Tarkistitko WhatsApp-tietosuoja-asetukset? | VPNOverview

WhatsApp on sen tekstiviestien henkinen seuraaja, johon olemme käyttäneet paljon rahaa kuukausittaisessa puhelinsuunnitelmassamme. WhatsApp sisältää monia hyödyllisiä ominaisuuksia, mutta se voi myös asettaa yksityiset tiedot helposti saataville. Et ehkä tiedä, että Facebook omistaa WhatsAppin. Koska kasvava huolta siitä, kuinka Facebook käyttää tietojasi, voi olla hyvä aika tarkistaa WhatsApp-tietosuoja-asetukset.


WhatsAppia koskevat yksityisyyden suoja

Facebook osti WhatsAppin perustajilta Jan Koumilta ja Brian Actonilta vuonna 2014. Acton jätti yrityksen vuonna 2017 ja on usein kritisoinut Facebookia ankarasti heidän suhtautumisestaan ​​yksityisyyden suojaan. Jan Koum ilmoitti 30. huhtikuuta 2018 myös poistuvansa yrityksestä. Vaikka Koumin ilmoitus ei ollut kriittinen yritykselle, kulissien takana olevat ihmiset kertovat, että myös hän on huolissaan Facebookin käyttämästä WhatsAppin henkilökohtaisista tiedoista. On melko sanottavaa, että WhatAppin luojat ovat hypänneet alukseen.

WhatsApp kerää sovelluksessa oletuksena paljon käyttäjän tietoja. WhatsApp-tietosuoja-asetusten määrittäminen voi auttaa sinua rajoittamaan sovelluksen keräämiä tietoja vain sinulle sopiviin tietoihin. On kuitenkin hyvä muistaa, että et voi käyttää WhatAppia lähettämättä henkilökohtaisia ​​tietoja. WhatsAppille on olemassa joitain vaihtoehtoja, joita kannattaa tarkastella, jos haluat pysyä todella nimettömänä.

Muuta WhatsApp-tietosuoja-asetuksia

Jos haluat muuttaa WhatsApp-tietosuoja-asetuksia, voit katsoa alla olevan yleiskatsauksen. Selitämme, mistä löydät tarvitsemasi asetukset. Lisäksi voit nähdä, mitä asioita voit muuttaa parantamaan yksityisyyttäsi WhatsAppissa.

Löydä WhatsApp-tietosuoja-asetukset

Napauta WhatsApp-valikkopainiketta. Napsauta sen jälkeen ”Asetukset” ja etsi ”Tili”. Kohdassa “Tili” löydät “Tietosuoja”. Tässä ovat etsimäsi tietosuoja-asetukset. Oletusarvon mukaan WhatsApp antaa minkä tahansa käyttäjän nähdä profiilikuvasi, noin-osion, milloin olit viimeksi aktiivinen sovelluksessa, ja oletko lukenut vastaanotetun viestin.

Lukemiskuitien hallinta

WhatsApp-viestiOletusarvon mukaan, kun saat viestin WhatsAppissa, kuka tahansa käyttäjä voi nähdä, kun luet viestin. Voit poistaa tämän ominaisuuden käytöstä yksittäisissä viesteissä. Joskus voi olla hyvä idea olla ilmoittamatta lähettäjälle automaattisesti, että olet nähnyt hänen viestinsä. Tämä voi antaa sinulle aikaa miettiä vastausta ennen viestin palauttamista. Ryhmäviestien lukukuitit ovat kuitenkin aina päällä.

Ymmärtäminen viimeksi nähtynä

Viimeksi nähty -ominaisuus näyttää muille, milloin olit viimeksi aktiivinen WhatsAppissa. Voi olla hyödyllistä tietää, onko viestisi kirjautunut sisään äskettäin vai ei ole ollut aktiivinen muutaman päivän sisällä. Et ehkä kuitenkaan halua, että nämä tiedot ovat muiden saatavilla.

