Parhaat selaimen laajennukset online-tietosuojaan ja turvallisuuteen

Tällä hetkellä saatat olla ainoa henkilö, joka fyysisesti käyttää tietokonettasi. Saatat jopa olla huoneen ainoa henkilö. Jos et kuitenkaan tee toimia pysyäksesi nimettömänä Internetissä, et selaa yksin. Joka kerta kun kirjaudut verkkoon, jätät jäljen tietoa, joka on näkyvissä useammalle kolmannelle osapuolelle kuin luuletkaan – ja selaimesi historian tyhjentäminen ei muuta mitään siitä.


Nykyään emme voi mennä viikkoa ilman uutisia ylisuureista hallituksista, jotka yrittävät seurata ja hallita kansalaisiaan Internetissä. Mutta hallitukset eivät ole ainoita, jotka yrittävät tarkastella online-liikennettäsi. On useita muita matalamman profiilin entiteettejä, jotka voivat kerätä tunnistetietojasi tietämättäsi. Näitä ovat Internet-palveluntarjoajasi, hakukoneet, yksittäiset verkkosivustot, sosiaaliset verkostot, paikallisen verkon järjestelmänvalvojat, sovellukset, käyttöjärjestelmäsi ja kaikkien suosikki Internet-konna: hakkerit.

Tästä artikkelista löydät useita selaimen laajennuksia, jotka voivat auttaa sinua seuraamaan yksityisyyttäsi. VPN-laajennukset auttavat sinua surffata nimettömästi ja estämään toivomattoman pääsyn tietoihisi. Mainosten estäjät voivat estää ärsyttäviä mainoksia ja salasanan hallitsijat pitävät salasanasi turvassa ilman, että sinun tarvitsee muistaa niitä..

Mikä on browser-laajennus?

Ennen kuin esität itse laajennukset, on tärkeää ymmärtää, mikä selaimen laajennus on tarkalleen. Selainlaajennus on sovellus, joka kiinnittyy selaimeesi, esimerkiksi Firefox, Chrome, Edge tai Safari, toiminnan tehostamiseksi. Jokaisella laajennuksella on oma erityinen toimintonsa, ja sen on tarkoitus suorittaa tehtävä, jota selain ei pysty suorittamaan yksinään. Useimmilla selaimilla on vain paljaat tarpeet toiminnallisuuden suhteen. Online-tietosuojaasi ja suojaasi voidaan parantaa paljon valitsemalla oikeat ulkopuoliset lisäosat. Vaikka selaimet etenevät edelleen vaihtoehdoissaan, ne eivät pysty vastaamaan omistettujen sovellusten ominaisuuksia. Nämä sovellukset sisältävät virtuaalisia yksityisiä verkkoja (VPN), mainosten estäjiä ja salasanojen hallintaa.

VPN-laajennukset turvallista ja yksityistä selaamista varten

VPN-yhteys-InternetVirtuaaliset yksityiset verkot ovat olleet olemassa jo kauan, mutta vasta melko hiljattain ne olivat IT-ammattilaisten valtakunta. Hallitukset ja yritykset käyttivät niitä tarjotakseen työntekijöille turvallisen pääsyn syrjäisistä sijainneista. Nyt kuitenkin melkein kuka tahansa voi käyttää sitä. VPN ohjaa liikenteen erillisen yksityisen verkon kautta matkalla lopulliseen määränpäähänsä. VPN korvaa käyttäjän tiedot omilla, joten edes lopullinen verkkosivusto ei tiedä mistä alkuperäinen liikenne tuli. VPN: llä on kolme pääasiallista etua:

 • nimettömyys: Jokainen verkkosivusto lukee ja tallentaa usein käyttäjiensä IP-tietoja. Nämä tiedot sisältävät tietoja tietokoneestasi ja verkkoyhteydestään, ja niitä voidaan käyttää henkilöllisyytesi tunnistamiseen. Kuten edellä mainittiin, VPN lisää välivaiheen tietosi matkalle. Siksi kohdesivusto voi nähdä vain etäverkon IP-tiedot, ei sinun.
 • Suojattu navigointi: Tietojen nimettömyyden lisäksi VPN-verkot ovat hyvin salattuja. Tämä tekee itse tiedoista erittäin vaikeita, toisinaan mahdotonta lukea luvattomilta kolmansilta osapuolilta. Tämä on erityisen hyödyllistä, kun muodostat yhteyden turvaamattomiin julkisiin Wi – Fi – verkkoihin, kuten kahviloihin, kirjastoihin jne.
 • Poista esto: Internet on suurin edistysaskel, kun tehdään maailmasta pienempi ja paremmin kytketty paikka ihmiskunnalle. Se on täynnä rikasta, monipuolista sisältöä kaikkialta maailmasta. Valitettavasti tiettyyn sisältöön ei edelleenkään voida päästä tietyn maantieteellisen alueen ulkopuolella. Tai vielä pahempaa: jotkut sisällöt on jopa estetty tietyissä maissa. On melko tavallista, että YouTube- ja Netflix-käyttäjät joutuvat kohtaamaan viestin, jonka mukaan suosittua videota ei ole saatavana heidän maassaan. VPN: t antavat sinun kiertää tällaisia ​​geoblokkeja ohjaamalla liikennettä videon isäntämaan palvelimen kautta.

VPN-verkkoja on useimmiten saatavana erillisinä sovelluksina, mutta kahteen suosikkeihimme sisältyy intuitiivisia selainlaajennuksia, jotta niiden ominaisuuksiin pääsee helposti. Täällä he ovat:

ExpressVPN-selainlaajennus Firefoxille, Chromelle ja Safarille

ExpressVPN on suosittu VPN-palvelu, joka ansaitsee jatkuvasti parhaita pisteitä sisäisissä arvosteluissamme. Kuten kaikki premium-VPN: t, myös ExpressVPN vaatii tilauksen, vaikka saat varmasti kaiken, mitä maksat. Kun olet asentanut sovelluksen tietokoneellesi, laajennus antaa sinulle pääsyn asetuksiin ja ominaisuuksiin suoraan valitsemassasi selaimessa. Tämän avulla voit muuttaa VPN-palvelimia vastaamaan kohdesivujasi ilman, että sinun täytyy poistua selaimesta. ExpressVPN tarjoaa yli 2000 palvelimen verkon 94 maassa, joten sinulla ei ole ongelmia löytää tarpeitasi vastaava. Kuten itse sovellus, laajennus on erittäin helppo käyttää ja miellyttävä työskennellä.

ExpressVPN on kauan ollut viiden parhaan VPN: n ykkönen. Myös heidän VPN-selainlaajennus toimii yhtä hyvin. Jotta voit käyttää tätä laajennusta, sinun on ensin hankittava ExpressVPN-tilaus napsauttamalla alla olevassa ruudussa olevaa painiketta. Kun olet ladannut sovelluksen ja selainlaajennuksen ExpressVPN-verkkosivustolta, voit surffata ja ladata turvallisesti vain muutamalla napsautuksella.

ExpressVPN: n tarjoama selainlaajennus näkyy selaimesi oikeassa yläkulmassa asennuksen jälkeen. Näkyviin tulevassa näytössä voit helposti valita sijainnin ja aktivoida VPN: n. Alla olevat kuvakaappaukset voivat antaa sinulle kuvan tämän laajennuksen ulkoasusta.

ExpressVPN-selainlaajennus aktivoitu

NordVPN-selainlaajennus Chromelle ja Firefoxille

NordVPN on toinen VPN-palvelu, jossa on hyvin suunniteltu selaimen laajennusvaihtoehto. Vaikka se on halvempi vaihtoehto ExpressVPN: lle, se on silti erittäin palkkiopalvelu. Sillä on lähes 4500 palvelimen verkko, joka on jaettu yli 60 maahan. Jos turvallisuus on etusijalla, NordVPN: n 2048-bittinen SSL-salaus ja kaikkien tärkeimpien VPN-protokollien tuki tekevät siitä varman valinnan. Se ei ehkä ole niin nopea tai tavoita niin monta maata kuin ExpressVPN, mutta sinun on vaikea löytää jotain parempaa tästä hintapisteestä.

