Kako zagotoviti svojo zasebnost na Redditu VPNO pregled

Reddit je široko odprt forum za razpravo o vsem, od sveta do makabre. Z več kot 168 milijardami strani, ki si jih vsako leto ogledajo na Redditu, je to 8. mesto z največjim številom trgovcev na svetu. Čeprav je Reddit za uporabnike brezplačen, spletno mesto zagotavlja oglaševanje na svojem spletnem mestu, vključno z oglaševanjem, usmerjenim na vas, na podlagi vaše dejavnosti na spletnem mestu in v spletu. Dostop do nastavitev zasebnosti Reddita je preprost in pregled le teh traja nekaj trenutkov. Zakaj torej ne bi zaščitili svojih podatkov med brskanjem po forumu?


Zakaj bi morali biti zaskrbljeni zaradi zasebnosti na Redditu

Reddit je eno največjih in najbolj prodajanih spletnih mest na svetu. To omogoča bogat vir informacij za oglaševalce, ki si želijo omejiti cilje svojih oglasov. Široko odprta narava razprav o Redditu prispeva k pripravljenosti uporabnikov, da mnenja delijo bolj pošteno kot morda drugje. Poleg tega lahko narava razpravnih odborov razkrije interese, ki se na drugih forumih ne izražajo pogosto. Z drugimi besedami, oglaševalci gledajo na Reddit in se učijo o tebi, česar se ne morejo naučiti nikjer drugje. Če vas to zadeva, lahko vzamete nekaj časa za izboljšanje svoje zasebnosti.

Možnosti zasebnosti na Redditu

Morda niste imeli veliko razlogov za obisk nastavitev in nastavitev Reddita. Čeprav so možnosti personalizacije na platformi nekoliko omejene, lahko nekaj izboljšate, če želite izboljšati svojo zasebnost v spletu. Na domačem mestu Reddit poiščite povezavo »Nastavitve« tik nad iskalno vrstico v spletu. Lahko tudi kliknete ikono vašega profila in izberete »Uporabniške nastavitve«. Kliknite na zavihek z oznako »Zasebnost in varnost« za dostop do možnosti zasebnosti. Spodaj si boste lahko ogledali, katere nastavitve bi lahko bilo zanimivo spremeniti.

Prilagajanje podatkov na Redditu

Logotip RedditReddit pomaga oglaševalcem, da ciljajo na uporabnike na podlagi informacij, sestavljenih v osebnem profilu. Ta profil uporablja vašo dejavnost v storitvi Reddit, naročnine, obiske različnih poddoder in tisto, kar kliknete z uporabo platforme. Spletno mesto tretje osebe, ki se integrira z Redditom, lahko tudi posreduje informacije Redditu za izdelavo vašega profila.

S klikom na “Personalizacija podatkov” se vam prikaže zaslon z nekaj možnostmi za spreminjanje tega vedenja. Upoštevajte, da te nastavitve veljajo samo za vašo uporabo Reddita, ko ste prijavljeni. Če uporabljate Reddit brez prijave, boste te nastavitve vsakič ponastavili na privzete.

Prva možnost je, da Reddit prekliče dovoljenje za uporabo vaše dejavnosti na spletnem mestu za prikazovanje ustreznejših oglasov. S tem Reddit prekliče dovoljenje za uporabo vaše dejavnosti, obiskov podreddit in povezav, ki jih kliknete za ciljanje oglasov. Še vedno boste prejemali oglase, vendar oglaševalci ne bodo prejeli vaših podatkov.

Obstaja tudi možnost odvzema dovoljenja Redditu za uporabo informacij s tretjih spletnih strani za boljše ciljanje oglasov. To lahko v celoti onemogočite, onemogočite personalizacijo oglasov s temi podatki ali onemogočite personalizacijo vsebine s pomočjo teh podatkov.

Pooblaščene aplikacije

Aplikacija Reddit in druge aplikacije drugih proizvajalcev se lahko integrirajo z Redditom in tako spremenijo vašo uporabniško izkušnjo na spletnem mestu. Mogoče ste že v preteklosti dali dovoljenje za aplikacijo za spremljanje in objavo v Redditu. Ta dostop lahko prekličete. V nastavitvah kliknite na »Pooblaščene aplikacije«, poiščite aplikacijo, ki jo želite nepooblastiti in v spodnjem levem kotu razdelka kliknite »prekliči dostop«..

Indeksiranje iskalnih motorjev

Reddit privzeto omogoča, da iskalniki indeksirajo vaš profil. To pomeni, da lahko z Googlovim iskanjem poiščete rdeče odbitke, ki ste jih komentirali v preteklosti, poddredbe, v katerih ste dejavni, in še več. Oglaševalci, bivši partnerji, vaš delodajalec in kdor koli drug bi lahko našli svojo dejavnost v Redditu s preprostim spletnim iskanjem, če je to vklopljeno. Kliknite drsnik poleg možnosti »Indeksiranje iskalnih mehanizmov«, če želite izklopiti to možnost. Tako vaša aktivnost na Redditu ne bo indeksirana v spletnih iskalnikih.

Prijava odhodnih klikov

Reddit privzeto beleži povezave, ki jih kliknete v Reddit, ki vas vodijo do drugega spletnega mesta. Te informacije so izredno koristne za oglaševalce, da ustvarijo boljši profil vaših interesov. Oglaševalci, hekerji ali kdo drug, ki bega po vaši spletni dejavnosti, lahko te podatke uporabijo za sledenje po spletnih mestih po vašem naslovu IP. Kliknite drsnik poleg možnosti »Odhodni kliki«, da ga izklopite.

Dohodna sporočila

Lahko je lepo, da si ljudje želijo vzpostaviti stik z vami, razen če se izkaže, da je noro zalezovalec, ali če vas oglaševalski bot spam s prodajnimi ponudbami. Pomaknite se navzdol do »Zasebnost sporočil« in kliknite puščico zraven »Kdo vam lahko sporoči«. Lahko dovolite vsem, da vam sporočijo, ali dodate uporabnike, ki vam lahko sporočijo. Če ste v redu z vsemi, ki vam sporočajo sporočilo, razen majhnega seznama ljudi, lahko tudi te uporabnike črno uvrstite na črni seznam. Tako vam na Redditu ne morejo več sporočiti.

Nadaljnja zaščita vaše zasebnosti na Redditu in naprej

Morda boste pomislili, da bi uporaba Reddita med odhodom lahko zaščitila vašo zasebnost in preprečila, da bi se oglaševalci naučili veliko o vaših interesih in dejavnostih. Tudi ko ste odjavljeni, puščate sled. Oglaševalci in kdor koli z le zmernim talentom ali dostopom do talentov za sledenje spletu lahko enostavno ustvarijo portfelj svojih dejavnosti tako na Redditu kot po spletu.

VPN povezavaZ uporabo storitve VPN postavite varen posrednik med vami in ostalim spletnim svetom. Podatki v VPN in iz njega so šifrirani, kar zagotavlja, da povezave ni mogoče preklopiti. Z uporabo strežnikov VPN anonimizirate svoje podatke. Ti strežniki so lahko kjer koli na svetu. Če vas skrbi vaša zasebnost, je zasebna zasebna omrežja ena najboljših stvari, ki jo lahko storite, da se zaščitite na spletu. Če želite najti popolnega ponudnika VPN za vaše spletne potrebe, si lahko preberete naš članek s top 5 najboljših storitev.

V tem dnevu in starosti je pomembno, da vaše osebne podatke zaščitite pred radovednimi očmi. Spreminjanje nastavitev zasebnosti v vašem računu je lahko dober začetek.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map