Zoom a Houseparty: Video volání na vlastní nebezpečí (soukromí) VPNoverview.com

Mnoho lidí pracuje z domova kvůli koronové krizi, proto jsme nedávno vydali obsáhlého průvodce, jak bezpečně pracovat z domova. Se současnou situací mnoho společností organizuje své schůzky prostřednictvím videohovoru. Aplikace jako Google Hangouts, Skype a Zoom jsou v současné době velmi populární služby. Přiblížení však nemusí být nejlepší volbou pro vaše soukromí. Mnoho lidí také používá podobné aplikace k uspořádání skupinového hovoru se svými přáteli. Je důležité podívat se na tyto služby v oblasti soukromí a zabezpečení. Nechcete, aby se k vaší Houseparty připojil někdo, aniž byste je pozvali.


Zoom Made for Employers

Zoom jasně nastavil svou aplikaci ve prospěch zaměstnavatele. V tomto ohledu se soukromí zaměstnanců zdá být méně důležité. V aplikaci Zoom mohou zaměstnavatelé sledovat videohovory pomocí tzv. „Attendee Attention Tracker“.

Funguje to následovně: pokud zaměstnanec není aktivní v Zoomu po dobu 30 sekund, bude zaměstnavatel informován. Pokud zaměstnanec pošle e-mail nebo pokud něco hledá v prohlížeči, pak podle Zoom někdo nevěnuje pozornost online schůzce.

Tato aplikace funguje, pouze pokud má někdo nainstalovanou verzi 4.0 nebo novější. Ale protože většina lidí přešla na práci z domova jen nedávno, existuje velká šance, že mnozí pouze nedávno nainstalovali program.

Aktualizace: 2. dubna společnost Zoom oznámila, že bude pracovat na zlepšení ochrany soukromí a zabezpečení platformy.

Konverzace uložené pomocí zoomu

Placení uživatelé si mohou také zvolit nahrávání hovorů v Zoomu. Tímto způsobem je vše, o čem se diskutuje, uloženo jako zvukový soubor a jako přepis (psaný text). Uloží se také chatové zprávy, které byly odeslány mezi účastníky.

Zaměstnavatelé, kteří používají tuto možnost, mohou získat rozhovory mezi svými zaměstnanci, i když se na konverzaci nezúčastnili.

Přiblížení přiblížení uživatelských dat

Zoom uvádí ve svých podmínkách, že neprodává uživatelská data třetím stranám. Společnosti, jako je Google, však mohou prohlížet data pro marketingové účely. Bylo také zjištěno, že Zoom sdílí uživatelská data (například informace o zařízení) s Facebookem, dokonce i uživatelům Zoom, kteří nevlastní účet Facebook.

Prostřednictvím shromažďování a sdílení informací může Zoom inzerovat na jiných platformách a webových stránkách. Podle vlastních slov se nejedná o technický prodej údajů, ale lze jej považovat za prodej podle některých regionálních nebo vnitrostátních právních předpisů.

Aktualizace: Od 29. března 2020 společnost Zoom uvedla, že přestane sdílet uživatelská data s Facebookem.

Někteří uživatelé Twitteru vyjadřují své obavy (viz celý tweet zde):

twitter Zoom

Jsou zoomové kamery hackovatelné?

Kromě toho se již dříve ukázalo, že Zoom není nejbezpečnější aplikací pro uživatele a jejich zařízení. Minulé léto jsme viděli, že uživatelé Mac, kteří zahájili konverzaci Zoom pomocí Safari 12, byli zranitelní a jejich kamery mohly být hacknuty. Kromě toho společnost Zoom nastavila svou službu tak, aby uživatelé nemuseli dávat povolení k používání fotoaparátu.

Po oficiálních stížnostech na to se společnost Zoom rozhodla upravit nastavení v létě roku 2019. Uživatelé nyní musí výslovně poskytnout povolení k používání svých kamer. To naštěstí ztížilo proniknutí do něčí kamery, když používají Zoom.

Je soukromé video volání s Houseparty opravdu soukromé?

Další aplikací, která je v současné době široce používána kvůli koroně, je Houseparty. Jednotlivci jej používají k videohovorům s přáteli a rodinou. Některé problémy s ochranou soukromí se však objevily, jak ilustrují tweety níže (zobrazit tweety zde a zde).

Twitter Houseparty

Například účet je ve výchozím nastavení veřejný. To nejenže znamená, že vás ostatní v aplikaci najdou, ale také to, že se cizí lidé mohou při videohovorech objevovat, vidět vaše video a mluvit s vámi.

Chcete-li tomu zabránit, jednoduše upravte nastavení. Stiskněte a podržte zámek ve spodní části obrazovky. Pokud je zámek zavřený, váš soukromý režim je zapnutý a cizí lidé se již nemohou účastnit vašich konverzací.

V Houseparty není vždy nutné povolení

Při otevření Houseparty aplikace požádá o povolení používat fotoaparát a mikrofon. To je nezbytné pro používání aplikace.

Houseparty také požaduje přístup k vašim kontaktům a poloze. Abyste mohli aplikaci používat, nemusíte jí udělit oprávnění. Pokud tedy chcete chránit své soukromí, ujistěte se, že neposkytujete Houseparty přístup ke svým kontaktům a poloze.

Vplížit se do domu

Chcete zavolat pouze jedné osobě a ostatním neřeknout, že jste v Houseparty online? Pak se můžete neviditelně přihlásit. Chcete-li to provést, otevřete aplikaci stisknutím a podržením ikony aplikace. Zobrazí se menu, ve kterém si můžete vybrat „Vplížit se do domu“.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map