NordVPN-selainlaajennus on saatavana Chromelle, Bravelle ja Firefoxille. Sen lataaminen on erittäin helppoa, vaikka tarvitset tilauksen, jotta se toimii. Napsauta alla olevaa painiketta siirtyäksesi NordVPN-verkkosivustoon. Noudata ohjeita, lataa laajennus ja sinulla on hyvä mennä sisään muutamassa minuutissa.

Opera VPN-laajennukset

Opera-selainta ei käytetä yhtä paljon kuin muita selaimia, kuten Chrome, Edge ja Firefox. Siksi useimmat suuret VPN-palvelut, kuten ExpressVPN ja NordVPN, eivät tarjoa Opera-selainlaajennuksia. Tämä ei tarkoita, että Opera-käyttäjillä ei ole kuitenkaan vaihtoehtoja. Monet VPN-verkot tarjoavat VPN-laajennuksia, joita myös Opera-selain tukee. Vaihtoehtoihin kuuluvat Zenmate VPN, PIA ja Tunnelbear. Tarkastelemalla Opera-laajennussivua voit löytää myös kaikki muut Opera-selainlaajennukset.

Joitakin mainituista laajennuksista, kuten Tunnelbear, voidaan käyttää täysin ilmaiseksi. On kuitenkin tärkeää huomata, että ilmaiset VPN: t ovat yleensä huono idea. Monet verkossa tarjottavat VPN-sovellukset eivät todellakaan pidä sinua ja tietoliikennettäsi turvassa. He voivat kerätä henkilökohtaisia ​​tietojasi myydäksesi niitä muille osapuolille, implantoidaksesi kaikenlaisia ​​haittaohjelmia laitteellesi tai ansaitaksesi rahaa näyttämällä sinulle liiallisen määrän mainoksia. Jos todella haluat käyttää ilmaista VPN-palvelua, varmista, että saat yhden laadukkaan, esimerkiksi tarkistamalla ensin luettelomme kunnollisilla ilmaisilla VPN-palveluilla.

Varoitus: älä käytä Hola VPN: tä

Hola on erittäin suosittu VPN-laajennus, jota voidaan käyttää useissa selaimissa. Se on helppoa, nopeaa ja sitä voidaan käyttää ilmaiseksi! Kuulostaa täydelliseltä, eikö niin? No eipä oikeastaan. Itse asiassa Holaa ei voida edes oikeasti kutsua VPN: ksi. Toisin kuin premium VPN -asetukset, Hola on salaamaton, sillä ei ole asiakaspalvelua eikä se tue helposti Netflixiä tai torrenteja. Lisäksi vaikka palvelut, kuten NordVPN ja ExpressVPN, eivät pidä liikennelokeja, Hola pitää sitä. Tämä tarkoittaa, että kaikki online-tietosi tallennetaan ja liikenteesi voidaan helposti jäljittää sinulle.

Vielä pahempaa, Hola on vertaisverkko. Holan takana olevat ihmiset eivät ylläpidä omaa palvelinverkkoaan. Sen sijaan he asettuvat takaisin käyttäjien kaistanleveyteen. Tämä tarkoittaa, että maksetut käyttäjät muodostavat yhteyden maksamattomien käyttäjien IP-osoitteiden kautta. Hola väittää, että tämä menetelmä on turvallinen, mutta se ei oikeastaan ​​ole. Ilman mitään salausta, kirjautumattomuutta ja muunlaista vakuutusta, kaikki voi mennä pieleen Holan käytön aikana. Lyhyesti sanottuna: pysy kaukana tästä väärennetystä VPN: stä.