WhatsApp tarjoaa pari muuta vaihtoehtoa. Valitse ”Kukaan” varmistaaksesi, että viimeksi nähneet tietosi eivät ole kenenkään saatavilla. Sinun pitäisi tietää, jos valitset tämän vaihtoehdon, et myöskään näe muiden viimeksi nähtyjä tietoja. Vaihtoehtoisesti voit rajoittaa nämä tiedot vain muihin yhteystietoluettelossasi oleviin henkilöihin. Monille tämä on kohtuullinen kompromissi hyödyllisyyden ja liiallisen jakamisen välillä.

WhatsApp online VPNOverview

Sinun tulisi myös pitää mielessä, että piilottamiseen ei ole vaihtoehtoja, kun olet tällä hetkellä online-tilassa. Tiedot pysyvät julkisina riippumatta siitä, mitkä vaihtoehdot valitset. WhatsApp antaa myös signaalin kirjoittaessasi. Jos haluat pitää aktiviteettisi verkossa enemmän yksityisenä, WhatsApp ei tarjoa tätä tietoturvaa.

Live-sijainnin hallinta

Sijaintiasetuksesi ovat eri osassa asetuksia kuin yksityisyysasetukset. WhatsApp tarjoaa mahdollisuuden jakaa nykyinen sijaintisi muiden kanssa yksilö- tai ryhmäkeskusteluissa. Kun jaat sijaintisi, voit asettaa ajan sijainnin jakamisen jatkamiselle, tai WhatsApp jatkaa jakamista, kunnes käsket sen lopettaa. Jos päätit jakaa sijaintisi aiemmin asettamatta vanhenemisaikaa, saatat haluta lopettaa sijaintisi jakamisen.

Siirry Asetukset-valikossa kohtaan Sovellukset & Ilmoitukset ”ja kosketa” Sovellusluvat ”. Etsi sijainti -vaihtoehto ja napauta sitä. Täältä voit poistaa kaikki sijaintiluvat käytöstä ja lopettaa sijaintisi jakamisen. Jos haluat vain lopettaa sijaintisi jakamisen keskustelun kanssa, avaa se ja napauta ”Lopeta jakaminen”.

Yksityisyyden hallinta Internetissä

Facebook omistaa sekä WhatsApp että Instagram. Tietoja mistä tahansa näistä alustoista voi kulkea mainostajille millä tahansa näistä alustoista, samoin kuin tavoittaa sinut Google-hauissa ja muissa verkkosivustoissa. Yhdistetyssä online-maailmassa, vaikka yksityisyyden suojausasetukset WhatsAppissa asetetaan haluamallasi tavalla, voi olla vaikeaa suojata yksityisyyttäsi kautta linjan verkossa.

Ensimmäinen askel voisi olla käydä läpi kaikkien käyttämiesi sosiaalisen median sovellusten tietosuoja-asetukset. Olemme kirjoittaneet oppaita monille heistä, mukaan lukien: Facebook, Instagram, SnapChat ja Google.

VPN-yhteysToinen, turvallisempi vaihtoehto olisi saada virtuaalinen yksityinen verkko (VPN). Tämä asettaa välittäjän sinun ja online-palveluiden välillä yksityisyyden suojaamiseksi. Laadukas VPN-palvelu tarjoaa paremman nimettömyyden tinkimättä nopeudesta tai mukavuudesta. Lisäksi VPN-palvelu voi tarjota muita etuja, kuten mahdollisuuden suoratoistaa Netflixin Yhdysvaltain versiota matkustettaessa ulkomaille tai kiertämällä palomuureja, jotka estävät pääsyn tietyille verkkosivustoille työpaikalla. Lisätietoja VPN: ista ja siitä, kuinka ne voivat parantaa yksityisyyttäsi verkossa, on VPN: itä käsittelevässä pääartikkelissamme.

Minkä tahansa vaihtoehdon valitsetkin, verkkoturvallisuudesta tulee yhä tärkeämpi päivä. Tiedä, että kaikki tietosi eivät ole turvallisia suurten sosiaalisen median yritysten käsissä.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map