Online-yksityisyys: Kuinka turvallinen on Snapchat? | VPNOverview

Vaikka Snapchat on alkanut tarttua joihinkin vanhempien käyttäjien joukkoon, silti lähes puolet kaikista Snapchat-käyttäjistä on alle 25-vuotiaita. Snapchat-ohjelmassa on ollut yksityisyyttä koskevia huolenaiheita. Kun tiedät sovelluksen käytön rajoitukset ja riskit, voit suojata yksityisyytesi. Tietosuoja-asetusten tarkistaminen ja käytettävissä olevien tietojen varmistaminen sovelluksen kautta vie vain muutaman minuutin. Voit varmistaa, että paljastat vain ne tiedot, joista olet tyytyväinen julkisuuteen.


Snapchalin tarina

Snapchat-logoSnapchatin tarina alkaa vuonna 2011, kun perustaja Evan Spiegel kuvittelee uudenlaista sosiaalista verkostoa. Facebook ja Twitter tallentavat keskustelut tarjoamalla pysyvän tietueen, jota voit käydä uudelleen. Snapchat puolestaan ​​pyrkii tulemaan paikkaksi, jossa keskustelut tapahtuvat enemmän kuin tosielämä.

Snapchanapsi on kuin keskustelu, jonka sinulla on kasvotusten ystäväsi kanssa. Sanot jotain, he sanovat jotain. Kolme päivää myöhemmin kumpikaan teistä ei ehkä muista tarkalleen mitä keskustelussa sanottiin, mutta toisiinsa puhuminen rakentaa suhteen.

Sen sijaan, että keskustelut olisivat konkreettisia ja elävät ikuisesti aikajanallasi, Snapchat suunnittelee napsautuksensa ja tarinansa hetkessä elämiseen. Saat chatin, ja se katoaa, elämällä vain muistissasi. Katselun jälkeen Snapchat-viestit katoavat tai rajoitetun ajan kuluttua olet määrittänyt, kun luot ja lähetät ne. Se oli joka tapauksessa idea.

Tarinan ongelmat

Vuoteen 2012 mennessä Snapchatilla oli yli 10 miljoonaa käyttäjää, pääasiassa teini-ikäisten keskuudessa. Teini-ikäiset pakenivat Facebookia, kun heidän vanhempansa ja isovanhempansa alkoivat liittyä. Vuoteen 2013 mennessä Facebook yritti ostaa Snapchatia 3 miljardilla dollarilla – tarjous, jonka Spiegel lopulta hylkäsi. Snapchat jatkoi räjähdysmäistä kasvuaan lupauksensa perusteella, että Snapchatin viestit katoavat ikuisesti. Snapchat myi yksityisyyttä ja elokuuhun 2014 mennessä 40% 18-vuotiaista oli koukussa.

Valitettavasti snapsisi eivät olleet aivan yhtä yksityisiä kuin Snapchat oli luvannut. Käyttäjät pystyivät ottamaan kuvakaappauksia puhelimistaan, ja ilmestyi monia kolmansien osapuolien sovelluksia, jotka tallensivat Snapchatiin lähetetyt valokuvat ja videot. Sovellus on ehkä lähettänyt sijaintisi tietämättäsi ja voi monissa tapauksissa kerätä tietoja osoitekirjasta kysymättä.

Koska Snapchat ei varmistanut käyttäjien puhelinnumeroita liittyessään, vääriä tilejä muodostui kerätäkseen tietoja käyttäjiltä, ​​jotka uskoivat keskustelevansa ystävän kanssa. Tämän rikkomuksen ansiosta 4,6 miljoonaa Snapchat-käyttäjänimeä ja puhelinnumeroa joutui väärään käsiin.

FTC: n kanssa tehdyssä sovittelussa kävi selväksi, että Snapchat ei pystynyt täysin toteuttamaan lupaustaan, jonka mukaan snapsit katoavat kokonaan ikuisesti niiden vastaanottamisen jälkeen. Vaikka FTC ei hienostanut Snapchatia, he seuraavat yritystä yksityisyyden suojan noudattamiseksi seuraavan 20 vuoden ajan.

Snapchat-tietosuoja tänään

Äskettäinen Snapchat-päivitys on jälleen herättänyt huolta yksityisyyttä koskevista kysymyksistä. Snap Map -ominaisuuden avulla voit jakaa sijaintisi ystävien kanssa sovelluksessa. Oletusarvon mukaan Snapchat sammuttaa sijainnin jakamisen. Käynnistyksen jälkeen voi kuitenkin olla helppo unohtaa, että jaat sijaintisi kaikkien sovelluksen käyttäjien kanssa.

