Ota vastuu yksityisyysasetuksistasi iPhonessa tai iPadissa

Apple-tuotteet ovat tyylikkäitä, helppokäyttöisiä ja kykenevät vaikuttamaan vaativimpiinkin käyttäjiin. Apple App Store on turvatarkistettu laadun suhteen. Apple varmistaa myös, että sovelluksenvalmistajat eivät käytä tietosuojaasi tietämättäsi. Sovellukset voivat kuitenkin antaa perusteltuja syitä puhelimen tietojen käyttämiseen. Nämä tiedot voivat paljastaa sinusta enemmän kuin haluat. Ymmärtämällä yksityisyysasetuksesi voit suojata yksityisyyttäsi ja varmistaa, että tietosi ovat turvassa.


Miksi yksityisyyden kannalta?

Tietosuoja-asetukset iOS iPhoneEhkä viimeisimmät skandaalit, jotka osoittavat, että yritykset väärinkäyttävät yksityisten tietojen käyttöä, ovat sinut huolissasi. Ehkä annat lapsellesi iPhonen tai iPadin ja haluat suojata hänen yksityisyyttään, kun he käyttävät laitetta. On monia hyviä syitä ryhtyä toimiin yksityisyyden suojaamiseksi iPhonea tai iPadia käytettäessä.

Useimmat ilmaiset palvelut ja sovellukset ansaitsevat voiton myymällä palvelun mainoksia. Mainostajat maksavat enemmän, kun mainoksia näytetään tuotteista kiinnostuneille asiakkaille. Soveltaakseen heidän tarpeitaan sovellusten ja verkkosivustojen päättäjät keräävät tietoja sinusta, kun käytät heidän palveluaan, ja myyvät näitä tietoja mainostajille. Tietosi sisältävät yksityisiä tietoja lääketieteellisistä kysymyksistä, lapsistasi, tuloistasi ja muista arkaluontoisista tiedoista, joita et ehkä halua paljastaa.

Apple kerää tietosi nimettömänä. Mutta jotkut yritykset myyvät tietosi tavalla, joka on jäljitettävissä sinulle. Jos näitä tietoja ei ole suojattu, hakkerit voivat tunkeutua sisään ja varastaa tiedot. Tämä voi mahdollisesti aiheuttaa hämmennystä tai jopa rikkomusten tunnetta, kun tietosi paljastetaan verkossa.

Tietosuoja-asetusten säätäminen auttaa sinua hallitsemaan tietojasi. Se lisää myös tietoturvakerroksen estämään tietojesi väärinkäyttöä tai varastamista.

Säädä sijaintiasetuksia

Sijaintitiedot voivat tuottaa joitain arvokkaimpia tietoja mainostajille tai kenelle tahansa muulle, jolla on pääsy tietoihisi. Suurin osa laitteestasi kerätyistä tiedoista sisältää vain sen, mitä teet käyttäessäsi iPhonea tai iPadia. Sijaintitiedot paljastavat sen, mitä teet todellisessa maailmassa. Kaupat, joissa olet usein, kun menet jonnekin uuteen, ja mihin aikaan menet sijaintiin, paljastaa paljon siitä, kuka olet ja mitkä ovat kiinnostuksen kohteesi.

Avaa Asetukset ja kosketa Tietosuoja. Täältä löydät monia hyödyllisiä asetuksia, joita voit säätää yksityisyyden suojaamiseksi. Etsi sijaintipalvelut ja napauta niitä. Täällä voit valita joko yksittäiset sovellukset, joille sallitaan pääsy sijaintitietoihisi, tai napsauttaa näytön yläreunassa olevaa liukusäädintä sammuttaaksesi kaikkien palveluiden sijaintipalvelut iPhonessa tai iPadissa..

Hallitse Apple Analyticsia

IOS: n vanhemmissa versioissa Analyticsin nimi oli Diagnostiikka & Käyttö’. Tämä alue kattaa tiedot, jotka jaetaan laitteesi Applen kanssa. Jotkut näistä tiedoista ovat hyödyllisiä jaettavaksi ja auttavat varmistamaan, että Apple voi pitää laitteesi sujuvasti. Muut siirrettävät tiedot saattavat tuntua häiritseviltä. Lähetetyt tiedot voivat sisältää terveyttä ja toimintaa koskevia tietoja, joita et ehkä voi jakaa Applen kanssa.

Napauta Asetukset-sovelluksessa Analytics. Valitse asetukset, joita et halua jakaa, ja valitse liukusäädin poistaaksesi tietojen jakamisen käytöstä. Tämä voi sisältää analyysitietoja, sovelluskehittäjien kanssa jaettuja tietoja sovellusten kaatumisista ja siitä, kuinka käytät heidän sovelluksiaan. Lisäksi iCloud-analytiikka, joka voi sisältää Siri-käytön keräämiä tietoja.

