Tveganja zasebnosti vašega otroškega monitorja | VPNoverview

Najtežje za novega starša je, da odloži otroka in zapusti sobo. Vsi želimo paziti in varovati svoje dragocene in krhke majhne otroke. Na srečo obstaja več načinov kot kadarkoli, da jih spremljamo, tudi ko smo zunaj sobe. Obstaja nešteto monitorjev za dojenčke, ki vam omogočajo, da pazite na svojega otroka, ne glede na to, ali ste v svoji spalnici ali v službi. Na žalost je veliko teh sodobnih monitorjev lahko zelo enostavno vdreti.


Verjetno vam ne bi bilo všeč, če bi neznanec imel dostop do vseh informacij, ki jih je zbral z otroškega zaslona. Zvočni in video posnetki vaših bližnjih in vaše hiše naj ostanejo zasebni. Otroški monitor se morda zdi neškodljiva naprava, vendar to ni vedno tako. Kako se spopadate s takšnimi varnostnimi vprašanji? Ta članek vam bo povedal vse, kar morate vedeti o nevarnostih, in vam pokazal, kako zaščititi sebe in svojega otroka.

Ali spremljate ali vas spremljajo?

Prenosni računalnik brez anonimnostiNe glede na to, ali uporabljate otroški monitor samo z zvokom ali enega s kamero in zaslonom, vse, kar želite, je, da poskrbite, da bo vaš dojenček dobro. Večina monitorjev je brezžičnih in pošiljajo video in zvok sprejemniku prek brezžične frekvence (na primer Bluetooth) ali interneta. V obeh primerih bi lahko signal prestregli med otrokovo sobo in sprejemnikom.

Tradicionalno obstajata dve glavni vrsti brezžičnih monitorjev za dojenčke. Ena vrsta oddaja signale preko analognih radijskih signalov. Ti so nagnjeni k prestrezanju, saj se signali zanašajo na zelo malo moči za pošiljanje na kratke razdalje. Če je heker blizu, bo morda lahko ujel te signale in jih prebral.

Druga vrsta monitorja je digitalna in na splošno bolj varna, saj je signal šifriran med otroško sobo in sprejemnikom. Te naprave pogosto pošiljajo močnejši signal, ki ga hekerji lahko prestrežejo na večji razdalji. Vsakdo, ki ima orodja za dešifriranje signala monitorja, ima lahko dostop do vseh informacij, ki jih naprava prejme in pošlje. Te težave nimajo samo monitorji za dojenčke: vse elektronske naprave, ki uporabljajo internetno povezavo, se spopadajo s tem. Pomislite na svoj prenosnik in pametni telefon, pa tudi na pametno uro, fitnes sledilnik, avto, pametni zvočnik ali pametna očala.

Tehnologija otroškega monitorja se spreminja

Nova vrsta digitalnega monitorja za otroke je vse bolj priljubljena. Te naprave uporabljajo domači Wi-Fi za prenos informacij nazaj v sprejemnik, telefon ali tablični računalnik. Ker lahko do teh signalov dostopate od kjer koli, so te naprave še posebej priljubljene pri delujočih starših. Kadar koli so v službi, opravljajo naročila ali so celo zunaj mesta, lahko na svojih telefonih dvignejo otroški monitor in se prijavijo na svojega otroka.

Ti monitorji pogosto prenašajo video in avdio. Imajo lahko tudi druge funkcije, kot so nočni vid, temperaturni senzorji ali nočna lučka na daljavo. Te ugodnosti pa prihajajo tudi s ceno: hekerjem nudijo še eno priložnost, da posežejo v vašo zasebnost.

Kako verjetni so, da bodo vdrli v Baby Monitorje?

