Turvallisuus Happnissa: Kuinka suojata treffailuasi VPNoverview

Happn treffisovelluksen logoHappnia pidetään yleensä suosituna ja “puhtaampana” vaihtoehtona Tinderille. Se saa sinut yhteyteen ihmisiin, jotka olet jo tavannut jokapäiväisessä elämässä, mutta eivät normaalisti puhu heidän kanssaan. Ajattele muita opiskelijoita suosikkikahvilassasi perjantai-iltana. Sovelluksen avulla voit helposti aloittaa keskustelun välittömässä ympäristössäsi olevien ihmisten kanssa. Sovellus käynnistettiin vuonna 2014, ja sillä on yli seitsemänkymmentä miljoonaa käyttäjää ympäri maailmaa.


Kun kommunikoit muiden kanssa tällä henkilökohtaisella tasolla, et halua joutua vaikeuksiin. Siksi on niin tärkeää huolehtia online-yksityisyydestäsi – etenkin treffisovelluksissa, kuten Happn. Älä jaa liikaa tietoja, piilota sijaintisi aina kun mahdollista ja käytä väärennettyä sijaintisovellusta tarvittaessa. Tässä artikkelissa selitämme tarkalleen kuinka pysyä turvassa online-treffailun aikana. Annamme sinulle myös joitain tietoja Happnin tietosuojariskeistä ja kuinka ne voivat vaikuttaa sinuun.

Mitkä ovat Happnin tietosuojariskit?

Happn on kokoussovellus. Aina kun ylität polkuja toisen Happn-käyttäjän kanssa, näet hänen profiilin sovelluksessasi (niin kauan kuin ne sopivat ennalta määritettyihin asetuksiin). Heti kun on tulosta, eli molemmat ovat ilmaisseet kiinnostuksesi toisiinsa, voit puhua. Se on hauska järjestelmä, jonka avulla voit ottaa yhteyttä ihmisiin, jotka ovat välittömässä ympäristössä. Aivan kuten Tinderin ja Grindrin kanssa, on kuitenkin olemassa joitain mahdollisia tietosuojariskejä, jotka kannattaa harkita.

Happnin yhteys Facebookiin

Facebook-logoHappn antaa sinun luoda tilisi kahdella eri tavalla: puhelinnumerollasi tai Facebook-tililläsi. Vaihtoehto, jossa käytät puhelinnumeroasi, on äskettäinen lisäys sovellukseen. Ennen sitä voit kirjautua vain sisään Facebook-tililläsi. Vaikka jotkut saattavat pitää tätä hyödyllisenä, se tarkoittaa myös, että kaikki Facebook-tietosi linkitetään treffiprofiilisi.

Happn lupaa koskaan julkaista mitään Facebook-sivullesi eikä lähettää ilmoituksia tai kutsuja ystäville. Happen sanoo, että Facebook Connectia käytetään vain jakamaan yhteisiä ystäviä ja kiinnostuksen kohteita Happnin jäsenten kanssa, joista olet tavannut.

Silti on tärkeää ottaa online-turvallisuutesi ja yksityisyytesi vakavasti. Ellet käytä puhelinnumeroasi kirjautumiseen, Facebook-profiili linkitetään Happn-tiliisi. Tällä tavoin Happn on helpompi estää ihmisiä luomasta vääriä profiileja. Kun olet kuitenkin linkittänyt nämä kaksi sosiaalisen median alustaa, Happn ottaa automaattisesti kuvia Facebook-profiilistasi näytettäväksi treffiprofiilissasi. Siksi käyttäjät voivat helposti tehdä käänteisen kuvanhaun saadaksesi lisätietoja sinusta ja löytääksesi Facebook-profiilisi. Happnin perustamistavan vuoksi on vaikea estää tätä.

Facebook-tunnusvuoto

Happnilla on aiemmin ollut vakavia turvallisuusongelmia käyttäjien Facebook-tileillä. Vuonna 2017 WIRED paljasti, että useat treffisovellukset, mukaan lukien Happn, eivät suojaa käyttäjiensä yksityisyyttä kunnolla. Jäsenten Facebook-tunnukset olivat vuotaneet, mikä tarkoittaa, että heidän etunimensä, kiinnostuksenkohteidensa ja sukupuolensa lisäksi koko heidän Facebook-profiilinsa oli jäljitettävissä heihin. Happn meni etsimään ratkaisua. Ajatuksena oli saada heidän sovelluksensa toimimaan kuin välityspalvelin. Tällä tavalla vain tiedot, jotka piti nähdä muiden, oli julkisesti saatavilla.

