WhatsApp-vaihtoehdot: Turvallisimmat vaihtoehdot VPNOverview

Whatsapp-logoEmme enää voi enää kuvitella maailmaa ilman chat-sovelluksia. Chat-palvelut tarjoavat meille tavan kommunikoida toistensa kanssa joutumatta maksamaan jokaisesta viestistä tai puhelun minuutista. WhatsApp on erittäin suosittu esimerkki tällaisesta chat-palvelusta. Se on yksi suosituimmista chat-sovelluksista Euroopassa, Venäjällä, Afrikassa ja Etelä-Amerikassa. WhatsAppilla on maailmanlaajuisesti yli 1,5 miljardia käyttäjää. Koska sovellus on niin suosittu, se on usein paras tapa kommunikoida kaikkien ystävien kanssa. Koska WhatsApp on nyt Facebookin omistuksessa, saattaa olla aika tutkia turvallisempia vaihtoehtoja. Mitkä ovat nämä vaihtoehdot? Lue kaikki heistä alla!


Miksi tarvitsemme vaihtoehtoa WhatsAppille?

WhatsApp on erittäin hyödyllinen sovellus, mutta sillä on myös ollut joitain ongelmia käyttäjien yksityisyyden suojaamisessa. Tästä syystä saattaa olla järkevää tutkia joitain vaihtoehtoja. Vuonna 2014 Facebook osti WhatsAppin. Tämä aiheutti melko hätää, koska WhatsApp-käyttäjät pelkäsivät, että Facebook kerää kaikki heidän tietonsa.

Vuonna 2016 WhatsApp-tietosuojaehtoja muutettiin. Hyväksymällä nämä muuttuneet tietosuojaedellytykset annat WhatsAppille jakaa tietoja kolmansien osapuolten kanssa. Näitä tietoja olivat puhelinnumerosi, yhteystietoluettelosi ja käyttäjätietosi (kun käytit sovellusta). Lisäksi WhatsApp tallentaa viestit puhelimeesi salaamatta niitä. Joten vaikka heillä on päästä päähän -salaus, joka suojaa tietoja kulkiessaan laitteesta toiseen, he eivät suojaa sitä itse puhelimellasi. Tämä on heikko kohta yksityisyyden suojaamisessa.

WhatsApp voi tallentaa tietosi myös puhelimesi ulkopuolelle. Voit luoda varmuuskopion pilvipalvelulla. Ennen chattihistoriaa ei salattu, ja sekä Cloud-palveluntarjoaja että hakkerit pystyivät lukemaan keskustelut helposti. Nykyään WhatsApp salaa varmuuskopiot. Hakkerit ovat kuitenkin ilmoittaneet, että tätä salausta ei olisi vaikea murtata varmuuskopion tekemiseen käytettyjen laitteiden SIM-kortilla..

WhatsAppilla on selvästi joitain turvallisuus- ja tietosuojakysymyksiä, sekä puhelimessa että ulkoisten palveluiden kanssa. WhatsApp-tietosuoja-asetusten muuttaminen auttaa vain tietosuojaasi niin paljon. Nämä ongelmat ovat luoneet riittävän syyn tutustua joihinkin vaihtoehtoihin WhatsAppiin. Alla voit lukea noin 5 turvallisemmasta vaihtoehdosta. Voit myös lukea noin 3 erittäin suosittua vaihtoehtoa, mutta nämä ovat huomattavasti vähemmän turvallisia kuin 5 ensimmäistä vaihtoehtoa.

Turvalliset vaihtoehdot WhatsAppille

Suuri osa elämästämme tapahtuu nyt puhelimillamme ja viestintä on iso osa sitä. Ei ole yllättävää, että valita on erittäin paljon chat-sovelluksia. Jos kuitenkin haluat kommunikoida nimettömästi, suurin osa näistä sovelluksista ei ole sopivia. On osoittautunut melko vaikeaksi taata chat-sovelluksen käyttäjien turvallisuus ja nimettömyys.

