Onko Tor edelleen turvallista käyttää? | VPNoverview

Tor sipulireitittimen logoTor on tullut monille kotitalousnimi. Se on taattu, turvallinen tapa pysyä nimettömänä Internetissä. Teoriassa kukaan ei voi nähdä mitä olet tekemässä verkossa, kun käytät Tor-selainta. Lisäksi se on yksi helpoimmista tavoista päästä tummaan verkkoon. Viime vuosina on kuitenkin useaan otteeseen käynyt ilmi, että Torin turvallisuus kärsii joistakin vakavista ongelmista. FBI, CIA ja NSA ovat kaikki pystyneet murtamaan Torin turvallisuuden. Joten kuinka turvallinen Tor todella on? Onko se edelleen kunnollinen tapa surffata nimettömästi verkossa?

Lyhyt vastaus on kyllä. Voit käyttää Tor-selainta surffata nimettömästi. Emme kuitenkaan suosittele sinua käyttämään vain Tor: ta online-suojauksessa. Useat tapaukset ovat osoittaneet, että Torin vaarallinen käyttö voi johtaa vakaviin tietosuojavuotoihin tai jopa online-turvallisuuteen liittyviin ongelmiin. Ajattele viruksia, rikollisia ja hakkereita. Tämä artikkeli valaisee lisää tietoa näistä Torin ongelmista.

Suojautuaksesi mahdollisimman hyvin on parasta käyttää Tor-selainta yhdessä kunnollisen VPN: n ja jonkinlaisen virustorjunnan kanssa. Luotettava VPN, jota voitte pitää, on NordVPN. Tällä palvelulla on erinomainen salaus, se on erittäin käyttäjäystävällinen ja sillä on tuhansia palvelimia, joista voit valita.

Kuinka Tor toimii

Tor-selain on erityinen selain, joka anonyymiä Internet-liikennettäsi. Tietosi lähetetään useiden Tor-tietokoneiden ohi. Tämän prosessin avulla selain varmistaa, että ulkopuoliset eivät pysty näkemään, mistä tiedot tulivat ja mihin ne ovat menossa. Toisin sanoen Tor-selain tekee verkkosivustoille ja jopa hallituksille paljon vaikeamman linkittää online-selailukäyttäytymisesi takaisin sinuun. Jokaiseen pysähdykseen (tai solmuun), jota Tor käyttää tietojen peittämiseen, lisätään tai poistetaan ylimääräinen salauskerros liikenteen kulkutavasta riippuen. Siksi Tor-selaimen käytöllä pitäisi olla turvallinen ja tuntematon Internet-käyttö.

Tyttö hakee Internet-tiedoston Tor-solmujen kautta


Torin käyttö ei ole laitonta. Selainta käyttävät monet erilaiset ihmiset, muun muassa ne, jotka haluaisivat pysyä nimettöminä, koska käyttävät alustaa kritisoidakseen asuinmaansa diktatuuria. Näissä tapauksissa Tor varmistaa sananvapauden. Toria käyttävillä ihmisillä on edelleen mahdollisuus puhua vapaasti poliittisista kysymyksistä, ilman että heidän on pelättävä saada syytteeseen siitä. Samanaikaisesti on myös ihmisiä, jotka käyttävät Tor-selainta periaatteessa. He eivät yksinkertaisesti halua, että yritykset ja markkinoijat seuraavat niitä. On kuitenkin käynyt ilmi, että Tor ei ole niin turvallinen kuin me kaikki oletelimme.

Torin turvallisuus rikkoi

Useat oikeudenkäynnit ovat osoittaneet, että laittomat toimet pimeässä verkossa voidaan joskus jäljittää tietyille henkilöille Tor-selaimen avulla. Siksi näyttää olevan mahdollista löytää ja kerätä käyttäjän tietoja, mukaan lukien heidän IP-osoitteensa, jopa silloin, kun Tor suojaa niitä. Aikaisemmin Tor-käyttäjät on saatu selville, koska NSA omisti valtavan osan Tor-solmuista. Tällä tavoin NSA näki selvästi kuka käytti näitä solmuja. Tämä oli ongelmallista käyttäjille, jotka ovat kiinnostuneita laittomista käytännöistä. Heti kun nämä käyttäjät ovat tunnistettavissa, poliisi voi jäljittää heidät ja pidättää heidät.

