Suojaa online-tietosuojasi Instagram | VPNOverview

Instagram on yksi nykyään suosituimmista ja eniten käytetyistä sovelluksista. Miljoonat ihmiset napsauttavat valokuvia, lisäävät suodattimia ja päivittävät ateriansa sovelluksen avulla. Useimmat käyttäjät paljastavat sovelluksen kautta paljon henkilökohtaisia ​​tietoja itsestään, esittäen kuvia ruokailustaan, perheestään, ystävistä, lemmikkeistä ja muusta. Et ole ehkä ajatellut toistakaan Instagramin yksityisyysasetuksiin, mutta nopea esittely vaihtoehdoista voi tehdä yksityisyydestäsi turvallisemman verkossa Instagramia käytettäessä..

Miksi Instagramin yksityisyyden suojan pitäisi huolestuttaa sinua

instagram-logoInstagram-perustajat Kevin Systrom ja Mike Krieger napsauttivat heinäkuussa 2010 ensimmäiset Instagramiin lisätyt valokuvat. Alun perin vain harvoille perheille ja ystäville, kun sovellus iOS: n ollessaan käynnistyi lähes välittömästi. Huhtikuuhun 2012 mennessä Facebook julkaisi yrityksen miljardilla dollarilla ja julkaisi sovelluksen Androidille ja yli kymmenelle miljoonalle käyttäjälle.

Muutaman kuukauden sisällä Facebook herätti yksityisyyttä koskevia huolenaiheita muuttamalla palvelusehtoja. Muutokset sisälsivät oikeuden myydä käyttäjien valokuvia kolmansille osapuolille ilmoittamatta käyttäjille. Instagram-käyttäjien takaisku sai Facebookin vetäytymään ideasta. Kuluneen vuoden aikana Facebook on saanut tulipalon Cambridge Analytica -skandaalista, joka loi valokeilaan siitä, kuinka Facebook jakaa käyttäjien tietoja muiden yritysten kanssa.

Itse Instagram on aiheuttanut käyttäjille viime aikoina huolta muutoksista, jotka julkistetaan, kun käytät sovellusta ja mitä teet sillä sillä hetkellä. Huolestuneena siitä, kuinka Instagram-emoyhtiö suojaa yksityisyyttäsi, on nyt hyvä aika viettää muutama minuutti yksityisyysasetusten läpi ja varmistaa, että pidät siitä, kuinka Instagram käsittelee tietojasi.

Instagram-tietosuoja-asetukset

Ensimmäinen askel yksityisyyden turvaamisessa on löytää yksityisyysasetukset Instagramista. Napauta profiilisivullasi kolmea pistettä oikeassa yläkulmassa tuodaksesi Asetukset esiin. Selaa sieltä alaspäin – se on melko alhainen luettelo – kunnes näet ”Tietosuoja ja suojaus”. Yksityisyyden suoja ja otsikon alla oleva pitkä luettelo ovat yksityisyyden suojaa. Olemme valinneet ne asetukset, jotka ovat tärkeimpiä yksityisyyden suojelemisessa Instagramissa. Alla saat selville, mitä asetuksia voit muuttaa, jos haluat grammauksen olevan turvallisempaa.Instagram-asetukset Yksityisyys ja turvallisuus


Tilin yksityisyys

Löydät yhden tärkeimmistä tilisi suojausasetuksista Instagramissa “Tilin tietosuoja” -välilehdellä. Jos aktivoit tämän asetuksen, vain seuraajat näkevät viestisi eteenpäin. Sinun on myös hyväksyttävä uusia seuraajia. Tämä ei vaikuta nykyisiin seuraajiisi, vain niihin, jotka haluavat seurata sinua tulevaisuudessa.

Toiminnan tila

Aktiviteetin tila on tällä hetkellä monien huolestuneita. Oletusarvon mukaan Instagram julkistaa aktiviteetin verkossa. Seuraamasi tilit ja kuka tahansa viesti, jonka suoraan lähetät, näkee milloin olit viimeksi aktiivinen Instagramissa. Jos poistat sen käytöstä, nämä tiedot ovat yksityisiä. Sinun tulisi kuitenkin olla tietoinen siitä, että jos poistat tämän käytöstä, et myöskään näe kenenkään muun toimintatilaa.

Jakaminen tarinoille

Toinen suuri ominaisuus, jonka haluat ehkä ottaa pois käytöstä, on Instagram-kyky jakaa tarinasi muiden kanssa. Kun tämä on päällä, muut ihmiset voivat jakaa viestisi omiin tarinoihinsa. Tämä laajentaa niiden ihmisten joukkoa, jotka voivat tarkastella viestejäsi – ehkä ihmisille, joita et tunne tai jotka eivät mieluummin olleet tienneet elämästäsi. Tämän ominaisuuden poistaminen käytöstä estää muita jakamasta viestejäsi ja pitämällä tietosi yksityisinä.

