Mitä WhatsApp tietää minusta? | VPNOverview

WhatsApp luotiin idealla tarjota yksityinen, turvallinen alusta viestinnälle. Käyttäjät voivat viestiä toisilleen vaihtoehdoilla ja hyödyillä, joita pelkkä tekstiviestit voivat tarjota. Useimmat WhatsApp-käyttäjät arvostavat viestiensä yksityisyyttä. He arvostavat luottamustaan, jonka he tuntevat tietäessään vain tarkoitetut vastaanottajat tietävät keskustelujen sisällön. Saatat olla yllättynyt kuullessasi, että WhatsApp kerää paljon tietoja käyttäjistään.


WhatsAppin yhteys Facebookiin

WhatsApp-logoWhatsApp luotiin yksityisyyttä ajatellen ja palveli käyttäjiään monien vuosien ajan. Mutta WhatsApp myytiin viime vuosina Facebookille. Monet ihmiset ovat ilmaisseet kasvavan huolensa siitä, kuinka Facebook kerää ja käyttää tietoja. Tämä vaikuttaa kaikkiin sen palveluihin, mukaan lukien WhatsApp.

Vuonna 2014 julkaistussa haastattelussa WhatsAppin perustaja Jan Koum sanoi: ”” Ja meidän ei tarvitse tietää paljon käyttäjistämme. Jotta mainokset voidaan kohdistaa hyvin, yritysten on tiedettävä missä olet, mitä olet tekemässä, kenen kanssa saatat olla, mistä saatat pitää tai ei. Se on hullu tietoa. “

Tämän filosofian mukaisesti WhatsApp kasvoi nopeasti. Tämä kiinnitti maailman suurimman sosiaalisen median alustan huomion. WhatsAppin perustajat näkivät sovelluksensa työkaluna, jonka avulla ystävät voivat kommunikoida. Facebook näki mahdollisuuden mainostietojen kultakaivokseen.

Vuonna 2014 Facebook osti WhatsAppin 19 miljardilla dollarilla. Vaikka Facebook tuo miljardien dollarien tuloja vuosineljänneksellä, tämä oli silti merkittävä pääoman kulutus kilpailijan ostamiseksi. WhatsAppista kerätyt tiedot tekevät tästäkin ylenmääräisestä hinnasta arvokkaan sijoituksen.

Perustiedot kerännyt WhatsApp

WhatsAppin on kerättävä joitain perustietoja palvelun tarjoamiseksi sinulle. Tämä on tapana ja odotettavissa. WhatsAppilla on puhelinnumerosi, koska kirjaudut sisään palveluun ja muodostat yhteyden muihin. Sovellus kerää myös tietoja siitä, kuka on matkaviestinpalveluntarjoajasi. Nämä tiedot voivat olla tärkeitä tietoja lähetettäessä ja vastaanotettaessa laitteellesi. WhatsApp kerää myös tietoja käyttämäsi puhelintyypistä ja käyttöjärjestelmästä. Sovellus kerää muita merkityksellisiä tietoja yhteydestäsi ja signaalin voimakkuudesta. Kaikki nämä saattavat olla ymmärrettäviä, jos ne kerätään ja käytetään vastuullisella tavalla.

WhatsAppin keräämät epätavalliset tiedot

Yllä olet pystynyt lukemaan yleisiä tietoja, joita WhatsApp kerää sinusta. Täältä löydät luettelon muista asioista, joita sovellus seuraa.

Tottumukset ja asetukset

WhatsApp kerää tietoja siitä, milloin käytät sovellusta ja kuinka usein. Lisäksi yritys pitää kirjaa siitä, kuinka kauan vietät yhteyden tietyn käyttäjän kanssa ja kuinka olet vuorovaikutuksessa heidän kanssaan. Tämä alkaa vaikuttaa vähän häiritsevältä. Tämä tarkoittaa, että yritys seuraa, lähettääkö todennäköisemmin kuvan tai tekstin ja haluatko parempana ystäviä, jotka lähettävät kuvia tekstien sijasta. Sovelluksen on tietenkin tiedettävä, kun käytät laitetta, mutta käyttörekisterin pitäminen voi alkaa tuntua yksityisyyden loukkaamiselta monille käyttäjille..

Sijainti

WhatsApp seuraa myös sijaintiasi. Sijainti määritetään analysoimalla, mitä matkapuhelimia puhelimesi käyttää yhteyden muodostamiseen. WhatsApp seuraa myös sinua lähellä olevien Wi-Fi-tukiasemien ja Bluetooth-signaalien kautta. Tietosuoja-asetusten säätäminen pitää sijaintisi salassa vain yhteyshenkilöiltä. Sovellus voi kuitenkin edelleen määrittää sijaintisi näiden muiden keinojen avulla. Tämä ei ole vainoharhainen salaliitoteoria. Tämä on ilmaistu selvästi WhatsApp-tietosuojakäytännössä.