Kun etsit turvallista viestintäsovellusta, on tärkeää tarkistaa, jakaako palvelu tietosi kolmansien osapuolien kanssa. Lisäksi palvelun tulisi salata viestit, muuten ne ovat helppo saada käsiksi. MITM-hyökkäykset ovat yleinen menetelmä tietojen sieppaamiseen. Luet siitä lisää myöhemmin. Lopuksi, hyvä sovellus suojaa tallennetut viestit hyvin. Alla luet seuraavista sovelluksista, jotka ovat turvallisia vaihtoehtoja WhatsAppille:

  • Surespot
  • Signaali
  • johdin
  • Threema
  • sähke

Surespot

Surespot-logoEnsimmäinen vaihtoehto on Surespot. Tämä on turvallisin vaihtoehto kaikille. Se on Messenger-palvelu, kuten WhatsApp, paitsi Surespot keskittyy turvallisuuteen ja yksityisyyteen. He käyttävät vahvaa 256-bittistä AES-GCM-salausta ja päästä päähän -salausa. Lisäksi Surespot käyttää SSL / TLS-protokollia. Tämä yhdistelmä varmistaa, että kaikki laitteen ja palvelimen välinen tiedonsiirto on salattu.

Voit käyttää Surespotia täysin nimettömästi. Sinun ei tarvitse edes jakaa puhelinnumeroasi ja yhteystietoluetteloasi sovelluksen kanssa. Lisäksi Surespot käyttää salattua tallennustilaa chat-historiaasi omalla laitteellasi. Lopuksi, he eivät jaa mitään tietoja kolmansien osapuolten kanssa.

Valitettavasti Surespotissa on joitain haittapuolia. Sovellus ei toimi kaikkien laitteiden kanssa. Se on saatavana vain Androidille ja iOS: lle. Tämä tarkoittaa esimerkiksi sitä, että et voi käyttää palvelua kannettavalla tai tietokoneellasi. Surespotin käyttö ei ole myöskään yleistä, mikä tarkoittaa, että et ehkä pysty kommunikoimaan tuntemiesi ihmisten kanssa. Vain jos vakuutat heidät aloittamaan myös Surespotin käyttö.

Plussat
Haittoja
Päittäin salausRajoitettu yhteensopivuus
Vahva salausHarvat käyttäjät
Käytä nimettömästi
Viestien turvallinen tallennus

Signaali

Signaalin logoToinen vaihtoehto WhatsAppille on Signal. Tämä sovellus on erittäin turvallinen ja luotettava. Lisäksi se on erittäin käyttäjäystävällinen. Kaikki liikenne on salattu päästä päähän -signaalilla. Ne tarjoavat myös laajennetun suojan MITM-hyökkäyksiltä, ​​joissa hakkerit yrittävät siepata liikenteesi.

Signaali käyttää myös SSL / TLS-protokollia eikä pidä käyttäjälokeja. Voit valita, annatko sovellukselle pääsyn yhteystietoluetteloosi. Lisäksi chattihistoriasi on salattu ja tallennettu laitteellesi. Tällä tavalla voit estää minkään tiedon vuotamisen, kun puhelin katoaa tai varastetaan.

Valitettavasti et voi käyttää Signaalia nimettömästi, koska he haluavat tietää puhelinnumerosi. Mitä voit tehdä, on käyttää ylimääräistä puhelinnumeroa, kuten ennakkomaksu. Tällä tavalla ihmiset, joiden kanssa keskustelet, näkevät vain toisen puhelinnumeron. Signaalin verkkosivustolla he selittävät, miten tämä toimii tarkalleen. Signaali on saatavana Androidille ja iOS: lle.