Onneksi voit poistaa tämän ominaisuuden helposti käytöstä, jos tiedät mistä etsiä tietosuoja-asetuksista. Snapchat on parantanut viestintää käyttäjien kanssa siitä, kuinka turvallisia heidän tietonsa ovat. Ne auttavat käyttäjiä olemaan tietoisia tapoista suojata snapsit. Voit varmistaa, että jaat vain sen, jonka haluat jakaa, kenen kanssa haluat jakaa sen.

Snapchats-tietosuoja-asetukset

Voit käyttää yksityisyysasetuksiasi koskettamalla sovelluksessa profiilikuvasi ruudun vasemmassa yläkulmassa päästäksesi profiiliin. Napauta ratasta oikeassa yläkulmassa päästäksesi asetuksiin. Vieritä alaspäin, kunnes näet otsikon ”Lisäpalvelut” ja aloita napsauttamalla ”Hallitse”. Alla näytämme, mitä asetuksia voit muuttaa tilisi yksityistämiseksi.

Snapchat-asetukset

Snapchatin kohdistetut mainokset

Vieritä kohtaan ”Mainosvalinnat” ja napauta sitä vetääksesi Snapchats -mainosasetukset. Snapchat käyttää tietoja, jotka se saa sovelluksen käytöstä, tarjota kohdistettuja mainoksia sinulle. Se käyttää myös mainostajien sinusta keräämiä tietoja kohdistaaksesi mainoksia myös sinulle. Molemmat vaihtoehdot on valittu oletuksena. Poista valinta kohdasta Yleisöpohja, jos haluat poistaa kohdistuksen käytöstä mainostajilta saatujen tietojen perusteella. Poista valinta kohtaan Toimintoperusteinen, jos haluat poistaa sinulle kohdistetut mainokset käytöstä Snapchalin aktiviteettisi perusteella.

Hallitse Snapchatin yhteystietojen käyttöä

Vieritä “Hallitse” -valikosta kohtaan Yhteystiedot. Oletuksena, Snapchat ei synkronoi yhteystietoja sovelluksen kanssa. Jos olet antanut Snapchalle luvan tehdä niin aiemmin, se päivittää yhteystietojasi aina, kun teet muutoksen. Voit poistaa tämän käytöstä poistamalla Synkronoi yhteystiedot -kohdan valinnan. Voit myös katsella kaikkia Snapcharin kanssa synkronoituja yhteystietoja tai poistaa kaikkien yhteystietojesi tiedot sovelluksesta.

Hallitse sitä, kenen annat ottaa sinuun yhteyttä

Vieritä takaisin asetusvalikossa kohtaan, jonka otsikko on ”Kuka voi…”. Täältä napsauta “Ota minuun” rajoittaaksesi sitä, kenen sallitte ottaa sinuun yhteyttä. Snapchat tarjoaa vain yhden vaihtoehdon rajoittaa tätä asetusta, ”Ystäväni”.

Napsautusten lisäksi voit lähettää napsautuksia tarinasi. Sinulla on mahdollisuus näyttää tarinasi kaikille tai vain ystävillesi. Voit jopa räätälöidä tarinasi estääksesi tiettyjä ystäviä näkemästä tarinaasi lisäämiäsi napsautuksia. Napsauta ”Näytä tarina” päästäksesi tähän asetukseen.

Jos sinulla on yhteisiä ystäviä tai mielenkiinnon kohteita, Snapchat voi suositella sinua muille heidän Pika-lisäominaisuudessaan. Jos haluat pitää profiilisi yksityisemmänä, napauta ”See Me in Quick Add” ja poista valinta ruudusta.

Voit poistaa kiistanalaisen Snap Maps -ominaisuuden myös tässä osassa napauttamalla kohtaa Näytä sijainti. Jos haamutila on valittu, et jaa sijaintiasi kenenkään kanssa. Tämä on Snapchatin oletustila. Jos olet päättänyt jakaa sijaintisi aiemmin, voit tarkistaa haamutilan piilottaaksesi sijaintisi kaikilta. Vaihtoehtoisesti voit jakaa sijaintisi ystävien kanssa tai valita ”Only Need Friends…” valitaksesi vain ystävät, joiden kanssa haluat jakaa sijaintisi.

Yksityisyyden suojaaminen Snapchat-palvelun ulkopuolella

VPN-yhteysVaikka olisit varovainen sen suhteen, mitä jaat sovelluksissa, kuten Snapchat, saatat jakaa enemmän kuin verkossa tajuat. Yksi helppo tapa suojata yksityisyyttäsi verkossa on käyttää laadukkaan VPN: n palvelua. VPN auttaa pitämään tietosi nimettömänä verkossa, suojaamaan arkaluontoisia tietoja ja yksinkertaisesti antamaan sinulle mahdollisuuden ylläpitää enemmän yksityisyyttä verkossa. Voit myös välttää rajoituksia, joita verkkosivustoja voit käydä työpaikallasi, tai maantieteellisiä rajoituksia sijaintisi perusteella. Lisätietoja saat lukemalla viestin VPN-verkkojen toiminnoista.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me