The Dark Web Dictionary: määritelmät kaikelle Dark Net | VPNoverview.com

Tumma verkko on täynnä erikoistunutta žargonia ja teknistä keskustelua. Monet pimeässä verkossa aktiiviset ihmiset käyttävät lyhenteitä, jotka ovat epäselviä uusille tulokkaille. Siksi lyhyt yhteenveto säännöllisesti käytetyistä termeistä voi olla hyödyllinen. Jos haluat tietää enemmän, voit lukea pimeää verkkoa käsittelevän artikkelimme tai oppaamme, joka kertoo, miten sinne pääsee. Lisäksi meillä on luettelo pimeässä verkossa käyvistä verkkosivustoista.


2fa

2FA on lyhenne kaksifaktorisesta todennuksesta. Tämä on eleboraattisempi tapa suojata tili. Sen sijaan, että luottaisi pelkästään salasanasi, 2FA: n avulla sinun on tunnistettava itsesi toisen kerran, jotta pääset tilillesi. Usein tämä toimii koodilla, joka lähetetään älypuhelimellesi. Tämä menetelmä vaikeuttaa rikollisten hakkerointia tilillesi.

Alphabay

Alphabay oli suurin tumma verkkomarkkina alkuperäisen Silk Road -sovelluksen sulkemisen jälkeen. Kun Silk Road suljettiin, suurin osa ostajista parviutui Alphabayyn. Muutaman vuoden kuluttua Alphabay lakkautettiin kuitenkin myös lainvalvonnan toimesta.

Blockchain

Blockchain on Bitcoinin taustalla oleva tekniikka. Se toimii julkisena pääkirjana varmistaakseen noudattamisen kaikille käyttäjilleen. Se eliminoi teoreettisesti yksityisten pankkien tarpeen.

botnet

Bottiverkko on virustartunnan saaneiden laitteiden verkko. Tämän vuoksi hakkeri voi käyttää kaikkia näitä tartunnan saaneita laitteita samanaikaisesti. Näitä verkkoja voidaan käyttää DDoS-hyökkäyksissä, ja niitä myydään joskus pimeässä verkossa.

sillat

Sillat ovat solmuja, joilla voit käyttää Tor-verkkoa, vaikka maasi on kieltänyt tämän verkon. Silta tekee siitä siltä, ​​että tulisit verkkoon toisesta sijainnista. Tämän vuoksi paikallisia rajoituksia ei enää sovelleta. Jotkut ihmiset käyttävät sitä myös keinona estää Internet-palveluntarjoajaa tietämästä pääsyään Tor-verkkoon. Koska siltojen määrä on rajoitettu, niiden käyttö on kevytmielisistä syistä. Varsinkin siksi, että eräiden maiden ihmiset tarvitsevat tällaista ohjelmaa verkkovapauden saamiseksi.

BTC

BTC on lyhenne, joka annetaan Bitcoineille. Se on edelleen eniten käytetty ja suosituin kryptovaluutta.

Clearnet

Clearnet on yksinkertaisesti sanottuna kaikki mitä voit löytää Internetistä hakukoneen, kuten Googlen, kautta. Nämä ovat kaikki verkkosivustoja, jotka ovat julkisesti saatavilla eikä vaadi minkäänlaista rekisteröintiä tai kirjautumistietoja. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että kirjautumista vaativat verkkosivustot eivät välttämättä ole osa clearnet-verkkoa.

CP

CP on lyhenne lapsipornografiasta. Valitettavasti pimeä verkko sisältää joukon pedofiiliverkostoja, joiden kautta heidän jäsenet voivat vaihtaa laitonta materiaalia. Se on jatkuva prosessi, jonka avulla lainvalvontaviranomaiset kaikkialla maailmassa yrittävät vähentää tällaisia ​​verkkoja. Jopa hakkerit, kuten Anonyymi-ryhmä, ovat ryhtyneet toimiin tämän tyyppistä käyttäytymistä vastaan. Valitettavasti ongelma on edelleen olemassa. Toisinaan rikoksentekijät pidätetään ja tuomitaan. Suurin osa näistä yhteisöistä kuitenkin jatkuu.

Darknet

Tumma verkko on synonyymi pimeälle verkolle. Vaikka jotkut mielipiteet määritelmästä vaihtelevat, näitä kahta termiä käytetään useimmiten vuorottelevasti.

Piilotettu Wiki

Piilotettu Wiki on tunnettu tumma verkkosivu. Ensi silmäyksellä se näyttää paljon Wikipedialta. Piilotetussa Wikissä löydät kuitenkin linkkejä tummille verkkosivuille, jotka on ryhmitelty eri luokkiin. Tämä auttaa ihmisiä navigoimaan pimeässä verkossa. Jos löydät itsesi piilotetusta Wikistä, sinun tulisi todella varoa, ettet napsauta linkkiä johonkin, jota et haluaisi nähdä.

