Vauvamonitorisi tietosuojariskit VPNoverview

Uuden vanhemman vaikein tehtävä on laskea vauva ja poistua huoneesta. Me kaikki haluamme valvoa ja suojata arvokkaita ja herkkiä pieniä lapsiamme. Onneksi on enemmän tapoja kuin koskaan pitää heidät silmällä, jopa ollessamme poissa huoneesta. On olemassa lukemattomia vauvavalvontalaitteita, joiden avulla voit seurata vauvaasi, olitpa sitten makuuhuoneessa tai töissä. Valitettavasti monet näistä nykyaikaisista näytöistä voivat olla erittäin helppo hakkeroida.


Et todennäköisesti pidä siitä, jos muukalainen saa käyttöösi kaikki vauvamonitorisi keräämät tiedot. Niiden rakkaasi ja talosi ääni- ja videotallenteiden tulisi pysyä yksityisinä. Vauvamonitori saattaa tuntua vaarattomalta laitteelta, mutta näin ei aina ole. Kuinka käsittelette sellaisia ​​turvallisuuskysymyksiä? Tämä artikkeli kertoo kaiken, mitä sinun on tiedettävä vaaroista, ja näyttää kuinka suojata itseäsi ja vauvasi.

Seuraatko sinua vai seuraatko sinua??

Kannettavaan tietokoneeseen ei ole nimettyKäytitpä vain vauvamonitoria, jossa on vain ääni, tai kameraa ja näyttöä, sinun on varmistettava, että vauvasi menee hyvin. Useimmat näytöt ovat langattomia ja lähettävät videon ja äänen vastaanottimeen langattoman taajuuden (kuten Bluetooth) tai Internetin kautta. Molemmissa tapauksissa signaali voidaan siepata vauvan huoneen ja vastaanottimen välillä.

Perinteisesti langatonta vauvamonitoria on kahta päätyyppiä. Yksi tyyppi lähettää signaalit analogisten radiosignaalien kautta. Nämä ovat alttiita sieppaukseen, koska signaalit vaativat hyvin vähän voimaa lähettääkseen lyhyitä matkoja. Jos hakkeri on lähellä, he saattavat pystyä tarttumaan näihin signaaleihin ja lukemaan niitä.

Toinen monitorityyppi on digitaalinen ja yleensä turvallisempi, koska signaali on salattu vauvan huoneen ja vastaanottimen välillä. Nämä laitteet lähettävät usein voimakkaamman signaalin, jonka hakkerit voivat siepata suuremmalla etäisyydellä. Kuka tahansa, jolla on näytön signaalin salauksen purkuvälineitä, voisi saada pääsyn kaikkiin laitteen vastaanottamiin ja lähettämiin tietoihin. Tämä ongelma ei kärsi vain vauvamonitorista: kaikki Internet-yhteyttä käyttävät elektroniset laitteet kamppailevat tämän kanssa. Ajattele kannettavaa tietokonetta ja älypuhelinta, mutta myös älykelloa, kunto-seurantaa, autoa, älykästä kaiutinta tai älylaseja.

Vauvamonitoritekniikka pitää muuttuvana

Uuden tyyppinen digitaalinen vauvamonitori on kasvussa. Nämä laitteet käyttävät kodin Wi-Fi-yhteyttä tietojen lähettämiseen takaisin vastaanottimeen, puhelimeesi tai tablet-laitteeseen. Koska voit käyttää näitä signaaleja mistä tahansa, nämä laitteet ovat erityisen suosittuja työskentelevien vanhempien keskuudessa. Missä tahansa vaiheessa he ovat työssä, tekemässä asioita tai jopa poissa kaupungista, he voivat vetää vauvamonitorin puhelimiinsa ja tarkistaa vauvansa.

Nämä näytöt lähettävät usein sekä videota että ääntä. Niillä voi olla myös muita ominaisuuksia, kuten yönäkö, lämpötila-anturit tai kauko-yövalo. Nämä edut saavat kuitenkin hinnan: ne tarjoavat hakkereille uuden mahdollisuuden hyökätä yksityisyyttäsi.

Kuinka todennäköisesti vauvamonitorit hakkeroidaan?

