Tveganja zasebnosti pametne ure | VPNO pregled

Slika pametne ureTako koristni kot pametni telefoni je ena od pomanjkljivosti, ki se je v zadnjih letih razjasnila, njihova zasvojenost. Pametni telefoni sesujejo našo pozornost in porabijo več časa, ki jim ga nameravamo nameniti. En čudovit način za pomoč pri zasuku navade zaslona je nenavadno dodajanje drugega zaslona na zapestje. Majhen zaslon pametne ure ponuja samo tiste informacije, ki jih potrebujete. Brez tega, da boste morali izvleči telefon, je manj verjetno, da se boste sesuli. Čeprav imate pametne ure veliko prednosti, predstavljajo tveganje za vašo zasebnost.


Povezava Bluetooth

Pametne ure ostanejo v stiku s telefonom prek Bluetooth. Čeprav telefon morda pustite za seboj, je pametna ura na zapestju pogosto vedno z vami. Septembra 2017 so raziskovalci odkrili vrsto težav v skoraj vsaki napravi Bluetooth. Zaradi teh napak v varnosti je vsaka naprava Bluetooth podvržena vdoru. Ti kraji so lahko v obliki virusov, ki se s pametne ure prenašajo na vaš telefon. Druge težave vključujejo odkupno programsko opremo, ki prevzame nadzor nad vašo napravo, in okužbo vašega usmerjevalnika. Okuženi usmerjevalnik lahko širi zlonamerno kodo na vse naprave, povezane z vašim Wi-Fi.

Druga pomembna težava s povezavo bi lahko omogočila prestrezanje vaših obvestil. Elektronska pošta iz vaše banke, sporočilo iz družbenih medijev, besedilo vašega pomembnega drugega so poslana prek Bluetooth. Vsako obvestilo, ki je bilo poslano na vašo pametno uro, bi lahko prestregla prekaljena povezava Bluetooth. Te napade v preteklosti nismo zaznali. Zaradi tega večina naprav nima zaščite pred takšnim vdorom v vašo zasebnost. Ker se pametne ure močno zanašajo na Bluetooth, so za te vdore izredno ranljive.

Vas pametna ura posluša?

Nedavno poročilo norveškega potrošniškega sveta je analiziralo pametne ure zaradi varnosti. Proučene pametne ure so bile zasnovane tako, da jih dajejo otrokom. Izdelani so bili z namenom povečati varnost otrok. Starši bi lahko s pomočjo aplikacije spremljali lokacijo otrok in se preko pametne ure obrnili na svoje otroke. Študija je pokazala, da te naprave dejansko ogrožajo vašo varnost, ne pa da bi jo povečale.

Preizkušeni pametni ročni uri bi lahko bili vloženi, da bi dobili nadzor nad vsemi vidiki naprave. Hekerji bi lahko prevzeli nadzor nad mikrofonom pametne ure in na skrivaj poslušali otroke, ko so se igrali. Hekerji so lahko ugotovili, kdaj je nosilec znotraj ali zunaj, ali se igra s prijatelji ali sam in celo kdaj spi. Lahko si samo predstavljate možne posledice.

Nobena pametna ura v študiji ni bila blagovne znamke, ki jo verjetno poznate. Morda mislite, da je lepljenje naprav z znanimi podjetji varnejše. Čeprav lahko te znane pametne ure vključujejo boljši varnostni nadzor, lahko na druge načine še vedno ogrožate. Medtem ko sta Applova in Googlova zaslonska programa, ki se odpravljata v njihove prodajalne, še vedno predstavljata šibko povezavo v aplikacijah drugih proizvajalcev.

Kako lahko aplikacije, ki jih uporabljate, ogrožajo vašo zasebnost

Aplikacije drugih proizvajalcev lahko zahtevajo dostop do mikrofona, kamere, lokacijskih storitev in še več. Ko nameščate aplikacijo, mnogi sprejmejo kakršna koli dovoljenja. Brez pregledovanja dovoljenj za aplikacijo bi aplikacija lahko dobila dostop do nepotrebnih storitev. To izdelovalcu aplikacij omogoča uporabo stvari, kot je mikrofon pametne ure za poslušanje.

Poleg tega je lahko slabo zasnovana aplikacija bolj ranljiva za krampanje. Pogosto heker potrebuje le eno razpoko vaše varnosti, da dobi dostop do svoje naprave. Ko so v sistemu, lahko pogosto razširijo svojo sposobnost za nadzor nad drugimi storitvami v vaši napravi. Če izdelovalec aplikacij pusti ranljivost na mestu, bo heker izkoristil priložnost za pridobivanje informacij iz vaše naprave.