Plussat
Haittoja
Päittäin salausRajoitettu yhteensopivuus
KäyttäjäystävällinenHarvat käyttäjät
Suojaus MITM-iskuiltaEi nimettömää käyttöä
Viestien turvallinen tallennus

johdin

Lankapuhelimen logoKolmas vaihtoehto WhatsAppille on Wire. Tämä on hyvin suojattu chat-palvelu. He väittävät verkkosivustollaan olevan markkinoiden turvallisin chat-sovellus. Tämän sovelluksen avulla viestit lähetetään (HMAC-SHA 256-bittinen) päästä päähän -salauksella. Ja kaikki videopuhelut suojataan SRTP-salauksella. Tätä pidetään yleensä vahvana tietosuojana. Lanka salaa kaikki viestit ja tallentaa ne puhelimeesi.

Sovellus tarjoaa tämän vankan suojan useissa käyttöjärjestelmissä. Voit käyttää sovellusta Android-, iOS- ja Windows-käyttöjärjestelmissä. Lisäksi voit käyttää sitä selaimessa, mikä tarkoittaa, että kaikki voivat käyttää sitä käyttöjärjestelmästään riippumatta. Voit myös kirjautua sisään useisiin laitteisiin samanaikaisesti.

Lankalla on myös hienoja toimintoja. Voit keskustella, soittaa ja jakaa tiedostoja. Lisäksi voit soittaa videopuheluita jopa 10 henkilön kanssa samanaikaisesti. Wire kunnioittaa heidän käyttäjiensä yksityisyyttä ja voit käyttää sovellusta antamatta heille yhteystietoluetteloa.

Lankalla on joitakin haittapuolia. Sinun on annettava heille puhelinnumero tai sähköpostiosoite. Lisäksi ne eivät tarjoa parasta suojaa MITM-hyökkäyksiltä. Valitettavasti Wire pitää käytölokeja, jotka kertovat heille, joiden kanssa olet kommunikoinut. He väittävät tekevänsä niin vain parantaakseen palveluitaan.

Plussat
Haittoja
Päittäin salausVähemmän tehokas suoja MITM-hyökkäyksiä vastaan
Monia toimintojaHarvat käyttäjät
Saatavana useille käyttöjärjestelmillePitää käyttäytymislokeja
Viestien turvallinen tallennus

Threema

Threema-logoToinen vaihtoehto WhatsAppille on Threema. Threema on turvallisuuteen ja nimettömyyteen keskittyvä chat-palvelu. Threema sijaitsee Sveitsissä, mikä tarkoittaa, että sen on noudatettava tiukkoja eurooppalaisia ​​viestipalveluiden turvasääntöjä. He esittelevät verkkosivuillaan 6 takuuta, että heidän käyttäjät voivat luottaa. Näiden joukossa on takuu täydelliselle nimettömyydelle ja erinomaiselle salaukselle.

Threema käyttää 256-bittistä salausta ja kaikki viestit on salattu päästä päähän. Lisäksi ne tarjoavat vahvan suojan MITM-iskuilta. Tällä tavalla ne estävät kolmansia osapuolia sieppaamasta chat-liikennettäsi. Keskusteluhistoriasi säilytetään turvallisesti omilla laitteillasi. Tämä tarkoittaa, että mitään henkilökohtaisista tiedoistasi ei tallenneta Threema-palvelimille.

Tämän korkean suojaustason lisäksi Theema on myös erittäin toimiva. Paitsi että voit keskustella ja soittaa, voit myös jakaa tiedostoja, sijainteja ja tutkimuksia. Lisäksi voit muuttaa viestien tekstin muotoa.

Threems osoittaa hyviä tuloksia käyttäjien yksityisyyden kunnioittamisessa. Chat-palvelu ei pidä käyttäytymislokeja, ja voit käyttää heidän palvelua antamatta heille yhteystietoluetteloasi. Lisäksi sinun ei tarvitse antaa heille puhelinnumeroasi tai sähköpostiosoitettasi. Valitettavasti Threema ei ole käytettävissä kaikissa käyttöjärjestelmissä. Voit käyttää Threemaa vain Android- tai iOS-laitteissa.