Happn rikkoi omaa tietosuojakäytäntöään jakamalla henkilökohtaisia ​​tietoja

Vuonna 2016 myös Happn oli vaikeuksissa. Tuolloin Norjan kuluttajaneuvosto havaitsi, että yritys loukkasi omaa tietosuojakäytäntöään. Happn lupaa koskaan jakaa henkilötietojasi kenellekään muulle, mutta osoittautui joka tapauksessa tekevän tätä. He lähettivät tietoja amerikkalaiselle UpSight-markkinointitoimistolle. Jaettuihin käyttäjätietoihin sisältyi tietoja sovelluksen käyttäjän mieltymyksistä, heidän koko nimestään, syntymäpäivästä, työtilanteesta ja sukupuolesta. Lisäksi käytettiin myös linkitettyjen Facebook-tilien tietoja. Tämä tarkoitti, että Happn oli aktiivisesti vastoin omaa tietosuojakäytäntöään, valehteleen pääasiassa käyttäjilleen.

Samanaikaisesti havaittiin toinen sovelluksen ongelma. Vaikka Happn väitti, että kaikki käyttäjätiedot ja tiedot poistettaisiin heidän palvelimiltaan tilin poistamisen hetkellä, päinvastoin. Joitakin Happnin asennuksen ja käytön evästeitä ei poistettu. Pohjimmiltaan Happn-käyttäjät eivät pystyneet poistamaan sovellusta puhelimistaan ​​kokonaan. Tämän seurauksena heidän tietojaan ei myöskään poistettu kokonaan Happnin palvelimilta.

Premium-käyttäjät tietävät, milloin olet “pitänyt” heistä

Happnilla saat nähdä käyttäjäprofiileja ja “pitää” heistä, hylätä tai lähettää heille “viehätys”. “Tykkää” tai “viehätys” osoittaa kiinnostuksesi heihin. Toinen henkilö saa kuitenkin nähdä “tykkääsi” vain, jos hän haluaa myös sinun. Jos näin on, teillä kahdella on ‘murskaus’ ja he voivat keskustella sovelluksessa.

Kuitenkin on olemassa tapoja kiertää tämä järjestelmä. Esimerkiksi premium-tilillä näet tarkalleen, kuka on pitänyt sinusta ja milloin. Monet Happn-käyttäjät päättävät saada palkkion. Toisin sanoen tykkäyksesi eivät ole enää yksityisiä ihmisille, joille olet pyyhkäissyt sovelluksen ohi. Tämä voi olla epämiellyttävää tai hankalaa, jos pelkät hylkäämistä tai et vain yleensä halua, että kukaan tunteisi sinut kaltaisistasi, elleivät he myöskään pidä sinusta.

Premium-toiminnon lisäksi Crush Time saattaa antaa muiden myös selvittää valintasi sovelluksessa. Tässä pelissä saat mahdollisuuden paljastaa, mitkä Happn-käyttäjät ovat pitäneet sinusta. Peli näyttää neljä erilaista profiilia, joista yksi on antanut sinulle “samanlaisen”. Jos voit arvata kuka tämä henkilö on, sinut etsitään automaattisesti ja pystyt puhumaan keskenään. Mitä useammin pelaat tätä peliä, sitä helpompi arvata. Jotkut profiilit saattavat palata takaisin, mikä todennäköisesti tarkoittaa, että he ovat pitäneet sinusta. Vaikka tämä on erittäin vaivalloinen tapa yrittää selvittää kuka on pitänyt sinusta, se ei ole mahdotonta. Jos haluat mieluummin pitää tykkääsi yksityisenä, kunnes toinen henkilö osoittaa vilpittömästi kiinnostusta sinua kohtaan, tämä on riski, joka sinun on otettava huomioon.

Sijaintisi ei ole enää yksityinen Maps-sovelluksen kanssa

Kartta sijainnillaVuonna 2018 Happn esitteli uuden ominaisuuden nimeltä Maps. Mapsin avulla käyttäjät voivat nähdä missä he tapasivat muiden käyttäjien kartalla. Nämä sijainnit ovat melko tarkkoja: jopa 250 metrin säteeseen. Mainitaan myös ajat, jolloin sinä ja toinen henkilö olit kyseisessä paikassa.