Mainosten estäjät ei-toivottujen mainosten ja skriptien poistamiseksi

Mainosten estolaajennus on yksi parhaista ja helpoimmista tavoista parantaa online-kokemustasi. Kuten nimestä voi päätellä, nämä laajennukset estävät mainosten ja muiden ei-toivottujen komentosarjojen näyttämisen käymilläsi sivuilla. Mainokset voivat olla ärsyttäviä, etenkin ponnahdusikkunoita, mutta ovat yleensä vaarattomia loppukäyttäjälle. Tämä ei kuitenkaan koske kaikkia mainoksia: toiset sisältävät haittaohjelmia tai ohjaavat uudelleen sivuille, joilla on, toiset sisältävät loukkaavaa sisältöä ja NSFW-kuvia, jotka, vaikka ne eivät olisikaan yhteydessä vierailemasi sivun todelliseen sisältöön, voivat aiheuttaa hankalan tilanteen. jos olet julkinen. Mainosten estäjät antavat sinulle paremman hallinnan online-kokemuksestasi, minkä vuoksi suosittelemme niiden käyttöä – niin kauan kuin käytät oikeaa.

uBlock Origin

UBlock-logouBlock Origin toimii kaikkien tärkeimpien selainten kanssa ja käyttää vähän järjestelmän resursseja. Kuten useimmat mainosten estäjät, voit ladata sen ilmaiseksi. Kun olet asentanut uBlock Origin selaimeesi, tämä laajennus suodattaa tehokkaasti kaikki mainokset ja ei-toivotut skriptit. Koska se on ollut olemassa jo pitkään ja lähettää jatkuvasti uusia päivityksiä, lähes kaikki mainokset, joihin saatat kohdata, estetään.

Tämä laajennus mukana tulee kattava oletus estolista ja työkalu sivuelementtien estämiseen lennossa. Sinun tarvitsee vain napsauttaa kuvaa tai kenttää hiiren kakkospainikkeella ja valita ”Estä elementti”. Tämä tuo esiin tekstiruudun, joka on täytetty elementin URL-osoitteella. Napsauta ”Luo” lisätäksesi elementin estolistalle, ja se katoaa heti. uBlock-alkuperä on myös muokattavissa, jolloin voit lisätä luetteloon luotetut sivut.

Vaikka joitain muita adblokereita saattaa olla hiukan helpompaa käyttää, uBlock Origin on erittäin hyvä adblocker. Se toimii erinomaisesti, on täysin ilmainen eikä anna mitään mainoksia päästä pelkästään ansaitsemaan rahaa niistä.

AdBlock Plus

adblock plus logoMarkkinoiden suosituin mainosten estäjä on AdBlock Plus. Se on ilmainen laajennus, joka on saatavana kaikille tärkeimmille selaimille (nimittäin Firefox, Chrome, Edge, Safari ja Opera) ja myös muutamalle pienelle (kuten Yandex, Maxthon ja Chromium). Vasta asennettu laajennus estää useimmat mainokset oletusluettelollaan. Sen avulla voit tuoda muita luetteloita tai luoda omia. Sinulla on myös mahdollisuus ottaa käyttöön tai poistaa käytöstä tietyllä sivulla esto. Tämä on erittäin tärkeää monien verkkosivustojen jatkuvalle olemassaololle. Valitettavasti AdBlock Plus -palvelulla on myös negatiivinen puoli.

Yksi AdBlock Plus -yrityksen haitoista on heidän ”Hyväksyttävät mainokset” -aloite. Yksi ensisijaisista tavoista, joilla AdBlock Plus ansaitsee rahaa, on sallia yritysten maksaa antaa mainostensa läpi. Siksi, vaikka käytätkin mainosten estoa, voit silti näyttää mainoksia, jos yritys maksaa tarpeeksi. Meille tämä kukistaa tavoitteen täysin, ja suosittelemme etsimään vaihtoehtoa, kuten uBlock Origin.

Tuki suosikkisivustoillesi lisäämällä ne valkoiseen luetteloon

On tärkeää huomata, että mainosten estäminen vaikuttaa suoraan vierailtujen sivustojen tuloihin. Selainlaajennukset, kuten uBlock Origin ja AdBlock Plus, ovat raikasta ilmaa henkilökohtaisen online-tietosuojamme ja verkkokokemuksemme kannalta, mutta ne vaikuttavat kielteisesti verkkosivustoihisi. Tämä voi puolestaan ​​osoittautua huonoksi sinulle vierailijana.