HakkeriSaatat ajatella vauvamonitoriasi yksinkertaisena laitteena, jonka avulla voit pitää välilehtiä vauvassasi, kun teet askareita talon ympäri. Mahdolliselle murtovartijalle nämä laitteet ovat kuitenkin kuin vakooja kotona. Kuuntelemalla sisään vauvamonitorin kautta, varas voisi oppia nopeasti, kun olet poissa kotoa. He voisivat sitten käyttää näitä tietoja rikoksensa suunnitteluun. Tällä tavoin et voi pysäyttää heitä, kun he tyhjentävät talosi. Digitaaliset vauvamonitorit voidaan hakkeroida mistä tahansa etäisyydestä, mikä on erittäin kätevää näille rikollisille. He voivat suunnitella ryöstönsä oman talonsa mukavuudesta ja heidän on oltava lähellä sinun omaasi vain, kun he alkavat murtautua ja mennä sisään. Toisin sanoen sama tekniikka, jonka avulla voit tarkkailla vauvaasi, voisi antaa hakkeri seurata kotiasi.

Ei auta, että vauvamonitorin hakkerointi on melko helppoa. Äskettäinen tutkimus osoittaa, että monilla vauvamonitorilla ei todellakaan ole turvallisuutta. Vaikka asiakkaiden yksityisyyttä mainitaan usein, tämä ei selvästikään ole ensisijainen laitevalmistajille. Nämä valmistajat ovat yleensä erittäin ohjelmistopohjaisia ​​yrityksiä, joilla on Piilaakson ajattelutapa. Tämän ajattelutavan pääideana on saada verkkosivusto toimimaan ja korjaamaan mahdolliset ongelmat myöhemmin. Kodinturvallisuuden kaltaisella alueella tämä ei kuitenkaan toimi hyvin. Tämän seurauksena nykyaikaiset vauvamonitorit ovat joutuneet markkinoille ennen kuin he pystyivät kestämään tiukkoja testejä varmistaakseen, että ne ovat täysin turvallisia kuluttajille.

Käytännössä on jo ilmoitettu useita tapauksia, joissa vauvavalvontalaitteita on hakkeroitu. Äskettäin rengaskameroita käytettiin vakoilemaan lapsia ja perheitä. Vaikka nämä tapaukset johtivat useimmiten huonoihin peloihin ja itkuisiin lapsiin, ne osoittavat, että hakkerit kykenevät loukkaamaan vauvavalvontalaitteiden käyttäjien yksityisyyttä.

Kuinka vauvamonitorisi voi vaarantaa yksityisyytesi

Tämä ensimmäinen ja mahdollisesti kauhistuttavin vauvamonitorien ongelma on, että muukalainen voi kuunnella ja katsella vauvasi. Pelkästään se riittää saamaan värisyydet minkä tahansa vanhemman selkärankaan. Valitettavasti yksityisyyttäsi koskevat riskit eivät lopu tähän: kun vauva on hiljainen, vauvamonitori voi silti poimia seuraavassa huoneessa, jopa eteisen alla, tapahtuvat keskustelut. Ajattele kaikkia yksityisiä keskusteluja taloustasi ja henkilökohtaisista asioistasi, joita sinulla on kotona. Se saattaa kuulostaa kaukaa haetulta, mutta sellaisilla tiedoilla aseistettu varas voisi helposti aiheuttaa paljon haittaa. He voivat varastaa henkilöllisyytesi tai kerätä tuhansia dollareita pankkitililtäsi.

Kuten aiemmin mainittiin, varas voi valita oikea hetki murtautua kotiisi vauvamonitoristasi saatujen tietojen perusteella. Ne voivat kuitenkin mennä paljon pidemmälle. Tyhjä koti olisi hyvä paikka huumekaupalle. Autotallissasi jätetty auto on vaarassa, kun varas tietää, että et ole kotona tuntikausia.

Lopuksi, ei välttämättä ole vain vauvamonitori, jota käytetään sinua vastaan. Kun vauvamonitorisi on vaarantunut, hakkeri saattaa pystyä käyttämään kyseistä halkeamaasi turvallisuutesi saamiseksi edelleen verkkoon. Kun hakkereiden jalka on ovella, he voivat usein parantaa pääsyään. Jokainen verkon laite, kotitietokoneestasi älykkääseen termostaattiin ja turvakameroihin, on yhtäkkiä haavoittuvainen.

Kuinka suojata yksityisyyttäsi

Pari vaihetta on varmistettava, että voit käyttää lapsesi näyttöä turvallisesti ilman, että vaarantat yksityisyyttäsi. Tärkeimmät ja hyödyllisimmät kaksi ovat itsesi kouluttaminen ja VPN: n käyttö. Selitämme molemmat alla.

