Omistaa Twitter-tietosuoja-asetukset VPNOverview

Sosiaalisen median alustojen, kuten Twitterin, käyttäminen verkossa on paljon kuin se, että sinulla ei ole verhoja ikkunoillasi kotona. Toisinaan et halua avata ikkunoita maailmalle, ja toisinaan haluat pitää asiat yksityisemmin. Twitterin tietosuoja-asetusten hallinta antaa sinun hallita verhojen sulkeutumista pitämällä tietosi yksityisinä. Twitter tietää sinusta enemmän kuin saatat ajatella. Kun teet vain muutaman minuutin tarkistaaksesi tietosuoja-aseesi, voit tehdä online-kokemuksestasi turvallisemman.


Twitter-tietosuojahuolet

Twitter-logo älypuhelinTwitter-osake kärsi äskettäin takaiskuista, kun sijoituspankkiirit alkoivat oikaista osakekantaa yksityisyyden vuoksi. Investopedia-raportin mukaan twitterin käyttäjät saattavat kapinoida, kun Twitterin yksityinen tieto tulee näkyviin. Twitter ei myy vain kohdistettuja mainoksia, se myy myös käyttäjätietoja mainostajille. Tämä on kultakaivos, joka tekee Twitteristä ilmoitetun 400 miljoonan dollarin vuonna 2018.

Vuonna 2017 Twitter lopetti ”Älä seuraa” -ominaisuuden tuen. Twitterissä on nyt seurantakoodi monilla verkkosivustoilla. Nämä sivustot ilmoittavat Twitterille, kun vierailet heissä. Tämä antaa Twitterille mahdollisuuden seurata toimintaa heidän alustallaan. Lisäksi he voivat tarkkailla käymiäsi sivustoja Twitterin ulkopuolella. Nämä huolenaiheet huomioon ottaen voi olla hyvä aika päivittää tietosuoja-asetukset.

Löydät Twitterin tietosuoja-asetukset

Ensimmäinen askel hallitaksesi yksityisyysasetuksiasi Twitterissä, on etsiä asetukset, joihin sinulla on käyttöoikeus. Mistä tahansa käyttämästäsi laitteesta, siirry kohtaan ”Asetukset” ja valitse ”Tietosuoja ja turvallisuus”..

Twitterin yksityisyys ja turvallisuus

Vieritä kohtaan ”Mukauttaminen ja tiedot” ja valitse ”Muokkaa”. Olet nyt ”Mukauttaminen ja tiedot” -sivulla ja voit alkaa muuttaa Twitter-tietosuoja-asetuksiasi.

Twitter-yksilöinti ja tiedot

Muokkaa Twitter-asetuksiasi

Kun olet käynyt läpi asetuslabyrintin, voit muuttaa useita asioita. Alta löydät luettelon asetuksista, joita suosittelemme tutustumaan.

Henkilökohtaiset mainokset -asetus

Useimmissa tapauksissa, kun sovellus mukauttaa kokemuksiasi, se tarkoittaa, että he käyttävät tietojasi tehdäksesi näkemäsi mainokset osuvammiksi sinulle. Twitterin tapauksessa seuranta tapahtuu Twitter-aktiviteettisi kautta. Mutta he tietävät myös, mitä laitetta käytät ja paikkoja, joihin matkustat. Lisäksi Twitter tarkkailee käyttämiäsi verkkosivustoja ja sovelluksia, jotka integroituvat Twitteriin. Vastineeksi he voivat toimittaa tietosi kolmansille osapuolille. Twitter valitsee nämä asetukset oletuksena, mutta voit muuttaa näitä asetuksia mieltymystesi mukaan.

Henkilökohtainen Twitter-asetus

Jos jätät tämän valintaruudun valinnaiseksi, Twitter voi seurata lukemiasi tai vastaamiasi tweettejä sekä lähettämiäsi tweettejä. Tämä asetus antaa myös Twitterille luvan yhdistää Twitter-toimintasi muuhun online-toimintaan. Jos vierailet yrityksen verkkosivuilla laitteella, josta olet kirjautunut Twitteriin, yritys voi sitten käyttää näitä tietoja. Ne voivat esimerkiksi näyttää mainoksia samankaltaisilta verkkosivustoilta tai yrityksiltä. Twitter voi myös jakaa nämä tiedot mainostajille. Tällä tavalla he voivat näyttää sinulle asiaankuuluvampaa mainontaa kyseisestä yrityksestä, vaikka et ole Twitterissä.

Jos et halua jakaa näitä tietoja Twitterin ja sen mainostajien kanssa, poista yksilöllisten mainosten vieressä oleva valintaruutu.

Mukauttaminen laitteen perusteella

Twitter-personalisointi laitteen perusteella

Tämä ruutu antaa Twitterille luvan seurata, mistä laitteesta käytät Twitteriä, ja ”parantaa kokemusta” vastaavasti. Joten esimerkiksi jos sinulla on taipumus tarkistaa uutissivuja kannettavalla tietokoneellasi, kun käytät Twitteriä, ja taipumus tarkistaa viihdeuutisia puhelimellasi, Twitter näyttää sinulle enemmän uutisiin liittyviä mainoksia kannettavan tietokoneesi kokemuksesta ja enemmän viihdettä koskevaa mainontaa ollessasi puhelin. Twitter tekee tämän seuraamalla käyttämiäsi verkkosivustoja ja sovelluksia, jotka myös käyttävät Twitteriä. jopa silloin, kun et käytä Twitteriä.

