Kaj Twitter ve o meni? | VPNO pregled

Twitter je eno največjih družabnih spletnih mest na svetu. Ljudje po vsem svetu uporabljajo platformo, da podpirajo vzroke in ostajajo obveščeni. Twitter ponuja to storitev brezplačno uporabnikom s prodajo ciljanega oglaševanja in ustvarja več milijard dolarjev prihodka. Twitter zbira osupljive količine osebnih podatkov o vas, tudi če se nikoli ne prijavite.


Kakšna je vaša zasebnost??

Predstavljajte si, če bi vas nekdo spremljal, vam bral čez ramo vsakič, ko ste poslali tvit, obiskali novo spletno mesto ali kliknili oglas. Občutek vdora, ki bi ga doživeli, bi vas pripeljal do tega, da bi sprejeli korake in izgubili nesramno zalezovalce. Kljub temu milijoni ljudi brskajo po svojem Twitter računu, ne zavedajoč se, da Twitter beleži vse, kar počnete. Nastavitve zasebnosti na Twitterju lahko prilagodite in tako prevzamete velik nadzor nad svojimi podatki. Vendar bo Twitter še vedno lahko zbral veliko informacij o vas.

Megafon v svet

Informacije, objavljene na Twitterju, so javne. Če ne zaščitite objave, so na voljo vsem na svetu. V vaših objavah je mogoče iskati v spletu, tisto, kar objavite, pa veliko razkriva, kdo ste oglaševalci. Tweet o novicah o trenutnem dogodku in Twitter in oglaševalci lahko začnejo oblikovati mnenje o vaših političnih nagnjenjih. Objavite šaljivo opazovanje svojega dela in Twitter se seznani z vrsto dela, ki ga opravljate. Oglasi se lahko prikažejo za pomoč pri iskanju nove zaposlitve ali pa bodo namenjeni ljudem z vašim verjetno letnim dohodkom.

Če primerjate svoje tvite z drugimi in opazite ljudi, ki jim sledite, lahko Twitter pozna vaš spol in celo starost. Twitter deli podatke skupaj, tudi če jih niste navedli kot del podatkov o svojem profilu. Če ne izključite možnosti označevanja fotografij, lahko Twitter prepozna vašo sliko in jo primerja z drugimi slikami, ki jih najdete v spletu. Nato se naučijo še več o tem, kdo ste, da prilagodite njihov profil.

Vse, kar objavite na Twitterju, je na voljo tretjim osebam prek programskih vmesnikov v skladu s svojo politiko zasebnosti. To podjetjem omogoča kombiniranje preko Twitterja in analizo vaših podatkov. Oglaševalci iščejo uporabnike, ki si delijo mnenje ali interes, da bi bolje usmerili svoje oglaševanje. Informacije uporabljajo tudi za raziskovanje, kako se lahko odzovete na oglas. Za majhne vgrajene tvite je to brezplačno. Toda Twitter plačuje za obsežen dostop do vaših podatkov.

Skrite informacije za tvitovi

Ko uporabljate Twitter, četudi preprosto brskate po tvitih drugih, Twitter pridobi informacije od vas. Vrsta naprave, s katero se povezujete, je zelo pomembna za oglaševalce in tako tudi za Twitter. Ali Twitter uporabljate na dveletnem telefonu? Stavite lahko, da bi oglaševalci to radi vedeli in vam prodali novega.

Ali na avtobusni postaji potegnete Twitter? Kako koristno je, da oglaševalci poznajo vašo pot, da lahko na vašo pot postavijo ciljno usmerjene oglase? Twitter dostopa do informacij o lokaciji iz vaše naprave za izboljšanje oglaševanja. Tudi če prilagodite svoje nastavitve zasebnosti, da bo vaša lokacija skrita na tvitih, je aplikacija na voljo.

IP naslov naprave, ki jo povežete s točkovnimi točkami, točno tam, kjer Twitter pošilja tudi podatke. Tako Twitter dobi informacije o soseski, v kateri živite in v kateri delate. Twitter sledi, koliko časa porabite za uporabo Twitterja v službi, pogosto vas shranjuje in še več.

