Lastne nastavitve zasebnosti na Twitterju | VPNO pregled

Uporaba platform socialnih medijev, kot je Twitter na spletu, je podobna doma, če doma nimate zaves. Včasih nimate nič proti temu, da bi bila okna odprta v svet, in drugič bi raje stvari ohranili bolj zasebne. Z upravljanjem Twitterjevih nastavitev zasebnosti lahko nadzorujete, kdaj so zavese zaprte, in tako ohranjate svoje podatke zasebne. Twitter ve več o tebi, kot si morda misliš. Če si ogledate svoje nastavitve zasebnosti, si lahko vzamete le nekaj minut, da svojo izkušnjo v spletu zagotovite bolj varno.


Skrbi glede zasebnosti na Twitterju

Twitter logotip SmartphoneZaloga na Twitterju je nedavno doživela zastoj, ko so investicijski bankirji začeli zmanjševati zaloge na podlagi pomislekov glede zasebnosti. Glede na poročilo o Investopediji obstajajo resni pomisleki, da bi se uporabniki twitterja lahko uprli, ko bo na Twitterju prišla zasebna uporaba Twitterja. Twitter ne prodaja samo ciljanih oglasov, temveč oglaševalcem prodaja tudi podatke uporabnikov. To je zlati rudnik informacij, zaradi katerega bo Twitter v letu 2018 objavil 400 milijonov dolarjev.

Leta 2017 je Twitter končal podporo za funkcijo “Ne sledi”. Twitter ima zdaj sledilno kodo na številnih spletnih mestih. Ta spletna mesta poročajo na Twitterju, ko jih obiščete. To omogoča Twitterju, da spremlja vaše aktivnosti na njihovi platformi. Poleg tega lahko nadzirajo spletna mesta, ki jih obiščete zunaj Twitterja. Glede na te pomisleke je morda pravi čas, da posodobite svoje nastavitve zasebnosti.

Poiščite Twitterjeve nastavitve zasebnosti

Prvi korak k prevzemu nadzora nad vašimi nastavitvami zasebnosti na Twitterju je iskanje nastavitev, do katerih imate dostop. Od katere koli naprave, ki jo uporabljate, pojdite na »Nastavitve« in izberite »Zasebnost in varnost«.

Zasebnost in varnost na Twitterju

Pomaknite se navzdol do možnosti “Prilagajanje in podatki” in izberite “Uredi”. Zdaj ste na strani “Personalizacija in podatki” in lahko začnete spreminjati svoje nastavitve zasebnosti na Twitterju.

Twitter personalizacija in podatki

Uredite nastavitve Twitterja

Ko se prebijete skozi labirint nastavitev, lahko spremenite več stvari. Spodaj je seznam nastavitev, ki vam jih svetujemo, da si ogledate.

Nastavitev prilagojenih oglasov

V večini primerov, ko aplikacija prilagodi vašo izkušnjo, to pomeni, da z vašimi informacijami uporabljajo oglase, ki se vam zdijo bolj ustrezni. V primeru Twitterja spremljanje poteka prek vaše Twitter dejavnosti. Vendar tudi vedo, katero napravo uporabljate in lokacije, v katere potujete. Poleg tega Twitter spremlja spletna mesta in aplikacije, ki jih uporabljate, ki se povezujejo s Twitterjem. V zameno lahko vaše podatke posredujejo tretjim osebam. Twitter te možnosti privzeto izbere, vendar lahko te nastavitve spremenite tako, da ustrezajo vašim željam.

Nastavitev oglasov po meri uporabnika Twitter

Če to polje potrdite, lahko Twitter spremlja tvite, ki jih berete ali se odzovete, pa tudi tvite, ki jih pošljete. Ta nastavitev omogoča tudi Twitterju dovoljenje za kombiniranje vaše Twitter dejavnosti z drugimi dejavnostmi v spletu. Če obiščete spletno mesto podjetja na napravi, na kateri ste se prijavili v Twitter, lahko nato te podatke uporabijo. Lahko vam na primer prikažejo oglase podobnih spletnih mest ali podjetij. Twitter lahko te informacije deli tudi z oglaševalci. Tako vam lahko prikažejo ustreznejše oglaševanje tega podjetja, tudi če niste na Twitterju.

Če ne želite deliti teh informacij s Twitterjem in njegovimi oglaševalci, preprosto počistite polje poleg Prilagojeni oglasi.

Prilagoditev glede na vašo napravo

Twitter-personalizacija na podlagi naprave

To polje omogoča Twitterju dovoljenje za spremljanje, iz katere naprave dostopate do Twitterja in ustrezno “izboljšanje vaše izkušnje”. Torej, če na primer ponavadi preverite spletna mesta z novicami na prenosnem računalniku, ko uporabljate Twitter, in nagibate k preverjanju novic o razvedrilju na svojem telefonu, vam bo Twitter prikazal več oglasov v zvezi z novicami o izkušnji vašega prenosnika in več oglaševanja v zvezi z zabavo, medtem ko ste na svojem telefon. Twitter to stori tako, da sledi spletnim mestom in aplikacijam, ki jih uporabljate in ki uporabljajo tudi Twitter. tudi če ne uporabljate Twitterja.