Plussat
Haittoja
Päittäin salausRajoitettu yhteensopivuus
Monia toimintojaHarvat käyttäjät
Täydellinen nimettömyys
Viestien turvallinen tallennus
Vahva suoja MITM-iskuilta

sähke

Sähke-logoViimeinen vaihtoehto WhatsAppille on Telegram. Tämä on luultavasti tunnetuin vaihtoehto, ja sillä on jo 200 miljoonaa aktiivista käyttäjää ympäri maailmaa. Telegram oli ensimmäinen chat-palvelu, joka käytti päästä päähän -salausta. He käyttävät suojattua 256-bittistä symmetristä AES-salausta. Lisäksi Telegram on erittäin nopea messenger-palvelu, koska niillä on palvelimia ympäri maailmaa.

Telegramilla on paljon käyttöympäristövaihtoehtoja; voit käyttää palvelua melkein kaikissa laitteissa ja käyttöjärjestelmissä. Telegramilla on myös joitain muita mielenkiintoisia toimintoja. Ne tarjoavat mahdollisuuden luoda ryhmäkeskustelu, johon voi liittyä jopa 100 000 ihmistä. Jaettavien kuvien tai tiedostojen määrälle ei myöskään ole mitään rajoituksia.

Telegram on myös turvallisin chat-palvelu heistä kaikista. He ovat niin varmoja itsestään, että tarjoavat 300 000 dollarin palkkion henkilölle, joka murtaa heidän salauksensa. Niiden turvajärjestelmää on kuitenkin kritisoitu. Ilmeisesti palvelulla on joitain heikkoja kohtia viestien tallennuksen suhteen. Kaikki viestit tallennetaan Telegram-palvelimille, kun taas asiantuntijoiden mukaan on turvallisempaa tallentaa nämä tiedot käyttäjän laitteeseen.

Telegram sai myös jonkin verran takaisinvirtausta, koska päästä päähän -salaus ei ole automaattisesti päällä. Tämä otetaan käyttöön vain, kun yksityinen keskustelu aloitetaan. Kun käytät tavallista chatia, päästä päähän -salaus suljetaan pois ja käyttäytymislokeja pidetään. Tämä tarkoittaa, että he voivat seurata kenen kanssa ja milloin keskustelet. Et voi käyttää Telegramia nimettömästi, koska he haluavat puhelinnumerosi ja pääsyn yhteystietoluetteloosi.

Plussat
Haittoja
Päästä päähän -salaus (yksityisessä chatissa)Jotkut heikot kohdat turvallisuudessa
Ainutlaatuiset toiminnotPitää käyttäytymislokeja
Nopea chat-palveluEi anonyymiä käyttöä
200 miljoonaa käyttäjää

Suositut vaihtoehdot WhatsAppille

Alta löydät tietoa joistakin laajasti käytetyistä vaihtoehdoista WhatsAppille. Muista, että nämä palvelut eivät välttämättä ole turvallisempia kuin WhatsApp. Olemme sisällyttäneet ne, koska ne ovat suosittuja, ei siksi, että ne ovat parempia. Useiden käyttäjien saaminen on keskeinen ominaisuus chat-palvelussa. Valitettavasti turvallisimmat vaihtoehdot eivät ole välttämättä suosituimpia. Jos et välitä yksityisyydestäsi tai nimettömästäsi, jokin seuraavista vaihtoehdoista saattaa sopia sinulle.

Facebook Messenger (1,2 miljardia käyttäjää)

Messenger-logoFacebook Messenger on vahva kilpailija WhatsAppille yli 1,2 miljardin käyttäjän kanssa ympäri maailmaa. Sovellus on linkitetty Facebookiin ja on erityisen suosittu Pohjois-Amerikassa, Australiassa ja osassa Eurooppaa. Messengerissä on kaikki ominaisuudet, joihin olet tottunut WhatsAppin kanssa, ja paljon muuta. Voit lähettää viestejä, jakaa valokuvia, videopuheluita ja osallistua ryhmäkeskusteluihin. Lisäksi Messenger tarjoaa lisäominaisuuden, jonka avulla voit jakaa kuvia ystävien kanssa, jotka katoavat päivän jälkeen. Tämä ominaisuus saattaa kuulostaa tutulta, jos käytät Snapchattia.