Informacije o lokaciji razkrivajo več o vas

Jogger s pametno uroEna izmed pogostih uporab pametnih ur je sledenje korakom in fitnesom. Smartwatch ponuja najnovejše informacije o lokaciji o vas. To je dragoceno za oglaševalce, ki želijo vedeti o trgovinah, ki jih obiščete, restavracijah, ki jih imate raje, in vseh drugih informacijah, ki jih lahko dobijo v roke. Kot si morda predstavljate, je to lahko koristno tudi hekerjem.

Heker z dostopom do informacij o vaši lokaciji prek pametne ure ve, kdaj ste v službi ali doma. Ko odidete na delo, bi heker, oborožen s temi informacijami, lahko ukradel več kot le informacije. Zdaj vedo, da imajo več urno okno, da vdrejo v vaš dom. Ko pridete na delo, bo vaš avto z vsemi dragocenostmi, ki so v notranjosti, ure urejene brez nadzora. Obstaja veliko več primerov primerov, ko se spletna tveganja prevedejo v dejanske napade.

Drug način, kako oglaševalci pridobijo dragocene informacije, je, da postavijo Bluetooth postaje v trgovino. Poznavanje poti skozi trgovino lahko podjetjem pomaga, da vedo, kje postaviti ključne izdelke. Nekaj ​​trenutkov se ustavite, da razmislite o enem zaslonu in ti podatki oglaševalcu predstavijo vaše zanimanje. Zaustavi se pred trgovino in prejeli bodo opozorilo. Lahko opazimo preprosto prehitevanje poti na delo vsak dan. Te informacije lahko uporabite za ustvarjanje boljšega oglaševanja, s katerim boste pritegnili pozornost. Lokacijski podatki so kralj trženjskih podatkov.

Kako se lahko zaščitite?

Nakup pametne ure pri uglednem podjetju vam lahko pomaga izboljšati varnost. Večje, bolj znano podjetje ima več zaradi izgube varnosti. Enako velja za aplikacije, ki jih kupite in namestite. Aplikacije, ki jih izdelujejo zaupanja vredna podjetja, je bolj verjetno, da bodo temeljito preizkušene glede varnostnih lukenj.

Toda ti ukrepi niso zanesljivi. Tudi priznana podjetja se občasno spotikajo. S preučitvijo dovoljenj za aplikacije lahko pomagate zaščititi vas v primeru ranljivosti zasebnosti, ne glede na to, ali jih namerava podjetje ali ne. Če je aplikacija vložena, vendar aplikaciji nikoli niste dovolili dostopa do mikrofona pametne ure, je nekaj, kar lahko storijo, da ovirajo. Pregled dovoljenj za predhodno nameščene aplikacije traja le nekaj minut in lahko pomaga varovati vašo zasebnost.

Anonimirajte svoje podatke z VPN

Tudi pri dostopu do vaše pametne ure so ta podjetja podjetjem ali hekerjem pogosto malo koristna, ne da bi jih lahko povezali z drugimi informacijami o vas. Če vaših podatkov ni mogoče povezati z vami, je morda le toliko naključnega hrupa. Ključno za tiste, ki na vas gradijo profil, je, da na enem mestu zberejo vse informacije, ki so na voljo. Če podatkov iz pametne ure ni mogoče povezati z vašim profilom, je zanje veliko manj uporaben.

VPN povezavaUporaba VPN pomaga, da so vaše dejavnosti in interesi zasebni, ko se povezujete v splet. Namesto da bi se neposredno povezali s spletnimi mesti in storitvami, se vaši podatki najprej šifrirajo in nato pošljejo strežniku VPN. Spletno mesto prejme zahtevo od strežnika VPN in podatke vrne na ta strežnik in ne neposredno vam. Ker nikoli ne komunicirate neposredno s spletnim mestom, je vaša zasebnost zavarovana. Na voljo so samo podatki, ki jih prostovoljno dodate, in ne podatki o vaši lokaciji in identiteti.

Kakovostni VPN je enostavno nastaviti in povezati. Pogosto so zelo hitri, tako da skoraj ne izgubite hitrosti, medtem ko ohranjate svojo zasebnost. Poleg tega lahko VPN pomaga, da se izognete omejitvam za spletna mesta, do katerih dostopate, medtem ko ste za požarnim zidom, na primer pri delu. Lahko se povežete tudi s strežnikom v drugi državi, da se izognete omejitvam pri storitvah video pretoka glede na vašo lokacijo.

Če želite več informacij o tem, kako vam lahko VPN pomaga ohraniti zasebnost, si oglejte naše objave anonimno brskanje in anonimni prenos.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map