Tveganja zasebnosti novic | VPNoverview.com

Nekoč smo bili omejeni na nočne novice na peščici postaj. Potem je prišel CNN in nastop 24-urnega informativnega cikla. Vendar imamo danes več možnosti, da ne samo pridobimo novice, temveč tudi prilagodimo izkušnjo. Aplikacije za novice omogočajo pridobivanje novic na področjih, ki vas zanimajo. Toda ena od pomanjkljivosti je, da lahko te aplikacije prilagajajo svoje osebne podatke. Naročila novic z vašimi informacijami lahko ogrozijo vašo zasebnost na načine, ki jih ne pričakujete.


Fini tisk

Seznam s povečevalnim steklomSeveda ne berete vsega drobnega tiska o politikah zasebnosti storitev, ki jih uporabljate na spletu. Pravilnik o zasebnosti vsake storitve lahko vsebuje nekaj tisoč besed. Poleg tega so pravila pogosta posodabljanja. Pomnožite, da lahko z nekaj desetimi različnimi aplikacijami, spletnimi mesti in različnimi storitvami preživite življenje in ne preberete nič drugega kot branje pravil o zasebnosti.

Žal lahko tisto, kar ne veste, ogrozi vašo zasebnost. Kar se skriva v drobnem tisku, lahko podrobnosti o vaših interesih in dejavnostih razkrije več ljudi, kot si morda predstavljate. In čeprav se vaši podatki običajno uporabljajo za razmeroma neškodljive namene, kot je ciljno oglaševanje, v rokah zalezovalca ali kibernetskega kriminalca, se lahko ti podatki uporabijo za osebno resno škodo.

Aplikacije za novice Poskusite prepoznati vas, uporabnika

Eden najpomembnejših vidikov ciljanih oglasov je dejansko ciljanje na posamezne uporabnike in ozke skupine uporabnikov. V ta namen bodo novice zbirale podatke o vas, ki vas identificirajo. To omogoča, da aplikacija za novice ustvari podrobnejši profil o vaših interesih, zaradi česar je oglaševanje bolj dragoceno. Toda kako vas aplikacija za novice še posebej prepozna? En način je, da se prijavite za uporabo aplikacije. Odkrili boste informacije o novicah in oglasih, s katerimi komunicirate med uporabo v aplikaciji.

Bolj dragocene informacije za gradnjo vašega profila pa so, da lahko po zapustitvi aplikacije za novice prepoznate spletna mesta, ki jih obiščete. V ta namen številne novice zbirajo podatke o vašem digitalnem prstnem odtisu, ki jim omogoča, da spremljajo vaše aktivnosti, ko zapustite aplikacijo.

News News Flipboard to piše v svoji politiki zasebnosti. Po njihovih besedah: “Nekaj ​​drugih informacij samodejno prejmemo, ko uporabljate Flipboard. To vključuje podatke o vaši napravi, programski opremi, operacijskem sistemu, ID-jih naprav, ki jih ponuja operacijski sistem ali uporabniških ID-jih za sledenje oglasov. “.

Feedlyjeva politika zasebnosti opisuje njihovo zbiranje podatkov na podoben način, “nekatere podatke zbiramo samodejno in jih shranimo v dnevniške datoteke. Te informacije vključujejo IP naslove, vrsto brskalnika, ponudnika internetnih storitev (“ISP”), sklicevalne / izhodne strani, operacijski sistem, datum / časovni žig in podatke o klikovnem toku “. Politika Feedlyja pravi, da je to običajno vedenje na večini spletnih mest in storitev. To vsekakor drži, a nič manj pomirjujoče.

Druge novice uporabljajo piškotke za identifikacijo uporabnikov. Na primer, v pravilniku o zasebnosti družbe Circa piše: “Piškotke uporabljamo za prilagajanje našega spletnega mesta vašim potrebam in za zagotavljanje boljše in bolj prilagojene storitve”. Ko aplikacija za novice uporablja piškotke, se morate strinjati, da boste dovolili aplikaciji, da v vašo napravo namesti piškotke. Čeprav se ta politika zdi bolj pregledna, se vaši podatki še vedno zbirajo in storitve ne morete uporabljati razen te zbirke.

Kako sledenje ustvarjate prihodek

V večini aplikacij za novice boste videli oglase, predstavljene na različne načine. Pasice na vrhu ali na dnu zaslona, ​​oglasi, ki se prikazujejo med pomikanjem po zgodbi ali pojavnimi oglasi, ki jih morate klikniti, da jih zaprete. Skoraj v vseh primerih so oglasi, ki jih vidite, usmerjeni posebej, da se prikažejo uporabnikom, ki ustrezajo določenemu profilu. Prikazovanje istih oglasov vsem uporabnikom oglaševalcem prinaša manj prihodkov. Torej so oglaševalci pripravljeni plačati visoko premijo za informacije o interesih in dejavnostih uporabnikov za boljše ciljanje oglasov.

Tveganja zbiranja zasebnih podatkov

Morda se vam zdi, da vas zanimanje za določeno novico, preprosto spletno iskanje ali čas, ki ste ga porabili za ogled določenega oglasa, razkriva zelo malo o vas. Toda oglaševalci lahko to vrsto informacij uporabijo za ustvarjanje zelo podrobnih profilov o vas. Iz zbranih informacij je mogoče razbrati vse iz političnih pripadnosti, dohodka, zaposlitve in vaših mnenj o večini vprašanj.

Te podatke rutinsko delijo z oglaševalci. Oglaševalci pogosto z informacijami, ki so jih zbrali, delijo tudi z aps. Skupaj to ustvarja neverjetno podroben profil tega, kdo ste. In te informacije se delijo tako široko, da je katalogiziranje različnih oglaševalcev, ki imajo določen dostop do vašega profila, skoraj nemogoče..

Čeprav številni izdelovalci aplikacij uporabljajo proaktiven pristop k varnosti in ohranjanju vaše zasebnosti, tega ne storijo vsi. In tudi če so novice, ki jih uporabljate, varne. Ko bodo ti podatki posredovani oglaševalcu, bodo vaši podatki morda manj varni. Kršitve podatkov se pojavljajo redno in ko se podatki razkrijejo, jih ni več mogoče skriti.

Zaščitite svojo zasebnost

Prenosni računalnik s ključavnicoNi razloga, da bi odnehali od svojih najljubših aplikacij za novice. Toda nekateri razumni previdnostni ukrepi lahko pomagajo zaščititi tudi vašo zasebnost. Namesto da bi prijavo povezovali s socialnimi mediji, se prijavite z e-pošto in močnim geslom. Tako bo vaše družbeno življenje ločeno z vsemi informacijami, ki so na voljo tam.

Naročanje na kakovostno storitev VPN lahko močno izboljša vašo zasebnost. Če se povežete prek anonimnega strežnika, lahko preprečite, da bi novice pridobile kritične informacije za oblikovanje ciljanega profila. S tem, ko preprečite, da bi aplikacije za novice natančno identificirale, vaši podatki ščitijo. Storitev VPN ponuja nekaj najboljše zaščite za vašo zasebnost, ki jo lahko kupite, da vas zaščiti pred tveganji zasebnosti zaradi novic ali katere koli druge grožnje v spletu.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me