Cei mai buni furnizori VPN pentru Linux | VPNoverview

Te-ai săturat de ecranul albastru al morții Windows? Sau poate te-ai săturat să urmărești următoarea generație de hardware necesară pentru a fi la curent cu comunitatea Mac. Sau poate vă place doar flexibilitatea de a avea un sistem de operare complet personalizabil. Încet, încet, tot mai mulți oameni descoperă avantajele pe care distribuțiile Linux le oferă. Desigur, un VPN este util indiferent de ce sistem de operare lucrați. Cu toate acestea, atunci când utilizați Linux, este important să alegeți VPN-ul potrivit pentru distribuția dvs. Linux.


Există diferențe substanțiale în ceea ce privește calitatea, utilitatea și experiența utilizatorului unui VPN pentru utilizatorii Linux, în funcție de furnizorul pe care îl aleg. Adevărul simplu este că unii furnizori VPN s-au apucat să ofere o aplicație care funcționează bine (fie pentru terminal, fie cu propria sa UI) pentru utilizatorii Linux, în timp ce alții își recunosc cu greu existența. Mai jos veți găsi cele mai bune trei noi VPN-uri pentru Linux, fiecare având propriile avantaje unice. Dacă alegeți unul dintre acești furnizori VPN, puteți fi sigur că experiența dvs. Linux va fi îmbunătățită în mod semnificativ.

Linux și confidențialitate merg mână în mână 

Laptop cu logo LinuxExistă o rivalitate de lungă durată între utilizatorii sistemului de operare Windows Microsoft și utilizatorii Apple Macs. Ambii susțin întotdeauna că propriul sistem de operare este cel mai bun. Există un lucru ambele sisteme de operare în comun: codul sursă este secret și proprietar. Oricând codul sursă al unui program nu este deschis inspecției, confidențialitatea și securitatea dvs. ar putea fi în pericol. Din această cauză, nu există nicio modalitate de a ști cu siguranță ce face software-ul în culise. Mai mult, cele mai de succes companii tehnologice au obiceiul de a colecta informații despre utilizatorii lor. Nu veți avea această problemă cu Linux, deoarece codul său este open-source și disponibil pentru toată lumea.

Folosind Linux

Fiind un sistem de operare complet deschis, Linux este o alegere populară pentru utilizatorii interesați de confidențialitate. Oricine poate vedea codul sursă, adică cei care știu cum funcționează codul, vor ști exact de ce este capabil. Dacă sistemul dvs. de operare Linux ar conține cod pentru a colecta informații despre utilizatorii săi, cineva ar lua în considerare și ar răspândi cuvântul precum wildfire. Această deschidere se adaugă sentimentului tău de confidențialitate și protecție.

Utilizarea unui VPN

Dacă acest sentiment de confidențialitate vă atrage, este posibil să beneficiați și de un VPN. O VPN bună criptează datele care merg către și de pe dispozitiv. Acest lucru previne atacurile dintre oameni și păstrează datele tale în siguranță. Solicitările dvs. de date nu se duc direct pe site-ul web, ci sunt trimise mai întâi printr-un server VPN anonim. În consecință, site-urile pe care le accesați nu vă vor putea urmări datele înapoi. Locația dvs., istoricul browserului și căutările rămân private. Mai mult decât atât, utilizarea unui VPN vă permite să vă deplasați prin conținut geo-blocat. Pe scurt, un VPN oferă un grad mai mare de anonimat, libertate și securitate online.

Cele mai bune VPN-uri pentru Linux-ul tău

Asocierea sistemului Linux cu un serviciu VPN este o combinație câștigătoare când vine vorba de confidențialitate. Din păcate, nu toate serviciile VPN vor funcționa doar la orice distribuție Linux. Este important să știți ce VPN va funcționa pe ce sistem și ce opțiuni sunt disponibile pentru fiecare VPN, deoarece acestea variază destul de mult. Dacă accesați oricare dintre următoarele VPN-uri, vă este aproape garantat să beneficiați foarte mult de acest serviciu. Este de la sine înțeles că toate următoarele servicii VPN au o politică strictă fără jurnaluri.

