Oletko päivittänyt Skype-tietosuoja-asetuksesi? | VPNOverview

Se ei ollut niin kauan sitten, että ajatus videopuhelujen soittamisesta vaikutti futuristiselta unelmalta, joka oli varattu Star Trekille tai Jetsoneille. Vielä vuonna 2011 Oxfordin englanninkielisessä sanakirjassa Skype tunnistettiin verbiksi, joka tarkoitti keskustelua Internetissä jonkun kanssa, mukaan lukien katselu yleensä verkkokameralla. Nyt on helppo pitää tämä hämmästyttävä tekniikka itsestään selvänä. Kuitenkin vain muutaman minuutin päivittäminen yksityisyysasetuksesi Skypessä voi auttaa suojaamaan tietosi verkossa.


Skypen yksityisyyden suoja

Microsoft päivitti äskettäin palvelusopimuksensa kielen kanssa, jolla on asianosaisten tietosuoja-asiantuntijoita. Päivitys, joka tuli voimaan 1. toukokuuta, koskee sekä Skypeä että Xbox Live -pelaajia. Microsoft lisäsi kielen, joka estää käyttäjiä “sopimattoman sisällön tai materiaalin julkisesta näyttämisestä tai jakamisesta”. Microsoft lisäsi myös sääntöjä, jotka antavat yritykselle oikeuden tarkistaa sisältösi valitusten tutkimisprosessissa.

skype-logoSkype-käyttäjille tämä näyttää selvästi osoittavan, että Microsoft tallentaa puhelut ja voi katsoa niitä myöhemmin, jos he haluavat tutkia, kuinka käytät heidän palveluaan. Tämä koskee monia käyttäjiä, joiden mielestä heidän puhelunsa eivät ole enää yksityisiä, ja heitä tarkistetaan ja tarkastetaan puheluista, joita he voivat mieluummin pitää itsellään..

Vaikka puheluiden soittamiseen Internetissä on muutama vaihtoehto, nämä yritykset esittävät usein myös yksityisyyttä koskevia huolenaiheita. Saatat olla myös huolissasi siitä, että Skypessäsi olevat tiedot ovat julkisesti muiden saatavilla. Skype-tietosuoja-asetusten nopea tarkistus voi auttaa varmistamaan, että jaat vain tiedot, jotka haluat jakaa.

Skypen tietosuoja-asetusten löytäminen

Skype on saatavana monella eri alustalla. Tämä voi vaikeuttaa tarvitsemiesi asetusten löytämistä täsmällisestä laitteestasi. Skype-tietosuoja-asetusten löytäminen tablet-laitteelta tai puhelimelta eroaa toisistaan ​​ja eroaa siitä, missä asetukset sijaitsevat pöytätietokoneella. Ne vaihtelevat myös sen mukaan, käytätkö Windowsia vai Macia.

Katso asetukset yleensä valikkoriviltä. Sieltä saatat nähdä valikkovaihtoehdon, jonka otsikko on ”Tietosuoja…”, tai joutua napsauttamaan ”Asetukset” ja valitsemaan sieltä ”Tietosuoja” -välilehti. Joissakin sovelluksissa tietosuoja-asetukset ovat yksinkertaisesti asetuksissa, eivätkä ne ole millään tavalla yksityisyyden otsikon alla. Jos joudut vaikeuksiin etkä yksinkertaisesti löydä etsimääsi asetusta, voit siirtyä Skype-ohjeeseen saadaksesi lisätietoja.

Skype-tietosuoja-asetusten muuttaminen

Alta löydät tietoja Skypen yksityisyysasetuksista, joita voit muuttaa. Kävelemällä läpi eri vaihtoehtoja voit valita missä haluat korostaa yksityisyyttäsi.

Vaihda kuka voi soittaa sinulle

Skype tarjoaa mahdollisuuden joko sallia puheluita keneltä tahansa tai sallia vain puheluita ihmisiltä, ​​jotka ovat jo yhteystietoluettelossasi. Oletuksena tämä asetus on asetettu sallimaan puheluita keneltä tahansa. Rajoittamalla sitä, kuka voi soittaa sinulle, voit estää ei-toivottuja tai ärsyttäviä soittajia yrittämästä tavoittaa sinut Skypen kautta. Napsauta liukusäädintä kytkeäksesi vaihtoehdon pois käytöstä ja suojataksesi yksityisyyttäsi.

Hallitse pikaviestejä

Samoin kuin Skype olettaa sallivan kenen tahansa soittaa sinulle Skypen kautta, sovellus antaa kenelle tahansa lähettää sinulle pikaviestin oletuksena. “Ilmoitusasetukset” -kohdassa voit poistaa pikaviestit ja tekstiviestit käytöstä, jos et halua vastaanottaa näitä viestejä Skypessä.