Maps on paljon helpompi löytää ihmisiä, jotka olet tavannut tosielämässä sovelluksesta. Oletko törmännyt söpöyn kaveriin suosikkiklubissasi? Käytä Maps-sovellusta tarkistaaksesi, onko hänellä myös Happn. Jos niin, voit pitää hänestä.

Se on hieno tapa ottaa yhteyttä muihin, mutta siihen liittyy myös paljon turvallisuuteen liittyviä huolenaiheita. Jos pystyt näkemään tarkalleen missä ja milloin tapasit Happnin jäsenen, nämä käyttäjät näkevät nämä tiedot myös sinusta. Tämä tekee vaeltamisen kaltaiset käytännöt erittäin helpoiksi. Toisin sanoen ihmiset, jotka päättävät väärinkäyttää Maps-toimintoa, voivat olla todellinen vaara yksityisyydellesi.

Vaatiminen: Happnin vaarat

stalker pensaissaEdellä mainitut yksityisyysriskit voivat johtaa ei-toivottuihin tai jopa vaarallisiin tilanteisiin. Toistaiseksi Happnin tai sen käytön yhteydessä tapahtuneista tapauksista on ollut hyvin vähän raportteja. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että Happn on täysin turvallinen. On aina tärkeää olla tietoinen mahdollisista vaaroista.

Jos Happnin jäsenet käyttävät sovellusta tietyllä tavalla, se voi antaa heidän seurata muita miellyttävämmin. Koska Happn seuraa aktiivisesti (GPS) sijaintiasi ja näyttää sen muille käyttäjille tietyissä olosuhteissa, olet vaarassa. Sunday Mail on tutkinut Happn Mapsin käyttöä. Kahden viikon sisällä tutkijat juoksivat samaan käyttäjään seitsemän kertaa. Koska he näkivät tarkan sijainnin kartalla, he pystyivät helposti selvittämään, missä tämä käyttäjä asui. Kyberturvallisuusasiantuntijat ovat sanoneet, että tämä saattaa aiheuttaa vakavia ongelmia tulevaisuudessa. Entä jos joku muukalaisista, joiden kanssa olet tavannut Happnilla, seisoo yhtäkkiä etuovella?

Kuinka pysyä turvassa Happnissa

Treffisovelluksiin liittyy aina tietosuojariskejä, ja Happn ei ole poikkeus. Olet jo ottanut riskin joka kerta, kun kertoa muukalaisille itsestäsi. Silti on tärkeää käyttää Happnia ja vastaavia sovelluksia turvallisesti näiden riskien rajoittamiseksi. Tässä on muutama ehkäisevä toimenpide, jonka voit tehdä turvallisuuden ja yksityisyyden lisäämiseksi Happnissa.

Älä jaa liikaa

Ehkä tämä neuvo vaikuttaa itsestään selvältä, mutta monet ihmiset jakavat silti ajattelematta kaikenlaisia ​​henkilökohtaisia ​​tietoja itsestään verkossa. Ole aina varovainen jakamiesi asioiden suhteen, olipa kyse ikästäsi, koko nimestä, työpaikasta tai muista henkilökohtaisista tiedoista. Tämä pätee sekä Happn-profiiliisi lisäämiin tietoihin että keskusteluihin muukalaisten kanssa.

Rajoita myös yhteyksiä Happn-profiilisi ja muiden sosiaalisen median tilien välillä. Esimerkiksi Happn antaa sinulle mahdollisuuden linkittää Instagram- ja Spotify-tilisi profiiliisi. Tästä voi olla hyötyä, koska sen avulla muut käyttäjät voivat määrittää, millainen henkilö olet ja missä kiinnostuksen kohteesi ovat. Se aiheuttaa kuitenkin myös tietosuojariskin: suora linkki Instagramiin jokainen muukalainen voi käyttää kaikkia kuvia, jotka olet valinnut jaettavaksi siellä. Siksi harkitse aina tarkasti, mitä jaat verkossa, ja ole aina tietoinen yhteydestä Happn-tilisi ja Facebook-profiilisi välillä, jos olet käyttänyt Facebookia tilisi luomiseen.