Tarinan hallinta

Napsauttamalla “Story Controls” avautuu näyttö, jossa on muutama vaihtoehto, joista valita. Tämä on ensimmäinen vaihtoehto, jonka nimi on “Piilota tarina”. Tämä ominaisuus antaa sinulle mahdollisuuden piilottaa tarinasi ja kaikki lähettämät live-videot tietyiltä ihmisiltä. Jos et ole käyttänyt tätä aikaisemmin, asetuksessa näkyy ”0 henkilöä”. Napsauta sitä etsiäksesi seuraajia ja valita ne, joilta haluat piilottaa valokuvasi.

Viestivastaukset voivat olla hyvä tapa jatkaa viestiä koskevaa keskustelua. Mutta et ehkä halua kukaan liittyvän keskusteluun. Voit rajoittaa vastaukset ihmisiin, joita seuraat, tai poistaa viestivastaukset kokonaan pois, jos haluat.

Vierittämällä alaspäin ”Jakaminen” -vaihtoehto antaa sinun rajoittaa muiden jakamista valokuvia ja videoita viesteinä muille. Vaikka olet poistanut vaihtoehdon sallia muiden jakaa viestejä heidän tarinoistaan, ellet poista myös tätä asetusta, he voivat silti jakaa valokuvasi viesteinä ihmisille, joita et seuraa.

Kommentin hallinta

Valitsemalla ”Kommentin hallintalaitteet” näet ruudun, jolla voit rajoittaa viestien kommentteja. Rajoita kommentit seuraamiin ihmisiin, vain seuraajiisi tai molempiin. Voit myös estää tiettyjen ihmisten kommentteja. Tämä on täydellistä, jos et halua olla ilkeä. Se ei ole heti ilmeistä estettyille, koska heidän kommenttinsa näkyvät edelleen, mutta vain heille itselleen. Voit myös suodattaa loukkaavia kommentteja automaattisesti tai ottaa manuaalisen suodattimen käyttöön suodattaaksesi tiettyjä avainsanoja, joita et halua näkyvän viestiesi kommentteissa..

Tutustu Instagram-historiaasi

Jotkut työnantajat pyytävät sinua nyt avaamaan sosiaalisen median tilisi ennen palkkaamista. Vaikka monet edelleen keskustelevat tämän käytännön laillisuudesta ja etiikasta, jos todella haluat työpaikkaa, saatat tuntea, että on parasta yksinkertaisesti hyväksyä vaatimus. Ennen kuin teet niin, luultavasti haluat tarkistaa, onko aiemmin lähettänyt jotain, joka ei ehkä näytä hyvältä työnantajalle.

Instagramin avulla voit ladata kopion kaikesta, jonka olet lähettänyt Instagram-arvosteluihisi. Napsauta “Lataa tietosi”, ja 48 tunnin sisällä saat linkin tiedostoon valokuviesi, profiilitietojesi, kommenttisi ja muun kanssa. Tämä helppo tarkistaa -muoto voi auttaa sinua havaitsemaan tietoja, joita et ehkä halua jakaa työnantajan kanssa, joten voit muuttaa niitä. Tai ehkä haluat vain saada tietoja henkilökohtaista arviointia varten, kun sopiva nostalgia osuu sinua. Syystäsi riippumatta, tiedot ovat ladattavissa.

Muut vaiheet yksityisyyden suojaamiseksi verkossa

Tietosuojaus on hyvä ajatus tietosuoja-asetusten tarkistamiseen. Muista, että Instagram muuttaa tietosuojakäytäntöään säännöllisesti. Voi olla hyvä idea käydä läpi tietosuoja-asetukset säännöllisesti varmistaaksesi, että sovellus käyttää viestejäsi ja toimintaa vain haluamallasi tavalla..

VPN-yhteysVaikka tietosuoja-asetusten päivittäminen on hyvä tapa pitää tietosi Instagram-turvassa, vietät todennäköisesti suuren osan ajastaan ​​verkossa muissa sovelluksissa ja verkkosivustoilla, joilla tietosi eivät ehkä ole niin turvallisia. Virtuaalisen yksityisen verkon (VPN) käyttö voi suojata yksityisyyttäsi verkossa tinkimättä mukavuudesta tai nopeudesta surffailtaessa.

VPN-verkot tarjoavat myös tavan kiertää videon suoratoistopalveluiden asettamat maantieteelliset rajoitukset ja muut rajoitukset asuin- tai työskentelypaikkasi perusteella. Voit valita parhaan VPN-palveluntarjoajan Internet-yrityksillesi katsomalla viiden parhaan palvelun joukkoamme.

Viimeinkin, Instagram ei todennäköisesti ole ainoa käyttämäsi sosiaalisen median alusta. Tutustuksesi online-tietoturvaasi tutustu myös artikkeleihimme Googlen, Facebookin, Twitterin, Snapchatin, Skypen ja WhatsAppin tietosuoja-asetuksista. On hyvä pitää mielessä, mitä seuraamuksilla lähettämiskäyttäytymiselläsi voi olla.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me