Tor ei ole enää niin turvallinen kuin koskaan. Hakkerit yrittävät jatkuvasti loukkaa Torin turvallisuutta. Monet ryhmät, organisaatiot ja yksityishenkilöt haluavat pääsyn tietoihin, joita Tor-selain piilottaa, ja yrittävät saada tuon kerta toisensa jälkeen. Vuonna 2014 yksi tutkijaryhmä onnistui. Hallituksen rahoittamana he ottivat tarkemmin huomioon Tor-selaimen ja pystyivät keräämään tietoja selaimelta kuukausien ajan. Tor-ohjelmiston heikkoudet voivat ilmetä myös vähemmän vaarantavilla tavoilla: Vuonna 2017 käyttäjät löysivät vuodon, joka saattoi helposti tehdä Linux- ja MacOS-käyttäjien IP-osoitteet näkyväksi. Tor ei istunut ympäri tarkkailemaan tämän kaiken tapahtuvan: aina kun järjestelmässä havaittiin mahdollinen vuoto, he tapasivat sen mahdollisimman pian..

Mitkä riskit kohtaavat, kun käytän Toria?

Katsele kannettavaa tietokonettaKäytäntö osoittaa, että Tor ei ole 100% turvallinen. Kuten kaikilla muillakin järjestelmillä, sillä on heikkouksiaan. Vaikka vuotoja korjataan jatkuvasti, et voi koskaan olla varma, tapahtuuko tämä ajoissa. Tämän lisäksi Torin tarjoamasta turvallisuudesta on syytä huoleen. Tässä on muutama.

Ensinnäkin Tor-käyttäjiä hakkeroidaan säännöllisesti. Tämä ei yleensä ole Torin virhe. Sen sijaan nämä hakkerit ovat mahdollisia, koska käyttäjän laite ei ole riittävän suojattu. Näin voi tapahtua kenelle tahansa, mikä tarkoittaa, että jokaisen käyttäjän on oltava tietoinen siitä. Rikolliset, virukset ja muu vahingollinen sisältö voivat piiloutua vierailemissasi verkkosivuilla – etenkin kun surffaat pimeässä verkossa. Siksi on aina tärkeää harkita huolellisesti jokaista napsautusta.

Toinen vaara on, että sinua voidaan edelleen seurata verkossa, jopa Toria käytettäessä. Huonot poistosolmut ovat yksi esimerkki siitä, miten tämä voi tapahtua. Kuten tämän sivun yläosassa olevassa kuvassa esitetään, poistosolmu on viimeinen pysäkki ennen kuin olet muodostanut yhteyden verkkosivustoon tai sivulle. Jos tätä solmua hallitseva henkilö haluaa, hän voisi nähdä kaiken sen läpi kulkevan liikenteen. Jos näin tapahtuu – kuten NSA: n tapauksessa – Internet-tietosi eivät ole enää yksityisiä. On joku muu, joka voi suoraan nähdä, millä sivuilla olet käymässäsi. Yksi mainitsemisen arvoinen asia on, että pysyt yleensä nimettömänä tällaisessa tilanteessa. Jopa poistosolmun omistaja ei pysty jäljittämään tietolähdettä, koska se on käynyt ainakin kahden muun solmun läpi ennen sitä.

Voinko käyttää Tor-selainta nimettömään selaamiseen?

Sinun ei tarvitse huolehtia liikaa siitä, että ihmiset yrittävät seurata sinua verkossa, jos käytät vain Tor-sovellusta tavallisen verkon selaamiseen. Useimmille hallituksille ja muille osapuolille tällainen liikenne ei ole tarpeeksi merkityksellistä jäljittääkseen. Sen sijaan he keskittyvät laittoman toiminnan paljastamiseen, jotkut ovat yhtä kauhistuttavia kuin lapsipornon leviäminen tummaan verkkoon.

Lisäksi Torin alkuperäiselle suunnitellulle yleisölle ei tarvitse olla varovainen. Tor rakennettiin alun perin nimettömän viestinnän mahdollistamiseksi Yhdysvaltain laivastossa. Jotkut ihmiset pelkäävät, että Yhdysvaltain merivoimilla on edelleen salainen pääsy selaimen läpi kulkevaan liikenteeseen. Näin ei kuitenkaan ole lainkaan. Koska Tor on avoimen lähdekoodin, merivoimien kaltaiset viralliset organisaatiot eivät pysty piilottamaan salaisia ​​sisäänkäynnit koodissa. Avoin lähdekoodi tarkoittaa, että kaikilla on pääsy Torin koodiin. Siksi omituisuus löydetään ja poistetaan hetkessä.