Rajoita Facebook-tietoja

Facebook kannettava tietokone tuntematonVoit tehdä yhden kolmesta asiasta varmistaaksesi, että Happnilla ei ole pääsyä kaikkiin Facebook-tietoihisi. Ensinnäkin voit yhdistää tilisi puhelinnumeroosi Facebookin sijaan. Tämä tarkoittaa sitä, että sosiaalisen median tiedot eivät liity treffiprofiilisi. Tämä on kuitenkin jotain, joka sinun on varmistettava tilin perustamishetkellä. Myöhemmin, tätä on paljon vaikeampaa muuttaa.

Toiseksi voit luoda toisen Facebook-tilin. Tämä on mahdollista, jos käytät eri sähköpostiosoitetta kuin se, joka on kytketty ‘oikealle’ Facebook-sivullesi. Lisää mahdollisimman vähän tietoja tälle tilille ja luo sitten Happn-profiili.

Kolmas ja viimeinen vaihtoehto on rajoittaa Happnin pääsyä Facebook-tietoihisi. Kun olet kirjautunut Facebookiin, voit napsauttaa “sovellukset”Asetuksissasi. Etsi Happn-logo ja napsauta ‘poistaa’. Kirjaudu nyt sisään Happn-sovellukseesi. ponnahdusikkuna ilmestyy näytöllesi ja kysyy, mitä tietoja olet valmis jakamaan. Täällä voit valita, mitä sovelluksen sallitaan käyttää. Varmista, että Happn pystyy käyttämään niin vähän henkilökohtaisia ​​tietojasi kuin mahdollista tekemättä sovellusta käyttökelvottomaksi.

Sammuta sijainti

Jotta Happn toimisi niin kuin se oli tarkoitettu, sovelluksen on jatkuvasti tiedettävä missä olet. Vasta sitten näet muut Happn-käyttäjät, jotka ovat ylittäneet tietäsi. Usein tämä ei kuitenkaan ole oikeasti välttämätöntä. Joissakin tapauksissa siitä voi tulla jopa hankala. Esimerkiksi kun olet konferenssissa töitä varten, et halua, että kaikki siellä näkevät sinut treffisovelluksessa.

Voit estää epämukavat tilanteet kytkemällä Happnin näkymättömän tilan päälle. Tässä tilassa profiilisi ei näy muille käyttäjille enintään kahdeksan tuntia. Tämän avulla voit päättää itse, milloin ihmiset haluavat ja eivät löydä sinua treffisovelluksesta.

Jos haluat todella pitää tauon Happnista, voit myös sammuttaa GPS: n. Tällä tavalla Happn ei pysty lukemaan sijaintiasi – edes näkymättömän tilan ulkopuolella. Jos kuitenkin päätät tehdä tämän, sinun tulee olla tietoinen siitä, että sovellus sinänsä ei enää toimi sinulle. Happnin koko filosofia perustuu ympäristön ihmisten tuntemiseen. Jos et anna heille sijaintiasi, et voi myöskään osallistua tähän.

Käytä vääriä sijaintisovelluksia

GPS: n sammuttaminen tekee Happnista turhaa. Haluatko edelleen käyttää sovellusta, mutta epäröit jakaa tarkan sijaintisi muiden kanssa? Voit aina harkita väärennetyn sijaintisovelluksen asentamista pilataksesi sijaintisi. Monissa tapauksissa tämä toimii myös treffisovelluksissa: Happn luulee, että olet tietyssä paikassa, jonka olet itse valinnut kartalta sen sijaan, että olet tosiasiassa, esimerkiksi kotona tai töissä. Suositut sovellukset, jotka voivat saavuttaa tämän, ovat Väärennetty GPS GO -sijainti Androidille ja Väärä GPS-sijainti iToolsin kautta iOS: lle. Olemme itse testanneet fake GPS GO Location Spooferin ja voimme vahvistaa, että se toimii Happnin kanssa.

Sijaintisi väärentämisen pääongelma on, että pystyt ottamaan yhteyttä vain Happn-käyttäjiin, jotka ylittävät polut kyseisen väärennetyn sijainnin kanssa. Et voi nähdä käyttäjiä, jotka sattuivat kirjaimellisesti ohittamaan sinut kadulla. Voit ratkaista tämän ongelman tiettyyn pisteeseen saakka valitsemalla väärennetyn sijainnin, joka on suhteellisen lähellä sijaintiasi, tai julkisen paikan, josta usein löydät itsesi, kuten suosikkikerhosi tai ravintolasi. Tällä tavalla otat silti yhteyttä lähialueesi ihmisiin antamatta tosiasiallista, nykyistä sijaintiasi.