Yhteydet

WhatsApp kerää myös ystävien ja yhteystietojen yhteystietoja sovelluksen kautta. Vaikka voit lisätä yhteystietoja yksi kerrallaan, useimmat ihmiset haluavat sallia WhatsAppin lisätä koko yhteystietoluettelonsa yhdellä napin painalluksella. Vaikka et käytä WhatsAppia, yksi ystävistäsi todennäköisesti käyttää sitä. WhatsApp voi saada yhteystietosi yhteystietoluettelonsa kautta. Vaikka et ole koskaan käyttänyt sovellusta, sovelluksella voi olla jo tietosi. Tämä sisältää puhelinnumerosi, sähköpostiosoitteesi ja muut yhteystiedot ystäväsi yhteystietoluetteloiden kautta.

Mitä WhatsApp tekee näiden tietojen kanssa

Jos WhatsApp käytti kerättyjä tietoja käyttökokemuksen parantamiseksi, et ehkä ole niin huolestunut yksityisyyden loukkaamisesta. Näin ei kuitenkaan ole. Vaikka Facebook ei erittele tulojaan tuotteittain, Forbes arvioi, että WhatsApp tuottaa 5 miljardia dollaria vuodessa vuoteen 2020 mennessä. WhatsAppilla ei ole tällä hetkellä mainoksia sovelluksessa. Facebook käyttää sovelluksessa tuotettuja tietoja mainosten kohdistusprofiiliensa parantamiseksi. Toisin sanoen Facebook käyttää sinusta sovelluksessa oppimiasi tietoja myydä parempia mainoksia muissa tuotteissa.

Facebook ottaa tietoja WhatsApp-yhteystiedoista ja vertaa niitä muiden Facebook-tuotteiden yhteystietoihin. Tämän avulla yritys oppii paljon siitä, kuka on yhteystietosi. Jos yritys havaitsee, että WhatsApp-yhteyshenkilösi ei ole vielä Instagramissa (toinen Facebookin omistama sovellus), se voi alkaa nähdä mainoksia verkossa tai jossain Facebookin muista palveluista.

Sijaintihistoria voi olla yksi arvokkaimmista tietolähteistä elämästäsi. Seuraamalla sijaintiasi, WhatsApp voi löytää runsaasti tietoa sinusta. Tähän sisältyy asuin-, työskentely-, ostamispaikkasi ja paljon muuta. Jos pudotat lapsesi koulussa säännöllisesti, WhatsApp tietää tämän. Sitten se analysoi nämä tiedot määrittääkseen, että sinulla on lapsia ja mikä on heidän arvioitu ikänsä.

Jos aloitat vierailun plastiikkakirurgissa säännöllisesti, WhatsApp voi jakaa nämä tiedot mainostajien kanssa. Voit sitten olla kosmeettisen kirurgian tai kosmetiikan mainosten kohde. Käy lisääntymisasiantuntijoilla, ja mainostajat maksavat paljon rahaa tiedoista. Sitten he tietävät, että saatat tarvita lääkkeitä erektiohäiriöihin, ehkäisyvälineisiin tai raskaustesteihin. Vaikka WhatsApp ei mainosta suoraan sinulle, tietosi tekevät mainonnasta arvokkaamman muissa palveluissa.

Sinun ei tarvitse olla paranoidi yksityisyyden suojaamiseksi

Ei ole epäterveellistä olla huolissaan yksityisyydestäsi verkossa. Koska WhatsApp ja muut yritykset keräävät sinusta tietoja, on vaikea olla olematta aitoa huolta. Sinusta kerätyt tiedot paljastavat paljon siitä, kuka olet. Huoli siitä, kuinka tietojasi käytetään ja kerätään, on perusteltua. On mahdollista ryhtyä kohtuullisiin varotoimenpiteisiin yksityisyyden suojaamiseksi ilman, että niistä tulee vainoharhaisia.

Yksityisyyden suojaamiseksi voit suorittaa yksinkertaisia ​​vaiheita. Yksi yksinkertainen tapa on rajoittaa WhatsAppin pääsyä tietoihisi. Jos haluat päivittää tietosuoja-asetuksesi muutaman minuutin, voit auttaa tietosi suojaamaan. WhatsApp tarjoaa useita työkaluja, jotka auttavat sinua huolehtimaan yksityisyydestäsi palvelun käytön aikana. Miksi et hyödyntäisi niitä?

Toinen yksinkertainen vaihe on käyttää virtuaalista yksityistä verkkoa (VPN). Tämä ratkaisu luo este sinun ja online-palveluiden välillä. Yhdistämällä etäpalvelimeen autat pitämään toimintaasi verkossa nimettömänä. Ota muutaman minuutin kuluttua siitä, kuinka VPN voi auttaa suojaamaan yksityisyyttäsi ja tarjoamaan lisäetuja, kuten välttää maantieteellisiä rajoituksia sisällön suoratoistolle..

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me