Ste preverili nastavitve zasebnosti WhatsApp? | VPNO pregled

WhatsApp je duhovni naslednik besedilnih sporočil, za katere smo porabili toliko denarja v mesečnem telefonskem načrtu. Čeprav WhatsApp vključuje številne uporabne funkcije, lahko tudi zasebne informacije zlahka dobijo na voljo. Morda ne poznate, da ima Facebook v lasti WhatsApp. Z naraščajočo skrbjo o tem, kako Facebook uporablja vaše podatke, je morda pravi čas, da opravite pregled svojih nastavitev zasebnosti WhatsApp.


Skrbi glede zasebnosti glede WhatsAppa

Facebook je WhatsApp kupil od soustanoviteljev Jana Kouma in Briana Actona leta 2014. Acton je podjetje zapustil leta 2017 in je pogosto ostro kritiziral Facebook zaradi svojega pristopa k vprašanjem zasebnosti. Jan Koum je 30. aprila 2018 sporočil, da tudi on zapušča podjetje. Medtem ko Koumova objava ni bila kritična do družbe, ljudje zakulisno poročajo, da je tudi on zaskrbljen zaradi Facebookove uporabe osebnih podatkov iz WhatsAppa. Popolnoma pove, da so ustvarjalci WhatAppa ladjo skočili.

WhatsApp privzeto zbira veliko uporabniških informacij v aplikaciji. Konfiguriranje nastavitev zasebnosti WhatsApp vam lahko pomaga, da podatke, ki jih je zbrala aplikacija, omeji na samo informacije, ki vam jih nudijo. Vendar je dobro zapomniti, da WhatApp ne morete uporabljati, če ne pošljete nekaterih osebnih podatkov. Če bi želeli ostati anonimni, bi si želeli ogledati nekaj drugih možnosti za WhatsApp.

Spremenite nastavitve zasebnosti WhatsApp

Če želite prilagoditi nastavitve zasebnosti WhatsApp, si oglejte spodnji pregled. Pojasnimo, kje lahko najdete nastavitve, ki jih potrebujete. Poleg tega lahko vidite, kaj lahko spremenite, da povečate svojo zasebnost na WhatsApp.

Poiščite svoje nastavitve zasebnosti WhatsApp

V aplikaciji WhatsApp tapnite menijski gumb. Od tam kliknite »Nastavitve« in poiščite »Račun«. Pod “Račun” boste našli “Zasebnost”. Tukaj prebivajo nastavitve zasebnosti, ki jih iščete. WhatsApp privzeto vsem uporabnikom omogoča, da vidijo vašo fotografijo profila, razdelek »približno«, kdaj ste bili nazadnje aktivni v aplikaciji in ali ste prebrali prejeto sporočilo.

Upravljanje prebranih potrdil

Sporočilo WhatsAppKo prejmete sporočilo v WhatsApp-ju, lahko privzeto vsak uporabnik vidi, ko je prebral sporočilo. To funkcijo lahko izklopite za posamezna sporočila. Včasih je dobro, da pošiljatelja ne obvestite samodejno, da ste videli njihovo sporočilo. Tako lahko dobite čas za razmislek o odgovoru, preden vrnete sporočilo. Vendar so za skupinska sporočila vedno vklopljeni prebrani računi.

Razumevanje zadnjega videnega

Funkcija »Zadnje videno« prikazuje druge, ko ste bili nazadnje aktivni v WhatsApp. Koristno je vedeti, ali je oseba, s katero sporočite sporočilo, pred kratkim ali ni bila aktivna v nekaj dneh. Morda ne želite, da so ti podatki na voljo drugim.

WhatsApp ponuja nekaj drugih možnosti, med katerimi lahko izbirate. Izberite »Nihče«, da zagotovite, da vaše zadnje vidne informacije niso na voljo nikomur. Če izberete to možnost, tudi ne boste mogli videti zadnjih podatkov drugih oseb. Lahko pa izberete, da boste te podatke omejili le na druge na svojem seznamu stikov. Za mnoge je to primeren kompromis med koristnostjo in prekomerno delitvijo.

WhatsApp online VPNOverview

Upoštevati morate tudi, da ni možnosti, da se skrijete, ko ste trenutno v spletu. Te informacije ostanejo javne, ne glede na možnosti, ki jih izberete. WhatsApp signalizira tudi, ko tipkate. Če želite, da so vaše dejavnosti na spletu bolj zasebne, WhatsApp ne nudi te varnosti.

Upravljanje lokacije v živo

Vaše nastavitve lokacije so v drugem delu nastavitev od vaših nastavitev zasebnosti. WhatsApp ponuja možnost skupne rabe vaše trenutne lokacije z drugimi v individualnem ali skupinskem klepetu. Ko delite svojo lokacijo, lahko določite čas za nadaljnjo skupno rabo lokacije ali pa WhatsApp še naprej deli, dokler mu ne rečete, da se ustavi. Če ste se prej odločili deliti svojo lokacijo, ne da bi določili čas poteka, morda ne želite deliti svoje lokacije.

V meniju z nastavitvami pojdite na »Aplikacije & Obvestila “in tapnite” Dovoljenja za aplikacije “. Poiščite možnost Lokacija in se dotaknite tega. Tukaj lahko izklopite vsa dovoljenja za lokacijo in nehate deliti svoje lokacije. Če želite samo prenehati deliti svojo lokacijo s klepetom, odprite ta klepet in tapnite »Ustavi skupno rabo«.

Upravljanje zasebnosti na spletu

Facebook ima v lasti tako WhatsApp kot Instagram. Informacije o kateri koli od teh platform lahko prinesejo do oglaševalcev na kateri koli od teh platform, pa tudi do vas v Googlovih iskanjih in drugih spletnih mestih. V medsebojno povezanem spletnem svetu, tudi če so vaše nastavitve zasebnosti v WhatsApp nastavljene tako, kot želite, je lahko zasebnost na spletu zagotovljena zasebnost.

Prvi korak bi lahko bil skozi nastavitve zasebnosti v vseh aplikacijah za družbene medije, ki jih uporabljate. Za mnoge smo napisali priročnike, med drugim za Facebook, Instagram, SnapChat in Google.

VPN povezavaDruga, bolj varna možnost bi bila pridobitev virtualnega zasebnega omrežja (VPN). Tako boste postavili posrednika med vami in storitvami, ki jih uporabljate na spletu, da zaščitite svojo zasebnost. Kakovostna storitev VPN bo zagotovila večjo stopnjo anonimnosti, ne da bi pri tem žrtvovali hitrost ali udobje. Poleg tega lahko storitev VPN nudi še druge ugodnosti, kot je to, da lahko pretočite ameriško različico Netflixa med potovanjem v tujino ali obiščete požarne zidove, ki preprečujejo dostop do določenih spletnih mest pri delu. Če želite več informacij o VPN-jih in kako lahko pomagajo izboljšati vašo zasebnost v spletu, pojdite v naš glavni članek o VPN-jih.

Ne glede na izbrano možnost je spletna varnost vsak dan bolj pomembna. Vedite, da niso vse vaše informacije varne v rokah velikih družbenih medijev.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map