HS

HS on lyhenne sanoista ‘Hidden Services’. Nämä ovat tummasta webistä löytyviä palveluita, jotka ovat piilotettuja, koska ne eivät seuraa käyttäjien IP-osoitetta eivätkä lähettävät omaa IP-osoitetta. Viestintä on sallittua, mutta kaikki kanavat ovat peitettyinä.

LEA / LE

LEA ja LE ovat lyhenne sanoista ‘lainvalvontaviranomaiset / lainvalvontaviranomaiset’. Ne, jotka haluavat pysyä poissa käsistä, käyttävät näitä lyhenteitä keskustelupalstoissa. Lainvalvontaviranomaiset ovat läsnä ja aktiivisia pimeillä markkinoilla ja yrittävät saada kiinni rikollisista punaisten kätten kautta. Tiedä oikeutesi ja älä tee mitään laitonta. Tummaverkon tutkimisessa tai selaamisessa ei ole mitään laitonta.

Mystery Boxit

Tumma web-mysteerilaatikko oli hullu YouTube. YouTubers toimi kuten he tilasivat mysteerilaatikot tummaan verkkoon ja avasivat ne kamerassa. Vaikka nämä videot voivat tuntua erittäin kammottavilta ja jännittäviltä, ​​ne ovat todennäköisesti täysin vääriä.

.Sipuli

.Sipuli on .comin tumma verkkoversio. Se on verkkotunnuksen jälkiliite, jota käytetään yleisimmin tummassa verkossa. Se sai nimensä The Onion Routerista (Tor). Tor-selainta käytetään tummaan verkkoon pääsyyn.

Käyttöjärjestelmä (suora tai isäntä)

OS on lyhyt käyttöjärjestelmälle. Aktiivinen käyttöjärjestelmä voi olla käyttöjärjestelmä, joka on väliaikaisesti ladattu ohjelmistosta, kuten VirtualBox. Isäntäjärjestelmä on käyttöjärjestelmä, josta tietokoneesi toimii, eli Windows tai MacOS.

PGP

PGP on lyhenne sanoista Pretty Good Privacy. Tämä on salausmenetelmä, jota sadat tuhannet ihmiset käyttävät päivittäin kommunikoidakseen nimettömästi ja turvallisesti.

Punaiset huoneet

Punaiset huoneet ovat yleinen myytti Dark Webistä. Monet ihmiset väittävät, että on olemassa tietyn tyyppisiä verkkosivustoja, joissa monet ihmiset maksavat maksun pääsystä suoratoistoon, jossa he näkevät jonkun kiduttavan. Onneksi punaisista huoneista ei ole koskaan ollut yhtään laillista.

Satoshi Nakamoto

Satoshi Nakamoto on todennäköisesti salanimi Bitcoinin luojalle ja arkkitehdille. On kuitenkin mahdollista ja uskottavampaa, että useat ihmiset tekivät yhteistyötä luodakseen bitcoineja.

Silkkitie

Silk Road oli tumman verkon alkuperäinen “menestystarina”. Nuori mies perusti täysin vapaan markkinatalouden, jotta ihmiset voisivat kilpailla. Se suljettiin vuonna 2013 ja se tunnetaan enimmäkseen huumeiden ja aseiden markkinapaikkana..

klaava

Tails tarkoittaa “Amnesiac Incognito Live -järjestelmää”, ja se on käyttöjärjestelmä, jonka voit ladata USB-asemalta nimettömän selaamisen pimeässä verkossa. Tietoja toiminnoistasi ei tallenneta tietokoneelle heti, kun poistut järjestelmästä.

Tor

Tor on lyhyt The Onion Router. Tämä on protokolla, jonka avulla voit käydä pimeässä verkossa. Tor-selain on käytetyin selain tummassa Webissä käymiseen.

Myyjä

Myyjä on henkilö, joka yrittää myydä tavaroita tai palveluita pimeässä verkossa tietyillä markkinoilla.

VPN

VPN on lyhyt virtuaaliselle yksityiselle verkolle. VPN: ää käytetään tietojen salaamiseen ja online-yksityisyyden suojaamiseen.

Whistleblower

Ilmoittaja on joku, joka paljastaa yrityksen tai organisaation väärinkäytökset maailmalle. Usein he saivat tämän sisäpiiritiedon, koska työskentelevät kyseisessä organisaatiossa. Ilmoittajat haluavat yleensä pysyä nimettöminä, koska muuten heidät erotetaan tai nostetaan oikeuden eteen salaisen tiedon jakamisesta. Tästä syystä monet väärinkäyttäjät käyttävät pimeää verkkoa yhteydenpitoon toimittajien kanssa nimettömästi

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map