Jos haluat tietää, kuinka asennat jonkin yllä mainituista vääriä sijaintisovelluksia, noudata alla olevia ohjeita:

Väärennetty GPS GO -sijainti

Fake GPS GO on melko helppo asentaa ja saatavana Android 6.0: lle tai uudemmalle. Jos haluat käyttää sitä, suorita seuraavat vaiheet:

 1. ladata Fake GPS GO Location Spoofer -sovellus.
 2. Avaa sovellus ja napauta “Ota mallisijainnit käyttöön”Ensimmäisessä näytössä.
 3. Siirry karttaan, valitse sijainti haluat käyttää, ja napsauta toistopainiketta näytön vasemmassa alakulmassa.
 4. Jos näkyviin tulee viesti ”Mock sijainti on poistettu käytöstä tai sovellus ei ole oletus Mock Location sovellus, ota käyttöön jatkaa”, napsauta “ota käyttöön”.
 5. Kehittäjävaihtoehdot”Näyttö tulee näkyviin. Klikkaus “Valitse Mock Location AppJa valitse ”FakeGPS ilmainen”.
 6. Palaa takaisin ja paina toistopainike uudelleen, jotta fake GPS -asetus otetaan käyttöön.

iToolsin väärennetty GPS-sijainti

Noudata näitä vaiheita huijataksesi sijaintisi iOS: ssä iToolsin avulla:

 1. Asentaa iTools tietokoneellasi.
 2. Avaa ohjelma ja valitse “Ilmainen kokeilu”.
 3. Siirry kohtaan “Toolbox-Välilehti.
 4. Mene “LaitetyökalutJa valitse ”Virtuaalinen sijainti”.
 5. Syötä väärennös sijainti kartan tekstikenttään ja paina Enter.
 6. Kun väärennetyn sijainnin merkki näkyy kartalla, napsauta “Muuta tänne”Asettaaksesi iPhonesi tähän sijaintiin.

Kun olet valmis, voit palata Happniin ja käyttää treffisovellusta tavalliseen tapaan, vain sijaintisi sovellukselle ja muille käyttäjille on nyt valitsemasi virtuaalinen sijainti..

Käynnistä VPN

VPN matkapuhelimellaMonet treffisovellukset eivät käsittele käyttäjiensä tietoja riittävän huolellisesti. Usein he käyttävät vaarallisia yhteyksiä, kuten HTTP-protokollaa, kuvien lataamiseen. Tämä tekee heistä alttiita keskitason hyökkäyksille. Jotta VPN-tietokonettasi ei pääse vääriin käsiin, voi olla viisasta käyttää VPN-palvelua. VPN luo salatun yhteyden sinun ja palvelimen välillä. Tämän takia muut eivät näe IP-osoitteitasi eikä heillä ole tietoa tietoliikenteestäsi – mukaan lukien kaikki mitä teet Happnilla.

Kaksi VPN-verkkoa, joita kannattaa kokeilla, ovat NordVPN ja Surfshark. Nämä kaksi tunnetaan turvallisista yhteyksistään ja suhteellisen halvoista hinnoistaan. Niiden kanssa et vain suojaa verkkosi yksityisyyttä ja tietosuojaa, voit myös vaella Internetissä täysin vapaasti, koska sen avulla voit kiertää kaikenlaista sensuuria..

johtopäätös

Happn on treffisovellus, jonka filosofia on erilainen kuin useimmissa muissa treffipalveluissa. Sijaintisi perusteella saat tavata muita käyttäjiä, jotka olet tosiasiallisesti tavannut tosielämässä. Tämä on hauska ja helppo tapa tavata ihmisiä. Alusta tarjoaa erilaisia ​​vaihtoehtoja yhteydenpitoon käyttäjiin ja intressien jakamiseen.

Silti sinun on oltava varovainen. Varmista, että huolehdit yksityisyydestäsi rajoittamalla verkossa jakamiasi tietoja, sammuttamalla sijaintisi, käyttämällä vääriä sijaintisovelluksia tai asentamalla VPN. Tämän lisäksi sinun tulee aina olla varovainen sopiessasi tavata jonkun kanssa. Varmista, että ystäväsi tai perheesi tietävät minne olet menossa, keitä tapaat ja milloin odotat palata. On myös viisasta tavata julkisissa, tungosta paikoissa ensimmäisenä päivänä. Näiden vinkkien avulla voit nauttia Happnista täysimääräisesti.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me