O imagine de ansamblu a celor mai bune routere VPN | VPNOverview

Prin configurarea unei conexiuni VPN pe routerul dvs., vă asigurați că toate datele care trec prin router sunt criptate și anonimizate automat. În sensul că nu trebuie să instalați un VPN pe toate dispozitivele separat; totul este criptat odată ce trece prin router. Mai jos vă explicăm cum funcționează totul și vă oferim câteva sfaturi despre cum să alegeți cel mai bun router VPN.


Motive pentru instalarea unui VPN pe router

Majoritatea oamenilor instalează pur și simplu un VPN direct pe computer, laptop, tabletă sau smartphone. Acesta este adesea cel mai simplu și rapid mod de a accesa internetul în siguranță și anonim. Cu toate acestea, utilizatorii mai avansați pot dori să configureze un VPN pe routerul lor. Există mai multe motive pentru care s-ar putea să doriți să faceți acest lucru:

 • Prin configurarea unei conexiuni VPN pe router, tot traficul dvs. de internet trece prin serverul VPN. Nu trebuie să instalați software VPN separat pe fiecare dispozitiv.
 • Unele televizoare sau dispozitive inteligente nu au software VPN desemnat. Instalarea VPN-ului pe router vă oferă încă toate avantajele unui VPN. Unul dintre avantaje este acela de a debloca diferite site-uri de streaming.
 • Companiile de securitate descoperă adesea încălcări de securitate în Wi-Fi public, ceea ce arată că chiar și rețelele Wi-Fi sigure sunt vulnerabile hackerilor. Acest lucru este valabil și pentru rețelele de acasă. Folosind o VPN, faceți mai dificilă accesarea hackerilor în rețeaua Wi-Fi.

Imediat ce clientul VPN de pe router a fost configurat corect, toate dispozitivele din rețea sunt conectate la restul internetului printr-o conexiune VPN sigură. Următorul grafic arată cum arată când routerul dvs. este configurat ca client VPN.

Routerul de conexiune VPN a clipește

Ce ar trebui să cauți într-un router VPN?

La fel ca achiziționarea unui alt hardware, există câteva lucruri importante de care trebuie să țineți cont atunci când alegeți un router VPN. În afară de lucruri generale, cum ar fi viteza, este bine să verificați următoarele lucruri:

 • Procesul de instalare: Pentru a instala un VPN pe routerul dvs., trebuie să configurați routerul într-un mod foarte specific. Acest proces se numește intermitent. Când alegeți un router VPN, puteți obține un router pre-luminat. Adesea, trebuie să le comandați din America, dar acestea sunt o opțiune dacă nu doriți să faceți singur flash routerul dvs. La crearea listei noastre de routere VPN cele mai bune, am fost atenți la routere care pot fi ușor intermitente sau la routere care sunt pre-fulgerate.
 • Porturi de rețea și conectivitate: cu routerele puteți configura diferite porturi sau conexiuni de rețea. Acest lucru vă permite să utilizați un VPN pe unele conexiuni, dar nu pe toate. Mai mult, vă oferă posibilitatea de a configura diferite servere VPN pe diferite porturi de rețea. Astfel poți avea un tunel VPN local pe un port și unul american pe celălalt. Acest lucru poate fi util pentru vizionarea American Netflix, fără a fi necesar să folosiți o conexiune VPN americană (mai lentă) pentru toate dispozitivele dvs. (dacă nu trăiți în SUA).
 • Preț: Desigur, prețul este, de asemenea, un aspect foarte important de luat în calcul la alegerea unui router VPN. Diferența de preț între anumite routere este uriașă. Unele routere VPN sunt de patru ori mai scumpe decât altele. Este important să aveți în vedere dacă aveți nevoie cu adevărat de toate opțiunile suplimentare pe care le oferă aceste routere mai scumpe. Din acest motiv, am analizat și prețul routerelor VPN la alcătuirea listei noastre cu cele mai bune routere.
 • Putere procesor: De obicei, atunci când alegeți un router, nu trebuie să acordați foarte multă atenție procesorului. Cu toate acestea, acesta este un aspect important atunci când analizăm routerele VPN. Deoarece routerul trebuie să cripteze și să decripteze datele prin intermediul furnizorului VPN, routerul VPN trebuie să funcționeze puțin mai greu decât un router obișnuit. Acesta este motivul pentru care am analizat și puterea de procesare a diverselor routere.

