Tietosuoja Macissa: Kuinka muuttaa asetuksia VPNOverview

Mac-tietokoneet ovat hienoimpia tämän päivän markkinoilla. Sekä raa’assa spesifikaatiossa että tehokkuudessa Mac on vaikea voittaa. Apple on myös vahvasti sitoutunut tekemään tietosuojaominaisuuksista avoimia käyttäjälle. Monet käyttäjät eivät ymmärrä, kuinka tärkeää on käyttää aikaa yksityisyyden suojaominaisuuksien mukauttamiseen, mikä antaa heille alttiuden paljastaa henkilökohtaisia ​​tietoja verkossa. Vain muutamassa minuutissa voit säätää Macin yksityisyysasetuksia tietojen suojaamiseksi.


Tietosuoja Macissa

Macilla on jo pitkään ollut maine turvallisuudesta ja yksityisyydestä. Käyttäjien yksityisyys on ollut Applelle ensisijainen tavoite vuosien ajan. Valitettavasti kuluneen vuoden aikana on ollut joitain julkisia kompastuksia. Vaikka Apple on edelleen julkisesti sitoutunut tietoturvaan ja yksityisyyteen, joitain suuria virheitä on tullut esiin, etenkin kun julkaistiin High Sierra -päivitys Macille. Erityisen huolestuttava virhe ilmeni syyskuussa 2017, jonka avulla käyttäjät saivat juuripääsyn kirjoittamalla ”juuri”. Tämä mahdollistaisi lähes rajoittamattoman pääsyn kaikkiin tietoihin, joita asia koskee Mac-tietokoneessa.

Vaikka Apple on korjannut virheet nopeasti, virheitä on toisinaankin vaivannut jopa korjaustiedosto. Tämä saa monet käyttäjät pohtimaan, onko heidän Macissaan vielä muita haavoittuvuuksia. Tietosuoja-asetusten muuttaminen voi auttaa varmistamaan, ettei tietosi vaarannu, jos uusia vikoja esiintyy.

Pidä hakkerit poissa

HakkeriPalomuurisuojaus on vakio-ominaisuus, jota tarvitaan kaikissa Internet-yhteyksissä olevissa tietokoneissa. Macin mukana tulee tietokoneeseen sisäänrakennettu palomuuri, mutta tämä ominaisuus ei ole aina käytössä oletuksena. Yksi ensimmäisistä asioista, jotka sinun pitäisi tehdä Macin suojelemiseksi, on varmistaa palomuurin ottaminen käyttöön.

Avaa Järjestelmäasetukset ja napsauta Suojaus & Tietosuoja. ”Täältä löydät useita asetuksia, joita voidaan säätää Macin suojaamiseksi. Napsauta valintalaatikon vasemmassa alakulmassa olevaa riippulukkoa ja kirjoita käyttäjänimesi ja salasanasi, jotta näihin asetuksiin pääsee.

Napsauta ‘Palomuuri’ -välilehteä kerätäksesi palomuuriasetukset. Napsauta nyt ”Ota palomuuri käyttöön”. Voit myös säätää palomuuriasetuksia napsauttamalla Palomuurin asetukset -painiketta. Täällä voit muuttaa, mitkä sovellukset ja palvelut voivat lähettää tai vastaanottaa tietoja palomuurin kautta. Tästä voi olla hyötyä, jos haluat estää suurelta osin kaikki sovellukset paitsi yksi tai kaksi..

Salaa tietosi

Riippumatta siitä kuinka hyvin suojaat järjestelmääsi, on silti mahdollista, että päättäväinen hakkeri voi päästä käsiksi tietoihisi. Vaikka tiedostojen salaus voi aiheuttaa sinulle haittaa, se on tärkeää. FileVault varmistaa, että tietosi eivät ole luettavissa, vaikka ne varastettaisiin.

FileVault suojaa tietosi salaamalla kaikki Mac-tietokoneesi tiedostot. Tämä kestää jonkin aikaa, jotta salausrutiini suoritetaan, kun otat sen ensimmäisen kerran käyttöön. On myös vaivaa, että sinun on annettava salasanasi milloin tahansa haluat avata tiedoston. Tämä on kuitenkin pieni hinta maksettavaksi mielenrauhasta, joka tulee tietosi tietosi turvasta.