ExpressVPN

Cel mai bun pentru: Viteză și fiabilitate

Disponibil pentru: Ubuntu, Debian, Fedora, CentOS, Arch, Raspbian

ExpressVPN este fără îndoială una dintre cele mai bune opțiuni pentru utilizatorii Linux. Dacă utilizați un sistem Linux, distribuția dvs. este cel mai probabil acoperită de ExpressVPN. Fără îndoială că cea mai puternică caracteristică a ExpressVPN este rețeaua de servere, care este diversă, fiabilă și incredibil de rapidă. Dintre toți furnizorii VPN de acolo, ExpressVPN este cel mai consistent în a obține cele mai bune rezultate din conexiunea dvs. de internet. Mai mult, securitatea ExpressVPN este rivală cu cea a altor mari VPN-uri din industrie. Nu trebuie să vă faceți niciodată griji pentru scurgeri IP sau DNS accidentale de pe unul dintre serverele ExpressVPN.

ExpressVPN are o aplicație de terminal ușor de utilizat, care poate fi controlată cu câteva comenzi de bază. De asemenea, este posibil să porniți și să dezactivați un întrerupător. Pe scurt, nu veți avea probleme în utilizarea acestui serviciu. Pentru mai multe informații, aruncați o privire la revizuirea noastră detaliată a acestui furnizor. Singurul dezavantaj al ExpressVPN este prețul său relativ ridicat. Apoi, din nou, cel puțin știți că plătiți pentru calitate.

NordVPN 

Cel mai bun pentru: Securitate și funcții suplimentare

Disponibil pentru: Ubuntu, Debian, Fedora, CentOS, openSUSE, RHEL, QubesOS

Dacă confidențialitatea și securitatea sunt preocuparea dvs. principală, NordVPN este VPN pentru dvs. NordVPN acceptă mai multe protocoale de securitate diferite, inclusiv OpenVPN – standardul de aur de securitate. În cazul în care majoritatea VPN-urilor folosesc criptarea de 256 biți, care este deja foarte puternică, NordVPN folosește criptarea SSL de 2048 biți. Acest lucru înseamnă că datele dvs. sunt peste siguranță.

Aplicația de terminal pentru Linux vă permite, de asemenea, să adăugați o serie de funcții suplimentare de securitate: puteți alege propriile dvs. servere DNS, opri IPv6, sau adăugați un proxy SOCKS5, multi-hop sau Cybersec (un instrument suplimentar care vă ajută să vă protejați de reclame, trackere și malware). Aceste instrumente suplimentare fac NordVPN foarte diferite de ExpressVPN. În timp ce Express are o ușoară margine în viteză, NordVPN oferă mai multe funcționalități tehnice. În caseta de instrumente NordVPN veți găsi mai multe instrumente pentru a vă juca.

NordVPN are servere în 59 de țări. Serviciul folosește, de asemenea, o conexiune VPN dublă unică în multe țări. De exemplu, conectarea la o VPN în Rusia se întâmplă printr-un server VPN din Olanda. Acest lucru face și mai dificilă urmărirea activității online. NordVPN oferă, de asemenea, alegerea unei adrese IP dedicate. Acest lucru este util pentru a obține măsurile luate de unele site-uri web pentru a bloca accesul de pe serverele VPN. NordVPN are performanțe foarte bune și în testele de viteză, ceea ce îl face cel mai rapid furnizor VPN pentru Linux după ExpressVPN. 

NordVPN nu este mai puțin impresionant atunci când vine vorba de serviciul clienți și de utilizare. VPN este ușor de configurat, chiar și pe platformele Linux. Aplicația terminalului are o selecție de comenzi intuitive, ceea ce o face foarte ușor de utilizat. Dacă întâmpinați dificultăți pe Linux, există însă o selecție largă de ghiduri pe care le puteți consulta. Mai mult, dacă aveți probleme sau întrebări, puteți accesa suportul de chat în direct 24 de ore din 24. În cele din urmă, NordVPN este mai ieftin decât Express și au adesea câteva oferte și promoții excelente.

Acces la internet privat (PIA)

Cel mai bun pentru: Preț și UI

Disponibil pentru: Ubuntu, Debian, (Fedora), Arch, (Slackware)

Un plus interesant la această listă este. În timp ce NordVPN și ExpressVPN tind să domine topul listelor în majoritatea categoriilor, PIA a reușit să găsească o poziție de nișă pe piață: este o VPN foarte fiabilă, ușor de utilizat și accesibilă pentru utilizatorii Linux care doresc un utilizator interfață (UI).