HekerO otroškem monitorju si lahko omislite, da je preprosta naprava, ki vam omogoča, da obdržite dojenčke, medtem ko se po hiši opravi. Morebitnemu vlomilcu pa so te naprave podobne kot vohun v vašem domu. Z poslušanjem skozi otroški monitor se lahko tat hitro nauči, ko niste doma. Te podatke bi nato lahko uporabili za načrtovanje svojih zločinov. Tako vas ne bodo ustavili, ko bodo praznili vašo hišo. Digitalne monitorje za dojenčke lahko kradejo z katere koli razdalje, kar je za te kriminalce zelo priročno. Lahko načrtujejo svoj rop iz udobja svojih hiš in morajo biti blizu vaše, samo ko bodo kmalu vdrli in vstopili. Z drugimi besedami, ista tehnologija, ki omogoča spremljanje vašega otroka, bi lahko hekerju omogočila nadzor vašega doma.

Ne pomaga, da je takiranje otroškega monitorja zelo enostavno. Nedavna študija kaže, da veliko monitorjev za dojenčke resnično primanjkuje z vidika varnosti. Medtem ko se zasebnost strank pogosto omenja, to proizvajalcem naprav očitno ni prednostno. Ti proizvajalci so ponavadi zelo programsko usmerjena podjetja z miselnostjo Silicijeve doline. Glavna ideja te miselnosti je, da se spletno mesto zažene in odpravi morebitne težave kasneje. Vendar na področju, kot je varnost na domu, to ne deluje dobro. Kot rezultat, sodobni monitorji za dojenčke so se znašli na trgu, preden so lahko zdržali strogo testiranje, da bi zagotovili, da so popolnoma varni za potrošnike.

V praksi je bilo že več prijavljenih primerov kramp otroškega zaslona. V zadnjem času so bile Ring kamere uporabljene za vohunjenje otrok in družin. Čeprav so ti incidenti večinoma povzročili slabe strahove in jok otrok, vseeno kažejo, da so hekerji sposobni posegati v zasebnost uporabnikov otroških monitorjev.

Kako lahko vaš Baby Monitor ogroža vašo zasebnost

Ta prvi in ​​morda najbolj grozljiv problem monitorjev za dojenčke je, da bi neznanec lahko poslušal in gledal vašega otroka. Samo to je dovolj, da prinese tresenje hrbtenice katerega koli starša. Na žalost se tveganja za vašo zasebnost ne ustavijo pri tem: ko je dojenček tih, lahko otroški monitor še vedno poišče pogovore v sosednji sobi ali celo po dvorani. Pomislite na vse zasebne pogovore o svojih financah in osebnih zadevah, ki jih imate v vašem domu. Morda se sliši navidezno, toda tat, oborožen s takšnimi informacijami, bi zlahka povzročil veliko škode. Lahko vam ukradejo identiteto ali naberejo na tisoče dolarjev z vašega bančnega računa.

Kot smo že omenili, bi tat lahko izbral pravi trenutek, da vdre v vaš dom na podlagi informacij, pridobljenih z otroškega zaslona. Vendar bi lahko šli veliko dlje od tega. Prazen dom bi bil dobra lokacija za trgovino z mamili. Avto, ki je zaprt v vaši garaži, je v nevarnosti, ko tat ve, da ne boste več ur.

Končno morda ne bo samo vaš monitor za dojenčke uporabljen proti vam. Ko je vaš otroški monitor ogrožen, bo heker lahko uporabil to razpoko v vaši varnosti za nadaljnji dostop do vašega omrežja. Ko je v vratih noga hekerja, so ti pogosto sposobni povečati svoj dostop. Vsaka naprava v vašem omrežju, od domačega računalnika do pametnega termostata in varnostnih kamer, je nenadoma ranljiva.

Kako zaščititi svojo zasebnost

Za zagotovitev, da lahko varno uporabljate otroški monitor, ne da bi pri tem tvegali zasebnost, morate sprejeti nekaj korakov. Najpomembnejša in koristna dva sta se izobraževati in uporabljati VPN. Oboje bomo razložili spodaj.

