Turvallinen verkkokameran käyttö: Kuka tarkkailee sinua? | VPNOverview

Voivat olla, että jetsonit esittelivät meille ensin ajatuksen, että puhelinkeskusteluihin liitetään suora video. Todellisuuden syntyminen kesti kuitenkin vuosikymmeniä. Tietokoneeseen kytketty verkkokamera pystyy suoratoistamaan videopuheluita, antamaan sinulle lähettää live-videoita Facebookissa tai lähettämään videoita itsestäsi YouTubeen ja muihin myymälöihin. Jos arvostat yksityisyyttäsi, saatat kuitenkin olla huolissasi siitä, onko verkkokamerasi todella turvallinen. Suojaudu itsesi verkkokameran hakkeroinnilta muutamalla yksinkertaisella tavalla.


Verkkokameran vakooja – todellisuus tai paranoia?

Vaikuttaa siltä, ​​että huolestuminen siitä, että joku vakoilee sinua verkkokameran kautta, on hiukan vainoharhainen ja saattaa viedä yksityisyyden suojaan liian pitkälle. Vuoden 2016 hälyttävät Instagram-käyttäjät havaitsivat kuitenkin nauhan tietokoneen web-kameran yli Facebookin perustajan Mark Zuckerbergin kuvan taustalla vuonna 2016. Lisäksi FBI: n johtaja James Comey on kertonut julkisesti, että tällaisten toimenpiteiden toteuttaminen on yksinkertaisesti järkevää. Joten ajatus ei ole niin hullu.

Monissa tapauksissa hakkereilla on naurettavan helppo hallita verkkokameraasi. Itse asiassa monet hakkerit tekevät niin vain viihteen vuoksi. Kompromissiasemassa olevien ihmisten salaiset nauhoitukset voivat myös olla kannattavia pornografiasivustoilla tai pimeässä verkossa. Vaikka monet eivät ehkä halua ajatella ajatusta, yksityisyyden suojaajat voivat löytää yksinkertaisia ​​tapoja tehdä verkkokameran käytöstä turvallista.

Kuka voi päästä verkkokameraasi?

Verkkokameraan pääsy voi olla yhtä helppoa kuin pieni koodi. Kaikki vilpillisen edustajan tarvitsema pääsy laitteeseesi on vain pieni murto turvallisuutesi suhteen. Palattuaan he voivat laajentaa aukkoa saadakseen täydellisemmän pääsyn. Kaikilla erityyppisillä haittaohjelmilla ympärilläsi ei välttämättä koskaan saada selville mistä virus on kotoisin. Tietoverkkorikollisuus kehittyy jatkuvasti, ja meidän on pidettävä vauhtia. Tässä on joitain yleisimmistä tavoista, joilla hakkeri voi saada pääsyn verkkokameraasi.

Etä PC-teknikko

Jokainen, jolla on ollut pääsy tietokoneeseesi etäyhteydellä, voi mahdollisesti palata myöhemmin takaisin verkkokameran käyttöä varten. Tietokoneiden etäkorjaukset ovat yleisiä. Teknikot kirjautuvat tietokoneellesi ja käsittelevät ohjelmistoihin liittyviä ongelmia tarvitsematta koskaan tulla kotiisi. Vaikka nämä palveluntarjoajat yrittävät seuloa työntekijöitään, myös parhaat seulontamenetelmät eivät pysty kiinnittämään huonoa omenaa. Yksinkertainen bitti koodia, joka on jätetty tietokoneellesi, voisi antaa teknikolle mahdollisuuden käyttää tietokonetta myöhemmin uudelleen.

Saastunut sähköposti

spamSähköpostiviestit voivat helposti sisältää liitetiedostoja, joihin on sisäänrakennettu tarttuva koodi. Lähettäjällä ei tarvitse olla kovin monimutkaista koodia, jotta tietokoneesi saataisiin minimaaliseksi. Kun heidän jalkansa on ovella, jopa heikosti pätevä hakkeri voi saada pääsyn verkkokameraasi ja muihin tietokoneesi tietoihin..

Haitalliset verkkosivustot

Hakkerit sijoittavat usein merkityksettömiä määriä verkkosivustojen ostamiseen, jotka ovat hyvin lähellä suositun verkkosivuston verkkotunnusta. Vain heidän verkkosivustollaan on pieni kirjoitusvirhe. Käännä kaksi kirjainta ja olet yhtäkkiä verkkosivustolla, joka voi toimittaa juuri tarpeeksi koodia pääsyäsi tietokoneellesi.