Sinä hallitset sovelluksen käyttöoikeuksia

Kun asennat sovelluksen, se yleensä pyytää lupaa käyttää tiettyjä palveluita puhelimestasi. Nämä palvelut voivat sisältää sijainnin, pääsyn mikrofoniin, pääsyn muihin sovelluksiin, yhteystietoihin ja liitettyihin laitteisiin. Vaikka sovelluksella ei ehkä ole kaikkia toimintoja ilman pääsyä kaikkiin pyydettyihin palveluihin, olet vastuussa siitä, mitä palveluita sovellus käyttää.

Napauta Asetukset-sovelluksessa Tietosuoja. Siellä voit valita jokaisen sovelluksen ja käydä läpi luvat Napsauta kunkin palvelun tai sovelluksen vieressä olevaa liukusäädintä kytkeäksesi luvan pois päältä tai päälle.

Mainosten seuranta on avain yksityisyydelle

Suurin osa arkaluontoisista tiedoistasi jaetaan vain mainontaa varten. Mainosten seurannan hallinta on yksi tärkeimmistä vaiheista, jotka voit tehdä yksityisyytesi suojelemiseksi. Mainosseurannan rajoittaminen iOS-laitteissa rajoittaa tietojen käyttöä mainonnalle sinulle.

Napauta Asetukset-sovelluksessa uudelleen Tietosuoja. Vieritä alas kohtaan Mainonta. Napsauta Rajoita mainosten seuranta -kohdan vieressä olevaa liukusäädintä rajoittaaksesi sitä, miten mainostajat käyttävät tietosi. On huomattava, että tämä ei poista mainosten seurantaa, se vain rajoittaa sitä. Parantaaksesi yksityisyyttäsi edelleen, napsauta Palauta mainostunniste. Näin poistat henkilötunnukseen jo merkityt tiedot.

Lisätietoja siitä, kuinka iOS käyttää tietojasi mainosten mukauttamiseen sinulle, on kohdassa Näytä mainostiedot. Tämä näyttää tiedot, joita iOS käyttää mainonnan kohdistamiseen sinulle henkilökohtaisesti.

Safari Älä seuraa

safari-logoVerkkosivustot seuraavat usein sitä sivua, josta olet tulleet, ja sivustoa, johon olet käynyt vieraillessasi heillä. Jos kyseinen sivusto on yhteistyössä muiden mainostajien, kuten Twitterin tai Facebookin, kanssa, he voivat jakaa tietoja heidän kanssaan. Aktiviteetti auttaa rakentamaan täydellisemmän profiilin kiinnostuksistasi ja toiminnastasi verkossa. IOS-laitteissa on mahdollista rajoittaa seurannan määrää, kun tapahtuu selatessasi verkkoa Safarin avulla.

Napauta Asetukset-sovelluksessa Safari ja katso Tietosuoja ja suojaus -osiosta. Täällä voit estää evästeet laitteellasi ja pyytää verkkosivustoja seuraamaan minua. Tämä rajoittaa useimpien verkkosivustojen IP-osoitteesi seurantaa.

Lisää yksityisyyttä

Tietosuoja-asetusten tiukentaminen on hyvä askel kohti yksityisyyden suojaamista verkossa. Monet ihmiset mieluummin myös tietoturvan tietoturvan tuntemattomuutta, etenkin kun ne käyttävät verkkopalveluita ja verkkosivustoja. Valitettavasti vain tietosuoja-asetusten muuttaminen ei ole yksityisyytesi vesitiivis suoja. Jos haluat yrittää pysyä nimettömänä verkossa, saatat hankkia VPN: n.

VPN-yhteysKun muodostat yhteyden korkealaatuiseen VPN-verkkoon, tietosi salataan ja lähetetään etäpalvelimelle. Kaikki liikenteesi kulkee VPN-palvelimen kautta eikä sinulta suoraan verkkosivustolle tai sovellukselle. Tämä auttaa pitämään sijaintitietojasi ja verkkotoimintasi nimettöminä. Laadukasta VPN-verkkoa on helppo käyttää ja se parantaa yksityisyyttäsi verkossa.

VPN voi tarjota myös lisäetuja, kun vältetään maantieteelliset rajoitukset videopalvelujen suoratoistoon. Voit käyttää VPN: tä myös työssäsi asennettujen palomuurien ympärillä. Koska tiedot ovat salattuja, tiedät, että vain sinä tiedät, mitä teet verkossa. Lisätietoja siitä, miksi VPN voi olla hyvä valinta sinulle.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me