Tämän valintaruudun valinnan poistaminen lopettaa kaikkien laitteiden personoinnin tämän tason.

Sijaintiperusteinen mukauttaminen

Twitter mukauttaa mainontakokemuksesi useiden tekijöiden perusteella. Esimerkiksi, he tarkistavat, missä olet rekisteröitynyt Twitteriin, missä olet tällä hetkellä ja muut paikat, joissa olet ollut. Jos jätät ”Mukauta paikkojen perusteella” -valintaruudun valintaruutuun, anna twitterille lupa tehdä tämä seuraamalla sijaintiasi. Twitter voi tarkkailla sijaintiasi puhelimen sijaintipalveluiden, käyttämäsi Wi-Fi: n ja jopa mahdollisesti Bluetooth-yhteyden kautta.

Twitter käyttää sijaintitietojasi näyttääksesi mainoksia, jotka liittyvät nykyisen sijaintisi lähellä oleviin yrityksiin. Saatat jopa nähdä yrityksiä koskevia mainoksia reitillä, jolla usein matkustat. Jos esimerkiksi siirryt joka päivä matkallasi lasten kouluun ja pois koulusta, leipomo, joka mainostaa Twitterin avulla, saatat nähdä kyseisen leipomon ilmoituksen ponnahdusikkunassa seuraavan kirjautumisen yhteydessä..

Twitter-räätälöinti paikkojen perusteella

Jos et halua jakaa sijaintiasi Twitterin ja sen mainostajien kanssa, poista tämä valintaruutu, jos haluat poistaa Twitterin sijainnin seurannan käytöstä.

Tietojen seuranta Twitterissä

Twitter tarjoaa myös kaksi vaihtoehtoa, jotka voit poistaa, muuttamalla sitä, kuinka Twitter seuraa ja jakaa tietojasi. Yksi niistä on “Seuraa missä näet Twitter-sisältöä verkossa”. Tämä asetus seuraa toimintaa verkkosivustoilla ja tallentaa verkkohistoriaasi ehdottaaksesi sinulle muita verkkosivustoja ja Twitter-tilejä, joita haluat ehkä seurata.

Twitter-dataraita

Toinen ruutu ”Jaa tietosi Twitterin liikekumppanien kanssa” antaa Twitterille luvan jakaa yksityisiä tietoja sinusta, joita et ole sisällyttänyt Twitter-profiiliisi. Tähän sisältyy katsomasi sisältö ja kiinnostuksen kohteesi, jotka perustuvat Twitterin profiiliin sinusta.

Twitter poistaa kaikki käytöstäPoista nämä valinnat, jotta Twitter ei voi seurata ja jakaa tietojasi. Lisäksi, jos haluat, että Twitter ei käytä mitään näistä mukauttamis- ja data-asetuksista, valitse luettelon yläosassa oleva ”Poista kaikki käytöstä” poistaaksesi valinnan jokaisesta. Sinulla ei tietenkään ole hyötyä asiaankuuluvasta mainonnasta. Saatat kuitenkin tuntea olosi turvallisemmaksi tietäessäsi, että yksityisyyttäsi suojataan.

Muut tärkeät tietosuojavaihtoehdot

Palaa takaisin Tietosuoja ja turvallisuus -näyttöön löytääksesi muutamia muita yksityisyysasetuksia, jotka sinun kannattaa harkita muuttamista. Oletusarvon mukaan Twitter sisältää sijaintitiedot twiitteihisi. Jos et halua näiden tietojen julkistamista, poista valinta kohdasta Tweet ja sijainti. Poista tweetteihisi jo liitetyt sijaintitiedot napsauttamalla ”Poista sijaintitiedot” -painiketta.

Yleensä tweetit ovat julkisia kaikille, jotka haluavat katsoa niitä. Valitsemalla Suojaa twiitit -kohdan vieressä oleva valintaruutu, vain hyväksymät voivat käyttää tweettejäsi.

Muuta ”Photo Tagging” -asetuksia, jotta kukaan ei voi merkitä sinua valokuvaan. Voit valita, sallivatko vain seuraajat merkitä sinut, antaa kenelle tahansa tunnistaa sinut tai estää ketään merkitsemästä sinua valokuvassa.

Tietenkin, Twitter päivittää tietosuojakäytäntöään ajoittain. Siksi on hyvä idea tarkistaa nämä asetukset säännöllisesti varmistaaksesi, että jaat vain haluamiasi tietoja.

Sinä hallitset yksityisyyttäsi verkossa

Yksityisyytesi verkossa on tärkeä. Vaikka voit jakaa mieluummin joitain tietoja, sinun ei tarvitse asettaa kaikkia tietojasi mainostajien ja muiden yritysten saataville. Tutustu muihin artikkeleihimme tietosuoja-asetusten suojaamisesta Instagramissa, WhatsAppissa ja Googlessa.

Jos haluat parantaa yksityisyyttäsi verkossa, harkitse yhteyden muodostamista VPN: n (Virtual Private Network) kautta. Laadukas VPN voi auttaa poistamaan tietosi online-tilassa, suojaten sinua yrityksiltä, ​​jotka seuraavat tietojasi verkossa. VPN-verkot tarjoavat myös joukon etuja, kuten pääsyn tiettyyn maantieteelliseen sijaintiin rajoitettuun sisältöön. Lisäksi VPN: n avulla voit välttää palomuureja työssä tai muissa rajoitetuissa paikoissa.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map