Kako prenesti anonimno z VPN VPNO pregled

Želite poslušati najnovejši album vaše najljubše skupine? Ali vidite tisto novo oddajo, o kateri vsi govorijo? Danes je vse na voljo na spletu, zato vam sploh ne bo treba zapustiti hiše.


Vendar pa seveda pri prenosu obstaja nekaj pomislekov, tako kot pri vsaki spletni dejavnosti. Verjetno boste želeli prenesti čim bolj anonimno in varno. Torrent omrežja so zelo koristna, vendar jih lahko na primer okužijo tudi zlonamerne stranke, ki poskušajo pridobiti vaše podatke. Drugič, pri nalaganju hudournikov se lahko pojavijo nekatera vprašanja, na primer: Ali je to zakonito? Bom kaznovan? To so vprašanja, ki jih bomo obravnavali tudi v tem članku.

Kar zadeva varno in anonimno prenašanje, je glavni poudarek tega članka VPN zelo uporabno orodje za izboljšanje vaše zasebnosti in varnosti pri nalaganju datotek. Kot taka vam bomo v tem članku povedali vse o uporabi tega priročnega orodja za prenos hudournikov veliko bolj varno in anonimno.

Anonimno nalaganje z VPN

Prenos prenosnikaZasebnost in varstvo vaših osebnih podatkov sta zelo pomembna. Zaradi tega bi bilo pametno, da se vedno povežete s VPN, ko greste na spletu v računalniku, tabličnem računalniku ali pametnem telefonu. Povezava VPN šifrira vaš podatkovni promet in ga preusmeri prek zunanjega strežnika. Ta šifriranje vam nudi dodatno zaščito pred hekerji in vohunsko programsko opremo, ki jih je pogosto mogoče najti v nekaterih hudourniških omrežjih. Poleg tega VPN ščiti vaše osebne podatke in zagotavlja raven anonimnosti. Ko greste po internetu z VPN, to storite prek naslova IP zunanjega strežnika. Zaradi tega drugi, na primer hekerji in spletna mesta, ki jih obiščete, ne bodo mogli videti vašega dejanskega naslova IP. Tako nihče ne more povezati vaših spletnih akcij z vami. Uporabe VPN je veliko, prav tako pa tudi različni ponudniki.

Nekateri ljudje, ki nelegalno prenašajo hudournike ali prenašajo filme in oddaje prek storitev, kot sta Popcorn Time ali Kodi, uporabljajo VPN, da skrijejo svoj IP naslov. Organizacije za avtorske pravice ne morejo slediti, kaj ti ljudje počnejo na spletu. Seveda ne bi smeli uporabljati VPN za nezakonito nalaganje in nalaganje glasbe, filmov in serij. Vendar nalaganje z mesta hudournikov ni nujno nezakonito. Preko omrežij P2P je na voljo veliko uporabnih pravnih vsebin.

Če želite zavarovati svojo internetno povezavo zaradi varnosti in zasebnosti, je pametno uporabiti VPN, ko naložite (ali storite karkoli v spletu, v zvezi s tem). Na žalost niso vsi ponudniki VPN ali združljivi s prenosom P2P. Zato smo spodaj našteli 3 ponudnike VPN, ki omogočajo anonimni (torrent) prenos in zagotavljajo varne, stabilne in hitre povezave.

Najboljši 3 VPN-ji za anonimno nalaganje

1. ExpressVPN za anonimno nalaganje

ExpressVPN je idealen za prenos hudournikov. Ta ponudnik nima nobenih zakonskih obveznosti glede izmenjave informacij o svojih uporabnikih s tretjimi osebami. Lastniki podjetja so se odločili za strateško odločitev o registraciji podjetja na Britanskih Deviških otokih, kar je raj za zasebnost. Navsezadnje podjetjem na Britanskih Deviških otokih ni treba hraniti dnevnikov, ki vsebujejo internetne dejavnosti njihovih uporabnikov. ExpressVPN zato navaja, da ne shranjujejo nobenih uporabniških dnevnikov. Poleg tega so na vrhu našega splošnega seznama najboljših ponudnikov VPN. Upoštevati moramo, da so na višjem koncu spektra tako po kakovosti kot tudi po ceni. Njihove storitve niso poceni, a spet ponujajo vrhunske, varne, kakovostne, zelo hitre povezave, skoraj popolne za anonimno prenašanje. To je bistvena funkcija za prenos velikih datotek. Njihova podpora strankam (24/7) je zelo dobra, njihove aplikacije pa so uporabniku prijazne. Prav tako je lepo, da imajo 30-dnevno garancijo vračila denarja. To vam omogoča, da brez kakršnih koli tveganj preizkusite njihove storitve.

2. NordVPN za anonimno nalaganje

NordVPN ima svoj sedež v Panami, kar pomeni, da zakonsko niso dolžni shranjevati uporabniških dnevnikov. To pomeni, da nobenega od vaših dejanj ne prijavijo prek spleta. Ponujajo varno povezavo, ki vam bo zagotovila veliko raven anonimnosti v spletu. NordVPN omogoča spletno povezavo s šestimi ljudmi hkrati s samo eno naročnino. Imajo več kot 5400 strežnikov po vsem svetu v skoraj 60 državah. Najpomembneje je, da je NordVPN združljiv s prenosom P2P.