Suurin osa verkkosivustoista on ilmaista käyttöä, koska luojat voivat myydä mainostilaa. Jos kaikki estäisivät nämä mainokset, monet sivustot menettäisivät tulonsa kokonaan. Pysyäkseen olemassa olevilla verkkosivustoilla voidaan sitten vaatia maksettua jäsenyyttä. Tällöin joudut maksamaan pääsyäksesi verkkosivuston sisältöön. Jos verkkosivusto ei tee tätä tai ei pysty, se saattaa kadota kokonaan.

Verkkosivuston luominen ja ylläpito maksaa aikaa, vaivaa ja useimmissa tapauksissa rahaa. Onko jokin tietty verkkosivusto ansainnut tuloja, joita he voivat saada mainosten näyttämisestä? Sitten voit valita, että kyseinen verkkosivusto lisätään sallittuihin luetteloihin sekä AdBlock Plus- että uBlock Origin -sivustossa. Tällä tavalla näet mainokset kyseisillä sivuilla muutenkin, ja autat heitä ylläpitämään verkkosivustoaan. Siksi, jos luotat verkkosivustoon, ja heidän mainoksesi eivät ole liian häiritseviä, harkitse niiden tukemista lisäämällä URL-osoite sallittujen luetteloosi.

Jotkut verkkosivustot estävät jopa käyttäjän pääsyn sisältöön kokonaan, kun he käyttävät estoa. Jos selaat tällaisella sivustolla, näet viestin, jossa kerrotaan, että saat pääsyn vain, jos lisäät verkkosivuston sallittujen luetteloon. Tällä tavoin verkkosivustot voivat “pakottaa” Internetin käyttäjät poistamaan (osittain) käytöstä estäjät.

Laajennukset, joiden avulla voit surffata turvallisesti ja nimettömästi

Internetissä on melkein mahdotonta surffata jättämättä jälkiä itsestäsi. Tulet epäilemättä evästeisiin ja muihin jäljittäjiin, jotka yrittävät jäljittää Internet-käyttäytymistäsi. Onneksi on kehitetty useita selainlaajennuksia, joiden avulla voit tehdä Internet-istunnoistasi paljon turvallisempia ja nimettömiä. Keskustelemme täällä pari hyvää vaihtoehtoa.

Yksityisyyspiiri

YksityisyyspiiriPrivacy Badger on älykäs ja ilmainen laajennus, jonka on kehittänyt Electronic Frontier Foundation, joka oppii vähitellen estämään näkymättömiä jäljittäjiä. Kun laajennus on asennettu, laajennus alkaa seurata kaikkia mahdollisia seurantalaitteita jokaisella verkkosivustollasi. Laajennus ei estä evästeitä aluksi. Sen sijaan Privacy Badger käyttää keräämiä tietoja oppimaan. Ajan myötä Privacy Badger huomaa, mitkä kolmansien osapuolien evästeet seuraavat sinua jatkuvasti verkossa ja estävät niitä. Seurauksena on, ettet törmää jatkuvasti samaan käsilaukkuun mainoksissasi, kun taas hyödylliset ja vähemmän häiritsevät evästeet pysyvät ennallaan.

Privacy Badger -laajennus toimii ainutlaatuisen oppimisjärjestelmän kanssa. Tästä syystä laajennus toimii paremmin ja tehokkaammin, sitä pidempään käytät sitä. Privacy Badger toimii tällä hetkellä Android-, Opera-, Chrome-, Firefox- ja Firefox-versioissa.