Raziščite proizvajalca otroškega monitorja

Najprej je pomembno raziskati podjetje, ki je izdelalo otroški monitor, ki ga mislite kupiti. Ste že kdaj doživeli kršitve varnosti? Kakšna je njihova politika zasebnosti? Po potrebi se obrnite na samo podjetje, da dobite prave informacije. V nekaterih primerih je politika zasebnosti podjetja in njegovih izdelkov težko najti. Kljub temu ta dokument vsebuje vse, kar morate vedeti o delovanju tehnologije in načinu ravnanja s podatki. S postavljanjem vprašanj se ne boste samo izobraževali: tudi podjetja boste spodbujali k temu, da naša zasebnost postane prednostna naloga.

Uporabite dvofaktorno overjanje in edinstveno geslo

Večina hekerjev za dostop do otroških monitorjev je mogočih zaradi šibke varnosti gesla. Na srečo tega lahko preprosto preprečite. Če vaš monitor za dojenčke deluje z računom, zaščitenim z geslom, ne pozabite uporabiti edinstvenega in močnega gesla. Če želite vedeti, kako ustvariti tako geslo, si oglejte naš vodnik z gesli.

Poleg ustvarjanja močnega gesla pomaga tudi uporaba dvofaktorskih overitev za zaščito računa. Preverite, ali vam dobavitelj ponuja to dodatno plast zaščite in jo po možnosti aktivirajte. Z dvofaktorno avtentifikacijo heker ne bo mogel dostopati do vašega računa, tudi če se bo dobil vašega gesla.

Namestite VPN

VPN ščitObstaja še en preprost korak, ki lahko močno poveča vašo zasebnost in varnost. Namestitev kakovostne storitve VPN je daleč. VPN preusmeri vaš internetni promet in vas na spletu naredi praktično anonimne. To pomeni, da ko enkrat aktiviran, VPN skrije večino informacij o vaši lokaciji in identiteti (na primer vaš IP naslov). Ker strežnik VPN deluje kot posrednik med vami in internetom, je vaša zasebnost zaščitena.

Če je heker dobil dostop do vaših podatkov, si bo lahko ogledal samo anonimno storitev VPN. Teh podatkov ne bi mogli povezati z vami ali vašim domom, zaradi česar so informacije praktično neuporabne. Ker je ves spletni promet, ki gre na strežnik VPN in z njega, popolnoma šifriran, je zunanjemu podjetju skoraj nemogoče pridobiti dostop do vaših podatkov. Preprosto zagotovite, da je povezava Wi-Fi, ki jo uporablja vaš otroški monitor, zaščitena z VPN (na primer tako, da jo namestite na usmerjevalnik).

VPN-ji ponujajo številne prednosti, ki niso samo zasebnost in varnost. Če želite izvedeti več o tem, katera storitev VPN je lahko prava za vašo družino, si lahko preberete naš članek, v katerem predstavimo najboljše VPN-je v tem trenutku..

Končne misli

Otroški monitor naj staršem omogoča, da skrbijo za svojega malčka, ne da bi si ustvarile dodatne skrbi. Številne elektronske naprave, kot so naši prenosniki, pametni telefoni in tablični računalniki, imajo več varnostnih ukrepov. Te pomagajo varovati vaše podatke. Na žalost pri mnogih monitorjih za otroke to ne velja. Te na videz preproste naprave je lahko preprosto s krampom. Zato je pomembno, da zaščitite sebe in svojega otroka. To lahko storite tako, da se pred nakupom otroškega monitorja izobrazite. Tako boste vedeli, kaj podjetje za vašo napravo naredi za varovanje vaših podatkov. Poleg tega pravilno zaščitite svoje račune z močnimi, edinstvenimi gesli in dvofaktorno overitvijo. Končno bo uporaba VPN-ja za zaščito vašega internetnega prometa zelo pomembna. Tako boste vi in ​​vaš dojenček ostali varni, vaša zasebnost pa bo ostala nedotaknjena.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me