Facebook Messengerillä on myös salainen keskustelutoiminto. Tämä varmistaa, että viestit ovat salattuja päästä päähän. He tekevät tämän kuitenkin hiukan eri tavalla kuin useimmat muut chat-sovellukset. Messengerin viestit salataan jossain vaiheessa. Ne salataan uudelleen, kun he ovat päätyneet Facebook-palvelimelle. Tämän vuoksi Facebook voi käyttää kaikkia tietojasi, mukaan lukien keskustelujesi sisältö Messengerissä. Pidä tämä mielessä tätä palvelua käytettäessä.

Plussat
Haittoja
Monet käyttäjätHeikkojen kohtien turvallisuus
Monia toimintojaKerää paljon tietoa
Ei anonyymiä käyttöä
Ei vakiona päästä päähän-salausta
Facebookilla on pääsy keskusteluihin

Viber (980 miljoonaa käyttäjää)

Viber-logoViber on suhteellisen tuntematon palvelu Länsi-Euroopassa ja Yhdysvalloissa. Se tunnetaan kuitenkin paremmin Aasiassa ja Venäjällä, joissa suurin osa sen käyttäjistä on. Joissakin maissa tällä palvelulla on melko suuri markkinaosuus. Viber tarjoaa kaikki ominaisuudet, joita useimmat muutkin sovellukset tekevät.

Viberin avulla voit keskustella, soittaa videopuhelua, luoda ryhmäkeskusteluja ja jakaa tiedostoja. Voit myös lähettää GIF-tiedostoja Viberissä. Lisäksi Viberillä on ainutlaatuinen ominaisuus, jonka avulla voit vaihtaa laitteiden välillä videopuhelun aikana. Tämä tarkoittaa, että voit vaihtaa kannettavasta tietokoneesta matkapuhelimeesi ripustamatta toisessa päässä olevaa henkilöä.

Viberin avulla voit soittaa puheluita myös yhteyshenkilöille, joiden puhelimeen Viber-sovellusta ei ole asennettu. Voit tehdä tämän yhdistämällä PayPal- tai luottokorttisi Viber-tiliisi. Tämän avulla voit soittaa ihmisille ympäri maailmaa joutumatta maksamaan ylin dollaria. Viberillä on selvästi hienoja lisäominaisuuksia. Voit käyttää Viberiä kaikissa suurimmissa käyttöjärjestelmissä, kuten Android, iOS, Windows ja Mac OS X.

Viberillä on kunnollinen suoja. He käyttävät 256-bittistä päästä päähän -salausta eivätkä tallenna mitään tietoja palvelimilleen. Tätä pidetään yleensä tietoliikenteen kiinteänä suojana. Se auttaa myös sitä, että toisin kuin WhatsApp ja Facebook Messenger, Viber ei ole osa Facebookia. Viberin mukaan he eivät jaa mitään tietoja muiden yritysten kanssa. Sen suojaamisessa on kuitenkin joitain heikkoja kohtia. Viber pitää lokit ja näkee kenen kanssa olet keskustellut ja milloin. Mitään tapaa et voi käyttää tätä sovellusta täysin nimettömästi.

Yksi Viberin haittapuoli on, että valikot eivät ole yhtä selkeitä kuin WhatsApp-valikko. Sovellus on vähemmän käyttäjäystävällinen kuin monet yllä mainituista sovelluksista.

