Cel mai bun VPN pentru China: ocoliți firewall-ul chinezesc | VPNoverview.com

China este o țară cu o creștere economică fără precedent. În scurt timp, China a devenit una dintre cele mai mari puteri ale lumii. Din păcate, China este, de asemenea, o țară în care internetul gratuit nu este la fel de disponibil pe cât este în Occident. Oricine călătorește în China va constata că site-uri precum Gmail, Facebook și YouTube nu mai funcționează. Este păcat pentru că sperie turiștii occidentali, întreprinderile și expatriații. Mai mult, cetățenii chinezi nu au acces la toate informațiile existente.


Din fericire, există o modalitate de a ocoli barierele chinezești. Soluția este destul de simplă: Utilizați un VPN. Un VPN este un program software care vă protejează conexiunea la internet și vă conectează la internet printr-un server dintr-o altă țară. Continuați să citiți pentru a afla exact cum funcționează și care sunt VPN-urile care sunt cea mai bună alegere de a utiliza în China.

Marele Firewall din China: De ce China blochează site-urile web?

China cu Lock

Marele Firewall din China, cunoscut și sub numele de „Scutul de Aur” este cel mai mare sistem de cenzură pe internet din lume. Nu toate părțile de internet pe care le puteți accesa cu ușurință în S.U.A. sunt accesibile și în China. Google, Facebook, Twitter, YouTube și multe alte site-uri web sunt blocate. Dar de ce?

Ei bine, lucrul este: prin blocarea site-urilor, guvernul chinez încearcă să-și protejeze cetățenii de conținut care ar putea fi considerat periculos sau inadecvat. Cu toate acestea, guvernul chinez este cel care decide ce este inadecvat și ce nu. Mai mult, acest lucru înseamnă că companiile chineze sunt, de asemenea, protejate împotriva concurenței din străinătate. De exemplu, întrucât cetățenii nu pot accesa decât versiunea chineză a Facebook, ei sunt obligați să o folosească mai degrabă decât un concurent din afara Chinei. De asemenea, facilitează guvernul să verifice datele companiilor și cetățenilor chinezi.

Pentru a realiza acest lucru, firewallul constă dintr-o varietate de tehnologii. Aceasta implică blocarea adreselor IP ale site-urilor web, precum și filtrarea sistemelor de nume de domeniu (DNS), adreselor URL și a pachetelor. China blochează activ VPN-urile. Însă China este o țară imensă, așa că este imposibil pentru guvern să urmărească în detaliu toată activitatea pe internet a cetățenilor săi. Drept urmare, firewallul poate fi foarte inconsistent: un site care este blocat într-o provincie ar putea fi accesibil într-o altă provincie.

Acest lucru înseamnă că enormul firewall nu este perfect securizat. Este un joc continuu de pisică și șoarece, între site-urile blocate și autoritățile chineze. Mai întâi, cineva găsește o gaură în perete, apoi China închide această gaură și începe din nou cercul.

Ce site-uri web sunt blocate în China?

Guvernul chinez are mai multe motive pentru blocarea site-urilor. Uneori este vorba de „protejarea” cetățenilor lor, alteori de prevenirea concurenței din afară și alteori de aplicarea sau interzicerea unei anumite ideologii. Oricare ar fi motivul, este enervant pentru vizitatorii occidentali ai acestei țări frumoase.

Mai jos este o prezentare generală a site-urilor blocate. Nu menționăm toate site-urile blocate (această listă este pur și simplu prea mare), dar vă oferim câteva site-uri blocate bine cunoscute și utilizate frecvent.

SITUL BLOCAT 
DINTRE BLOCAT 
Wikipedia chineză (parte)Mai 2015
DiscordieIulie 2018
dropboxIunie 2014
DuckDuckGoSeptembrie 2014
FacebookIulie 2009
FlickrIulie 2014
Google (Hărți, Documente, Gmail etc.)Mai 2014
HBOIunie 2018
InstagramSeptembrie 2014
Microsoft OneDriveIulie 2014
NetflixNecunoscut
pinterestMartie 2017
pornhubMai 2012
RedditAugust 2018
SlideShareNecunoscut
Golful PiratilorFebruarie 2012
TinderNecunoscut
Torproject2008
Twitch.tvSeptembrie 2018
Stare de nervozitateIunie 2009
VimeoOctombrie 2009
WhatsAppSeptembrie 2017
YouTubeMartie 2009

