Kako v celoti izbrisati svoj Facebook račun | VPNO pregled

V teh dneh je človeštvo bolj povezano kot kdajkoli prej. Na bolje ali na slabše se zdi, da kaj kmalu svetovna katastrofa to kmalu ne bo spremenila. Čeprav se rast Facebooka v zadnjem času upočasnjuje, dejanskega izstopa pomembnega deleža najbrž ni v voščilnicah za družabne medije. Kljub temu imperij Zuckerberg vključuje Instagram in WhatsApp. Velikemu odstotku svetovnega prebivalstva to zelo oteži doseg Facebooka.


Možno pa je. Facebook profil in vse svoje podatke lahko izbrišete precej enostavno. Obseg Facebooka, kakršen je, odstranitev sebe s platforme lahko znatno zmanjša spletni odtis.

Kako deaktivirati račun

Če niste prepričani, ali želite odstraniti svoj Facebook račun ali ne, obstaja druga možnost. Račun lahko deaktivirate. Lepa stvar pri tem je, da jo lahko znova aktivirate, kadarkoli želite. Ko deaktivirate svoj račun, drugi ne bodo mogli videti vaše časovnice ali iskati vas. Nekatere informacije pa so še vedno vidne, na primer sporočila, ki ste jih poslali prek zasebnega sporočila.

Deaktivacija je tudi dobra možnost, če se želite znebiti svojega Facebook računa, vendar želite še naprej uporabljati Facebook Messenger.

Če želite izključiti svoj Facebook račun, lahko sledite tem navodilom:

  1. Pojdite na Nastavitve svojega Facebook računa
  2. Odpre se na strani “Splošne nastavitve računa”
  3. Kliknite »Upravljanje računa«
  4. Končno kliknite na “Deaktiviraj svoj račun”

Svoj račun lahko kadar koli znova aktivirate tako, da se preprosto prijavite v svoj račun. Mogoče bi morali opraviti tudi preverjanje, ki vam bo poslano na vaš e-poštni ali mobilni telefon.

Kako trajno izbrisati svoj Facebook račun

Običajno je, da si ljudje odpočijejo Facebook in se sprostijo, tako da začasno prekinejo svoje račune. Če pa se odločite, da imate več kot dovolj neskončnih otroških fotografij, večstopenjskih marketinških shem in političnih razprav, lahko stvari storite še korak dlje in v celoti izvlečete čep. Facebook je zaslugo, da je ta postopek zelo preprost.

Najprej morate prenesti kopijo podatkov. To je, če želite obdržati svoje podatke. Ti podatki so lahko zelo občutljivi, zato jih hranite varno.

  1. Odprite meni Facebook računa in izberite Splošne nastavitve računa.
  2. Izberite Prenos kopije vaših Facebook podatkov.
  3. Kliknite Začni moj arhiv
  4. Facebook vam bo poslal e-pošto, ko bo vaš arhiv pripravljen za prenos.

Nato morate obiskati https://www.facebook.com/help/delete_account in kliknite Izbriši moj račun. To je vse, kar je potrebno od vašega cilja. Vaš račun bo takoj blokiran in na voljo v rezultatih iskanja Facebooka. Vendar lahko dejansko brisanje računa traja še dlje časa.

Ne želite izgubljati drugih aplikacij?

Pri brisanju vašega Facebook računa je dobro imeti v mislih, da mnogi od nas uporabljajo svoj Facebook za prijavo v druge aplikacije. Številne priljubljene aplikacije, kot sta Pinterest in Spotify, ponujajo možnost prijave s svojim Facebook računom. Čeprav je to idealno, ker to pomeni, da vam ne bo treba zapomniti desetih različnih gesel, pomeni pa, da so vsa povezana s Facebookom. Prepričajte se, da ste izvedeli, kje ste uporabili Facebook prijavo. Če želite v prihodnosti dobiti dostop do te aplikacije, je pametno spremeniti prijavo v to aplikacijo, preden izbrišete svoj Facebook.

Facebook’s Failsafe

Pomembno je opozoriti, da ima Facebook možnost za varno vožnjo samo v primeru, da naslednji dan zgrešite noge. Preprosto se prijavite v svoj račun. S tem boste takoj obnovili svoj račun. Vaš račun bo v naslednjih tednih izbrisan, čeprav lahko traja nekaj mesecev, da bodo vaši dejanski podatki trajno odstranjeni iz Facebookovih strežnikov.

Če želite resnično izbrisati svojo prisotnost na Facebooku, je pomembno, da se ne poskušate prijaviti in preverite, ali je bila resnično izbrisana. Preprosto zato, ker boste s tem takoj aktivirali vaš račun. Boljša možnost je, da prijatelju pustite, da vas poišče na Facebooku.

Končno Misli

Facebook je manevriral tako, da je globoko v našem življenju. Mnogi razmišljajo, da bi zaradi zasebnosti zapustili družbeno platformo. Ker pa nas povezuje s toliko stvarmi, bi se tega lahko bali. Kot ste lahko prebrali, lahko svoj Facebook v celoti deaktivirate ali izbrišete. Facebook je to zelo enostavno naredil. Priporočamo pa, da ne pozabite, da lahko svojo Facebook prijavo uporabite tudi za druge aplikacije. Če sledite našim korakom, lahko popolnoma zapustite igrišče Zuckerberg.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map