Tveganja zasebnosti vašega pedometra | VPNoverview.com

Morda niste želeli vseh funkcij fitnes sledilca. Ali pa niste želeli porabiti denarja za nakup fitnes sledilca. Mogoče ste si resnično želeli samo napravo, ki je štela število korakov, ki ste jih lahko spremljali čez dan. Ne glede na to, kaj ste se odločili za nakup pedometra, verjetno ne bi bilo tako, da bi svoje zasebne zdravstvene podatke razkrili neznanim tretjim osebam. Na žalost lahko celo številni preprosti pedometri ogrožajo vašo zasebnost.


Hoja raste kot vaja izbire

Ni treba kupovati dragega članstva v telovadnici, ni treba kupiti opreme, ni treba iti na posebno lokacijo. Hoja je priročna, poceni in tako enostavna, da jo lahko opravi skoraj vsakdo. Za živahno hojo je veliko koristi za zdravje. To lahko vključuje izgubo teže, obvladovanje zdravstvenih stanj, kot so bolezni srca, diabetes in visok krvni tlak, močnejše kosti, izboljšano razpoloženje in še več.

Merjenje števila korakov, ki jih prehodite na dan, vam lahko pomaga motivirati in spodbuditi, da se držite vadbe. Zaradi tega mnogi razmišljajo o nakupu pedometra ali aplikacije pedometra za svoj telefon. Ta preprosta naprava vam lahko pomaga opaziti trende pri hoji. Še več, motivirajte vas, da izboljšate in vam pomagate voditi natančen zapis o svoji dejavnosti. Če ste se odločili za pedometer, ne pozabite razmišljati o svoji zasebnosti, preden opravite nakup.

V pedometru je manj več

Aplikacija za pedometer ali pedometer naredi samo eno stvar – meri število korakov. Fitnes sledilci štejejo korake, merijo srčni utrip, delujejo kot alarm, spremljajo spanje in še več. Dober razlog, da se odločimo za enostavnejši pedometer, je manjše tveganje, da bi zasebni podatki padli v roke nekoga drugega.

Fitnes sledilci spremljajo številne zdravstvene informacije. V primeru, da je vaša zasebnost ogrožena, bo morda nekdo vedel o vašem zdravju veliko več, kot bi si kdaj želeli postati javni. Na drugi strani je pedometer, saj šteje le korake, ki jih izvajate, manj ogroža vašo zasebnost.

Kljub temu, da pedometer zbira manj zdravstvenih informacij o vas, lahko vseeno predstavlja tveganje za vašo zasebnost. Občutljive informacije, zbrane s pedometrom, bi lahko razkrile življenjske informacije o vas, če bi bile razkrite.

Zaznavanje trenda v podatkih

Oznaka lokacije pametnega telefonaV preteklih letih so opazili trende v podatkih, ki so zahtevali, da posebej usposobljeni ljudje, ki gredo skozi gomile papirja, poberejo ključne podatke. Danes skoraj vsakdo, ki ima računalnik, lahko takoj analizira gore podatkov, da poišče trende. Če nekdo prebije vaše podatke pedometra, bi lahko izpostavil trende vaše hoje.

S temi podatki je enostavno ugotoviti, koliko časa preživite v hoji in kako daleč hodite. Še več, če opazite trend, v katerem času dneva raje na sprehod, bi zlahka privedli do tega, da bi tatovi vedeli, kakšen najboljši čas je za vas. Če opazite trende v svoji hoji, bi bilo enostavno opaziti, kdaj grete v službo, koliko časa pustite mizo za kosilo in še veliko več. Tudi skromni podatki z vašega pedometra lahko dragocenim informacijam nudijo tatove, ki želijo ustvariti profil svojega življenja.

Lokacijski podatki so dragoceni

Ker je vaš pedometer ves čas verjetno na vas, če vsebuje tudi podatke o lokaciji, kam ste hodili, kar ogroža vašo zasebnost. Izdelava oglaševalskega profila za ciljne oglase se drastično izboljša, če je mogoče podatke o lokaciji povezati z drugimi informacijami v vašem profilu. Če vaša spletna iskanja in dejavnosti na spletnem mestu ponujajo samo sliko o vaši dejavnosti v spletu, podatki o lokaciji ponujajo veliko popolnejšo sliko o tem, kdo ste brez povezave.

Pedometri pogosto spremljajo lokacijo, da prikažejo pot, ki ste jo prehodili, in kako daleč ste šli. Toda ti isti podatki lahko razkrijejo vaš domači in službeni naslov. Vaš priročen pedometer vam omogoči korake v vašo najljubšo trgovino, restavracijo in lokalno gostilno. Celo informacije o zdravniku, ki ga obiščete, ali obiščete novega specialista ali obiščete lekarno, lahko spremljajo podatki o lokaciji, priloženi pedometru.

Kako aktivni ste?

Informacije o vašem zdravju so nekatere najbolj dragocene in osebne informacije, ki jih je mogoče zbrati. Zaradi tega veliko zdravstvenih zavarovalnic ponuja popust, če delite informacije s pedometra ali fitnes sledilca. Če ne boste prehodili dovolj korakov, bi lahko v naslednjih letih zvišali premijo. Mnogi ljudje z veseljem delijo te podatke v upanju, da bodo dobili popust na premije. Vendar bi to lahko delovalo tudi proti vam. Če ne izpolnite določene kvote dejavnosti in morda ne boste samo izgubili popusta, temveč boste tudi prihodnja leta plačevali povečanje premij.

Zaščitite svojo zasebnost

Živimo v dobi, v kateri so informacije najdragocenejše blago. Mnoga podjetja obstajajo izključno na dobičku od zbiranja, zbiranja in analize informacij. Pravico imate do varovanja zasebnosti, zlasti ko gre za informacije o vašem zdravju. Preprosto prepoznavanje možnosti vdora v zasebnost vam lahko pomaga sprejeti bolj informirane odločitve o uporabi pedometra in korakih, ki jih boste sprejeli, da zaščitite svojo zasebnost.

Eno preprosto orodje, ki lahko močno vpliva na zaščito vaše zasebnosti, je storitev VPN. Če se povežete z internetom prek VPN-ja, naredite svoje podatke anonimne. Ker se spletno mesto ali storitev nikoli ne poveže neposredno z vašo napravo, storitev VPN deluje kot posrednik in ohranja vaše podatke zasebne. Če želite izvedeti več o tem, kako vam lahko VPN pomaga ohraniti zasebnost, si oglejte našo objavo o izbiri najboljšega VPN-ja za vaše potrebe.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me