpidament a un dels seus molts servidors VPN. Tot i això, algunes VPN, incloses moltes xarxes corporatives, no disposen del seu propi programari. Afortunadament, Windows té una funció que us permet configurar una connexió VPN tu mateix. En aquesta guia pas a pas, us explicarem com podeu configurar una connexió VPN a Windows 10. Tens una VPN que ofereix el seu propi programari, com ExpressVPN o CyberGhost? Desplaceu-vos cap avall per obtenir una guia ràpida explicant com configurar la vostra VPN amb aquest programari.

Pas 1: obteniu els detalls d’inici de sessió correctes

Per configurar una connexió VPN amb Windows 10, necessiteu els detalls d’inici de sessió adequats. En cas contrari, no podreu accedir al servidor VPN. Si la vostra connexió VPN està organitzada a través del vostre treball, haureu de demanar al vostre cap informació d’informació de connexió correcta. Treballes amb una VPN per a ús privat? Aleshores, heu creat aquestes dades a l’hora de configurar el compte. Amb aquesta informació, sovint formada per un nom d’usuari i una contrasenya i possiblement una adreça de servidor específica per connectar-se, podeu seguir els tres passos següents per connectar-vos a la VPN.

Si encara no teniu cap compte VPN i detalls d’inici de sessió i cerqueu una bona VPN per protegir la vostra connexió a Internet, sempre podríeu provar CyberGhost. Aquest proveïdor és molt barat, però segueix sent de gran qualitat. A més, tenen una garantia de devolució de 45 dies, que li permet provar primer el servei.

Pas 2: obriu la configuració de la VPN a Windows

Voleu instal·lar una VPN a Windows 10? En primer lloc, us heu d’assegurar que utilitzeu un compte de Windows amb drets d’administració. Normalment, el propietari de l’ordinador té aquests drets. Ell o ella també els pot distribuir a altres. Si només teniu un compte d’usuari al dispositiu amb què treballeu, tindreu aquests drets automàticament.

Vés al menú d’inici (fent clic a Logotip de Windows a l’extrem inferior esquerre de la pantalla) i feu clic a aquesta opció Configuració. Aquest botó sovint sembla un petit rotle. Un cop s’obri la pantalla de “Configuració”, feu clic a Xarxa i Internet al menú. A continuació, tria VPN de la llista del costat esquerre de la pantalla. La imatge de la dreta d’aquest text mostra com s’assembla. Ara heu trobat la pantalla de configuració de VPN a Windows i esteu preparat per afegir una connexió VPN al vostre sistema operatiu.

Pas 3: Afegir una connexió VPN

És el moment d’afegir una connexió VPN. Primer feu clic al botó de la part superior que indica Afegiu una connexió VPN.

Afegiu connexió VPN a la configuració de Windows

Apareixerà una pantalla blava. Aquí podeu introduir les dades del vostre proveïdor de VPN. En alguns països podeu triar un Proveïdor VPN d’alguns proveïdors estàndard, però aquesta guia pas a pas només es centra en la Windows (integrat) opció.

Introduïu a la connexió VPN un nom recognoscible a Nom de la connexió. Podeu, per exemple, optar per “treball de connexió VPN” si només ho necessiteu per a activitats relacionades amb el treball.

Afegir connexió VPN a la configuració de la pantalla blava de WindowsSota Nom o adreça del servidor, introduïu l’adreça IP o l’URL del servidor del servidor VPN. Aquesta informació la proporciona el proveïdor de la connexió, p. el teu cap.

Sota Tipus VPN, escolliu el protocol VPN que voleu utilitzar. En la majoria dels casos, podreu seleccionar-la Automàtica opció aquí Per obtenir més informació sobre els protocols VPN, llegiu el nostre article sobre aquest tema.

Sota Tipus d’informació d’inici de sessió podeu especificar com voleu iniciar la sessió. En la majoria dels casos, cal que utilitzeu un nom d’usuari i una contrasenya. Les alternatives són l’inici de sessió amb una targeta intel·ligent o un certificat.

Sota Nom d’usuari i Contrasenya, empleneu els detalls d’inici de sessió necessaris.

Nota: el més segur és que l’ordinador no recordi la informació d’inici de sessió si utilitzeu un ordinador públic. Només opteu per guardar les dades si l’ordinador no pot ser utilitzat per persones desconegudes i està ben protegit!

Un cop hàgiu acabat d’introduir totes les dades necessàries, feu clic a Desa.

Pas 4: Connexió al servidor VPN

Utilitzant el menú VPN a Configuració (tal com es descriu al pas 1) ara podeu seleccionar la connexió VPN afegida de la llista mostrada i connectar-vos al servidor VPN. Ara estàs connectat de manera segura i pots accedir a Internet de forma segura i privada.