3. Surfshark za anonimni prenos

Surfshark je odlična možnost za prenosnike, ki želijo izboljšati svojo zasebnost in varnost, ne da bi pri tem zlomili banko. Pravzaprav je Surfshark najcenejši, pravi premium VPN, ki smo ga našli. Najcenejša naročnina vam bo vrnila le 1,99 USD mesečno.

Za razliko od svoje cene, ki bi jo morda nekateri namigovali, pa Surfshark ne ogroža varnosti niti zasebnosti. Prav tako je, tako kot ExpressVPN, Surfshark uradno registriran na Britanskih Deviških otokih, kar pomeni, da nimajo in jim ni treba shraniti nobenih uporabniških dnevnikov. Poleg tega nudijo trdno šifriranje, odlične protokole in nudijo odlično ravnovesje med hitrostjo in varnostjo, ko gre za njihove strežnike. Surfshark vam tako omogoča udobno in zasebno prenašanje velikih torrent datotek.

Nazadnje ima Surfshark 30-dnevno jamstvo za vračilo denarja, ki vam omogoča, da ga preizkusite sami, preden se v celoti zavežete..

Kdaj je nezakonito nalaganje prek torrentov in omrežij P2P nezakonito?

Nalaganje preko spletnih strani hudournikov in omrežij P2P samo po sebi ni nezakonito. Paziti je treba, da pri nalaganju datotek ravnate v skladu z veljavnimi zakoni o avtorskih pravicah. Če je vsebina zaščitena z avtorskimi pravicami in jo prenesete ali naložite, je to nezakonito. Tako je od vsebine, ki jo prenašate, odvisno, ali je zakonita ali ne.

Nekatera mesta hudournikov imajo slab sloves pri avtorskih organizacijah, ker bodo ljudje te strani uporabljali za izmenjavo nezakonitega gradiva. Najbolj znan primer takšnega mesta je The Pirate Bay. V Pirate Bayu ljudje pogosto delijo in prenašajo filme, serije in glasbo z avtorskimi pravicami. Organizacije za avtorske pravice v več in več državah lahko zbirajo podatke o ljudeh, ki so aktivni na hudourniških spletnih mestih in storitvah pretoka. Spremljajo naslove IP tistih, ki ilegalno prenašajo in nalagajo filme, serije, knjige in glasbo ali uporabljajo nezakonite storitve pretakanja. S temi sledenimi naslovi IP so v nekaterih državah celo začeli kaznovati ljudi. Zato so nekateri prenašalci začeli uporabljati VPN, da bi skrili svoj IP naslov. Ne pozabite pa, da se morate pred prenosom nečesa seznaniti z veljavnimi zakoni o avtorskih pravicah in ravnati v skladu s temi.

Nekatere stvari, ki se na splošno štejejo za nezakonite:

  • Skupna raba ali prenos programske opreme, kot so igre, na hudourniške strani
  • Prenos ali skupna raba filmov ali serij, ki so avtorsko zaščiteni
  • Skupna raba ali prenos glasbe, za katero niste plačani

Zakonitost torrentov in programov P2P

Da, prenos platform, kot sta BitTorrent in Utorrent, je zakonit. Te lahko uporabite za prenos programskega popravka, demo igre ali napovednika filmov. V teh primerih ni nezakonito, ker ne kršite avtorskih pravic. Ponovno postane nezakonito šele, ko je vsebina, ki jo prenašate, zaščitena z avtorskimi pravicami. Težko je določiti, ali so na datoteko avtorske pravice ali ne. Če ga lahko kupite nekje, je praviloma avtorsko zaščiteno.

Končne misli

Z uporabo VPN lahko anonimno prenesete iz hudourniških omrežij. Zaradi šifriranja VPN-ja je tretjim osebam veliko težje, da vas med prenašanjem zaslišijo. Poleg tega tisti, ki sledijo IP-naslovom ljudi, ki jih prenesejo, ne bodo mogli videti vašega osebnega naslova, ampak bodo videli IP naslov, ki ga ponuja VPN. Tako so vaši podatki in zasebnost veliko bolje zaščiteni pred hekerji, vohunsko programsko opremo in drugimi zlonamernimi strankami.

Vsi ponudniki VPN ne dovolijo nalaganja na hudourniških mestih ali prek omrežij P2P. Razlog za to je, da želijo uporabnikom preprečiti nalaganje nezakonitega gradiva. Glede na državo, v kateri je ponudnik VPN registriran, lahko nezakonito nalaganje povzroči težave organom. Lahko se zgodi, da ponudnik VPN omogoča prenos na izbrane strežnike. To je odvisno od lokacije strežnikov in zakonodaje v tej državi. Če ponudnik VPN omogoča prenos, lahko običajno domnevate, da se bo to zgodilo varno in anonimno, pod pogojem, da je dober VPN. Če izberete enega izmed treh VPN-jev, ki smo jih omenili, lahko zagotovite, da lahko varno in udobno prenesete hudournike!

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me