Lyhyesti sanottuna, jos käytät Internetiä yleiseen selailuun, sinulla ei ole liikaa pelätä. Kaikessa online-seurannassa ei todennäköisesti keskitytä sinuun. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että sinun pitäisi käyttää Toria ilman hoitoa maailmassa. Ennen kuin käsittelet Internetiä tällä selaimella, sinun tulisi olla tietoinen tumman verkon vaaroista.

Varo: Tor ja pimeä verkko

Tietokoneviruksen kannettava tietokoneViimeinen turvallisuuskysymys, josta meidän pitäisi keskustella, liittyy pimeään verkkoon. Tor antaa sinun käyttää tätä piilotettua Internet-osaa. Muut suositut selaimet, kuten Google Chrome, Microsoft Edge ja Firefox, eivät voi tehdä tätä. Tumma verkko on osa paljon suurempaa syvää verkkoa. Tumma raina on sääntelemätön ja siksi varsin kiehtova. Joskus se on jopa kauhistuttavaa. Se sisältää omituisia verkkosivustoja, joita et ole koskaan tavannut “normaalissa” Internetissä. Voit muun muassa löytää huumeiden, aseiden ja laittomien luottokorttien kauppapaikkoja.

Kaikilla tämän Internetin pimeän osan verkkosivustoilla ei ole yhtä väsymystä. Joidenkin sivujen avulla ihmiset voivat puhua mieltään vapaasti ilman, että he tarvitsevat pelätä syytteitä diktatuurisesta hallinnosta. Pimeän verkon sääntelemätön luonne johtaa tilaan, joka pitää paikkansa sekä ihmiskunnan parhaimmissa että pahimmissa olosuhteissa.

Tor antaa sinulle pääsyn koko pimeään verkkoon: se on Internetin vapaus selaimessa. Tämä vapaus ei kuitenkaan ole aina turvallista. Ole aina varovainen käydessäsi Torin avulla pimeässä verkossa. Tätä Internet-osaa ei valvota, mikä voi olla erittäin vaarallinen sinulle ja tietokoneellesi. Yritä olla kiinni verkkosivustoissa, jotka tartuttavat tietokoneesi haittaohjelmilla. Pysy poissa verkkosivustoista, jotka koskevat itseään laitonta toimintaa. Ja lopuksi, varokaa hakkereita – he piiloutuvat kaikkialle.

Kuinka voin turvallisesti käyttää Toria?

On paljon vaaroja, jotka odottavat sinua, kun harkitset selaimesi vaihtamista Tor-tilaan. Nämä vaarat vaihtelevat yksityisyysriskeistä vakavimpiin turvallisuushyökkäyksiisi, kuten viruksiin ja muihin haittaohjelmiin. Molemmissa tapauksissa on tärkeää käsivarsi itsesi kanssa mahdollisimman hyvin. Tässä on muutamia vinkkejä, joiden avulla pääset sinne:

  • Käytä selaimen turvaliukusäädintä. Käännä tämä vaihtoehto asetuksissa aina korkealle. Näin varmistetaan, että sinulla ei ole lakia, jos Toriin hakkeroidaan JavaScriptin avulla. Se auttaa myös minimoimaan online-seurannan. Jotkin verkkosivustot eivät toimi niin hyvin, kun maksimaalinen suojaus on käytössä, mutta se on suhteellisen pieni hinta suojelusta maksettavaksi.
  • Asenna hyvä virustentorjuntaohjelma. Vaikka Tor-selaimen turvallisuusasetukset olisi optimoitu, outoja asioita voi tapahtua. Tämä on erityisen vaarallista tummassa verkossa. Jos käytät luotettavaa virustorjuntaohjelmaa, monet näistä ongelmista voidaan estää. Kun olet asentanut hyvät virustorjuntaohjelmat, varmista aina, että ne ovat ajan tasalla, jotta saat parhaan ja viimeisimmän suojauksen.
  • Käytä Toria rinnalla hyvä VPN. Kahden tietosuojaratkaisun yhdistäminen takaa maksimaalisen suojan. VPN (Virtual Private Network) salaa ja nimetöi online-tietoliikenteesi. Tämä tarkoittaa, että mikään tiedostasi ei tule näkyviin, eikä ketään niistä ole jäljitettävissä sinulle. VPN yhdistettynä Tor-selaimen tarjoamiin vaihtoehtoihin tarjoaa sinulle kaksinkertaisen suojauksen, mikä tekee surffailusta paljon turvallisempaa.
Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me