Ghostery

GhosteryGhostery on toinen laajennus, jonka tavoitteena on hallita verkkosivustojen jäljittäjiä. Se paljastaa kaikki käymässäsi verkkosivustossa aktiiviset seurantaevästeet ja antaa sinulle mahdollisuuden estää ne. Jos estät evästeet, verkkosivustot voivat kerätä vähemmän tietoja sinusta. Siksi Ghostery lisää verkkosi yksityisyyttä ja turvallisuutta. Mainoksiasi ei enää soviteta verkkokäyttäytymiseenne. Esimerkiksi, et löydä jatkuvasti kaikkia niitä alennettujen hääpukujen mainoksia kaikkialta, vain koska sanoit Facebookille, että olet serkkusi hääissä viime viikolla..

Kuten monet tässä artikkelissa käsitellyistä selainlaajennuksista, Ghostery on ilmainen ja saatavana useimmille selaimille, kuten Firefox, Chrome, Opera, Safari, Edge, Brave ja Cliqz. Ne tarjoavat mobiiliversion sekä Androidille että iOS: lle.

Kärki: Jotkut käyttäjät ovat ilmaisseet huolensa Ghosteryn omasta tietosuojakäytännöstä. Ghosteryn ohjelmaan nimeltään GhostRank-tiedonkeruu on mahdollista. Nämä tiedot kerätään palvelun laadun parantamiseksi. Jos kuitenkin päätät olla käyttämättä GhostRankia, sinun ei tarvitse huolehtia siitä, että tietoja kerätään, kun käytät Ghosteryä.

Evästeen automaattinen poistaminen

Evästeen automaattinen poistaminenTämän laajennuksen nimi puhuu melkoisesti itsestään. Evästeiden automaattinen poistaminen varmistaa, että kaikki selaimesi evästeet poistetaan automaattisesti, kun olet sulkenut välilehden. Jotkut evästeet saattavat löytää tietä ohi Ghostery tai Privacy Badger, johon evästeen automaattinen poistaminen astuu. On tärkeää poistaa evästeet säännöllisesti. Ilman sitä verkkosivustot voivat seurata sinua verkossa pitkään. Kun käytät tätä laajennusta, sinun ei tarvitse muistaa tyhjentää välimuistiasi: ohjelma tekee sen puolestasi.

Jos haluat, voit lisätä evästeitä evästeiden automaattisen poistamisen sallittuihin luetteloihin. Tämä tarkoittaa, että luotat evästeisiin etkä halua niiden poistamista. Evästeiden sallitun luettelon käyttäminen voi olla varsin hyödyllistä. Jos esimerkiksi lisäät Netflix-evästeet tähän luetteloon, sinun ei tarvitse kirjautua sisään joka kerta, kun selaat Netflixin kotisivulle uudessa välilehdessä. Evästeiden automaattinen poistaminen on saatavana Firefoxille ja Chromelle.

HTTPS kaikkialla

HTTPS kaikkiallaVerkkosivustot voivat toimia HTTP- tai HTTPS-protokollan kanssa. Voit nähdä tämän selvästi sivuston URL-osoitteessa, joka alkaa joko http: // tai https: //. Viimeksi mainittu ylimääräinen tarkoittaa, että viestintä verkkosivustojen kanssa, jotka käyttävät kyseistä protokollaa, on salattu. Tämä varmistaa verkkoturvallisuutesi ja yksityisyytesi: verkkosivustosi online-toiminnot eivät tule näkyviin muille. Lisäksi ulkopuoliset voimat eivät voi muuttaa sinun ja verkkosivuston välistä tiedonvaihtoa. Tällä tavoin mahdollisuus joutua vahingossa väärennettyyn verkkosivustoon, joka teeskentelee olevansa verkkopankkiympäristösi, vähenee merkittävästi.

Päälle varsinaiseen laajennukseen: HTTPS Everywhere varmistaa, että kaikki verkkosivut, jotka voivat toimia HTTPS: n kanssa, tekevät niin. Tämä lisää online-tietoturvaa. HTTPS Everywhere -laajennus valmistettiin yhteistyössä Electronic Frontier -säätiön, joka kehitti myös Privacy Badger, ja The Tor -projektin välillä. HTTPS visur on saatavana Firefoxille, Chromelle, Operalle, Androidille ja Bravelle.