Če počistite to polje, boste ustavili to stopnjo personalizacije za vse vaše naprave.

Prilagoditev na osnovi lokacije

Twitter personalizira vašo oglaševalsko izkušnjo na podlagi več dejavnikov. Na primer preverijo, kje ste se prijavili na Twitter, kje se trenutno nahajate in na katerih drugih krajih ste bili. Če pustite potrditveno polje »Prilagodi na podlagi krajev, ki ste jih bili«, dajte twitterju dovoljenje za to s spremljanjem svoje lokacije. Twitter lahko spremlja vašo lokacijo prek lokacijskih storitev telefona, prek Wi-Fi-ja, ki ga uporabljate, in celo potencialno prek povezave Bluetooth.

Twitter bo uporabil vaše podatke o lokaciji, da vam bo prikazal oglase, povezane s podjetji v bližini vaše trenutne lokacije. Na poti, po kateri pogosto potujete, boste morda videli oglase za podjetja. Na primer, če vsak dan na poti v šolo otroka in iz njega pridete mimo pekarne, ki se oglašuje s Twitterjem, se bo naslednjič, ko se prijavite, morda prikazal oglas za to pekarno..

Twitter personalizacija na podlagi krajev, ki ste jih bili

Če raje ne delite svoje lokacije s Twitterjem in njegovimi oglaševalci, počistite to polje, da izklopite Twitterjevo spremljanje lokacije.

Spremljanje podatkov na Twitterju

Twitter ponuja tudi dve možnosti, ki ju lahko izberete, če želite spremeniti, kako Twitter spremlja in deli vaše podatke. Eno je “Sledite tistemu, kjer v spletu vidite vsebino Twitterja”. Ta nastavitev spremlja vašo aktivnost na spletnih mestih in shranjuje vašo spletno zgodovino, da vam predlaga druga spletna mesta in Twitter račune, ki jim boste morda želeli slediti.

Sledenje podatkov na Twitterju

V drugem polju, »Delite svoje podatke s Twitterjevimi poslovnimi partnerji«, lahko Twitter dovoli skupno rabo zasebnih podrobnosti o vas, ki niso vključene v vaš Twitter profil. To vključuje vsebino, ki ste si jo ogledali, in vaša zanimanja na podlagi vašega Twitter profila.

Twitter onemogoči vsePočistite to polje, če želite Twitterju preprečiti spremljanje in skupno rabo vaših podatkov. Poleg tega, če želite, da Twitter ne uporablja nobene od teh nastavitev za prilagajanje in podatke, lahko na vrhu seznama izberete možnost »Onemogoči vse«, da počistite vsako od njih. Seveda ne boste imeli koristi od ustreznega oglaševanja. Vendar se boste morda počutili bolj varne, če veste, da je vaša zasebnost zaščitena.

Druge pomembne možnosti zasebnosti

Vrnite se na zaslon »Zasebnost in varnost« in poiščite nekaj drugih nastavitev zasebnosti, ki jih boste morda želeli spremeniti. Twitter privzeto vključuje informacije o lokaciji v tweetih. Če ne želite, da se te informacije objavijo, počistite polje »Tweet z lokacijo«. Če želite izbrisati informacije o lokaciji, ki so že povezane s tvitovi, kliknite gumb »Izbriši podatke o lokaciji«.

Običajno so vaši tviti javni za vse, ki si jih želijo ogledati. Če potrdite polje poleg možnosti “Zaščitite svoje tvite”, bodo do vaših tvitov dostopali samo tisti, ki jih odobrite..

Spremenite nastavitve v »Fotografskem označevanju« in tako preprečite, da bi vas kdo lahko označil na fotografiji. Sledilcem lahko dovolite, da vas označijo samo, če želite, da vas kdo označi ali da komu preprečite, da bi vas označil na fotografiji.

Seveda Twitter občasno posodablja svojo politiko zasebnosti. Zato je dobro, da te nastavitve občasno preverite, da zagotovite, da delite le tiste podatke, ki jih imate najraje.

Svojo zasebnost nadzorujete na spletu

Vaša zasebnost v spletu je pomembna. Čeprav lahko delite nekatere informacije, vam ni treba, da bi bili vsi vaši podatki na voljo oglaševalcem in drugim podjetjem. Prepričajte se o drugih člankih o varovanju nastavitev zasebnosti na Instagramu, WhatsApp in Googlu.

Če želite še izboljšati svojo zasebnost v spletu, razmislite o povezovanju prek virtualnega zasebnega omrežja (VPN). Kakovostni VPN lahko pomaga anonimizirati vaše podatke na spletu in vas zaščiti pred podjetji, ki spremljajo vaše podatke v spletu. VPN-ji ponujajo tudi številne ugodnosti, vključno z dostopom do vsebine, omejene na določene geografske lokacije. Še več, z VPN se lahko izognete požarnim zidom pri delu ali na drugih omejenih lokacijah.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me