Configuració avançada

Després d’afegir una connexió VPN, tindreu opcions addicionals a més d’activar i activar la vostra VPN. Podeu, per exemple, configurar un servidor intermediari. Per fer-ho, aneu al menú avançat. Podeu fer-ho seguint el pas 2 una altra vegada, fent clic a la connexió VPN que vulgueu canviar i escollint Opcions avançades. Canvieu aquesta configuració només si esteu segurs del que esteu fent. Windows i el vostre proveïdor de VPN ja col·laboren per proporcionar-vos una connexió segura. Per tant, especialment com a principiant, no heu de canviar cap configuració avançada per poder estar protegit en línia.

Configuració VPN a Windows mitjançant notificacions

Per accedir a la secció VPN de la vostra configuració de manera ràpida i senzilla, podeu seguir les instruccions del pas 2, però també podeu fer clic Notificacions (el globus d’informació) a la cantonada inferior dreta de la barra de tasques. La captura de pantalla de dalt mostra com és la pantalla. Feu clic a VPN i sereu directament a la pantalla Configuració VPN.

Programari VPN a Windows 10

Utilitzar la vostra VPN mitjançant la configuració a Windows 10 pot ser molt útil. Al capdavall, Windows us connecta automàticament al servidor VPN, de manera que no haureu d’activar manualment la VPN cada vegada. A més, us ofereix l’oportunitat de connectar-vos a una xarxa privada de manera remota i segura. Penseu, per exemple, en persones que treballen des de casa utilitzant un servidor VPN per donar-los accés a tots els documents i altres fitxers de la xarxa de l’empresa.

Tot i això, no sempre és convenient vincular la vostra VPN al sistema operatiu. Si utilitzeu un proveïdor de VPN de pagament com NordVPN o Accés a Internet privat, us recomanem que utilitzeu el programari inclòs. Aquests programes sovint admeten protocols VPN addicionals, utilitzen els seus propis servidors DNS per evitar filtracions DNS i tenen un interruptor de matança que intervé automàticament si cau la connexió VPN. Dit d’una altra manera, si utilitzeu programari VPN en lloc d’iniciar sessió al vostre servidor VPN a través de Windows, estareu més segurs.

Configuració d’una VPN a Windows amb programari VPN: una guia pas a pas

Instal·lar una VPN a Windows 10 mitjançant programari oficial de VPN és molt fàcil i és el següent:

Instal·leu l'escriptori VPN pas a pas

 1. Creeu un compte al lloc web de VPN. Vés al lloc web oficial del proveïdor VPN desitjat (per exemple, el lloc web de CyberGhost) i tria la subscripció que desitgi. Seguiu els passos per comprar una subscripció i creeu un compte.
 2. Descarregueu el programari VPN des del lloc web oficial. Sovint, el proveïdor us enviarà a la baixada just després d’haver rebut la subscripció.
 3. Instal·leu el programari VPN. Un cop descarregat el fitxer d’instal·lació, podeu fer clic i seguir els passos per instal·lar el programari VPN al vostre ordinador.
 4. Inicieu la sessió al programari amb el vostre compte. Sovint es tracta d’omplir la combinació de nom d’usuari i contrasenya que heu creat al pas 1.
 5. Trieu el servidor VPN desitjat (opcional). En funció del que voleu fer en línia, podeu triar una ubicació del servidor adequada. Podeu, per exemple, triar un servidor americà per veure la versió nord-americana de Netflix o desbloquejar Skype, Facebook o qualsevol altre servei que pugui censurar-se al vostre país. Si no teniu en compte un objectiu específic que no sigui entrar en línia de manera segura, podeu simplement triar el servidor més proper.
 6. Activa la VPN. La majoria de programes VPN tenen un botó d’enllaç gran que s’activarà la VPN amb un sol clic. De fet, si omiteu el pas 5, el programari probablement seleccionarà automàticament el servidor més proper o el més ràpid.

Per què fer servir una VPN a Windows 10?

Hi ha moltes raons per a què les persones utilitzin una VPN. Aquests són els més comuns:

 • Xifratge de dades per a una protecció addicional contra els pirates informàtics i els ciberdelinqüents (a més d’altres programadors de ràdio, com ara governs i empreses);
 • Ús segur de les xarxes públiques;
 • Accés a serveis que només es poden utilitzar dins de la xarxa d’una empresa o institució;
 • Ocultació de la vostra ubicació i adreça IP reals;
 • Descàrrega de forma anònima de torrents;
 • Superant els bloquejos regionals de, per exemple, determinats serveis cinematogràfics (Netflix) o xarxes de xarxes socials;
 • Superant la censura en un país;
 • Augmentant la velocitat d’una connexió a un altre servidor.

Configurar una VPN al vostre equip de Windows 10 sempre és una bona idea. Probablement utilitzeu el dispositiu per a moltes de les vostres activitats diàries a Internet. Amb una VPN, estareu protegit durant totes aquestes activitats alhora que augmentareu la vostra privadesa i llibertat en línia.

Si ja no teniu cap VPN i voleu utilitzar-ne una per protegir la vostra xarxa privada, teniu diverses opcions. És possible que desitgeu un proveïdor VPN privat. Si no teniu ni idea per on començar, feu un cop d’ull als nostres 5 millors proveïdors de VPN. Aquesta llista pot ajudar-vos quan esteu provant de triar.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me