În plus, trebuie să acordați o atenție deosebită prețului software-ului VPN în sine. Până la urmă, majoritatea VPN-urilor nu sunt gratuite. Pentru a utiliza funcționalitatea VPN a acestor routere, trebuie să obțineți și un abonament VPN.

Cele mai bune routere VPN (pentru a le flash singur)

Pentru a începe, vom discuta despre cinci routere pe care le puteți configura singur. Acestea sunt așa-numitele routere client VPN, pe care le puteți configura pentru a vă conecta la furnizorul VPN. Dacă acest proces de configurare a propriului router vi se pare prea complex, este posibil să preferați un router deja configurat de magazin sau de producător. În continuare, în acest articol, vom discuta, de asemenea, de unde puteți cumpăra routere care sunt deja configurate pentru utilizarea VPN (routere pre-fulgerate).

1. Asus RT-AC88U – Cea mai bună opțiune cu 8 porturi de rețea

Asus RT-AC88UAsus RT-AC88U este un mare router VPN cu 8 porturi de rețea. Datorită vitezei, numărului de porturi, software-ului VPN ușor de instalat și prețului rezonabil, acest router a meritat primul loc pe această listă. Cele mai mari viteze cu acest router pot fi obținute cu dispozitive care acceptă o conexiune de 5 GHz. În total, aceasta este o alegere excelentă: performanțe excelente, multe porturi, software ușor de instalat și totuși un preț bun.

2. Asus ROG Rapture GT-AC5300 – Performanță fantastică, dar puțin mai scumpă.

Asus ROG Rapture GT-AC5300Asus ROG Rapture GT-AC5300 este o piesă tehnologică impresionantă. Acest router arată mai mult ca o navă spațială decât un router normal. Ceea ce este foarte frumos cu privire la acest router este faptul că puteți utiliza un port de rețea pentru a stabili dacă trebuie utilizată o conexiune VPN. În acest fel, puteți alege să redirecționați și să criptați doar o parte a dispozitivelor dvs. prin intermediul conexiunii VPN. Predecesorul acestui router a fost preferatul nostru, dar odată cu sosirea Asus RT-AC88U acest router a scăzut puțin.

Puteți alege, de asemenea, să configurați mai multe tuneluri VPN. De exemplu, un dispozitiv poate fi conectat la un server VPN local prin router, în timp ce un alt dispozitiv (din aceeași rețea) este conectat la un server VPN american. Este util dacă doriți să urmăriți Netflix-ul american, de exemplu. Cu butonul de mai jos puteți comanda Asus ROG Rapture GT-AC5300.

3. Linksys WRT3200ACM – opțiune solidă

Linksys WRT3200ACMLinksys WRT3200ACM este extrem de ușor de configurat în combinație cu majoritatea VPN-urilor. Mai ales ExpressVPN, furnizorul nostru preferat de VPN, funcționează foarte bine cu acest router Linksys. Când aveți o subcripție cu ExpressVPN, veți primi un cod de activare. Introduceți acest cod în noul dvs. router Linksys WRT3200ACM și sunteți gata să utilizați internetul în siguranță și anonim cu toate dispozitivele dvs.!

Puteți utiliza OpenVPN TCP și UDP ca protocoale VPN. Comutarea între servere este, de asemenea, foarte ușoară. Acest router se bazează pe OpenWRT, iar firmware-ul acestei versiuni este dezvoltat special pentru ExpressVPN. Deși acest router funcționează foarte bine cu alți furnizori VPN.