DuckDuckGo Privacy Essentials

duckduckgo

DuckDuckGo on yksityisyyteen liittyvä yritys, joka on omistautunut yksityisyyden levittämiseen verkossa tarjoamalla vaihtoehtoisia palveluita vähemmän yksityisyyttä koskeville yrityksille. Erityisesti DuckDuckGO loi Googlelle vaihtoehtoisen hakukoneen, joka todella kunnioittaa yksityisyyttäsi. Voit käydä siinä osoitteessa https://duckduckgo.com

Privacy Essentials on heidän portfolionsa viimeisin toisto. Tämä laajennus auttaa suojaamaan yksityisyyttäsi kolmella mekanismilla:

 1. Estää automaattisesti kaikki ei-toivotut jäljittäjät
 2. Saa sivustot käyttämään automaattisesti paremmin suojattua verkkosivunsa HTTPS-versiota. (tämän laajennuksen asentaminen tarkoittaa, että et enää tarvitse HTTPS Kaikkialla.
 3. Anna yleiskatsaus kaikista käymistäsi verkkosivustoista, joissa voit nopeasti mitata verkkosivuston luotettavuutta ja luotettavuutta yhdessä ikkunassa.

DuckDuckGo Privacy Essentials on ilmainen, ja se on saatavana Firefoxille, Chromelle, Bravelle, Operalle, Androidille ja en iPhonelle..

Salasananhallintaselaimen laajennukset

Monilla meistä on useita verkkotilejä esimerkiksi pankkitoiminnasta, sosiaalisista verkostoista, viestitauluista, sähköpostista ja niin edelleen. Ihannetapauksessa sinulla tulisi olla eri käyttäjätunnus ja yksilöllinen vahva salasana jokaiselle tilille. Kaikkien näiden erilaisten salasanojen muistaminen on vaikeaa, ja et halua kirjoittaa niitä kaikkia paperille, joka voi kadota tai varastaa. Sen sijaan voit käyttää salasananhallintaa. Salasananhallinta salaa ja tallentaa salasanasi yhteen keskeiseen sijaintiin, joten kymmenien muistamisen sijaan sinun on muistettava vain yksi. Salasananhallintaohjelma on suurin osa yksinkertainen selaimen laajennus. Keskustelemme täällä parista hyvästä salasanojen hallinnasta, jotka auttavat sinua aloittamisessa.

LastPass

LastPass -logoLastPass on suosittu salasanojen hallinta, joka suojaa kaikki salasanasi yhdellä pääsalauksella. Sen avulla voit ylläpitää pitkien ja monimutkaisten salasanojen holvia kaikilla tileilläsi, joten sinun ei enää tarvitse luottaa muistiisi. LastPass tarjoaa vahvan AES-256-bittisen vain paikallisen salauksen, joka pitää tietosi piilossa muilta paitsi sinulta. Pääsalasanasi ja salausavaimet pidetään laitteellasi, eikä niitä koskaan lähetetä LastPassin palvelimille.

Lastpass tarjoaa laajennuksia ja laajennuksia melkein kaikille isoille selaimille ja toimii pöytätietokoneissa, kannettavissa tietokoneissa, tablet-laitteissa ja älypuhelimissa. Kaikki muutokset, jotka teet tiliisi, esimerkiksi lisääessäsi uuden kirjautumistunnuksen, synkronoidaan laitteiden välillä.

LastPassin perustoiminnot ovat saatavilla ilmaiseksi. Näiden lisäksi yritys tarjoaa erilaisia ​​premium-tasoja, jotka toimittavat ominaisuuksia, kuten monitekijäinen todennus, ensisijainen tekninen tuki, salattu tiedostojen tallennus, useita lisenssejä, jaetut kansiot ja joukko yrityskohtaisia ​​toimintoja. Sinun on maksettava, jotta pääset käyttämään kaikkia näitä lisätoimintoja. Siitä huolimatta, LastPass on erittäin kunnollinen salasananhallintaohjelma, jolla on ilmainen versio, joka toimii enemmän kuin riittävästi. Haluatko tietää enemmän siitä? Voit vierailla LastPass-verkkosivustolla täällä.