Tutki vauvamonitorin valmistajaa

Ensinnäkin on tärkeää tutkia yritystä, joka on tuottanut ostamasi vauvamonitorin. Ovatko he aiemmin kokeneet turvallisuusrikkomuksia? Mikä on heidän tietosuojakäytäntönsä? Ota tarvittaessa yhteyttä itse yritykseen saadaksesi oikeat tiedot. Joissakin tapauksissa yrityksen ja sen tuotteiden yksityisyydensuojakäytäntöä voi olla vaikea löytää. Tämä asiakirja sisältää silti kaiken, mitä sinun on tiedettävä tekniikan toiminnasta ja tietojen käsittelystä. Kysyttämällä et halua vain kouluttaa itseäsi: tulet myös yrityksiä tekemään tietosuojamme entistä tärkeämmäksi.

Käytä kaksikerroista todennusta ja ainutlaatuista salasanaa

Suurin osa hakkereiden käyttömahdollisuuksista on mahdollista heikkojen salasanasuojausten vuoksi. Onneksi voit helposti estää tämän tapahtuvan. Jos vauvamonitorisi toimii salasanasuojatulla tilillä, muista käyttää ainutlaatuista ja vahvaa salasanaa. Jos haluat tietää, kuinka luoda tällainen salasana, tutustu salasanaoppaaseemme.

Vahvan salasanan luomisen lisäksi se auttaa käyttämään kaksifaktorista todennusta tilisi suojaamiseen. Tarkista, tarjoaako tavarantoimittajasi tämän ylimääräisen suojauskerroksen, ja aktivoi se, jos mahdollista. Kaksikerroisella todennuksella hakkeri ei pääse tiliisi, vaikka hän onnistuisi pitämään salasanasi kiinni..

Asenna VPN

VPN-suojausToinen yksinkertainen vaihe voi parantaa huomattavasti tietosuojatasoa. Laadukkaan VPN-palvelun asentaminen on pitkä matka. VPN ohjaa Internet-liikennettä ja tekee sinusta käytännössä nimettömän online. Tämä tarkoittaa, että kun VPN on aktivoitu, se piilottaa suurimman osan sijainnistasi ja henkilöllisyydestänne (kuten IP-osoitteesi). Koska VPN-palvelin toimii välittäjänä sinun ja Internetin välillä, yksityisyyttäsi suojataan.

Jos hakkeri sai pääsyn tietoihisi, he voisivat nähdä vain nimettömän VPN-palvelun. He eivät voisi sitoa näitä tietoja takaisin sinulle tai kotiisi, mikä tekee niistä käytännössä hyödytöntä. Lisäksi koska kaikki verkkoliikenne, joka kulkee VPN-palvelimelle ja sieltä, on täysin salattu, ulkopuolisille on melkein mahdotonta päästä käsiksi tietoihisi matkan varrella. Varmista vain, että vauvamonitorisi käyttämäsi Wi-Fi-yhteys on suojattu VPN: llä (esimerkiksi asentamalla yksi reitittimelle).

VPN-verkot tarjoavat monia etuja, paitsi yksityisyyden ja turvallisuuden. Lisätietoja siitä, mikä VPN-palvelu saattaa olla perheellesi sopiva, voit lukea artikkelistamme, jossa esitetään tämän hetken parhaat VPN: t.

Lopulliset ajatukset

Vauvamonitorin tulisi antaa vanhempien valvoa pikkuisensa luomatta ylimääräisiä huolenaiheita. Monilla sähköisillä laitteilla, kuten kannettavilla tietokoneilla, älypuhelimilla ja tablet-laitteilla, on useita suojaustoimenpiteitä. Ne auttavat pitämään tietosi turvassa. Valitettavasti tämä ei pidä paikkaansa monissa vauvamonitorissa. Nämä näennäisesti yksinkertaiset laitteet voivat olla helppo hakkeroida. Siksi on tärkeää suojella itseäsi ja vauvasi. Voit tehdä tämän kouluttamalla itseäsi ennen vauvamonitorin ostamista. Tällä tavalla tiedät, mitä laitteen takana oleva yritys tekee pitääksesi tietosi turvassa. Suojaa lisäksi tilisi oikein käyttämällä vahvoja, ainutlaatuisia salasanoja ja kaksifaktorista todennusta. Viimeiseksi, VPN: n käyttäminen Internet-liikenteen suojaamiseksi on valtava ero. Tällä tavalla sinä ja vauva pysyt turvassa ja yksityisyytesi pysyy koskemattomana.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me