4. TP-Link Archer C2300 – cel mai ieftin

TP-Link Archer C2300Este posibil ca TP-Link Archer C2300 să nu fie cel mai bun router din listă din punct de vedere al performanței, dar funcționează în continuare bine. Acesta este motivul pentru care îl recomandăm ca model entry-level. Securitatea online și confidențialitatea trebuie să fie accesibile tuturor, inclusiv celor care nu au bani pentru unul dintre routerele VPN menționate anterior.

Acestea fiind spuse, acest router este probabil cel mai bun router VPN al momentului în gama sa de preț. Puteți obține viteze excelente cu acest router, deși cele mai bune viteze sunt obținute atunci când dispozitivele conectate acceptă 5GHz.

5. Asus ROG Rapture GT-AX11000 – Router fantastic, dar foarte scump și care atinge viteze mari pe Wireless AX.

Asus ROG Rapture GT-AX11000Deși acest router va fi prea puternic pentru mulți utilizatori, am dorit totuși să-l menționăm ca număr 5 în prezentarea noastră de router VPN. Este probabil cel mai bun router disponibil în acest moment, dar dezavantajul este că puteți atinge cele mai mari viteze doar cu dispozitive care acceptă tehnologia Wireless AX. Poate că acest router merită un loc mai înalt în viitor, dar deocamdată această opțiune este prea scumpă pentru mulți utilizatori și nu toate funcționalitățile sale vor fi relevante pentru utilizatorul avar.

Cum îți blipești routerul?

Pentru a aprinde intermitent routerul și pentru a vă asigura că dispozitivele conectate sunt conectate la Internet printr-o conexiune VPN, trebuie să faceți următorii pași:

 • Găsiți routerul dvs. în baza de date a routerului DD-WRT (pe această pagină) și descărcați fișierul .bin;
 • Verificați instrucțiunile specifice din această pagină DD-WRT pentru a afla cum să instalați exact noul firmware. Dacă routerul dvs. nu este listat aici, vă rugăm să Google ruterul dvs. în combinație cu DD-WRT;
 • Cel mai simplu mod este de a schimba firmware-ul prin utilizarea Web-GUI:
  • Resetați routerul (prin intermediul butonului de pe router);
  • Conectați-vă la sistemul de gestionare al routerului prin computer, la care puteți accesa prin adresa IP a routerului;
  • Căutați în sistemul de gestionare unde puteți bloca un nou firmware;
  • Blițează firmware-ul (acest proces nu poate fi întrerupt, altfel routerul dvs. poate fi deteriorat definitiv);
  • Resetați routerul;
 • Routerul dvs. este acum aprins.

Pentru mai multe informații despre modul de aprindere a routerului, vă rugăm să consultați articolul nostru DD-WRT, care explică, mai detaliat, cum să clipești routerul..

Cele mai bune routere VPN cu firmware VPN preinstalat

În loc să blipezi singur routerul, poți alege, de asemenea, să cumperi un router care este deja configurat corect pentru a funcționa corect în combinație cu un anumit VPN. Aceasta se numește un router pre-aprins. Am selectat câteva routere care sunt deja configurate să funcționeze bine cu un anumit furnizor VPN. Mai jos puteți găsi cele mai bune routere pentru ExpressVPN. Am ales ExpressVPN pentru că este furnizorul nostru VPN preferat de numărul 1, conform testelor și recenziilor noastre.

Pentru a utiliza funcționalitatea VPN, va trebui să obțineți un abonament la furnizorul VPN pe care îl acceptă routerul. Vă rugăm să rețineți că toate routerele pre-fulgerate provin din America și va trebui să plătiți cu cardul de credit sau Paypal. De asemenea, trebuie să comanzi un adaptor special, dacă locuiești în afara SUA și ai un alt tip de priză.