Jos haluat vastaanottaa pikaviestejä, mutta rajoittaisit tätä mahdollisuutta vain yhteystietoihisi, voit myös muuttaa sen täällä. Valitse Vain yhteystiedot -valintaruutu estääksesi niitä, joita et tiedä, lähettämästä sinulle pikaviestejä.

Rajoita julkisia yritystietoja

Jos haluat ottaa yhteyttä sinuun Skypessä, muut voivat etsiä sinua hakupalkista. He voivat tehdä tämän joko käyttäjänimesi, sähköpostiosoitteesi tai puhelinnumerosi perusteella. Skypen avulla voit rajoittaa sitä, mitä tietoja on julkisesti saatavilla muille, jotka etsivät sinua Skypestä.

Voit tarkastella ja muuttaa asetuksiasi napsauttamalla ”Hallitse, miten ihmiset löytävät minut Skypestä”. Täältä voit poistaa vaihtoehdon käytöstä kaikissa hakutuloksissa ehdotuksina. Tämä on yksityisin asetus.

Halutessasi voit lisätä sähköpostiosoitteesi tai matkapuhelinnumerosi, jotta ihmiset voivat etsiä sinua sen mukaan, kumpi sopii parhaiten. Kumpi valitset, tiedot ovat julkisesti kaikkien saatavilla, jotka tekevät hakua Skypessä.

Hallitse yhteystietojasi

Skype tarjoaa mahdollisuuden löytää ystäviä, jotka ovat jo yhteystietoluettelossasi. Tällä tavalla he voivat lisätä yhteystietonsa Skype-luetteloosi. Tätä varten Skype etsii osoitekirjaasi ystäväsi puhelinnumeroita ja sähköpostiosoitteita. Skype etsii sitten ne automaattisesti ja lisää löydetyt tiedot Skype-luetteloosi. Jos yhteystietosi ovat rajoittaneet heidän julkista listaamista, he eivät välttämättä näy Skype-luettelossasi, vaikka heillä olisi Skype-tili.

Toisaalta, jos et halua tarjota osoitekirjan sisältöä Skypelle, voit pitää tämän vaihtoehdon pois käytöstä. Tämä tarkoittaa, että lisätäksesi ystäviä Skype-luetteloosi, sinun on etsittävä heitä manuaalisesti. Tämä vie tietysti enemmän aikaa. Monet ihmiset haluavat kuitenkin mennä tällä reitillä sen sijaan, että antaisi osoitekirjan Skypelle.

Microsoftin kohdistetut mainokset

Skype tarjoaa suurimman osan palveluistaan ​​ilmaiseksi palveluita käyttäjille, jotka soittavat puheluita ja videopuheluita useimmissa maissa. Mutta me kaikki tiedämme, mikään elämässä ei ole todella ilmaista. Skype ansaita rahaa Microsoft myy mainontaa yrityksille. Koska heillä on profiileja kaikilla käyttäjillä, he voivat kohdistaa lisäyksiä erittäin tarkasti. Tämä profiili voi sisältää henkilökohtaisia ​​tietoja, kuten ikäsi ja sukupuolesi.

Oletusarvon mukaan Skype-valintaruutu antaa Microsoftin tarjota kohdistettuja mainoksia sinulle. Jos et halua vastaan ​​kohdistettuja mainoksia, poista valinta kohdasta Salli Microsoftin kohdistetut mainokset.

Päivitä profiili

Skype tarjoaa sinulle profiilisivun, jossa on tyhjiä välilyöntejä, joissa on henkilökohtaisia ​​tietojasi. Mitä enemmän lisäät profiiliisi, sitä todennäköisemmin ystävät tai perheesi löytävät sinut etsiessään yhteyttä sinuun Skypen kautta. Voit kuitenkin mieluummin pysyä yksityisemmin verkossa. Voit ottaa suurimman osan profiilisi luomiseen tarvittavista tiedoista.

Esimerkiksi, sinun ei tarvitse lisätä todellista sukunimesi profiiliisi. Kaupunki ja osavaltio eivät myöskään ole pakollisia kenttiä. Voit myös pidättää syntymäpäivän ja sukupuolen. Skype ei edellytä, että paljastat puhelinnumerosi profiilitiedoissasi.

Saatat taas olla hieno sisällyttämällä nämä profiiliin ja ehkä siitä toisinaan hyödylliseksi. Valintasi paljastaa nämä tiedot on sinun. Sinun tulisi kuitenkin täyttää vain niin paljon tietoja kuin haluat.

Aloita nuuskaaminen tietosuoja-asetusten ympärillä ja saat selville kuinka paljon tietoa yrityksillä on sinusta. Tämä koskee WhatsAppia, Twitteriä, Snapchatia, Facebookia, Instagramia, Googlea, Skypeä ja kaikkia muita palveluita ja sosiaalisen median alustoja. Onneksi voit optimoida asetukset siten, että voit pysyä suhteellisen yksityisenä verkossa.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me