Kohdassa ‘Suojaus & Napsauta Tietosuoja-näytössä FileVault-välilehteä. Napsauta painiketta, jonka otsikko on ”Ota FileVault käyttöön…” käynnistääksesi prosessin. Sinulle annetaan palautusavain. Sinun on käytettävä joko palautusavainta tai tilin salasanaa tietokoneesi tiedostojen lukituksen avaamiseksi. Jos unohdat nämä molemmat, menetät kaiken pääsyn näihin tiedostoihin.

Tarkista sovelluksesi käyttöoikeudet

Sovellukset tarvitsevat luvan käyttää kriittisiä palveluita Mac-tietokoneellasi. Joskus nämä sovellukset voivat kuitenkin käyttää tietoja, joita ei ehdottomasti tarvita sovelluksen suorittamiseen työssään. Tietosuoja-asetuksissa voit valita, millaisilla sovelluksilla on pääsy mihin tietoihin.

Valitse ‘Turvallisuus & Napsauta Tietosuoja-näyttöä napsauttamalla Tietosuoja-välilehteä. Yksi tärkeimmistä päätöksistä, joita voit tehdä yksityisyytesi turvaamiseksi, on rajoittaa pääsyä sijaintiisi. Vaikka muut tietolähteet luottavat siihen, miten käytät Internetiä tai itse Macia, sijaintipalvelut voivat kertoa sovellusvalmistajille paljon siitä, kuka olet ja mitä teet offline-tilassa.

Napsauta vasemmassa ruudussa Sijaintipalvelut. Tämä tuo esiin luettelon kaikista Mac-sovelluksista, jotka voivat käyttää sijaintiasi. Poista jokaisen sovelluksen valinta, jonka et halua sallia pääsyä sijaintitietoihisi.

Samalla tavalla voit rajoittaa sitä, millä sovelluksilla on pääsy yhteystietoihisi, kalenterisi ja muistutuksesi. Poista vain valinta jokaisesta sovelluksesta asianmukaisessa luokassa ottaaksesi takaisin hallintaan yksityisyytesi.

Onko Siri kuuntelemassa sinua?

Siri-logoTietosuojaalan asiantuntijoiden keskuudessa on vitsi, jonka mukaan amerikkalaiset olivat aikaisemmin huolissaan siitä, että hallitus loukkasi puhelimiaan ja talojaan, mutta nyt he maksavat Applelle sen heidän puolestaan. “Vaikka Apple pitää Sirin keräämiä tietoja turvallisina, on totta, että Siri kuuntelee jokaista keskustelua poimiakseen siihen suunnatut avainsanat. Siri voi myös lukea sähköposteja ja yksityisiä viestejä sekä asiakirjojesi sisältöä. Tietoja tallennetaan ja analysoidaan usein palvelujen parantamiseksi. Jos olet huolissasi Sirin kyvystä kuunnella sinua Mac-tietokoneesi kautta, sinun tulee poistaa se käytöstä.

Napsauta Järjestelmäasetukset-näytössä Siri-kuvaketta. Voit poistaa palvelun käytöstä Macilla suoraan Siri-näytön Siri-logon alla valitsemalla Ota käyttöön Siri -valintaruudun valinnan..

Pysy nimettömänä kytketyssä maailmassa

Kun enemmän tietojamme tulee mainostajien ja muiden saataville verkossa, henkilökohtaisten tietojen pitäminen yksityisenä on entistä haasteellisempaa. VPN: n käyttö on yksi helpoimmista vaiheista, jotka voit tehdä varmistaaksesi yksityisyytesi suojan tänään.

Kun muodostat yhteyden korkealaatuisella VPN-palvelulla, tietosi salataan, kun ne kulkevat VPN-palvelimelle ja sieltä. Liikenne kulkee VPN-palvelimen kautta ja on salattu. Tämä välittäjälähestymistapa tarkoittaa, että pysyt nimettömänä tiedonvaihdossa. Saatat huomata, että online-tilassa näkemäsi mainokset eivät ole enää yhtä henkilökohtaisia ​​kuin ennen. Tämä johtuu siitä, että mainostajilla ei ole tapaa yhdistää online-aktiviteetteja IP-osoitteeseesi.

VPN: n käytöllä on monia etuja, kuin yksityisyyden suoja. Lisätietoja siitä, kuinka VPN voi auttaa sinua, lue viestistämme parhaan VPN-palvelun valitsemisesta tarpeitasi varten.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map