Foarte puține VPN-uri oferă aplicații pentru Linux. În schimb, ei necesită să folosești terminalul sau să adaugi manual servere OpenVPN pentru ca serviciul să funcționeze. PIA a simplificat lucrurile oferindu-vă opțiunea de a instala UI-ul lor standard pe Linux. Drept urmare, experiența Linux cu PIA este exact aceeași ca și cu Windows. Vă rugăm să rețineți, însă, că UI este disponibil numai pentru utilizatorii Ubuntu, Debian și Arch.

Rețeaua de servere și viteza serverelor PIA nu sunt la fel de bune ca cele ale NordVPN și ExpressVPN, dar sunt încă mai mult decât suficiente pentru majoritatea utilizatorilor. Mai important, sunt fiabile: serverele au viteze stabile și nu scurg niciodată informații despre IP sau DNS. Într-un fel, ceea ce renunți la viteză, economisești în termeni de bani. Pentru aproape jumătate din prețul ExpressVPN, primiți un serviciu mai mult decât suficient pentru majoritatea utilizatorilor. Pentru utilizatorii Linux fără experiență, UI o face mult mai accesibilă.

În cele din urmă, PIA are câteva caracteristici suplimentare care vă ajută să vă protejați de reclame, trackere și malware, precum și care vă oferă opțiunea de a adăuga servere DNS personalizate sau un proxy SOCKS5. Toate acestea realizate împreună fac din PIA unul dintre cei mai buni și mai accesibili furnizori de VPN pentru utilizatorii Linux.

Mullvad

Cel mai bun pentru: experiență generală și capacitate de utilizare

Disponibil pentru: Ubuntu, Debian, Fedora

Mullvad este cel ciudat din această listă. Spre deosebire de majoritatea furnizorilor VPN care oferă o opțiune Linux, Mullvad a făcut experiența Linux atât de ușoară și simplificată, de parcă nu ești nici măcar pe Linux. Aceștia sunt, ca PIA, unul dintre puținii furnizori care vă oferă opțiunea de a utiliza inferfața utilizatorului Windows (UI). Întregul proces de configurare a conexiunii VPN se face fără efort. După ce ați obținut codul de conectare, accesați pagina lor Linux și descărcați depozitul. Apoi, deschideți UI și selectați unul dintre numeroasele lor servere. Asta e. Aproape orice instalație VPN funcționează atât de eficient pe Linux.

Rețeaua de servere a Mullvad nu este cea mai bună, deși este una dintre cele mai bune. Rețeaua lor găzduiește 492 de servere în 36 de țări. Aceste servere sunt, în general, foarte rapide și foarte sigure. Nu am întâlnit o singură instanță de scurgeri DNS sau probleme de conectare la niciun server. Acestea funcționează doar prin protocoalele OpenVPN și Wireguard, cele mai sigure disponibile în prezent. Mullvad au, de asemenea, propriile lor servere de punte pentru a ocoli firewallurile puternice. În cele din urmă, există și comutatorul standard de omor.

Cu un preț constant de 5 € pe lună, Mullvad este ceva mai scump decât celelalte VPN-uri, dar pentru acest preț obțineți o experiență VPN fiabilă, foarte utilizabilă pentru Linux de la o companie care este adesea salutată pentru dedicația sa la anonimat și confidențialitate. Singurul dezavantaj care este important de remarcat este însă că Mullvad este o companie suedeză și, prin urmare, se află într-o națiune cu 14 ochi. Pentru utilizatorii Linux, Mullvad este una dintre cele mai bune opțiuni și una dintre alegerile noastre preferate!

Gânduri finale

Utilizarea Linux este o modalitate excelentă de a vă păstra informațiile private. Conectarea printr-o VPN pe deasupra nu face decât să vă întărească confidențialitatea și securitatea online. Deși există sute de servicii VPN acolo, găsirea unuia care nu numai că nu vă protejează, dar funcționează și cu sistemul dvs. de operare Linux, este destul de rar. În funcție de ce doriți să utilizați conexiunea VPN, oricare dintre aceste trei servicii VPN ar putea răspunde cu ușurință cerințelor dvs. pentru o experiență online privată, rapidă și mai sigură.. 

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map