Sähköpostilla tai sosiaalisen median kautta lähetetyt linkit voivat myös saada epäuskoiset käyttäjät laskeutumaan haitalliselle verkkosivustolle. Kaikki hakkereiden tarpeet on sinun laskeutua heidän sivustolleen vain kerran. Tämä riittää toimittamaan koodin, joka avaa takaoven, jotta he voivat käyttää sitä myöhemmin.

Mitkä laitteet ovat vaarassa?

Jokainen laitteesi, jolla on kamera, voidaan potentiaalisesti hakkeroida haittakäyttöön. Kaikki edellä mainitut temput toimivat melkein minkä tahansa laitteen kanssa. Vaikka jotkut ovat vaikeampia murtaa, tosiasia on, että kaikki laitteet voidaan hakkeroida lopulta. Hakkerit pyrkivät väsymättä kehittämään uusia tapoja käyttää laitteitasi. Käytätkö pöytätietokonetta, kannettavaa tietokonetta, taulutietokonetta tai älypuhelinta, joku voi katsella sinua verkkokameran kautta. Ottamalla kuitenkin oikeat toimenpiteet laitteidesi suojaamiseksi voit pelotella useimmat hakkerit.

Kuinka voin suojata itseäni?

Yksi varma tapa estää verkkokameran luvaton käyttö on jo mainittu. Yksinkertainen teippi linssin yli toimii varmasti. Haittapuoli on tietysti se, että et voi käyttää sitäkään. Jos nautit säännöllisesti Skypen käytöstä, valokuvien tai videoiden ottamisesta kamerasi kanssa tai suoratoistovideoiden suoratoistamisesta sosiaalisessa mediassa, saatat olla pettynyt joutumaan luopumaan verkkokamerasta kokonaan.

Virustentorjuntaohjelmien pitäminen ajan tasalla on aina hyvä neuvo ja voi auttaa sinua suojautumaan tietokoneesi tietoturvalle tunnetuilta uhilta. Lisäksi laitteen käyttöjärjestelmän pitäminen ajan tasalla uusimpien korjaustietojen avulla auttaa suojaamaan laitettasi luvattomalta pääsyltä.

Ole aina epävarma käyttäjien sähköpostien linkkeistä, joita et tunne, sillä se voi olla tietojenkalastelu. Muista, että jos sähköposti näyttää hämärältä, on parempi jättää se avaamatta kuin tarttua riskiin. Jos luulet, että yritys on lähettänyt sinulle sähköpostia, ota heihin yhteyttä suoraan ongelman ratkaisemiseksi sen sijaan, että riskisit avata mahdollisesti haitallista sähköpostia.

Kuinka VPN voi olla paras verkkokameran vartija

Jotta hakkeri pääsee käsiksi tietokoneeseesi ja verkkokameraasi, he tarvitsevat usein yhden kriittisen tiedon – IP-osoitteesi. IP-osoitteesi on ainutlaatuinen koodi, joka tunnistaa laitteesi sijainnin kyberavaruudessa. Jotta jokin ohjelma lähettää tietoja tietokoneellesi verkossa, sillä on oltava tämä osoite.

VPN-yhteys-InternetVPN suojaa verkkokameraasi pitämällä IP-osoitteesi piilossa. Kun käytät laadukasta VPN-palvelua, tietopyyntösi on salattu VPN-palvelimelle. Tämän jälkeen VPN välittää tietopyynnön, joka lähetetään takaisin VPN-palvelimen IP-osoitteeseen – ei suoraan sinulle. Tämän jälkeen VPN salaa tiedot ja lähettää ne sinulle. Kaikilla haittaohjelmilla, jotka yrittävät päästä verkkokameraasi, on vain VPN-palvelimen IP-osoite. Nämä tiedot ovat hakkereille melkein hyödytöntä, koska VPN käsittelee usein satoja muita asiakkaita palvelimiensa kautta milloin tahansa. Hakkeri ei pysty määrittämään laitettasi, joten se ei pääse verkkokameraasi.

VPN tarjoaa monia lisäetuja yksityisyyden suojaamisessa ja rajoitetulle maantieteelliselle alueelle rajoitettujen videoiden suoratoistopalveluiden käytön tarjoamisessa. Lisätietoja siitä, kuinka VPN voi suojata yksityisyyttäsi, on artikkelissamme, joka käsittelee VPN: ien puitteita.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me