Dashlane

Dashlane OgoDashlane on toinen hyvä vaihtoehto jokaiselle, joka etsii yksinkertaista salasananhallintaa. Laajennukset toimivat kaikissa suosituissa selaimissa, kuten Chrome, Firefox, Internet Explorer, Safari, Edge, Opera ja Brave. Kuten LastPass, se käyttää korkeatasoista salausta ja siinä on freemium-malli, mikä tarkoittaa, että saatavilla on ilmainen versio, mutta joudut maksamaan, jotta pystyt työskentelemään tiettyjen toimintojen kanssa. Dashlane-ohjelmisto ylläpitää salausavaimesi ja pääsalasanasi paikallisesti laitteellasi, joten yrityksellä itsellään ei ole pääsyä niihin.

Ilmaisella versiollaan Dashlane antaa sinun hallita jopa 50 salasanaa yhdellä laitteella. Ensiluokkaisella suunnitelmalla sallitaan rajoittamaton määrä laitteita, turvallinen tiedostojen tallennus, etäkäyttö tilille, vahvempi kaksikerroksinen todennus ja paljon muuta. Dashlane tarkkailee myös tummaa verkkoa vuotavien ja varastettujen tilitietojen luetteloiden suhteen ja lähettää sinulle hälytyksen, jos tietosi ilmestyvät. Jos olet kiinnostunut käyttämään Dashlanea, voit vierailla heidän virallisella verkkosivustollaan täällä.

RememBear

RememBear-logoKolmas mahdollinen vaihtoehto on RememBear. Tämän salasananhallinnan on kehittänyt TunnelBear. TunnelBearilla on myös oma VPN-palvelu, jota olemme testanneet laajasti alustallamme. RememBear ja TunnelBear tunnetaan käyttäjäystävällisistä ja jopa hauskoista rajapinnoistaan. Kaikki on teemoitu: kun käytät RememBear-sovellusta, sinulle määritetään oma “karhu”, joka pitää salasanasi turvassa. Tämän lisäksi käyttöliittymä on täynnä karhuja, kuten palvelun nimi saattaa jo viitata.

Tämä viihdyttävä ulkonäkö ei kuitenkaan tarkoita, että RememBearilta puuttuisi turvallisuus. Laajennus käyttää vahvaa AES256-koodausta ja teki sen onnistuneesti riippumattoman tarkastuksen avulla. RememBear toimii useilla laitteilla samanaikaisesti ja synkronoi kaikki kyseisten laitteiden tiedot. Salasanojen ja kirjautumisten lisäksi voit tallentaa myös arkaluontoisia muistiinpanoja ohjelman avulla. RememBearilla on selainlaajennus Chromelle, Firefoxille ja Safarille. Lisäksi sovelluksia on saatavana iOS-, Android-, Windows- ja MacOS-laitteille. Lisätietoja ja oman karhun lataamiseksi haluamme ohjata sinut RememBear-verkkosivustoon.

Lopulliset ajatukset

Oikeiden selainlaajennusten käyttö voi tehdä verkko-elämästäsi helpompaa ja turvallisempaa. Haluatko saada kaiken irti Internet-kokemuksestasi? Voit tehdä tämän käyttämällä aktiivisesti seuraavia ohjelmia ja laajennuksia:

 • Oikea Internet-selain
 • VPN-palvelu
 • Selainlaajennus VPN-palvelullesi
 • Mainossuoja, joka suodattaa ärsyttäviä ja työntäviä mainoksia näytöltä
 • Salasananhallinta, jonka avulla voit luoda ja pitää turvassa kaikki käyttämäsi (vahvat) salasanat

Nämä ovat suositeltuja laajennuksia, joiden avulla voimme pysyä turvassa verkossa. Tietenkin on monia muita tapoja lisätä online-nimettömyyttä ja turvallisuutta. Haluatko lukea lisää? Muista tutustua “tuntematon selaaminen” -osaamme.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map