Gmail, Facebook și YouTube în China

Din fericire, o VPN este o soluție simplă și destul de bine cunoscută pentru a combate cenzura chineză pe internet. Cu un VPN, puteți ocoli cu ușurință barierele, deoarece vă conectează la internet printr-un server situat în afara Chinei. Traficul prin internet poate fi deviat prin Germania, de exemplu. Firewall-ul chinezesc poate vedea doar că vă conectați la un server german și nu că vă conectați la Google. Acest server este permis, astfel încât conexiunea dvs. poate fi creată. China nu știe că utilizați de fapt Google prin acel server extern. Poate fi dificil să înțelegem cu exactitate cum funcționează un VPN, dar în general funcționează astfel:

Accesarea YouTube din China fără VPN

Youtube în China fără PVN

Fără VPN, firewallul chinez vede că încercați să accesați un site pe care l-au blocat. Veți primi un mesaj care spune că site-ul pe care încercați să îl vizitați nu este accesibil.

Accesarea YouTube din China cu un VPN

Youtube China cu VPN

Cu un VPN, datele dvs. vor fi criptate și firewallul chinez va vedea doar că doriți să vă conectați la un server dintr-o altă țară. Firewall-ul chinez nu recunoaște acest lucru ca un site web blocat și va permite conexiunea. Site-ul pe care încercați să îl vizitați va fi acum accesibil.

Primele trei VPN-uri pentru China

Există VPN-uri care au caracteristici speciale care le permit să ocolească firewall-ul chinezesc fără a fi detectate. De multe ori puteți instala aceste VPN-uri pe smartphone-ul sau tableta dvs., astfel încât să le puteți utiliza liber în China. Mai jos veți găsi o imagine de ansamblu a celor mai buni furnizori VPN pentru China. Căutați mai multe? Vezi instrumentul nostru de comparare VPN.

ExpressVPN pentru China

ExpressVPN nu este cel mai ieftin serviciu VPN, dar este unul dintre cele mai bune pentru China. Utilizează servere stealth din Hong Kong, care sunt special concepute pentru a ocoli firewallul. ExpressVPN are de asemenea servere în apropierea Chinei pentru un internet fără cenzură cât mai rapid. ExpressVPN folosește un comutator de ucidere pentru confidențialitatea clienților săi. Acest lucru oprește toate aplicațiile de internet imediat ce VPN-ul este deconectat. Aceasta înseamnă că nicio informație nu va fi expusă printr-o conexiune nesecurizată. Serviciul VPN oferă, de asemenea, protecție împotriva scurgerilor DNS, protecție împotriva scurgerilor WebRTC și criptare OpenVPN cu un secret perfect perfect pentru a cripta informațiile și a vă asigura confidențialitatea. Poate suna puțin tehnic, dar linia de bază este că rămâneți în siguranță și anonimi, chiar și în China.

NordVPN pentru China

NordVPN folosește o altă metodă pentru a ocoli firewallul numit „Obfsproxy VPN Technology”. Aceasta este aceeași tehnologie robustă pe care Tor o folosește pentru a depăși barierele. Cu acest serviciu, nu trebuie să vă faceți griji cu privire la confidențialitate. NordVPN utilizează, de asemenea, un comutator de ucidere și oferă protecție împotriva scurgerii DNS NordVPN are criptare OpenVPN cu un secret perfect perfect. Trebuie să vă conectați printr-un server NordVPN special, deoarece trebuie să utilizați Obfsproxy.

VyprVPN pentru China

VyprVPN folosește selecția portului și tehnologia sigură numită „Chameleon”. Această tehnologie este special concepută pentru a ocoli firewallul. Aceasta face ca traficul dvs. VPN criptat să arate ca un trafic de internet obișnuit. Cel mai izbitor despre acest serviciu VPN este că deține controlul complet asupra întregii sale infrastructuri. Nu există terți care să crească atât viteza, cât și confidențialitatea. Dezavantajele sunt că jurnalele de conexiune sunt păstrate (atunci când vă conectați la VPN) și că P2P (torrenting) nu este permis.

Instalarea unui VPN pentru China

Nu aveți nevoie practic de cunoștințe tehnice pentru a instala un VPN. Puteți instala o VPN pur și simplu descărcând un fișier și rulându-l. Funcționează la fel ca instalarea Spotify, de exemplu. Instalați un VPN pe desktop utilizând acest ghid pas cu pas:

  • Du-te la site-ul web al furnizorului dvs. VPN ales
  • Selectați un abonament forma si creează un cont
  • Descărcați fișierul de instalare VPN pentru sistemul dvs. de operare sau conectați-vă la site-ul web și descărcați fișierul de instalare de pe pagina contului dvs.
  • Rulați fișierul de instalare imediat ce a terminat descărcarea
  • Rulați asistentul de instalare din fișierul descărcat
  • Când software-ul VPN este instalat, puteți deschis aceasta
  • După deschiderea software-ului puteți conectați-vă cu contul pe care l-ați creat
  • După ce v-ați autentificat, vă aflați în software-ul VPN. Puteți ajunge în cele din urmă schimbați setările și alegeți un server
  • Porniți VPN-ul. Există de obicei un buton sau un comutator evident în software-ul VPN. După ce VPN-ul este conectat, vă puteți bucura de internet fără cenzură în China

Pe Android sau iOS, acest lucru funcționează cam la fel, dar puteți descărca software-ul din App Store sau Google Play. De asemenea, este util să nu aveți nevoie de un cont separat pentru fiecare dispozitiv. Puteți instala VPN-ul pe toate dispozitivele dvs. și aveți nevoie de un singur cont și abonament pentru a vă autentifica.

Vă rugăm să rețineți: Unele site-uri ale furnizorilor VPN sunt blocate în China. Aceasta înseamnă că nu puteți descărca și instala VPN-ul în China. Așadar, asigurați-vă întotdeauna instalarea VPN înainte de a merge în China. Poate fi dificil să reziliezi un abonament VPN din China.

VPN-urile sunt legale în China?

Deoarece China blochează VPN-urile, vă puteți întreba dacă VPN-urile sunt ilegale în China. Aceasta este o zonă cenușie. Deocamdată, nu s-au raportat cazuri în care cineva să se confrunte cu probleme pentru utilizarea VPN, dar China încearcă să facă cât mai dificilă utilizarea unei VPN. Site-urile VPN sunt blocate, iar software-ul VPN pentru Android și iOS nu este disponibil în App Store. În 2015, conexiunile telefonice ale tuturor utilizatorilor VPN din Xinjiang au fost deconectate. Această conexiune nu a fost restabilită până când software-ul VPN a fost eliminat. Cu toate acestea, aceasta a fost unică.

Ca străin, veți întâmpina foarte puține probleme dacă utilizați un VPN în China. Deși VPN-urile care nu au fost aprobate de stat au fost interzise recent în China, nu s-a făcut încă nimic în acest sens. Pe scurt: Nu există nimic de care să vă faceți griji, dar este o idee bună să fiți la curent cu noutățile despre utilizarea VPN în China.

Alternative chineze la site-urile occidentale

Poate nu doriți să utilizați un VPN sau sunteți curioși despre alternativele chineze la site-urile occidentale. China are propriul omolog pentru aproape toate site-urile vestite cunoscute. Au propriile motoare de căutare, site-uri video și social media. Este interesant de văzut. Poate vă puteți conecta chiar mai bine cu localnicii folosind aceste site-uri. WeChat este deosebit de popular în China. Este folosit pentru aproape orice și ai pierde cu adevărat dacă ești în China mult timp și nu îl folosești. În orice caz, tabelul de mai jos prezintă câteva site-uri și servicii occidentale comune, alături de omologul lor chinez. Nu este întotdeauna doar o interdicție. Uneori, există alte motive pentru care site-urile funcționează bine în Occident, dar nu în China (cum ar fi concurența, legislația etc.).

SITE COMUN SAU SERVICIU 
CHINEZ ALTERNATIVĂ 
FacebookWeChat *, QQ
GoogleBing, Google.cn (nu funcționează întotdeauna), Baidu
Hărți GoogleGoogle.cn, Baidu Maps, Open Street Map, Mapquest
Site-uri de știri Cuarț, Asia Times, China Daily, The Diplomat, South China Morning Post
Site-uri de cumpărături onlineTaobao, Tmall
pinterestWoxihuan
Restaurare site-uri de revizuire Dianping
TinderTantan
Stare de nervozitateWeibo
uberDiDi, Mobike (pentru biciclete)
YouTubeYouko Tudou, Bilibili

* Compararea WeChat (Weixin) cu Facebook într-adevăr nu face justiție. WeChat este mult mai mare și este folosit în mai multe scopuri. Este un fel de mega platformă formată din Instagram, Facebook, WhatsApp, Uber, Apple Pay și multe altele. Puteți pune întrebări, comanda un taxi, plăti la restaurante și așa mai departe. Chinezii îl folosesc pentru aproape orice și de aceea este foarte recomandat să arunci o privire și să-l folosești dacă vei fi în China pentru mult timp. Există, de asemenea, unele site-uri și servicii chineze la care nu avem nicio alternativă. Un exemplu în acest sens este Douban. Douban este o combinație de IMDb, Spotify, SoundCloud și Myspace. Este un loc de întâlnire pentru tot felul de interese culturale, precum filme și muzică.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me