1. Asus RT-AC5300 DD-WRT FlashRouter pentru ExpressVPN

Asus-RT-AC5300Primul router selectat pentru ExpressVPN este Asus RT-AC5300. Acesta este un adevărat router extraordinar. Acest router nu arată doar ca o centrală, ci este. În interior veți găsi un procesor foarte rapid de 1,4 GHz, în exterior puteți vedea nu mai puțin de 8 antene. Vă permite să conectați cu ușurință 10 sau mai multe dispozitive în același timp. Acest router este, de asemenea, descris ca fiind alegerea optimă pentru jocuri online și vizionare de videoclipuri de calitate 4K.

Această combinație este ideală pentru streaming Netflix de înaltă calitate sau pentru a urmări BBC iPlayer. Cu butonul de mai jos puteți comanda Asus RT-AC5300. Acest router este configurat să funcționeze perfect în combinație cu ExpressVPN.

.

2. Linksys WRT3200ACM pentru ExpressVPN

Linksys WRT3200ACMAm discutat deja cu Linksys WRT3200ACM în topul nostru 5, dar pentru că acest router funcționează atât de bine cu ExpressVPN, l-am plasat și pe lista noastră de routere pre-fulgerate. Este un router VPN excelent pentru ExpressVPN și, dacă îl comandați folosind butonul de mai jos, nu trebuie să îl blindați singur.

.

Cum configurați un VPN pe router?

Configurarea și configurarea corectă a VPN pe routerul dvs. este destul de simplă. Acest proces se numește intermitent, în care ajustați firmware-ul routerului. Cu toate acestea, aveți nevoie de instrucțiunile corecte, deoarece există mici șanse ca routerul să se deterioreze dacă îl faceți greșit.

OpenWRT este cel mai obișnuit pachet open source care vă oferă routerele pregătite pentru o conexiune VPN. Am scris un manual extins despre cum se instalează DD-WRT și VPN pe router. În acest manual vă explicăm procesul pas cu pas și adăugăm imagini pentru a face și mai ușor.

Am deja un modem Wi-Fi, furnizat de furnizorul meu de servicii de internet, cum funcționează asta cu un router VPN?

Este posibil să primiți un modem Wi-Fi de la furnizorul de servicii de internet (ISP). Dacă totuși doriți să vă conectați dispozitivele la un router VPN, trebuie să îl cumpărați separat și să îl conectați la modemul Wi-Fi al ISP. Cel mai bun mod este să utilizați un cablu pentru a conecta routerul VPN la modemul Wi-Fi. Acest lucru vă permite să atingeți cele mai mari viteze. De asemenea, trebuie să setați modemul Wi-Fi la „mod bridge”. Acest lucru vă asigură că modemul dvs. Wi-Fi transmite doar internetul către următorul router și nu acționează ca un router în sine. În acest fel, puteți încă conecta un router VPN cu un modem Wi-Fi standard de la furnizorul de internet.

Concluzie router VPN

Dacă sunteți în căutarea unui router VPN bun, acordați atenție unor factori precum procesul de instalare, numărul de porturi de rețea, prețul și puterea procesorului. Pentru a vă oferi o imagine de ansamblu clară a celor mai bune routere VPN, am efectuat o cercetare comparativă asupra celor mai bune routere VPN. Topul nostru de 5 routere pe care trebuie să vă configurați propriul VPN este:

 1. Asus RT-AC88U
 2. Asus ROG Rapture GT-AC5300
 3. Linksys WRT3200ACM
 4. TP-Link Archer C2300
 5. Asus ROG Rapture GT-AX11000

Puteți alege, de asemenea, să comandați un router pre-aprins din America. Nu trebuie să instalați singur o VPN, dar vă va costa ceva mai mulți bani și este posibil să fie necesar să cumpărați un adaptor separat pentru a alimenta routerul. Prin urmare, vă recomandăm să flash-ul router-ului dvs. singur folosind planul nostru pas cu pas DD-WRT. Încă sunteți interesat de un router pre-aprins, vă recomandăm aceste două pentru ExpressVPN:

 1. Asus RT-AC5300
 2. Linksys WRT3200ACM
Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me