Twitter sledi vrsti brskalnika, ki ga uporabljate, operacijski sistem vaše naprave in vaš mobilni operater. Vaše informacije so koristne za Twitter. Oglaševalcem pomaga razumeti, kdo ste in kako predstaviti oglase, ki ustrezajo vašim interesom. Bolj kot vas Twitter pozna, bolj dragocena je njihova oglaševalska platforma. Glede na milijard dolarjev letnega prihodka na Twitterju vas zelo dobro poznajo.

Ni vam treba biti niti uporabnik Twitterja

Morda mislite, da nenehno brskanje po Twitterju ne velja za vas, ker ne uporabljate Twitterja. Toda Twitter zbira informacije o številnih, ki niso del njihove platforme. Podjetje ima sporazume z drugimi spletnimi mesti, ki vgrajujejo tvite in uporabljajo Twitter na druge načine. S pomočjo teh dogovorov lahko Twitter spremlja aktivnosti, tudi tistih, ki ne uporabljajo njihove storitve.

Ko pristanete na spletnem mestu, ki ima dogovor s Twitterjem, prejmejo zakladnico informacij o vas. Twitter bo z vašega IP naslova dobil natančno predstavo o tem, kje se nahajate. To jim lahko pove, kje živite ali delate, odvisno od vaše trenutne lokacije. Twitter bo vedel tudi spletno mesto, s katerega ste prišli, preden pristane na omenjeni spletni strani. Ko zapustite spletno mesto, bo Twitter vedel, kam ste šli. Če v svojem brskalniku dovolite piškotke, bo vaša spletna aktivnost mogoče slediti precej dlje od naslednjega spletnega mesta.

Oglaševalska partnerstva

Seveda je v najboljšem interesu Twitterja in oglaševalcev, da skupaj izboljšata svoj profil o vas. V ta namen oglaševalci na Twitterju pogosto delijo podatke, ki ste jih posredovali svojemu podjetju, ali pa so o vas izvedeli na druge načine. To lahko vključuje demografske podatke, kot so vaša starost, rasa, spol in narodnost. Oglaševalci pogosto delijo e-poštne naslove, ki jih lahko prepoznamo. Partnerji tudi v spletu delijo svoje podatke o vaših interesih in dejavnostih.

Ko tretji osebi dovolite dostop do vaših podatkov na Twitterju, lahko vaši osebni podatki posredujejo tem podjetjem. Njihova politika zasebnosti jim lahko omogoča, da te podatke delijo z drugimi tretjimi osebami. V nekaterih primerih je to mogoče storiti brez vašega aktivnega soglasja. V soglasju z njihovimi „pogoji“ jim daje implicitno privolitev za izmenjavo informacij.

Kaj lahko storim, da zaščitim svojo zasebnost na Twitterju?

Pregled vaših nastavitev zasebnosti na Twitterju lahko pomaga varovati vaše podatke. Z nekaj minutnimi sprehodi po nastavitvah lahko omejite podatke, ki jih posredujete Twitterju. Prav tako lahko omejite, kako se ti podatki uporabljajo, in zagotovite, da boste imeli več besed v skupni rabi o vas.

Kot smo že videli, Twitter zbira informacije tudi od ljudi, ki niso uporabniki Twitterja. Dober način, da preprečite, da bi platforma pridobila toliko informacij, kot bi bila anonimna spletna dejanja.

Eden najboljših korakov, ki ga lahko storite za preprečitev vdora v vašo zasebnost s strani Twitterja in drugih platform, je naročanje na kakovostno virtualno zasebno omrežje (VPN). VPN bo pomagal varovati vašo zasebnost, saj boste postali bolj anonimni v spletu. Vzemite si nekaj minut o tem, kako VPN izboljšuje vašo zasebnost in katere ponudnike bi morda želeli razmisliti. Različni ponudniki bolje delujejo za različne potrebe. Poiščite ga, ki bo najbolje ustrezal vašim potrebam in varoval svojo zasebnost.

Zavedanje je morda pomembnejše od možne zaščite pred zbiranjem podatkov. Pomembno je, da veste, katere podatke dajete.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map