Plussat
Haittoja
Monet käyttäjätHeikkojen kohtien turvallisuus
Monia toimintojaTarvitsee yhteystietoluetteloa
Päittäin salausEi anonyymiä käyttöä
Kaatuu paljon
Pitää yhteyslokeja

WeChat (963 miljoonaa käyttäjää)

WeChat-logoWeChatilla on yli 963 miljoonaa käyttäjää enimmäkseen Kiinassa, mikä tekee siitä maan eniten käytetyn sovelluksen. Kiinan ulkopuolella harvat tietävät sovelluksesta. Sisällytämme sen luetteloomme, koska se on erittäin suuri ja saattaa olla hyödyllinen niille, jotka haluavat kommunikoida alueen ihmisten kanssa. Koska Kiinan hallitus sensuroi sitä voimakkaasti, emme suosittele tätä sovellusta nimettömään viestintään.

WeChat on erittäin suosittu, koska se on enemmän kuin vain chat-sovellus. Se tarjoaa enemmän ominaisuuksia kuin mikään edellä mainituista sovelluksista. Voit käyttää WeChatia tilaamaan ruokaa, avaamaan pyöräsi ja maksamaan asioista. Lisäksi se tarjoaa ominaisuuden, joka toimii kuten Snapchat, nimeltään ”Moments”. Täällä voit näyttää kuvia ja videoita päivittäisestä elämästäsi. WeChat tarjoaa myös mahdollisuuden luoda ryhmäkeskustelu 500 ihmisen kanssa. Kaikki tämä on vain jäävuoren huippua.

Tämä saattaa kuulostaa siltä, ​​että se on liian hyvä ollakseen totta ja se on. Koska Kiinan hallitus sensuroi keskustelua, sinulla ei ole vapautta sanoa mitä haluat. Lisäksi he voivat kuunnella keskustelujasi milloin tahansa. Sovellus ei tarjoa päästä päähän -salausta, joten emme voi kutsua sitä suojatuksi millään tavalla.

Plussat
Haittoja
Monet käyttäjätVoimakas sensuuri
Monia toimintojaTarvitsee yhteystietoluetteloa
Estää sisällön
Turvallisuudessa on monia heikkoja kohtia
Ei salattua tallennustilaa

Tee oma valinta VPN: llä

On monia syitä, miksi haluat ehkä etsiä vaihtoehtoja WhatsAppille. Saatat tehdä niin, koska haluat, että tietosi suojataan paremmin. Jos näin on, suosittelemme tutkimaan tarjoamiamme viittä ensimmäistä turvallisempaa vaihtoehtoa.

Voi myös olla, että etsit vaihtoehtoa, koska WhatsApp on estetty maassasi. Voit valita tarkastelemaan vaihtoehtoja, mutta on myös tapoja poistaa WhatsApp-sovelluksen esto. Voit tehdä tämän VPN: llä, joka piilottaa todellisen IP-osoitteesi. Tällä tavoin voit käyttää WhatsApp-sovellusta muodostamalla yhteyden Internetiin toisen maan palvelimen kautta. Jos haluat tietää enemmän VPN: stä, voit lukea erityisartikkelimme, joka selittää kaiken VPN: istä yksityiskohtaisesti.

Lopulliset ajatukset

Chat-sovelluksista on tullut olennainen osa päivittäistä elämäämme. WhatsAppin kautta lähetetään päivittäin yli 55 miljardia viestiä. Näiden viestien joukossa on paljon yksityisiä tietoja, joita emme haluaisi vain kenenkään lukevan. Koska WhatsAppilla on joitain tietoturvariskejä, voi olla viisasta tutkia joitain vaihtoehtoja.

Yllä on viisi turvallisinta vaihtoehtoa WhatsAppille: Surespot, Signal, Wire, Threema ja Telegram.

Yhden näistä vaihtoehdoista tietosi ovat turvallisempia ja voit keskustella mistä tahansa. Jos et voi käyttää WhatsAppia tai jotain muuta chat-sovellusta, koska ne ovat estetty maassasi, voit käyttää VPN: ää.

Haluamme kaikki keskustella ystävien kanssa, mutta olisi erityisen mukavaa, jos voisimme tehdä niin täysin yksityisyydessä.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me